Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Logo SK Kyselka

Fotbal: Kyselka míří do Kolové, pro vítězství

Kyselka – Hodně krušné jaro před sebou měla v loňském ročníku okresního přeboru Kyselka. A nebylo divu. Tým z Poohří po podzimním fiasku skončil v sestupové propasti na předposlední příčce. V jarní části to však bylo o něčem jiném. Kyseláci fotbalově ožili a nakonec brali skvělou sedmou příčku.

UB 40

Slavní UB40 zahrají na Slovácku!

Nejznámější britská reggae kapela UB40, která v prodejnosti zvukových nosičů překonala i legendárního Boba Marley, vystoupí poprvé na Moravě! Za více než 30 let existence kapely půjde teprve o jejich třetí vystoupení v ČR.

UB 40

Slavní UB40 zahrají na Slovácku! Máme pro vás VSTUPENKY

Nejznámější britská reggae kapela UB40, která v prodejnosti zvukových nosičů překonala i legendárního Boba Marley, vystoupí poprvé na Moravě! Za více než 30 let existence kapely půjde teprve o jejich třetí vystoupení v ČR.

Kapela Mňága a Žďorp.

Mňága a Žďorp rozezpívá Nový Jičín

Masarykovo náměstí rozehrají velikáni české alternativní rockové scény. Mňága a Žďorp vystoupí se starými hity i nejnovějšími songy z posledního alba Made in China.

Kapela Mňága a Žďorp.

Mňága a Žďorp rozezpívá Nový Jičín

Masarykovo náměstí rozehrají velikáni české alternativní rockové scény. Mňága a Žďorp vystoupí se starými hity i nejnovějšími songy z posledního alba Made in China.

KAPELA BIG DOG v novém složení.

Novoměstské rockery si na koncert vybrala Lucie Bílá

Nové Město nad Metují - Dali se dohromady teprve v zimě s tím, že během letošního roku vybrousí repertoár, a pak se do toho možná pořádně opřou. Jenže vše šlo mnohem rychleji. Jejich klip mezitím uspěl v hitparádách, až si je jako doprovod pro svůj megakoncert vybrala Lucie Bílá s Arakeinem. A Jaroslav Hutka jim nabídl, že pro ně napíše texty.

JEDNOU ze soutěžících kapel jsou také chodovští Hadem pro mého munga. Koncerty doprovází jejich živelnost.

KVRM hitparáda zná soutěžící. Hlasovat se začne 1. září

Karlovarský kraj - Deset hudebních skupin z celého kraje, které se účastní 9. ročníku soutěže Hitparáda KVRM 2015, je tady. Hlasování proběhne ve dvou skupinách A a B, a to v období od 1. do 30. září na facebooku KVRM, kde bude veřejnost moci posílat své hlasy svým oblíbencům.

Neckyáda na Otavě.

V Podčáře se nikdo nudit nebude

Písek - Divadlo Pod čarou si rozhodně nebere dovolenou a na oba prázdninové měsíce připravilo zajímavý program. Na své si přijdou především milovníci hudby, ale také příznivci sportu.

Colours of Ostrava. Ilustrační foto.

Nabitá elektronická scéna na Colours of Ostrava

Ostrava - Velkého zastoupení se letos na mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava, který se bude konat 16. až 19. července, dočká elektronická hudba na pomezí tanečních rytmů, ambientu či down-tempa doplněná projekcemi.

Colours of Ostrava. Ilustrační foto.

Nabitá elektronická scéna na Colours of Ostrava

Velkého zastoupení se letos na mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava, který se bude konat 16. až 19. července, dočká elektronická hudba na pomezí tanečních rytmů, ambientu či down-tempa doplněná projekcemi.

Village People.

Village People přivezou na festival Benátská! hit Y.M.C.A.

Praha – Americká popová kapela Village People bude další z hvězd festivalu Benátská!, jehož 23. ročník se od 23. do 26. července uskuteční ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Jejich fanoušci tak poprvé naživo v České republice uslyší jejich hit Y.M.C.A., který se v roce 1978 vyšplhal do čela britské hitparády a v amerických žebříčcích bodoval na druhém místě. Za pořadatele o tom informoval Roman Helcl.

Jedním z těch, kdo pamatují postupovou sezonu před deseti lety, je i pravý bek Zdeněk Mucha (u míče). V základní sestavě se s minimálními přestávkami udržel už přes deset let.

Libor Smejkal přiznal: Dohodli jsme se, že vyšší soutěž zkusíme

Velké Meziříčí - Nic jiného by ani nedávalo smysl. Fotbalisté Velkého Meziříčí s předstihem čtyř zápasů vybojovali titul a v příštím ročníku si zahrají MSFL. Slovo postup bylo ve městě pod dálničním městem tabu, nedělní euforie ze suverénního vítězství ale všechno prolomila. „S předsedou klubu jsme se objali a řekli, že jdeme do toho," usmívá se trenér Libor Smejkal.

Luboš Horka (ve žlutomodrém)

Luboš Horka: Jsem vděčný, že hraju. Klidně bych i chytal

Fotbalisté Slezského FC v sobotní utkání proti Znojmu nepředvedli žádnou hitparádu. Znovu nedokázali skórovat a jejich střelecký půst trvá 310 minut. Na druhou stranu Jihomoravanům toho i díky Luboši Horkovi, který se posunul na stopera, mnoho nedovolili a udrželi čisté konto. Nakonec tedy oba týmy braly bod.

Ústecká hitparáda 2015.

Třináct statečných na Ústecké hitparádě

Ústí n. O. – V Malé scéně proběhl druhý ročník soutěžní pěvecko muzikantské přehlídky Ústecká hitparáda. Ve třech vyhlášených kategoriích se představilo celkem 13 soutěžících ve věku od 9 do 17 let, ať už jednotlivců, či drobných uskupení. Účastníci se rozhodli ukázat přátelům, posluchačům a v neposlední řadě i tříčlenné porotě, jak jim to zpívá a hraje.

Lake Malawi

Lake Malawi na Lázeňskou přivezou novinku

Teplice - Nový jarní videoklip „Aubrey" zveřejnila kapela Lake Malawi v čele s Albertem Černým (ex Charlie Straight) . Je to její první novinka od úspěšného singlu Chinese Trees z předních příček českých i zahraničních hitparád. Obě skladby jsou na debutovém EP „We Are Making Love Again". Vyjde 25. května 2015.

Imagine Dragons.

Superhvězdy Imagine Dragons se vrátí do Prahy

Praha – Před dvěma lety odcházeli z pódia za potlesku nadšeného publika v pražském klubu SaSaZu jako velká rocková kapela s obrovským potenciálem. O téměř tři roky později se vracejí jako muzikanti, kteří vyprodávají sportovní haly a svůj hudební potenciál využívají naplno. Imagine Dragons vystoupí v pražské O2 areně 16. ledna 2016.

Zpěvák Petr Novák.

Zpověď a rarity. Rok Petra Nováka zkraje května pokračuje dalším dílem

Chlum - Projekt Rok Petra Nováka, který připravuje Šachový klub Lípa pod vedením Jaroslava Balcara z Čistěvsi ke zpěvákovým nedožitým 70. narozeninám, bude v pátek 1. května od 19 hodin v hostinci U polních myslivců pod chlumskou rozhlednou pokračovat pátou částí nazvanou Zpověď a rarity.

Zpěvák Petr Novák.

Zpověď a rarity. Rok Petra Nováka zkraje května pokračuje dalším dílem

Chlum - Projekt Rok Petra Nováka, který připravuje Šachový klub Lípa pod vedením Jaroslava Balcara z Čistěvsi ke zpěvákovým nedožitým 70. narozeninám, bude v pátek 1. května od 19 hodin v hostinci U polních myslivců pod chlumskou rozhlednou pokračovat pátou částí nazvanou Zpověď a rarity.

Sigma proti Táborsku - 1. gól Jan Navrátil

Navrátil zpět na gólové vlně. Snad jsem to prolomil, doufá záložník Sigmy

Olomouc – Hlavním problémem olomoucké Sigmy v posledních zápasech bylo neproměňování šancí. Mezi spalovače vyložených gólových příležitostí patřil i Jan Navrátil, který v minulém kole neproměnil minimálně dvě tutovky. Proti Táborsku si však Navrátil svou reputaci napravil a dvěma góly podpořil výhru Sigmy 4:0.

Fotbalisté Karviné (v bílém) doma remizovali s Varnsdorfem 0:0.

Karviná nedala penaltu a znovu ztratila body

Karviná /FOTO/ – Vinou neproměněné penalty se fotbalisté Karviné a vlastně ani diváci, kteří se v sobotu přišli podívat na zápas s nečekaným postupovým aspirantem z Varnsdorfu, branky nedočkali.

DJ Jožka Nowok (vlevo) s Lubošem Votroubkem organizovali celou řadu událostí.

DJ Nowok: Dohrál jsem diskotéku a hned jel pro novinky. Lidé z toho byli vedle

Kolínsko /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Hudba patří mezi odvětví, která se velmi dynamicky rozvíjejí. Co platí jededen den, ten druhý platit nejspíše nebude. Nebylo tomu tak ale vždy, v minulých dobách její rozvoj ovlivňoval pomalý vývoj technologie. Nebo spíš to, že se v našich končinách nedalo všechno sehnat.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy.

Legenda Frankie Goes To Hollywood míří poprvé do Prahy

Praha /VIDEO/ - Slavné písně Relax či Power Of Love, které se na sklonku totality staly v tehdejším Československu megahity díky filmu Bony a klid a dodnes jsou součástí playlistů většiny tuzemských rádií, zazní poprvé živě v Praze. Frontman a zpěvák Holly Johnson s formací Frankie Gooes To Hollywood potěší na jedné ze zastávek světového turné i fanoušky v České republice.

Krajský přebor: Chválkovice (v bílém) proti Šumperku

VIDEO: Šumperk ve Chválkovicích neoslnil, ale dva góly dal. Podívejte se na ně

Olomouc /VIDEO/ – Nebyla to žádná hitparáda, tři body se ale počítají. Fotbalisté Šumperku vyhráli na půdě předposledního týmu krajského přeboru z Chválkovic 2:0 a potvrdili svoji vysokou jarní úspěšnost. Šumperk v tabulce v sobotu dokonce přeběhl i dosud suverénní Nové Sady, které ale měly ještě dvě utkání k dobru.

Kapela Forum

Forum oslaví "30 rocků" v Městském domě

Přerov – Skupina Forum je v Přerově legendou, která svou hudbou přitáhla několik generací posluchačů. Její hity Nebreč nebo Růže, které bodovaly v hitparádách rádií, si mohou lidé poslechnout i na velkolepých oslavách třicátých narozenin v Městském domě. Výročí si kapela připomene společně se svými fanoušky v sobotu 18. dubna od 20 hodin. V programu se symbolickým názvem „Třicet rocků s vámi" se představí jako hosté přerovské formace Ginger a Penzistor.

Ilustrační foto.

Tým Perninku vyfasoval sedmičku

Karlovarsko – Aprílové počasí řádně pocuchalo nervy fotbalovým fanouškům. Hrací plochy se totiž proměnily v kaluže, a tak se odkládalo jako na běžícím pásu.

Ilustrační foto

Mezi nejmenší Karlovaráky patří Ikhbayar, Kenji nebo Basanti

Karlovy Vary - V Karlových Varech se v minulém roce narodilo o 86 dětí více než v roce 2013. Pomyslné hitparádě jmen stále vévodí česká jména, ta ale dotahují i ne tak tradiční. V některých případech byla dána dokonce i exotická jména.

Václav Jurečka (v červenočerném)

Václav Jurečka: Fanouškům patří velký dík

Olomouc - Fotbalisté Slezského FC dokázali s olomouckou Sigmou držet na jejím stadionu krok. Brzy sice prohrávali, ale v závěru díky gólu Pospěcha vydřeli na Hané cenný bod. Hodně vidět byl opavský rychlík Václav Jurečka. V první půli trefil tyčku a krátce nato jeho hlavičku skvěle vyrazil domácí brankář Reichl.

Ilustrační foto

Zájem je o kuchaře a švadleny, ale též o lékaře a účetní

Karvinsko - Pracovníci ostrahy, číšníci, servírky, ošetřovatelé v sociálních službách, řidiči, kuchaři, švadleny, ale také lékaři-specialisté, zubaři anebo účetní. To je část hitparády profesí, po kterých je momentálně na Karvinsku největší poptávka.