Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

DÁMSKÉ KOLO MÍSTO KONĚ? Před turné žertovala Aneta Langerová o své cestě do Brna na koncert na koni. K článkům ke koncertům nyní dává k dispozici svůj snímek na kole, ale ani toho si určitě v dnešním mrazivém zimním počasí příliš neužije.

Langerová dnes do Liberce přiveze své nové album Jsem

Liberec – Pátou zastávkou republikového turné zpěvačky Anety Langerové je její dnešní vystoupení v libereckých Lidových sadech. Šňůra jejích vystoupení k desce „Jsem“, která vyšla loni na podzim, začala už 16. února v brněnském KC Semilasso.

Zpěvák Karel Gott.

Karel Gott: Duet s rapperem mě vynesl do čela hitparád

Brno /ROZHOVOR/ – Českého slavíka v kategorii nejlepší zpěvák získal Karel Gott v závěru roku 2009 po pětatřicáté. Publikum rozesmál, když se dopředu zřekl případného dalšího slavíka. Po krátké úvaze vzal však svá slova zpět. A není divu. Rozhovor pro Deník Rovnost dokazuje, že Karel Gott je ikonou i pro mladé umělce vyznávající zcela odlišný hudební žánr.

Ilustrační foto

Nejoblíbenější kapela, zpěvák a zpěvačka roku

Východní Čechy – Hudební scéna na východě Čech má stovky pěšáků, desítky hvězdiček i pár skutečně známých osobností. Rockové kapely, big bandy, folklorní soubory, romské zpěváky, cimbálovky, operní pěvkyně, jazzové pianisty…Ti všichni mají své fanoušky a obdivovatele, kteří za nimi jezdí na festivaly, koncerty, tancovačky a občasná vystoupení.

Kobeřanka. V této podobě jej najdou lidé na jejich novém albu My koberští muzikanti.

Dechovka Kobeřanka se dostala do hitparády

Kobeřice – Dechová hudba Kobeřanka má nové cédéčko. Jen, co bylo vydáno, již sklízí úspěchy. Jedna skladba byla zařazena do hitparády dechovkových písní do pořadu Václava Bělohlavého Chtěl bych mít kapelu. Pořad je vysílán na stanici Český rozhlas Ostrava každý pátek.

Poslední výstřel

Poslední výstřel na špičče hitparád

Krnov /FOTOGALERIE/- Posluchači v republice konečně objevili krnovskou kapelu Poslední výstřel. Jejích hit Kamarádi se nečekaně uhnízdil na špičce hitparád.

Michal Vítů

GLOSA: Jedna plus jedna nad zlato

Propad cen! Vydělejte na krizi! Teď, nebo nikdy. Nekupte to, když je to tak levné, lákají realitní makléři bydleníchtivé duše.

Eliška Hloušková, Nový Jičín, nar. 25.5.2009, 52 cm, 3,90 kg, nemocnice Nový Jičín.

V porodnici se narodilo přes tisíc dětí

Nový Jičín – Přesně 1103 dětí přišlo na svět v Nemocnici s poliklinikou v Novém Jičíně za celý rok 2009. V nejednom případě dali rodiče svým potomkům exotická jména.

Vystoupení 4tetu. Ilustrační

4TET: Smích? To je asi ta největší poklona

Hodonín /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – „Zrajeme jako moravské víno,“ říkají o sobě členové vokálního seskupení 4TET, který vystoupil s novou koncertní show v Hodoníně. A měli vyprodáno.

Dechovou kapelu Březovská desítka založili manželé Homolkovi.

Ve Staňkově hraje Březovská desítka

Staňkov – V pátek 29. ledna od 18.00 hodin zahraje v Lidovém domě k tanci a poslechu dechová kapela Březovská „10“. Tu v roce 2001 založili manželé Homolkovi (na snímku).

Aneta Langerová

Aneta Langerová vyráží na turné se svojí novinkou Jsem

Zlín – Jsem. Takto jednoduše pojmenovala svoje další album známá zpěvačka Aneta Langerová. Na začátku prosince ho pokřtila v pražském Hard Rock Café a nyní hudební novinku představí i svým fanouškům na turné s názvem Aneta Langerová tour 2010. Šňůra čítá dvacet vystoupení v českých a moravských městech. Jednou ze zastávek Langerové bude také zlínský rockový klub Masters Of Rock Café. Jeviště jí bude patřit 19. února.

Aneta Langerová.

Aneta Langerová vyráží na turné se svojí novinkou Jsem

Zlín – Jsem. Takto jednoduše pojmenovala svoje další album známá zpěvačka Aneta Langerová. Na začátku prosince ho pokřtila v pražském Hard Rock Café a nyní hudební novinku představí i svým fanouškům na turné s názvem Aneta Langerová tour 2010.

Opavská kapela Kofe-in.

Kofe-in má za sebou zdařilý rok

Opava – Opavská kapela Kofe–in považuje končící rok 2009 za úspěšný. Svědčí o tom výčet akcí, které se skupině podařily.

Hannibal Lecter

Souboj kapel, najdete si svého favorita ve třetím kole?

Prostějovsko /3. KOLO - VÍTĚZEM SE STALAKAPELAHANNIBAL LECTER/ - Vážení čtenáři!Přinášíme vámprofilyhudebních skupin, které se zúčastní naší soutěže o nejoblíbenější hudební skupinu Prostějovska v jejímTŘETÍM kole.

Bratislavské kvarteto Noisecut, nespoutaný elektropopový živel.

Slovenský objev Noisecut rozvibruje klub Marley

Ostrava - Předskakovali kapelám jako Nine Inch Nails nebo Stereo Mc's. Teď přijedou do Ostravy představit svou průlomovou desku Bliiizko, která se v žánrových cenách slovenského rádia FM stala nejlepším slovenským albem za rok 2008. Řeč je o bratislavském kvartetu Noisecut.

Zpěvačka Ewa Farna.

Ewa Farna vystoupí v Opavě

Opava - Opavskou víceúčelovou halu rozezpívá ve čtvrtek jedna z nejnadanějších mladých českých zpěvaček Ewa Farna. V rámci koncertu, který začne v 19 hodin, představí především skladby z nové desky Virtuální.

Ilustrační foto

Vyhrajte vstupenky na Backstreet Boys

AMERICKÁ SKUPINA BACKSTREET BOYS, PATŘÍCÍ MEZI NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ POPOVÉ PROJEKTY VŠECH DOB, POTVRDILA TERMÍN SVÉ KONCERTNÍ ZASTÁVKY V ČESKÉ REPUBLICE – FANOUŠKŮM SE PŘEDSTAVÍ 30. LISTOPADU 2009 V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ.

Kytara. Ilustrační snímek.

Hitparáda rockové mapy jde do finále

Karlovarský kraj – Sokolovská kinokavárna Alfa bude již příští měsíc svědkem čtvrtého ročníku finále amatérské soutěže hudebních skupin z Karlovarského kraje nesoucí název Hitparáda Karlovarské rockové mapy, kterou pořádá občanské sdružení Mánička.

Dušan Salfický opět v plzeňském dresu.

Salfický balil, loučení si ale představoval jinak

Plzeň – Veleúspěšný návrat, šest vítězství, výšvih do čela hitparády brankářů hokejové exraligy, ale potom tři porážky. Tak proběhl zatím první díl obnovené premiéry Dušana Salfického v dresu HC Plzeň 1929.

Suzi Quatro

Suzi Quatro má ráda vepřové se zelím!

Ostrava /EXKLUZIVNÍ MINIROZHOVOR/ – Suzi Quatro, americko-britská fenomenální rockerka, skvělá baskytaristka a hudební ikona sedmdesátých a osmdesátých let, se vrací s novou deskou a vyrazila na velké turné v letošním roce, v jehož rámci vystoupí v pátek večer na Zimním stadionu Sareza v Ostravě-Porubě. V první části koncertu se představí rocková skupina Turbo. Suzi Quatro, která se na vrchol britské hitparády dostala poprvé už v roce 1973 s písní Can The Can, je známou představitelkou hard rocku. Rozhlasové stanice tu dodnes hrají její píseň If You Can't Give Me Love, 48 Crash, Devil Gate Drive, The Wild One, The Race Is On nebo duet s Chrisem Normanem Stumblin' In. Novinka Back To The Drive vznikla za asistence řady zajímavých hostů (na nahrávání se například podíleli Steve Grant a Andy Scott ze skupiny The Sweet). Před ostravským koncertem zpěvačka a baskytaristka velmi ochotně odpověděla na několik otázek.

Vypsaná fiXa

Vypsaná fixa v Hradci pokřtí klenot

Východní Čechy - Album Klenot pokřtí ve čtvrtek večer během koncertu v hradeckém kulturním domě Střelnice kapela Vypsaná fixa. Zahájí tak své letošní Klenot Tour 2009, na kterém představuje zbrusu nové album.

Vypsaná fiXa

Vypsaná fixa v Hradci pokřtí klenot

Východní Čechy - Album Klenot pokřtí ve čtvrtek večer během koncertu v hradeckém kulturním domě Střelnice kapela Vypsaná fixa. Zahájí tak své letošní Klenot Tour 2009, na kterém představuje zbrusu nové album.

Ilustrační foto.

Do Sedlčan si zajeli pro dvě výhry

Neratovice - Starší dorostenci Neratovic sice nepřevedli příliš přesvědčivý výkon, přesto díky brance Tomana vyhráli v Sedlčanech 1:0 a postoupili v tabulce krajského přeboru na třetí pozici. Mladší dorost potvrdil roli favorita o poznání razantněji a Tatran rozstřílel 8:1.

Americká zpěvačka Madonna vystoupila 13. srpna 2009 v rámci svého turné Sticky&Sweet tour v Pražském přírodním amfiteátru na Chodově.

Madonna oslavila minulé úspěchy novým triumfem

Praha /HUDEBNÍ RECENZE/ - Před odchodem od dosavadního vydavatele Warner Music splnila Madonna smluvní podmínky vydáním výběru největších hitů Celebration (Oslava), který se prodává jak v podobě 2CD, tak ve zkrácené, jednodiskové verzi. Jak jinak, dobře propagovaný titul opanoval hitparády.

Olomoucká kapela Alibaba

Alibaba: olomoucký folk-rock s albem Mačkalov

Olomouc - Olomoucká folk-rocková formace Alibaba, která příští rok oslaví své první kulatiny, sbírá ceny jako na běžícím pásu. Na svém kontě má několik ocenění z festivalů a také vítězství v hitparádách Rádia Proglas. Od roku 2000, kdy kapela poprvé zahrála fanouškům, jí vyšla čtyři alba.

Ilustrační foto

Nejvíce čtenářů má na Žďársku fantasy

Žďársko - Pomyslnou hitparádu knih nejčastěji půjčovaných v knihovnách v okrese vedou publikace fantastické, romantické i skutečné příběhy žen, které byly uneseny do exotických zemí. Muži pak upřednostňují literaturu válečnou.

Muse: The Resistance

Mnoho povyku pro Muse

Praha - /HUDEBNÍ RECENZE/ Páté studiové album tria Muse, nazvané The Resistance, bourá hitparády na celém světě. V šestnácti zemích vyšplhalo na první příčku a v Česku dosáhlo na post nejprodávanější zahraniční desky. Asi není divu, jde o nejpodbízivější nahrávku kapely.

Martin Kocián z obnoveného Luneticu

Lunetic se vrací s novou show

Zlín - Po několikaleté pauze se na pódia vrátila známá formace Lunetic. V původním složení se představí i divákům ve Zlíně a to už příští pátek od 19 hodin v hale Euronics (bývalá Novesta).

Lunetic ve své někdejší i současné sestavě: zleva David Škach, Martin Kocián, Aleš Lehký a Vašek Jelínek

Lunetic se vrací s novou show

Zlín - Po několikaleté pauze se na pódia vrátila známá formace Lunetic. Vpůvodním složení se představí idivákům ve Zlíně a to už příští pátek od 19hodin vhale Euronics (bývalá Novesta).

Tomáš Rod padá po zákroku kladenského Stielera.

Mountfield nastoupí v Pardubicích

České Budějovice -Již pouhých šest dní zbývá do startu hokejové extraligy. HC Mountfield ve čtvrtekčeká generálka na ledě ambiciózních Pardubic (18).

Martin Kocián z obnoveného Luneticu

Lunetic svůj comeback předvedou i Zlínu

Zlín - Lunetic. Formace, která ještě před deseti lety patřila neodmyslitelně k české popové scéně, plnila koncertní haly a měla tisíce posluchačů, se znovu vrací v původním složení na pódia. Příležitost spatřit jejich novou show budou mít i návštěvníci zlínské sportovní haly Euronics (dříve Novesta) už v pátek 18. září.