Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Kapela Crystal Palace vystoupí v Sokolově.

Hvězdní Crystal Palace vystoupí v Sokolově

Sokolov – Německá skupina Crystal Palace vystoupí 18. února v Music Clubu Alfa v Sokolově. Hvězdnou berlínskou formaci, jejíž poslední album Dawn Of Eternity se objevilo mezi TOP dvaceti světovými alby roku 2016, pozval do regionu pořadatel letního festivalu Rockové sady v Kraslicích Jan Zmrzlý.

Deváťákům spadl po plesovém předtančení lambady kámen ze srdce.

Lambada deváťáků vyšperkovala ples velehradské školy

Velehrad – První opravdu velká taneční událost, ale také výzva v životě dvaceti deváťáků Základní školy Velehrad byla v sobotu večer tady. Na jejich bedrech totiž leželo slavnostní zahájení školního plesu předtančením s názvem Lambada.

Sedmadvacetiletá zpěvačka Adele se stala královnou britské hudební scény, když při udílení hudebních cen Brit Awards získala hned čtyři trofeje.

Adele bude zpívat v Olomouci

Olomouc – Záznam z nejslavnějšího vystoupení zpěvačky Adele přinese ve středu 14. prosince olomoucké kino Metropol.

Toyota Corolla.

TEST: Toyota Corolla je solidní auto se slušnou spotřebou

I když to při pohledu na hitparádu prodejně nejúspěšnějších modelů osobních automobilů českého trhu tak nevypadá, nejvíce prodávaným vozem světa je Toyota Corolla. Japonská stálice, která nedávno oslavila už 50 let od zahájení výroby a dočkala se i další modernizace.

Kapela Beach Boys. Ilustrační foto.

Mistři vícehlasu Beach Boys v červnu zapějí v Česku

Plážoví kluci se vracejí téměř po padesáti letech. I přes invazi vojsk Varšavské smlouvy směli v roce 1969 na Bratislavské lyře, v pražské Lucerně i v Brně na na zimním stadionu. V příštím roce je 10. června konečně znovu přivítá Praha v Kongresovém centru. Vokální skupina k oslavám i turné v roce 2012 vydala novou řadovku That's Why God Made The Radio a poprvé od roku 1965 se s ní dostala do Top 10 Billboard a vyhoupla se tak na druhou příčku hned za Franka Sinatru jako kapela, jež se v hitparádě objevila v nejdelším časovém rozmezí. Vstupenky se již prodávají v síti Ticketportal.

Justin Bieber na koncertě v Krakově.

V Praze dnes vystoupí kanadský zpěvák Justin Bieber

Praha - V pražské O2 areně dnes vystoupí kanadský popový zpěvák Justin Bieber. Do České republiky zavítá v rámci svého turné Purpose World Tour. Interpret poutající pozornost nejen hudbou, ale i problematickým chováním mimo pódia na turné propaguje album Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než stovky zemí světa.

Dave Hill, zakládající člen a kytarista Slade.

Slade ztratili dobový sound

Česká republika, Hradec Králové - Glamrocková legenda letos udělala v Česku tři zastávky. Minišňů-ru otevřela v Brně, v pátek se hudebníci představili v Hradci Králové a v sobotu je čeká pražská Lucerna.

Dave Hill, zakládající člen a kytarista Slade.

Slade ztratili dobový sound

Česká republika, Hradec Králové - Glamrocková legenda letos udělala v Česku tři zastávky. Minišňů-ru otevřela v Brně, v pátek se hudebníci představili v Hradci Králové a v sobotu je čeká pražská Lucerna.

nové album Nebe a Mirai

Kapely nebe & Mirai táhnou za jeden provaz

Litomyšl - Dnešním koncertem v litomyšlském klubu Kotelna startuje podzimní „ZAJEDENPROVAZTOUR.CZ 2016", které spojilo dohromady sympatické objevy české hudební scény – kapely Mirai a Nebe.

James Harries

James Harries: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - James Harries je britský písničkář žijící v Praze. Na sklonku loňského roku vydal úspěšné album a se singlem Salvation sklízel úspěch v hitparádách. Fanoušky si však získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „zlatý hlas". Kromě koncertování se Harries věnuje komponování filmové hudby. V současné době připravuje evropské turné, které zahájí 12. 10. v pražském Lucerna Music Baru.

Florbalové soutěže pokračovaly. Pegres svedl vyrovnané utkání na Vinohradech.

Pegres trápil favorita

Havířov – Prvoligoví florbalisté Havířova odehráli vyrovnané utkání s letošním favoritem na postup – pražskými Vinohrady.

Kapitán Tomáš Plekanec

Světový pohár: Ani jásot, ani zmar. Jaké jsou plusy a co se nepovedlo?

Toronto - Zázrak se nekonal. Světový pohár už pro české hokejisty skončil. A na řadě je hodnocení: nebyla to žádná tragédie. Ale ani to nebyla hitparáda. Výběr trenéra Josefa Jandače dostal drsnou lekci od Kanady, padl s Týmem Evropy a rozloučil se vítězstvím 4:3 nad Spojenými státy. Do semifinále nepostoupil, což se dalo realisticky očekávat.

Hustopečské koupaliště - ilustrační foto.

Špatný rok pro koupaliště. Srpen jenom prohlubuje ztráty

Břeclavsko – Zatím to vypadá, že srpen bude ještě horší než červenec. Takto skeptický je k letošní venkovní plavecké sezoně Aleš Proschek, ředitel Sportovních zařízení města Hustopeče, která provozují tamní koupaliště. Zároveň však doufá, že ještě může nastat změna k lepšímu. Do konce měsíce zbývá více než týden a o víkendu hlásí teploty přes třicet stupňů Celsia.

Ilustrační foto.

Z trampolíny míří rovnou do nemocnice

České Budějovice - Zlomeniny rukou i nohou, dokonce i zhmoždění vnitřních orgánů, jako jsou játra a slezina, ošetřují takřka denně lékaři dětského oddělení českobudějovické nemocnice. Malí pacienti či jejich rodiče až příliš často na otázku, kde se jim takový úraz stal, udávají trampolíny.

Nová deska navazuje na oceánskou tradici, ale neztrácí se v minulosti a zní aktuálně. Zleva na snímku: Petr Kučera, Jan Vozáry, Jitka Charvátová a Petr Hons.

RECENZE: Oceán bez Muka? Nová deska Ve smíru je malý zázrak

Skupina Oceán byla na přelomu 80. a 90. let ve správný čas na správném místě. Stala se tuzemským průkopníkem novoromantického popu, dobývala domácí hitparády, ale absolvovala také zahraniční turné po boku Erasure. Hlavně se jí podařilo vytvořit si silnou fanouškovskou základnu. Ta přežila přerod Oceánu v Shalom v první polovině devadesátých let i následné odmlčení většiny hlavních protagonistů.

Zuzana Volovecká se zlatou medailí, kterou vybojovala v  ústeckém bazénu.

Zuzana Volovecká: Zlatou jsem vůbec nečekala

/ROZHOVOR/ Zprvu to vypadalo, že letošní sezona nebude pro třináctiletou opavskou plavkyni Zuzanu Voloveckou žádnou hitparádou. Žákyni opavské Englišky a členky KPS Opava zužovaly zdravotní problémy. V únoru si natrhla vazy v levém koleni. Přesto se dokázala vrátit 
v pravý čas.

Bastille

V Praze v listopadu opět vystoupí anglická kapela Bastille

Po dvou letech se do Prahy 26. listopadu vrátí anglická kapela Bastille. V čele se zpěvákem a textařem Danem Smithem vystoupí ve Foru Karlín. Přivezou s sebou novou tvorbu z připravovaného alba Wild World, z něhož fanoušci mohli slyšet pilotní singl Good Grief. V pátek o tom dnes informovali zástupci promotérské a produkční společnosti Fource

Fotbalisté Moravského Krumlova (v modrém). Ilustrační foto.

Krumlovští fotbalisté jeli přes závit a zaskočili lídra

Moravský Krumlov – Třináct a dost. Fotbalisté Moravského Krumlova v neděli doma zaskočili jasného lídra krajského přeboru Bzenec 2:1 a utnuli jeho šňůru třinácti výher. „O to byla větší motivace jim sérii přerušit. Jsme spokojení, ale s hrou ještě tolik ne. Trochu nám to skřípalo. Každopádně to bylo odbojované a odježděné po zadku," těšilo domácího útočníka Jakuba Staňka.

Britská skupina Muse

V Praze vystoupí úspěšná britská skupina Muse

Praha - V pražské O2 areně vystoupí britská skupina Muse. Koncert se uskuteční v rámci světového turné The Drones World Tour, které se koná při příležitosti vydání jejich sedmého studiového alba s názvem Drones.

Zpěvák a textař kapely Jelen Jindra Polák (uprostřed)

Jindra 'Jelen' Polák složil manželce písničku. Rozbrečela se

Praha /ROZHOVOR/ - Ondřej Málek, Martin Kasal, Jan Rek, Alexandr Smutný, Janek Kovářík, Tomáš Málek. A také Jindra Polák. To je sedmička muzikantů, která se dere se svými písněmi na přední místa hitparád. Jejich muzika je stále ve větším kurzu.

Ilustrační foto

Bude rýma "placená"? Ve hře je až pět dní volna

Praha /INFOGRAFIKA/ – Marodit tři dny zadarmo, nebo si vzít dovolenou a stonat za vlastní peníze?Takové dilema ročně řeší tisíce zaměstnanců, především těch, jimž firma jako benefit nedává tři až pět dní zaplaceného zdravotního volna (tzv. sick- days).

FK Baník Sokolov – Slezský FC Opava 1:1

II. LIGA: Sokolov - Opava 1:1

/FOTOGALERIE/ Šestou remízu v řadě uhráli v sobotu opavští fotbalisté na hřišti Sokolova. Domácí favorit a jeden z aspirantů na postup ještě minutu před koncem vedl. Cennou remízu Opavským zachraňoval proměněnou penaltou Jan Schaffartzik.

Legendární americký countryový zpěvák a skladatel Merle Haggard.

Zemřel legendární country zpěvák Merle Haggard

Nashville (USA) - V den svých 79. narozenin zemřel ve středu v Kalifornii na zápal plic legendární americký countryový zpěvák a skladatel Merle Haggard. Oznámil to v Nashvillu jeho agent. Autor téměř 80 alb byl držitelem mnoha amerických i mezinárodních ocenění, třikrát získal cenu Grammy.

Koncert Davida Deyla v Jablonci

David Deyl si koncert v Jablonci užil

Jablonec n. N. - V sobotu v jabloneckém Městském divadle koncertoval charismatický zpěvák David Deyl. Tento zpěvák v současné době válcuje přední příčky hitparád.

Zpěvák Peter Aristone.

Zpěvák Peter Aristone vyhrál nejvyšší rotaci klipu na americké MTV U

Klip Gold slovenského zpěváka Petera Aristoneho, který žije v Praze, bude od pondělí vysílat v nejvyšší rotaci americká MTV U. Aristone totiž o víkendu vyhrál aktuální kolo její hitparády Freshmen, do které hudební dramaturgové MTV zařazují nové klipy, které je nejvíce zaujaly. O vítězi hlasují diváci.

Rick Astley.

Rick Astley dobyl svět jedním hitem

Londýn/Praha - Britskému zpěvákovi se zajímavě zastřeným hlasem Ricku Astleymu, který 6. února slaví padesátiny, stačil ke slávě pouze jeden hit. Jeho singl Never Gonna Give You Up v roce 1987 bodoval v hitparádách 16 zemí. Poté se zdálo, že jeho sláva je nenávratně pryč, ale nečekaný Astleyho comeback následoval poté, co se miliony lidí nechtěně proklikly na jeho písničku na internetu přes zdánlivě nesouvisející link. V roce 2008 tak dostal hudební cenu MTV pro nejlepší vystoupení všech dob.