Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Ústí (v modrém). Ilustrační foto

Černotský z Ústí hattrickem porazil Velké Losiny

Ústí – Středeční vložené kolo krajského přeboru zaválo na trávník průběžně třetího Ústí tým z Velkých Losin krčící se až na čtrnácté pozici. Favorit byl tedy více než jasný a svou roli také potvrdil.

Ilustrační foto

Černotský z Ústí hattrickem porazil Velké Losiny

Ústí/Velké Losiny - Středeční vložené kolo krajského přeboru zaválo na trávník průběžně třetího Ústí tým z Velkých Losin krčící se až na čtrnácté pozici. Favorit byl tedy více než jasný a svou roli také potvrdil.

Adam Varadi

Já dávám jenom šťastné góly, culil se střelec Varadi

Olomouc /ROZHOVOR/ – Osm zápasů trvalo čekání Adama Varadiho na první ligový gól v dresu Sigmy. Jeho branka sice nebude zdobit televizní hitparády, o to důležitější však Varadiho trefa v 81. minutě utkání s Teplicemi byla.

Bruno Mars, nový král světového popu?

Hudba, jaká tu chyběla: Bruno Mars

Ústí nad Labem - Je mladý a pohledný, tvrdí dámy. Zpěvák Bruno Mars má i zajímavé klipy, třeba hned ten první Just The Way You Are. Ale co by mu to bylo platné, nedělat úžasnou muziku? Nestává se často, aby se objevil zpěvák, který mne hned „dostane“. Nerodí se každý den osobnosti typu Robbie Williamse, zábavné, šikovné a skvěle zpívající.

Bruno Mars.

Hudba, jaká tu chyběla: Bruno Mars

Ústí nad Labem - Je mladý a pohledný, tvrdí dámy. Zpěvák Bruno Mars má i zajímavé klipy; ale co by mu to bylo platné, nedělat úžasnou muziku?

Ilustrační foto

Sulko dvakrát prohrávalo, nakonec ale zvítězilo

Zábřeh – Možná životně důležité tři body doslova vybojovali v sobotu dopoledne v Brně fotbalisté zábřežského Sulka. Ti sice na půdě sestupem ohroženého týmu dvakrát prohrávali, dvakrát ale dokázali srovnat a pak vstřelit i vítěznou branku.

Oldřich Hájek.

Oldřich Hájek zvládne betonové zábradlí i lva na bránu

Most – Těsně po revoluci se rozhodl, že už dál nechce řídit lokomotivy a začal podnikat. Dnes na své začátky před jedenadvaceti lety, kdy vytvořil první laminátovou formu a na balkoně paneláku z ní odlil betonovou vázu, vzpomíná s úsměvem.

Na Rockovém loučení s létem nebude chybět kapela Zeměžluč.

Rockeři se budou loučit s létem

Potštejn – Léto nezadržitelně směřuje ke svému konci a každý správný podorlický fanoušek dobré rockové, punkové a metalové muziky se už nemůže dočkat chvíle, až se s ním bude moci rozloučit.

V pondělí se po třech letech vrátil na evropská pódia George Michael, který ve Státní opeře zahájil své turné.

Michael v opeře dlouho brnkal na strunu. Ale nakonec ji rozezněl

Praha /RECENZE, VIDEO/ – Takové kulturní události se - bez nadsázky - i v metropoli dějí jednou za uherský rok. V pondělí se po třech letech vrátil na evropská pódia George Michael. Jako místo činu si vybral Státní operu Praha a za spoluhráče pak Český národní symfonický orchestr.

Muzikál Die Päpstin (Papežka) o mladičké dívce Johanně zaznamenal v Německu velký ohlas.

Papežka nadchla Fuldu a míří do Brna

Fulda – Návštěvou osmdesáti tisíc diváků při sto šestnácti vyprodaných reprízách se může pochlubit první jevištní uvedení historického muzikálu Die Päpstin (Papežka).

Ilustrační foto.

V hitparádě rockové mapy uspěl písničkář Koryta ze Sokolova

Karlovarský kraj – Hitparádu na portále Karlovarské rockové mapy, která v kraji vyhledává nadějné amatérské kapely, čeká poslední, páté základní kolo. Hlasovat pro kapely je možné do 25. srpna. Pak bude jasné, kdo bude dál usilovat o přízeň posluchačů ve čtvrtfinále a semifinále. Uvedl to pořadatel hitparády Eduard Bartůšek.

Rybičky 48.

Před Offspring zahrají Rybičky 48

Kutná Hora - Pražský koncert kalifornských Offspring, který se uskuteční 16. srpna v Průmyslovém paláci, zahájí kutnohorští pop-punkáči Rybičky 48. „To, že vystoupíme na startu jejich celesvětového turné, je pro nás samozřejmě velká událost“ netají své nadšení Rybičky 48.

05&Radeček

Česko za český éter, vyzývá 05aRadeček v petici

Šumperk - Šumperská kapela 05&Radeček zaštítila petici Česko za český éter, která běží na internetu už dva týdny. Jejím cílem je vyvolat diskusi nad tím, že česká rádia odmítají hrát nové české kapely.

Rammstein

Knižní novinka: Biografie skupiny Rammstein

Plzeň – Kariéře úspěšné německé skupiny Rammstein se věnuje nová kniha z plzeňského nakladatelství NAVA. Vyšla v jeho edici Rockové legendy pod názvem Dokud srdce plane.

Ilustrační foto

Stanislav Ježek: Trénovat pouze v osmi lidech není ideální

Dvůr Králové – Ve svém týmu patří k nejstarším hráčům, navíc si v něm již několik let plní roli kapitána. Také proto STANISLAV JEŽEK moc dobře ví, že nedávno skončený fotbalový rok nebyl ze strany Dvora Králové vůbec povedený. Svými slovy se proto profesor tamního gymnázia pokusil najít důvody zatím nejslabších výkonů mužstva v již sedmileté divizní éře.

Trenér Petr Nedvěd (v modrém).

Sedmé místo není žádná hitparáda, ví ve Žďáře

Žďár nad Sázavou – Jako na houpačce. Přesně takhle by se daly definovat výsledky Žďáru. Tým trenéra Petra Nedvěda po roce opět potvrdil jarní pokles formy a tentokrát obsadil konečné sedmé místo. A to určitě není pro kádr proložený exligovými hráči žádný boom.

Kofe-in

Jan Kunze: Užili jsem si to celé maximálně

Opava /ROZHOVOR/ – Opavská rocková sestava Kofe-in v čele s frontmanem Janem Kunzem si připsala další výrazný úspěch. Za svůj videoklip k písni Kladu tě na vodu získala skvělé druhé místo na prvním ročníku hudební soutěže Český YouTube Fest.

Skupina Eddie Stoilow

Kapela Eddie Stoilow: Své holky už jsme sbalili

Teplice, Liberec, Kadaň /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Pop rockoví Eddie Stoilow z Prahy představí v sobotu 28. května na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích své nové, již druhé album Oh My God!, pokřtěné 4. května v pražském klubu Palác Akropolis. Písně z něj zazní i 10. června na parkovišti u Tipsport Arény Liberec (a navrch šlehačková bitva!) a na festivalu Vysmátý léto 23. července v Kadani. „První sigl Frozen z nové desky kraloval hitparádě IFPI, zazněl i na show One Republic, kterým Eddie Stailow předskakovali, či v pořadu Pomozte dětem o Velikonocích na ČT,“ prozradila Johana Turner, spolupracovnice kapely. Na otázky odpovídal David „Sverje“ Šmídt (klavír, klávesy, programming).

Kapela Grande Tete.

První kolo hitparády vyhráli Grande Tete

Karlovarský kraj - První kolo vyhledávací soutěže amatérských kapel s názvem Hitparáda KVRM 2011, kterou pořádá Karlovarská rocková mapa, vyhrála kapela Grande Tete z Mariánských Lázní.

Xindl X.

Xindl X zahraje v Hodoníně

Hodonín – Pražský rapper s kytarou v ruce vystupující pod pseudonymem Xindl X zahraje třetího května v Hodoníně. Fanouškům představí písně ze svého nového alba Praxe relativity.

Radůza

Radůza je i s kapelou na cestě do zlínského divadla

Zlín – S harmonikou a svým hudebním ansámblem přijede 11. května pod rozkvetlé kulisy zlínského divadla písničkářka a šansoniérka Radůza. Plachá zpěvačka, jež svým hlasem dokáže vyplašit i vyburcovat publikum, nakopnout jej i pohladit, ještě donedávna koncertovala v pražské Balbínově hospůdce.

Zpěvačka Deborah Kahl, která si říká Debbi, vydala svoje první album

Debbi: Bylo mi dopřáno zažít shodu těch nejlepších náhod

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Že nenastane konec světa, když vypadnou ze soutěže Česko Slovenská SuperStar, dokazuje a zároveň tím povzbuzuje současné adepty na tento titul sedmnáctiletá studentka gymnázia Debbi (Deborah Kahl). Sama před rokem v této show skončila hned v prvním semifinále. Dnes je slibnou zpěvačkou, která na sebe nejdříve upoutala pozornost debutovým singlem Možná se mi zdáš, jenž je směsicí r´n´b´, popu a hip hopu a dosáhl až na druhé místo oficiální CZ IFPI hitparády. Koncem loňského listopadu vyrukovala s druhým singlem Touch The Sun, známým z reklamy na Metaxu, který se stal během následujících čtyř měsíců nejhranější písní v českých rádiích a zároveň získal od Akademie populární hudby cenu Anděl za nejlepší píseň roku 2010. Podle svého megahitu teď Debbi pojmenovala i svou debutovou novinku, která vyšla před pár dny u Sony Music. „Na albu se podílelo několik autorů, například Jana Kirschner, Honza Ponocný nebo Martin Ledvina, pod jehož producentským dohledem taky vzniklo. Je složené z jedenácti písní nazpívaných v angličtině, češtině a díky vtipnému bonusu i v němčině,“ říká Debbi, oceňovaná za originální „nakřáplý“ a zastřený alt. Bez zajímavosti není, že o backvokály se na desce postarala americká zpěvačka Mairys Joaquin a Debiina sestra Jacqueline Kahl.

Z minisouboje mezi domácím matadorem Václavem Dominem a jeho ještě nedávným svěřencem z krumlovského dorostu, křemežským Václavem Novákem mladším (zprava), vyšel vítězně hostující mladíček, který se asistencí podílel na jediné brance šlágru.

Lídr z Křemže vyloupil tvrz Nové Vsi

Nová Ves -V očekávaném šlágru druhého jarního dějství I. B třídy mezi druhým a prvním týmem tabulky byly v sázce hned dvě série, a to domácích bez ztráty bodu na vlastním trávníku a hostů bez prohry v sezoně.

Ilustrační foto.

Startuje nové kolo hitparády rockové mapy

Karlovarský kraj – Kapely v Karlovarském kraji budou mít už pošesté možnost zapojit se do Hitparády Karlovarské rockové mapy, která v regionu hledá nadějné amatérské kapely. Podle jejího organizátora Eduarda Bartůška dozná letošní ročník změn.

Delta versus Tomson (modré dresy)

FOTO: Delta má jisté play off, deklasovala Tomson

Šumperk /FOTOGALERIE/ - Futsalisté Šumperku mají dvě kola před konce základní části jisté play off, do kterého se dostanou první čtyři celky 2. ligy. V utkání s posledním Tomsonem domácí hlavně ve druhé půli předvedli suverénní výkon.

Jiří Černý.

Jiří Černý chystá další své Rockování

Kopřivnice – Nestor české hudební kritiky Jiří Černý opět míří na Novojičínsko. V kopřivnickém Baru 603 tento čtvrtek nabídne další ze svých legendárních poslechových večerů Rockování. Jeden z nejrespektovanějších hudebních publicistů bude mluvit o hudbě, politice a zajímavých lidech.