Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Zpěvačka Alicia Keys vystoupila 12. června v pražské O2 Areně.

OBRAZEM: Alicie Keysová v Praze představila novou desku Girl on Fire

Praha – V zaplněné pražské O2 areně čtrnáctinásobná držitelka ceny Grammy Alicie Keysová představila svou loňskou desku Girl on Fire, z níž zazněla téměř desítka písní. Koncert zahájila skladba Karma ze starší nahrávky The Diary of Alicia Keys, své největší hity No One a Empire State of Mind americká zpěvačka, skladatelka a klavíristka zařadila na konec vystoupení. V hledišti se všemi místy upravenými k sezení se podle pořadatelů sešlo přibližně 10.000 diváků.

Zpěvačka Alicia Keys vystoupila 12. června v pražské O2 Areně.

Alicia Keys vystoupila v pražské O2 Aréně a představila nové album

Praha /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – V zaplněné pražské O2 areně ve středu večer čtrnáctinásobná držitelka ceny Grammy Alicie Keys představila svou loňskou desku Girl on Fire, z níž zazněla téměř desítka písní. Koncert zahájila skladba Karma ze starší nahrávky The Diary of Alicia Keys, své největší hity No One a Empire State of Mind americká zpěvačka, skladatelka a klavíristka zařadila na konec vystoupení.

Ilustrační foto.

Sousedé jdou vtipem proti dešti

Linec – Před očekávaným dalším deštivým víkendem deník OÖN projel na Googlu hesla „songs" a „rain" a během jedné sekundy dostal na 634 milionů odkazů, jen v němčině 4,3 milionu. Pro čtenáře poté sestavil svou hitparádu nejkrásnějších „dešťových písní", kterou nabídl na www.nachrichten.at. První místo „přidělil" November Rain americké hardrockové kapely Guns N' Roses. Vznikla  v roce 1985 v Los Angeles a od té doby prodala na 100 milionů alb, jen v USA přes 42 milionů. Už její debutové album Appetite for Destructin si koupilo 28 milionů lidí!

Plzeňská skupina L.A. pokřtila v pátek desku Papírové nebe

Kapela L.A. vystoupí před klubem Pantheon

Plzeň – Plzeňský Music Club Pantheon před několika týdny představil nový formát akcí, na kterých vystupují plzeňské kapely na novém pódiu nad řekou Radbuzou.

Rod Stewart vydává už 6. května nové album TIME

Rod Stewart vydává nové album, téměř celé si ho napsal i produkoval

Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Legendární britský zpěvák Rod Stewart se v posledních letech uchýlil ke coververzím a vydával především alba s předělávkami legendárních swingových a soulových songů. Po téměř dvou dekádách se ale opět vrátil ke skládání písní, které již v pondělí představí fanouškům po celém světě.

Šumperk versus Mohelnice (modré dresy).

Výstavní góly, ale jinak žádná hitparáda. Šumperk porazil Mohelnici

Šumperk/Mohelnice /DODÁNO VIDEO/ – Dvě dokonale zakroucené a téměř navlas stejné rány Bronislava Mlynáře rozhodly o vítězství šumperských fotbalistů nad Mohelnicí v divizním derby. Nebýt však těchto povedených střel, na utkání by se asi vzpomínalo jako na nepříliš vzrušivé.

Fleret

30. narozeniny oslaví Fleret i na Regatě

Holešov - Kromě Miro Žbirky a skupiny Olympic bude dalším oslavencem na letošní Holešovské Regatě také oblíbená kapela Fleret. Letos slaví třicet let od svého založení.

Britská skupina Depeche Mode vystoupila 14. ledna 2010 v pražské O2 Areně.

V čele hitparády prodejnosti alb jsou noví Depeche Mode

Praha - Do čela hitparády se dostala nahrávka skupiny Depeche Mode Delta Machine. V tuzemsku velmi oblíbená skupina, která vystoupí 23. července na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, minulý týden do žebříčku vstoupila na druhém místě.

Karel Štěpán

Karel Štěpán: Přístup hráčů mě zklamal

Český Těšín - Hradečtí fotbalisté propadli v Českém Těšíně na celé čáře. Tým zpod zámku připomínal spíše turisty než mužstvo, které se má prát o postup do divize. Trenér Karel Štěpán ještě dlouho po zápase rozdýchával porážku 4:0.

ROZUMNĚJŠÍ, VYSPĚLEJŠÍ. Takový je Thomas Puskailer čtyři roky poté, co zaujal publikum v Česko-Slovenské mutaci soutěže SuperStar. Sice nevyhrál, ale talent dokazuje dodnes.

Zpěvák Thomas Puskailer: Už nejsem jen mladík známý díky SuperStar

Praha /ROZHOVOR, VIDEO/  - Zpěvák Thomas Puskailer je bezpochyby jedním z mála finalistů předchozích řad televizní soutěže Superstar, který má šanci zaujmout nejen v rámci domovské země, ale i v zahraničí. Talentovaný mladík, působící zejména na Slovensku, nedávno vydal své debutové CD, které slušně boduje v českých hitparádách.

Thomas Puskailer

Thomas Puskailer: Už nejsem jen mladík známý díky Superstar!

Praha /ROZHOVOR/ – Zpěvák Thomas Puskailer je bezpochyby jedním z mála finalistů předchozích řad televizní soutěže Superstar, který má šanci zaujmout nejen v rámci domovské země, ale i v zahraničí. Talentovaný mladík, působící zejména na Slovensku, nedávno vydal své debutové CD, které slušně boduje v českých hitparádách. V rámci tohoto úspěchu zavítal v rámci tour také po tuzemských rádiích. Právě k této příležitosti jej vyzpovídat i redaktor Deníku.

Värtinä a Docuku na jednom pódiu.

OBRAZEM: Finská Värtinä s Docuku roztančili vsetínský dům kultury

Vsetín /FOTOGALERIE/ – Dům kultury se v pátek večer naplnil příznivci folklorní muziky. A to nejen české, kterou reprezentovala valašská kapela Docuku, ale také finské, v podání skupiny Värtinä. Sál sice nebyl zcela zaplněn, ale to neubralo na dobré náladě ani muzikantům, ani posluchačům, kteří koncert protančili.

Jiří Černý v Cafe Clubu v Uherském Brodě

Jiří Černý se vrací do Nového Jičína se svým Rockováním

Nový Jičín - Nestor české hudební kritiky Jiří Černý se po více než roce vrací na Novojičínsko. V klubu Galerka na novojičínské Staré poště tento čtvrtek nabídne další ze svých legendárních poslechových večerů Rockování. Mluvit se bude samozřejmě výhradně o hudbě.

LIPO ve videoklipu písně Do města přišla zima.

Lipův song je nejhranější v českých rádiích

Liberec /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Lipův aktuální song Do města přišla zima, ve kterém s ním zpívá Kateřina Marie Tichá, se stal minulé pondělí nejhranějším songem v českých rádiích. V ten den symbolicky rapující básník vypustil i videoklip k songu.

Tomáš Rolinek z Pardubic se snaží překonat brankáře Kladna Jana Cháberu.

HOKEJ: Kousal vystřelil čtvrtý zápas

Pardubice – /FOTOGALERIE/ Příběh nekončí, pokračování v úterý! Pardubice ukázaly na hrobníka dlouhý nos. Žádná lopata, konec série a dovolená. Nad Kladnem zvítězily 3:1.

HC Slezan Opava. Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Přerov 3:1

OPAVA – Opavští hokejisté ve středeční utkání na svém ledě dokázali porazit lídra soutěže z Přerova a po bojovném a soustředěném výkonu podpořeném skvěle chytajícím brankářem Šafránkem vydřeli důležité vítězství. Tři kola před koncem základní části má Slezan na osmé příčce náskok čtyř bodů před Frýdkem-Místkem.

Ilustrační foto.

Zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia koncertuje v Galerce

Nový Jičín - Novojičínský hudební klub Galerka se chystá na výjimečný koncert. Na Starou poštu tentokrát dorazí zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia. Její umění, které rozhodně přesahuje hranice republiky, u nás uslyšíme první únorový den.

Ilustrační foto

Patnáctkrát ve volební komisi, klobouk dolů!

Ústí n. O. – Ve volební komisi ústeckého okrsku č. 2 je nejzkušenější členkou. Poprvé v ní byla Jana Borovičková už na přelomu osmdesátých a devadesátých let, po druhém dnu prezidentských voleb si tak mohla odškrtnout již svou patnáctou účast.

Tomáš Mrázek (ve žlutomodrém)

Tomáš Mrázek: Jaro v Česku bývá divoké, my to ale zvládneme

Opava - Pekelné jaro mají před sebou fotbalisté Opavy. Slezané jsou ve II. lize poslední, navíc ze čtrnácti zápasů hrají osm venku. V cestě za povinnou záchranou by měl Opavské táhnout šestadvacetiletý útočník Tomáš Mrázek, který přišel během podzimu na hostování z Hradce Králové. Během podzimní části ale až na výstavní střelu do sítě Táborska žádnou velkou hitparádu nepředvedl.

Plzeňská skupina L.A. pokřtila v pátek desku Papírové nebe

Jsi v síti, varují L.A. a Voxel a vystoupí ve čtvrtek Plzni

Plzeň - Rok 2012 byl pro kapelu L.A. i zpěváka Voxela přelomový. Zatímco ti první si získali slušnou fanouškovskou základnu svým debutovým albem Papírové nebe, Voxel prorazil údernými singly. Teď spolu představí, jak vypadají jejich mediálně úspěšné písně na živo.

BK Opava - QANTO Tuři Svitavy 87:73

MATTONI NBL: Opava - Svitavy 87:73

Opava /3 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Czudkovo komando ve druhém poločase zabralo a Svitavy se domů vracely s prázdnou. V první půli to ale ze strany Slezanů na žádnou hitparádu nevypadalo. Do utkání šli po dlouhé době v roli favorita, a to jim možná trochu svazovalo ruce a nohy.

V luhačovickém Městském domě kultury Elektra se v sobotu 17. listopadu 2012 konala Šláger paráda. Zahrála slovenská kapela Progres a DuoSonet. Hodinu a půl zábavu natáčel slovenská televize Šlágr TV.

Šláger paráda v Luhačovicích: lidé se pobavili

Luhačovice – Na první pohled obyčejná taneční zábava. Dámy ve slušivých šatech, muži odění do nažehlených kalhot, košilí, sak či vest. Na druhý a hlavně pozornější pohled je tam o několik lidí více. Ovšem nejde o běžné návštěvníky – tanečníky. Stojí totiž na připravených stolcích a kamerami snímají dění ve společenském sále.

V luhačovickém Městském domě kultury Elektra se v sobotu 17. listopadu 2012 konala Šláger paráda. Zahrála slovenská kapela Progres a DuoSonet. Hodinu a půl zábavu natáčel slovenská televize Šlágr TV.

Šláger paráda v Luhačovicích: lidé se pobavili

Luhačovice /ROZHOVOR/ – Na první pohled obyčejná taneční zábava. Dámy ve slušivých šatech, muži odění do nažehlených kalhot, košilí, sak či vest. Na druhý a hlavně pozornější pohled je tam o několik lidí více. Ovšem nejde o běžné návštěvníky – tanečníky. Stojí totiž na připravených stolcích a kamerami snímají dění ve společenském sále.