Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

FC Baník Ostrava – FK Teplice 0:0

Teplice v Ostravě nenadchly. Mají ale bod

Ostrava – Bez gólu, bez vítězství. Tepličtí prvoligoví fotbalisté zakončili první polovinu soutěže bezbrankovou remízou v prochladlé Ostravě, hrstka diváků se na Bazalech žádné fotbalové hitparády rozhodně nedočkala. Parta ze severu Čech byla lepší, avšak Salami v 64. minutě velkou šanci nevyužil a pak, jen o čtyři minuty déle, nápor „sklářů" otupilo vyloučení jejich levého beka Kroba.

Ilustrační foto

Béčko vydřelo první výhru

Kladno a Kralupy - Basketbalové béčko Benešova zavítalo na palubovky Kladna a Kralup, a to pouze v devíti hráčích. S Kladnem posíleném o tři druholigové hráče prohrálo, ale papírově silnější Kralupy než Kladno, překvapivě sestřelilo. 

Pavel Bobek.

Zemřel muž, který dával písním druhý život... Šéfredaktor Deníku vzpomíná

Praha /VZPOMÍNKA/ - „V životě jsem nenahrál jedinou písničku, za kterou bych se neuměl postavit," říkal mi letos na Andělech po uvedení do Síně slávy. Byla to jedna z mála jeho neskromných vět. Seděl v profoukaném Průmyslovém paláci na holešovickém Výstavišti. Davy lidí nejrůzněji s hudebními cenami spojených kolem něj braly útokem raut, on jen pozoroval ten cvrkot, a co chvíli vděčně pózoval s těmi, kteří se s ním chtěli vyfotit.

Pavel Bobek.

VZPOMÍNKA: Zemřel muž, který dával písním druhý život

V životě jsem nenahrál jedinou písničku, za kterou bych se neuměl postavit," říkal mi letos na Andělech po uvedení do síně slávy. Byla to jedna z mála jeho neskromných vět. Seděl v profoukaném Průmyslovém paláci na holešovickém Výstavišti. Davy lidí nejrůzněji s hudebními cenami spojených kolem něj braly útokem raut, on jen pozoroval ten cvrkot, a co chvíli vděčně pózoval s těmi, kteří se s ním chtěli vyfotit.

Žáci ze žlutické základní školy navštívili redakci Karlovarského deníku, aby se zblízka seznámili s prací redaktorů.

Ve žlutické škole poprvé zazářila Žárovka

Žlutice - Hudební hitparáda, poslední sportovní výsledky, regionální aktuality, úvodní slovo a v neposlední řadě nezbytný horoskop jsou součástí nového školního občasníku Žárovka.

PŘÁTELSTVÍ UVNITŘ. Složení kapely párkrát změnili, přátelé ze školy, baskytarista Mat Osman (třetí zleva) a zpěvák Brett Anderson (čtvrtý zleva) – oba ročník 1967 – ale jsou u toho úplně od začátku.

Mat Osman: Vyhodili jsme přes 40 písniček, než jsme se dobrali k těm pravým

Praha /ROZHOVOR/ – Je to – bez přehánění – jeden z největších hudebních návratů letošního roku. Britská kapela Suede, která v 90. letech stála u zrodu kytarového britpopu – až po ní přišly party jako Oasis, Blur nebo Pulp – letos po jedenácti letech vydala novou studiovou desku. V době, kdy britpop už dávno neplní přední místa hitparád a hudebních magazínů jako v roce 1995, nahrála album plné chytlavých melodií, které zní příjemně současně i retro.

PŘÁTELSTVÍ UVNITŘ. Složení kapely párkrát změnili, přátelé ze školy, baskytarista Mat Osman (třetí zleva) a zpěvák Brett Anderson (čtvrtý zleva) – oba ročník 1967 – ale jsou u toho úplně od začátku.

Mat Osman: Nahrát po deseti letech desku? Vyhodili jsme přes 40 písniček

Praha /ROZHOVOR, RECENZE, VIDEO/  - Je to – bez přehánění – jeden z největších hudebních návratů letošního roku. Britská kapela Suede, která v 90. letech stála u zrodu kytarového britpopu – až po ní přišly party jako Oasis, Blur nebo Pulp – letos po jedenácti letech vydala novou studiovou desku. V době, kdy britpop už dávno neplní přední místa hitparád a hudebních magazínů jako v roce 1995, nahrála album plné chytlavých melodií, které zní příjemně současně i retro.

Krajská fotbalová I. A třída: FC Nový Hradec Králové - TJ Sokol Třebeš.

Vítek o kvalitě hry při derby: 'Žádná hitparáda to nebyla'

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Fotbalový krajský přebor a I. A třída měly na pořadu další duely. „Teď víme jistě, že až do března nás z prvního místa v I. A třídě nikdo nesundá," řekl Miroslav Píša starší, vedoucí mužstva Vysoké nad Labem.

Volejbal - ilustrační foto

Volejbalistky odehrály dva rozdílné zápasy

Opava - Jako den a noc byly rozdílné zápasy volejbalistek opavského týmu P.E.M.A. s Hronovem. V pátek nováčka soutěže doslova přejely, v sobotní odvetě nastal obrat. Slezankám se nedařilo vůbec nic a z palubovky odešly poraženy.

Ilustrační foto

Jerevan jako jamajský bob na olympiádě

Slavičín – Podle očekávání to žádná hitparáda nebyla. Oba regionální výběry na úvod Celostátní ligy v sálovém fotbale se silně kombinovanou sestavou neválcovaly své soupeře jako před rokem a pouze Slavičín na domácí půdě vybojoval cenné tři body.

Hrad Loket.

Hrad Loket vévodí hitparádě návštěv

Karlovarský kraj - Loket, Bečov nad Teplou, Cheb. Tři města a tři hrady v Karlovarském kraji, které si ročně prohlédnou desetitisíce lidí. I když bečovský památkový areál je tak trochu výjimkou, protože přístupná je v sezoně zámecká část a hradní zatím jen v době tematických akcí.

BK Opava – BK JIP Pardubice 71:92

MATTONI NBL: Opava - Pardubice 71:92

Opava /2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ –  Po dvou výborných výkonech z předchozích zápasů se čekalo, co předvedou opavští basketbalisté proti Pardubicím. Bohužel tentokrát to Slezanům nevyšlo. Už v prvním poločase nabrali slušné manko, které sice ve třetí čtvrtině stáhli na šest bodů, avšak obrátit výsledek se jim nepodařilo.

Hrad Loket má v kraji největší návštěvnost.

Loket vévodí hitparádě návštěv

Karlovarský kraj - Cheb, Loket a Bečov nad Teplou. Tři města a tři hrady, které si ročně prohlédnou desetitisíce lidí. I když bečovský památkový areál je tak trochu výjimkou, protože přístupná je v sezoně zámecká část a hradní zatím jen v době tematických akcí. Jak hodnotí správci těchto tří historických unikátů letošní sezonu?

Suzi Quatro.

Americká zpěvačka Suzi Quatro veze Brnu megahity ze 70. let

Brno /VIDEO/ - Na vrchol britské hitparády se poprvé probojovala v roce 1973, a to s písní Can The Can. Nedlouho poté se Suzi Quatro stala ikonou. Podařilo se jí dokonce prolomit tabu ve vnímání žen instrumentalistek v rockové oblasti. Letos v červnu tato zpěvačka a baskytaristka oslavila 63. narozeniny a její touha koncertovat nijak neutuchá. Přesvědčit se o tom mohou fanoušci, kteří ve čtvrtek zavítají na její koncert v Brně.

Suzi Quatro.

Americká zpěvačka Suzi Quatro veze Brnu hity ze 70. let

Brno - Na vrchol britské hitparády se poprvé probojovala v roce 1973, a to s písní Can The Can. Nedlouho poté se Suzi Quatro stala ikonou. Podařilo se jí dokonce prolomit tabu ve vnímání žen instrumentalistek v rockové oblasti. Letos v červnu tato zpěvačka a baskytaristka oslavila 63. narozeniny a její touha koncertovat nijak neutuchá. Přesvědčit se o tom mohou fanoušci, kteří ve čtvrtek zavítají na její koncert v Brně.

Chinaski

Stížnost od Chinaski boduje! Je druhou nejhranější českou skladbou

Praha /VIDEO/  - Naživo kapela zahraje na konci října v Británii, při křtu CD v Bontonlandu a pak během velkého narozeninového koncertu v pražské O2 areně 6. února. Nový singl Stížnost atakující špičku rádiových hitparád je součástí alba Best Of, které vyšlo Chinaski na začátku září u Universal Music.

Festival Stetson and bourbon v Otrokovicích

Blues a bourbon. Prověřená kombinace zafungovala také v Otrokovicích

Otrokovice – Bluesrock a bourbon. Dobrá hudba a dobré pití. Prověřená kombinace která fajnešmekry nikdy nezklame. Tak jako v sobotu v sálu otrokovické besedy. Příznivci pohodového jižanského rocku si nemohli nechat sedmý ročník mezinárodního festivalu Stetson and bourbon ujít. V případě Stetson and bourbon se o jeden z mála hudebních festivalů tohoto žánru u nás.

Snímek z utkání fotbalistů FC Dynamo H. Týn A.

Okresní derby pro FC Dynamo

Horšovský Týn – Jediné okresní derby I.A třídy přineslo jednoznačné vítězství domácího celku. Příjemné počasí, slušně hrané utkání bez žlutých karet, to viděla stovka příznivců fotbalu, kteří minulou neděli našli cestu na hřiště v Horšovském Týně.

Vedoucí oddělení pro dospělé Hana Polívková.

Nejoblíbenější knížka na Mostecku? Obyčejná hrníčková kuchařka!

Mostecko - Na topole nad jezerem seděl vodník podvečerem: „Sviť, měsíčku, sviť, ať mi šije niť…" Poznali jste úvodní sloku Erbenova Vodníka ze sbírky Kytice? Toto literární dílo z roku 1853 je ve špičce nejpůčovanějších knih na Mostecku. Vyplynulo to z analýzy, kterou pro Mostecký deník udělaly městské knihovny v Mostě a Litvínově.

Oldřichov (v červeném) - Libotenice

FOTO: Oldřichovští fotbalisté byli jako holky. I proto prohráli

Oldřichov - V minulé sezoně skončil Oldřichov ve středu tabulky B skupiny I. B třídy. První zápas nové sezony naznačil, že ani ta nebude žádná „hitparáda". Klub, který byl před čtyřmi roky v krajském přeboru, pravděpodobně ani tentokrát nebude patřit k favoritům na postup.

Nás moc těší, že jsme se v Česko dokázali prosadit. Stálo by o to mnoho našich slovenských kolegů,“ říká Igor Timko, frontman kapely No Name.

No Name a Žbirka budou hvězdami Labského léta

Ústí nad Labem, Roudnice - Léto 2013 patřilo a dál patří slovenské pop rockové partě No Name. V půli prázdnin byli zpěvák Igor Timko a spol. nejhranější kapelou v českém éteru díky hitu „Sľuby".

Nás moc těší, že jsme se v Česko dokázali prosadit. Stálo by o to mnoho našich slovenských kolegů,“ říká Igor Timko, frontman kapely No Name.

No Name a Žbirka budou hvězdami Labského léta

Ústí nad Labem, Roudnice - Léto 2013 patřilo a dál patří pop rockové partě No Name (Slovensko). V půli prázdnin byli zpěvák Igor Timko a spol. nejhranější kapelou v českém éteru díky hitu „Sľuby".

Král popu Michael Jackson je mrtev, ať žije korunní princ popu Robbie Williams. Už v úterý 20. srpna ho budeme mít na dosah, pobaví odvázaným koncertem z Tallinnu v přímém přenosu na 25 kin v ČR spolu se stovkami biografů po celém světě.

Pozve si Robbie Williams i v Tallinnu fanynku až „do postele"?

Severní Čechy, Tallinn - Král popu Michael Jackson je mrtev, ať žije korunní princ popu Robbie Williams. Už v úterý 20. srpna ho budeme mít na dosah, pobaví odvázaným koncertem z Tallinnu v přímém přenosu na 25 kin v ČR spolu se stovkami biografů po celém světě. Kdo ho zná, může si být na sto procent jistý: Bude to skvělá show! Asi jen málo hudebníků či zpěváků, narozených v 70. letech a užívajících si dál výsluní hitparád i přízně davů, vydalo tolik koncertních nahrávek jako Brit Robbie Williams (39).

Jiří Váňa a Roman Lukáš ve studiu.

Pamatujete se na Benedikt? Muzikanti oživují kapelu z devadesátých let

Most - Na podzim to budou dvě desítky let, kdy mostecká hudební skupina Benedikt vydala první desku. Druhá vyšla v pětadevadesátém. Na dlouhé roky se potom muzikanti, kteří bodovali v hitparádách a vystupovali třeba na populární žatecké Dočesné, odmlčeli. Nyní se Roman Lukáš a Jiří Váňa znovu společně vrátili do nahrávacího studia.

Madonna

Americká zpěvačka Madonna vydala před 30 lety své první album

Washington, Praha - Americká zpěvačka Madonna vydala před 30 lety, 27. července 1983, své první album nazvané Madonna. Nyní čtyřiapadesátiletá zpěvačka a herečka, která je stále někdy přezdívána královnou popu, nazpívala od té doby celou řadu známých songů a vydělala na prodeji asi 300 milionů svých nahrávek.

Boxer Lukáš Konečný zasazuje tvrdý úder Moezi Fhimovi v bitvě o titul mistra Evropy organizace WBO ve střední váze.

Konečný jednoznačně porazil Fhimu a obhájil evropský titul

Drážďany, Brno - Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný porazil v Drážďanech Moeze Fhimu z Francie jednoznačně 3:0 na body a obhájil titul mistra Evropy organizace WBO ve střední váze. Konečný si připsal jubilejní padesátou výhru mezi profesionály a přiblížil se dalšímu pokusu boxovat o pás světového šampiona.

Boxer Lukáš Konečný si vychutnává pocit vítězství. V utkání o titul profesionálního mistra Evropy organizace WBO ve střední váze jednoznačně porazil Moeze Fhimu.

Skvělé, boxer Konečný se s Fhimou nepáral a obhájil evropský titul

Drážďany - Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný porazil v Drážďanech Moeze Fhimu z Francie jednoznačně 3:0 na body a obhájil titul mistra Evropy organizace WBO ve střední váze. Konečný si připsal jubilejní padesátou výhru mezi profesionály a přiblížil se dalšímu pokusu boxovat o pás světového šampiona.

BOJOVNÍK. Navzdory vážné nemoci, kterou prodělal, dál zpívá a vyprodává sály.

Václav Neckář: Poslední roky se s bráchou hádám jen při vážení

Praha /ROZHOVOR/  - Václav Neckářletos oslaví sedmdesátiny a doufá, že v důchodu bude koncertovat ještě častěji než nyní… I kvůli mozkové mrtvici ho několik let nebylo takřka vidět. Se záviděníhodnou vůlí a odhodláním nevzdat se nahrál loni úspěšné album Dobrý časy s megahitem Půlnoční. A dostal se zpátky na výsluní. Vyhrává hitparády, vyprodává koncerty, natáčí videoklipy, hraje ve filmech.

Ilustrační foto.

Novojičínský rock a metal v létě

Nový Jičín - Rockově metalovou příchuť bude mít další z koncertů na novojičínském náměstí v rámci Novojičínského léta. Pozvání tentokrát přijali slovenští talentovaní muzikanti z kapely Metropolis. Spolu s nimi tady zahrají ostravští My- 10planets.

Skupina NO NAME ve Zlínské redakci Deníku.  Na snímku zleva Igor Timko a Zoli Sallai

Do Příbora přijedou zahrát slovenští No Name

Příbor - Košická hudební skupina No Name kolem bratrů Timových patří mezi nejúspěšnější slovenské kapely na pódiích českých klubů a festivalů. Tuto sobotu jejich hity uslyšíme na příborském náměstí Sigmunda Freuda.

Oslava 28. výročí skupiny Tři sestry na pražském Džbánu

Fanánek přijede do Bíliny i s Gabrielem ze Školky

Bílina –  Bílinským letním amfiteátrem na Kyselce se bude v sobotu večer linout vůně piva a do uší bude řezat punkrocková hudba. Pod Bořeň dorazí Tři sestry se svým lídrem Fanánkem. Kultovní kapele budou předskakovat De Bill Heads, E!E a Doctor P.P.