Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Ilustrační snímek.

Rarita. Fotbalisté Staňkova na podzim nedostali ani gól

Šest kol stihli v podzimní části odehrát fotbalisté v okresní soutěži mužů na Jindřichohradecku. Především skupina A, v níž startuje devět týmů, měla hodně zajímavý a místy i divoký průběh a nouze nebyla o nečekané výsledky a brankové hody.

Železniční přejezd v Jindřichově Hradci u bývalých jatek na výpadovce na Deštnou o víkendu obsadili dělníci. Jeho oprava a s tím spojená uzavírka potrvá do středy 7. října.

Uzavřený přejezd u jatek zrušil i autobusové zastávky

Od víkendu se opravuje železniční přejezd v Jindřichově Hradci u bývalých jatek. Uzavírka potrvá do středy 7. října. Zrušené jsou i autobusové zastávky městské a linkové dopravy ve Zbuzanech, v Radouňce, také u obory a bažantnice.

Lodhéřovští se fotbalem baví

Lodhéřov žije fotbalem, hvězdou klubu je malíř

Fotbalisté Lodhéřova hrají na Jindřichohradecku okresní soutěž sk. A. A vedou si skvěle. Na kontě mají 5 zápasů, 13 bodů a skóre 14:1. Souboj o čelo s Halámkami skončil 1:1, do vedení Lodhéřov poslal Vejsada. Lodhéřovští tak zůstávají v čele tabulky.

Ilustrační fotografie.

Stolním tenistům v okrese kraluje Lodhéřov

Jindřichohradecko – Stolní tenis na Jindřichohradecku má za sebou další sezonu. V okresním přeboru, který je tradičně rozdělený do tří úrovní, se představilo celkem 39 týmů.

„Stát nestanovil jasná pravidla pro soukromé chovy lvů. Zvířata teď nesmí doplatit na lidskou neochotu domluvit se,“ říká veterinář Otakar Nesnídal.

Odskáčou razii proti chovatelům další lvi?

Lodhéřov – Kauza se soukromou chovatelkou lvů ze vsi Studnice na Jindřichohradecku nabrala pro zvířata neblahý směr. Iva Lapková Zelinová má podle posledního úředního nařízení jejich chov zrušit.

Vyhlášení Zlatého erbu na krajském úřadě v Českých Budějovicích

Radují se ze Zlatého erbu

České Budějovice - Ceny vítězům 21. ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2019 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí předal ve středu na Krajském úřadě Jihočeského kraje radní Antonín Krák.

V sobotu v nočních hodinách došlo u obce Lodhéřov na Jindřichohradecku k dopravní nehodě, která si žádala zásah hasičů.

Hasiči vyjížděli k nehodě. Auto naštěstí nehořelo

Lodhéřov - Profesionální hasiči z Jindřichova Hradce stejně jako jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Deštná byli svoláni v sobotu 9. března ve 22.33 h k nehodě osobního automobilu. Na tísňovou linku dostali informaci, že automobil hoří a uvnitř zůstala osoba.

V sobotu uspořádala Obec Lodhéřov ve spolupráci s panem Františkem Hadačem setkání heligonkářů.

Heligonkáři bavili plný sál

Lodhéřov - Setkání heligonkářů v sobotu odpoledne uspořádala Obec Lodhéřov ve spolupráci s panem Františkem Hadačem v místním kulturním domě.

Lodhéřov se stal bojištěm hašičů.

Hasiči soutěžili v Lodhéřově

Lodhéřov - V sobotu 18. srpna se u koupaliště v Lodhéřově sešlo 10 týmů dobrovolných hasičů, aby se utkaly v 2. ročníku soutěže v požárním útoku družstev, kterou pořádaly JSDHO a Obec Lodhéřov.