Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Ilustrační foto.

VIDEO: Sledge hokejová bitka Sharks versus Warriors

Ostrov – Na vítěznou vlnu se v rámci České sledge hokejové ligy navrátili hráči karlovarského SKV Sharks. Ve třináctém kole splnili před svými fanoušky roli favorita, když pokořili vídeňské Warriors třemi góly, které měli na svědomí pouze hráči z české reprezentace, když Michal Geier vstřelil dva a Miroslav Hrbek jeden gól.

Kladno - Most, domácí fanoušci vymysleli další vtipný trasparent_ Mít Jardu, k nezaplacení

S Mostem zase trápení, ale náskok Rytířů se zvýšil

Kladno /FOTOGALERIE/ – Náskok hokejistů Kladna v čele WSM ligy se opět zvýšil. Druhé Budějovice padly na Slavii, zatímco Rytíři zvládli povinné vítězství nad posledním Mostem 3:2. Nebyla to hokejová hitparáda, spíš hlavně na konci pořádné nervy, ale body se počítají. V pondělí to bude v Jihlavě, která je aktuálně druhá a ztrácí šest bodů, o hodně těžší.

David Bowie

David Bowie se svým novým albem posmrtně dobyl americkou hitparádu

New York – Britský hudebník David Bowie se svým novým albem Blackstar posmrtně dobyl americkou hitparádu. Jeho poslední deska, která se začala prodávat začátkem ledna, dva dny před jeho smrtí, se podle nejnovějšího žebříčku nejprodávanějších alb sestaveného serverem Billboard vyhoupla na první místo. Bowie se za svého života do nejlepší desítky nejprodávanějších alb v USA dostal sedmkrát, dosud nikdy ale jeho nahrávka nebyla číslem jedna.

David Bowie

Zájem o poslední album Davida Bowieho po jeho smrti prudce roste

Londýn/New York – Zájem o poslední album britské hudební legendy Davida Bowieho od pondělního oznámení jeho smrti prudce vzrostl, více se stahují také jeho největší hity. To podle komentátorů svědčí o ohromné přitažlivosti tohoto hudebníka jakožto průkopníka popové kultury a hudebního byznysu. Komentáře se pozastavují i nad přetrvávajícími záhadami kolem Bowieho smrti.

Ústřičník kanárský.

POHLEDEM Miroslava Bobka: Který druh vymizel v roce, kdy jste se narodili

Jak jsem zjistil na webu everyHit.com, v týdnu, kdy jsem se narodil, vedla britskou hitparádu skladba I'm A Believer od The Monkees. A díky přehledu, který pro list Independent sestavil novinář Louis Doré, vím nyní i to, že v roce mého narození definitivně vymizel kaloň guamský.

Popová hvězda Justin Bieber.

V Praze příští rok vystoupí problematický zpěvák Justin Bieber

Praha - Kanadský zpěvák Justin Bieber vystoupí 12. listopadu příštího roku v rámci turné Purpose World Tour v pražské O2 areně. Idol mládeže poutající pozornost nejen hudbou, ale i chováním mimo pódia na turné propaguje album Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než 100 zemí světa. Za pořadatele o tom informoval Jaroslav Svoboda.

Legendární kapela AC/DC.

V pražských Letňanech v květnu vystoupí kapela AC/DC

Praha - Australská hardrocková kapela AC/DC vystoupí 22. května příštího roku pod širým nebem v pražských Letňanech. Milovníkům hlučného rokenrolu s výraznými kytarovými rify se představí v rámci svého turné na podporu posledního alba Rock or Bust. Za pořádající agenturu Live Nation o tom informoval Petr Novák.

Legendární kapela AC/DC.

V pražských Letňanech v květnu vystoupí kapela AC/DC

Praha – Australská hardrocková kapela AC/DC vystoupí 22. května příštího roku pod širým nebem v pražských Letňanech. Milovníkům hlučného rokenrolu s výraznými kytarovými rify se představí v rámci svého turné na podporu posledního alba Rock or Bust. Za pořádající agenturu Live Nation o tom informoval Petr Novák.

Pavel Novák.

Lvi inkasovali od Prostějova stovku

Jindřichův Hradec – Basketbalisté Lions podlehli v 17. kole Kooperativa NBL v domácí hale Prostějovu 74:100. S favoritem dokázali držet krok celý první poločas, ale po změně stran katastrofálně bránili a nedařilo se jim ani střelecky. V tabulce tak nadále zůstávají předposlední.

Popová hvězda Justin Bieber.

V Praze příští rok vystoupí problematický zpěvák Justin Bieber

Praha – Kanadský zpěvák Justin Bieber vystoupí 12. listopadu příštího roku v rámci turné Purpose World Tour v pražské O2 areně. Idol mládeže poutající pozornost nejen hudbou, ale i chováním mimo pódia na turné propaguje album Purpose, které obsadilo první místo v hitparádách více než 100 zemí světa. Za pořadatele o tom informoval Jaroslav Svoboda.

Jindřich Podskoč, SMB Bochov (v červeném).

Podskoč: Byli jsme rovnocenným soupeřem

Bochov – Před startem podzimní části krajské I. A třídy absolvovali náročnou letní přípravu fotbalisté bochovského SMB již pod vedením nového kouče, a to Miroslava Egerta. V bochovském výběru opět nechyběl univerzál Jindřich Podskoč, který patřil k základním kamenům týmu v podzimní části soutěže.

Vystoupení francouzské zpěvačky Zaz v Brně.

Do Prahy se v neděli vrací francouzská zpěvačka Zaz

Praha - Po loňském úspěšném vystoupení na Colours of Ostrava a beznadějně vyprodaných koncertech v Praze a Brně se v neděli do Česka vrací francouzská zpěvačka Zaz. V rámci turné na podporu loni vydaného alba Paris v neděli a v pondělí 30. listopadu vystoupí v pražském Fóru Karlín a v úterý 1. prosince v ostravské Aréně.

Vystoupení francouzské zpěvačky Zaz v Brně.

Do Prahy se vrací francouzská zpěvačka Zaz

Praha - Po loňském úspěšném vystoupení na Colours of Ostrava a beznadějně vyprodaných koncertech v Praze a Brně se v neděli do Česka vrací francouzská zpěvačka Zaz. V rámci turné na podporu loni vydaného alba Paris v neděli a v pondělí vystoupí v pražském Fóru Karlín a 1. prosince v ostravské Aréně.

Michal Hrůza za doprovodu televizní moderátorky Daniely Písařovicové.

Michal Hrůza si v Třebíči zazpíval s Danielou Písařovicovou

Třebíč - Zcela vyprodaný velký sál divadla Pasáž o víkendu sledoval netradiční koncert jedné z největších hvězd českého hudebního nebe Michala Hrůzy a jeho Kapely Hrůzy. Vystoupení nazvané Hrůza v divadle bylo pojaté jako návštěva zkušebny.

Michal Hrůza za doprovodu televizní moderátorky Daniely Písařovicové.

Michal Hrůza si v Třebíči zazpíval s Danielou Písařovicovou

Třebíč - Zcela vyprodaný velký sál divadla Pasáž o víkendu sledoval netradiční koncert jedné z největších hvězd českého hudebního nebe Michala Hrůzy a jeho Kapely Hrůzy. Vystoupení nazvané Hrůza v divadle bylo pojaté jako návštěva zkušebny.

Hokejisté Frýdku-Místku (v bílém) potvrdili na ledě nedalekého Nového Jičína roli favorita a nad domácím týmem zvítězili rozdílem tří branek.

V derby nakonec úspěšnější favorit

Frýdek-Místek – Vyhráli, ale žádná hitparáda to tentokráte z jejich strany nebyla. Svěřenci trenéra Jiřího Juříka nedokázali v Novém Jičíně navázat na svůj předešlý výkon z domácího střetnutí, ve kterém doslova rozprášili silný tým Poruby 12:3.

Koncert Hany Zagorové a Petra Rezka v Prostějově

Koncert Hany Zagorové a Petra Rezka sklidil bouřlivý potlesk

Prostějov – Ty největší hity české populární hudby zazněly v úterý večer ve společenském domě v Prostějově. Zdejší sál hostil hvězdnou stálici Hanu Zagorovou a populárního zpěváka hitů z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let Petra Rezka.

Modří Raci oslavili padesátku

První basová kytara měla krk z násady od krumpáče

Rakovník – Bigbeatová skupina Modří Raci oslavila padesát let svého trvání koncertem pro všechny své příznivce v klubu mládeže. Zazněly tu staré „dobré pecky", například Boty proti lásce, Roň slzy nebo Hej, Jude, z doby, kdy tato kapela vznikala. To bylo v době, kdy anglická skupina The Beatles pokořila Ameriku, The Rolling Stones plnili první příčky světových hitparád a v pražských klubech hrály skupiny Olympic, Mefisto a Flamengo. Z rozhlasu po drátě se linuly budovatelské písně a na rifle se stála fronta v Tuzexu…

Česko-slovenská skupina United 5.

Česko-slovenský boyband United 5 se připravuje na první česko-slovenské turné

Praha – Česko-slovenská skupina United 5 se nedávno vrátila ze svého prvního koncertního turné ve Velké Británii. United 5 zde absolvovali celkem 24 koncertů v 11 britských městech včetně Londýna, Liverpoolu, Bristolu a dalších a najezdili mezi nimi úctyhodných 4000 mil. Jejich letní hitovka, v DJ verzi Adama Turnera, s názvem Name in the Sand, se po celé 4 týdny drží v první pětce prestižní DJ´s hitparády časopisu Music Week. Zmíněný singl začíná bodovat i v tamních radiích.

Marianne Faithfull.

Jaggerova přítelkyně Marianne Faithfullová rozezpívá Archu

Praha - Padesát let na scéně. Tak dlouho už zpívá a hraje Britka Marianne Faithfullová, jejíž život by vydal na několik filmových příběhů. Někdejší milenka Micka Jaggera a interpretka legendární skladby The Ballad of Lucy Jordan, za niž získala druhé místo v rakouské hitparádě, slaví své kariérní výročí na turné světem. A ve čtvrtek večer si ji lze poslechnout i v pražském Divadle Archa, které je zpěvaččinou českou zastávkou.

Marianne Faithfull.

Jaggerova přítelkyně Marianne Faithfullová rozezpívá Archu

Praha – Padesát let na scéně. Tak dlouho už zpívá a hraje Britka Marianne Faithfullová, jejíž život by vydal na několik filmových příběhů. Někdejší milenka Micka Jaggera a interpretka legendární skladby The Ballad of Lucy Jordan, za niž získala druhé místo v rakouské hitparádě, slaví své kariérní výročí na turné světem. A dnes večer si ji můžeme poslechnout i my, v pražském Divadle Archa, které je zpěvaččinou českou zastávkou.

David Houska střílí gól do liberecké sítě

Houska po Liberci: Nemáme se za co stydět

Olomouc – Na svůj druhý ligový gól čekal téměř dva roky, ale stál za to podobně jako ten první. Záložník Sigmy David Houska předvedl proti Liberci parádní gólovou akci, která si řekla o místo v gólové hitparádě.

Britský zpěvák a písničkář Bobby Long

V Olomouci vystoupí britský zpěvák Bobby Long

Olomouc – Britský zpěvák a písničkář Bobby Long vystoupí v neděli 18. října v olomouckém ArtUm Centru. Koncert odstartuje v 19 hodin a jako předskokan se představí český zpěvák Mat Vašíček.

Britský zpěvák a písničkář Bobby Long

V Olomouci vystoupí britský zpěvák Bobby Long

Olomouc – Britský zpěvák a písničkář Bobby Long vystoupí v neděli 18. října v olomouckém ArtUm Centru. Koncert odstartuje v 19 hodin a jako předskokan se představí český zpěvák Mat Vašíček.

Minutou ticha pomáhá běžencům.

100 000 solidárních sousedů

Linec – Více než 100 000 lidí přišlo v sobotu na koncert solidarity „Voices for Refugees" na Náměstí hrdinů ve Vídni, napsaly linecké OÖN. Prezident Heinz Fischer v úvodním proslovu mimo jiné řekl: „Lidé v nouzi potřebují pomoc, nesmíme je odmítat. Říkám se vší naléhavostí: Neodvracím se od těch, kteří mají starosti a obavy. Odvracím se ale od těch, kteří z bídy utečenců dělají kšeft, ať hospodářský, nebo politický." Podle něho všechny státy evropského společenství něčím musí přispět.

Ilustrační foto

Hitparáda KVRM končí. Hlasujte

Karlovarský kraj – Do letošního, devátého ročníku se přihlásilo celkem devět kapel různých žánrů z celého kraje. Semifinálové hlasování končí ve středu 30. září a probíhá na facebooku Karlovarské rockové mapy.

Nazareth

Nazareth zahraje legendární Love Hurts a Dream On a představí nová alba

Plzeň - Skotská rocková legenda Nazareth vyráží v říjnu na European Tour 2015. Do poloviny prosince má naplánováno 29 zastávek. V Čechách pouze jedinou, a to 8. října v Pekle. Posluchači určitě uslyší nejznámější hity kapely jako Love Hurts nebo Dream On, ale také písničky z posledních dvou alb Big Dogz a Rock ´n´ Roll Telephone.

Ilustrační foto.

Ubojovaný zápas. Nebyla to žádná hitparáda, hlásí útočník IE Znojma Kubále

Brno, Znojmo – Výměna pozic. Fotbalisté Vojkovic nezvládli středeční vložené kolo krajského přeboru na hřišti Inzert Expres Znojma, prohráli 0:2 a pustili soupeře v tabulce před sebe. Po nepovedeném startu se znojemskému celku blýská na lepší časy, Vojkovice na-opak klesly na patnácté místo. „Nálada v kabině nebyla špatná ani po prohrách v úvodu ligy. Věděli jsme, že se to zlomí. Mančafty na stejné úrovni, jako jsou Vojkovice, můžeme porážet," prohlásil střelec vítězné branky IE Znojma Daniel Kubále.

Ilustrační foto.

Ubojovaný zápas. Nebyla to žádná hitparáda, hlásí útočník IE Znojma Kubále

Znojmo – Výměna pozic. Fotbalisté Inzert Expresu Znojmo zabrali a po středečním domácím vítězství 2:0 proti Vojkovicím poskočili před svého soupeře v tabulce krajského přeboru. Po nepovedeném startu se znojemskému celku blýská na lepší časy. „Nálada v kabině nebyla špatná ani po prohrách v úvodu ligy. Věděli jsme, že se to zlomí. Mančafty na stejné úrovni, jako jsou Vojkovice, můžeme porážet," prohlásil střelec vítězné branky IE Znojma Daniel Kubále.

Britská skupina Muse.

V Praze příští rok vystoupí britská skupina Muse

Praha - V pražské O2 areně vystoupí 4. června příštího roku britská skupina Muse. Kapela tu zahraje v rámci světového turné The Drones World Tour, které se koná při příležitosti vydání jejich sedmého studiového alba s názvem Drones. Informoval o tom Jaroslav Svoboda, vedoucí programového oddělení O2 areny. Vstupenky v cenách od 1290 korun budou v prodeji od 18. září.

Britská skupina Muse.

V Praze příští rok vystoupí britská skupina Muse

Praha - V pražské O2 areně vystoupí 4. června příštího roku britská skupina Muse. Kapela tu zahraje v rámci světového turné The Drones World Tour, které se koná při příležitosti vydání jejich sedmého studiového alba s názvem Drones. Informoval o tom Jaroslav Svoboda, vedoucí programového oddělení O2 areny. Vstupenky v cenách od 1290 korun budou v prodeji od 18. září.

Barbadoská zpěvačka Rihanna.

Rihanna se chystá oslavit 10. výročí zahájení své kariéry

New York - Barbadoská zpěvačka Rihanna hodlá oslavit letošní 10. výročí zahájení své úspěšné hudební kariéry. Ještě se ale 27letá hvězda podle agentury AP nerozhodla, kdy a jak se tak stane. Nejdříve chce rozhodně vydat připravované nové album.