Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

HC Slezan Opava - HK Jestřábi Prostějov 2:3 pp

HOKEJ: Opava - Prostějov 2:3 pp

Opava /FOTOGALERIE/ - Opavští hokejisté plánovali na středu oplatit prostějovským Jestřábům porážku z úvodu letošní sezony a dlouho to vypadalo, že odveta bude úspěšná. Vždyť Slezan ještě pět minut před koncem třetí třetiny vedl. Nakonec však i díky sporným výrokům rozhodčích padl v prodloužení.

UDG křtila nové album také v Jablonci nad Nisou

Pravdou je, že UDG znamená Useless Demi Gods, nepoužitelní polobozi

Jablonec, Česká Lípa /ROZHOVOR/ - Skupina UDG přijela pokřtít své nové album Akrobat do jabloneckého Klubu Na Rampě. Zhruba dvěma stovkám návštěvníků představili ty největší hity nejen z nové desky. Skalní fandy však neošidili ani o ty profláknuté jako jsou Motýl, Kurtizána nebo Hvězdář. V pátek 2. listopadu zahraje oblíbená kapela v klubu Luxor v České Lípě.

Kapela Alison.

Hitparádu čeká živé finále v Sokolově

Sokolov – Je rozhodnuto. Soutěž Hitparáda Karlovarské rockové mapy, která v Karlovarském kraji vyhledává nadějné amatérské kapely, zná čtyři finalisty, kteří budou v Sokolově bojovat o vítězství v letošním, již sedmém ročníku.

Monika Absolonová nazpívala duet s Karlem Gottem.

Monika Absolonová: Karel Gott? Pro mě je Ježíšek

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Nadšení. Radost. To sálá ze zpěvačky Moniky Absolonové, mluví-li o Karlu Gottovi, s nímž nyní jede velké česko-slovenské turné. A se kterým nazpívala duet „Můj ideál" pro Gottovu novou desku „Dotek lásky", jenž vydal v září Supraphon.

Třinecká kapela Charlie Straight

Charlie Straight představí své pecky v Účku

Olomouc – Třinecká kapela Charlie Straight zahraje už ve středu v olomouckém U-klubu. Tato indie rocková kapela, která získala v roce 2009 hned tři ocenění Anděl za debut She's a Good Swimmer plní už několik let horní příčky českých hitparád.

Monika Absolonová: „Zkoušeli jsme duet s Karlem Gottem u něj doma...“

Absolonová: Karel Gott? Pro mě je ježíšek

Ústí nad Labem - Nadšení. Radost. To sálá ze zpěvačky Moniky Absolonové, mluví-li o Karlu Gottovi, s nímž nyní jede velké česko-slovenské turné. A se kterým nazpívala duet „Můj ideál" pro Gottovu novou desku „Dotek lásky" (Supraphon, září 2012).

Legendární hudební kritik Jiří Černý.

Poslechněte si přednášku Proč odešly rockové hvězdy

Opava /POZVÁNKA/ - Joplin, Hendrix, Morison a Kobain. To jsou jména, která dodnes nenechávají fanoušky rockové hudby v klidu. Tito umělci, kteří obrovským způsobem ovlivnili hudební scénu své doby, se stali oběťmi závislosti na drogách a nedožili se ani věku osmadvaceti let.

FC Hlučín - 1. SK Prostějov 1:2

MSFL: Hlučín - Prostějov 1:2

Hlučín /FOTOGALERIE/ - Hlučínští fotbalisté na prostějovské hvězdy recept nenašli. Přitom Hanáci ve Slezsku žádnou velkou hitparádu nepředvedli. Oba góly dali po standardních situacích, a to ještě za přispění hlučínského gólmana Juráka, který tentokrát neměl svůj den.

Kapela O5 a Radeček na střeše šumperského divadla.

Radečci se po deseti letech vrátí na střechu divadla

Šumperk – Na střeše šumperského divadla bude v pátek 14. září hrát kapela O5 a Radeček. Kromě svých známých hitů, které zde zahraje v akustických úpravách, na koncertě zazní také písně z nové desky Pozdrav z Opičích hor.

Legendární americký textař Hal David.

Zemřel legendární americký textař Hal David, bylo mu 91 let

Los Angeles - Ve věku 91 let zemřel v Los Angeles legendární americký textař Hal David. Spolu se skladatelem Burtem Bacharachem vytvořili od 60. let minulého století desítky skladeb, které se pravidelně objevovaly v žebříčku nejprodávanějších nahrávek a obsazovaly nejvyšší místa v hitparádách.

Ilustrační foto.

Fanoušci Nepolis: za každý gól rum, bylo jich třináct

Nepolisy – Jeden, dva, tři, čtyři, … třináct! Ne, to není počet přihrávek hráčů Barcelony. Tolik branek nasázeli fotbalisté Nepolis ve třetím kole okresního přeboru. V roli otloukánka byla kunčická rezerva, která si ani neškrtla (13:0).

Skupina Alison.

Alison postupuje v hitparádě KVRM

Kraslice – Skupina Alison z Kraslic, hrající převážně irský folk, vyhrála základní kolo hitparády Karlovarské rockové mapy. Ta v regionu vyhledává touto soutěží nadějné amatérské kapely.

Nejlepší skladby z působivého repertoáru Vangelise, jednoho z největších skladatelů elektronické hudby všech dob, vydal Rhino v distribuci Supraphonu pro Českou republiku.

To nejlepší z repertoáru Vangelise

Praha /VIDEO/  - Nejlepší skladby z působivého repertoáru Vangelise, jednoho z největších skladatelů elektronické hudby všech dob, vydal Rhino v distribuci Supraphonu pro Českou republiku.

Amy Macdonald.

Na Open Air Festival do Panenského Týnce se chystá hvězda, Amy Macdonald

Panenský Týnec /VIDEO/ - O zkušenosti bohatší, o úspěchy spokojenější, míří na Open Air Festival čtyřiadvacetiletá Skotka Amy Macdonald. V sobotu 11. srpna na letišti v Panenském Týnci ji čeká první české festivalové vystoupení, a to už s novinkou „Life In A Beautiful Light", která vyšla 11. června.

Amy Macdonald.

Na Open Air Festivalu s Macdonaldovou Amy nebudeme sami

Panenský Týnec - O zkušenosti bohatší, o úspěchy spokojenější, míří na Open Air Festival Skotka Amy Macdonald (24). V sobotu 11. srpna na letišti v Panenském Týnci (Žatecko) ji čeká první české festivalové vystoupení, a to už s novinkou „Life In A Beautiful Light" (vyšla 11. června).

THE ROOTS. Zpěvák kapely Tariq Trotter "Black Thought" spolu s ostatními členy

Česká premiéra: hiphop podle The Roots

Praha /VIDEO/ - Fanoušci živé hiphopové kapely The Roots se dočkali. Američtí muzikanti, držitelé čtyř Grammy, zahrají poprvé v Praze v úterý 7. srpna v Lucerna Music Baru.

Trma - vrma před brankou Teplic

Teplice doma porazily Boleslav po dlouhé době. Díky heroickému výkonu

Teplice – Dvě červené karty, jedna nevyužitá penalta, krásný gól a hitparáda nevyužitých teplických šancí. Stínadla bouřila, po konci utkání euforicky slavila! Liga začala zostra. Tepličtí po heroickém boji udolali v jednom ze šlágrů 1. kola ambiciózní Mladou Boleslav 1:0. Utkání rozhodl v 50. minutě krásnou brankou domácí snajpr Aidin Mahmutovič.

Gabriela Gunčíková

Vražné bude slavit s Veronou a Gunčíkovou

Vražné - K vrcholům letní kulturní sezóny na Novojičínsku patří Slavnosti obce Vražné. Letošní ročník se koná už tuto sobotu a také tentokrát si organizátoři připravili zajímavý program pro děti i dospělé. Mimo jiné vystoupí Žamboši, Gabriela Gunčíková nebo Verona.

Kitty Wellsová.

Zemřela královna country Kitty Wellsová

Nashville /VIDEO/ – Ve věku 92 let zemřela v pondělí americká zpěvačka Kitty Wellsová, která byla označována za královnu country hudby. Dnes o tom s odvoláním na rodinu umělkyně informovala agentura Reuters.

THE BOSS. Tak se říká americkému rockerovi Bruci Springsteenovi, který zahraje i v Praze. A takhle ho před pár dny vítali diváci na slavném festivalu v Roskilde...

V Praze vystoupí the Boss, Bruce Springsteen

Praha /VIDEO/ – Zájem o hudbu v něm probudil Elvis Presley. Respektive jeho koncert v Ed Sullivan Show. Tehdy se začala psát hvězdná dráha Bruce Springsteena, který si po vzoru Preslyho koupil kytaru a začal se učit. Vystřídal několik kapel, nakonec společně se šesti dalšími muzikanty založil Bruce Springsteen Band. Bruce Springsteen je pojem a ve středu večer vystoupí znovu v Praze, pod širým nebem v Synottip areně. Jde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě.

Schola Gregoriana Pragensis při vystoupení v Želivě

Chorály jsou pro dnešní lidi protiváhou hektického života

Želiv – Jedním z pilířů želivského festivalu Musica Figurata bylo i sobotní vystoupení pražské Scholy Gregoriany Pragensis, předního světového interpreta středověké duchovní hudby. Před koncertem jsme se ptali vedoucího Davida Ebena (* 1965).

Britský zpěvák a skladatel Sting vystoupil v pondělí 25.června v O2 areně.

Druhý letošní koncert Stinga v Praze přilákal na 13 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE, PROFIL/ – Pouhé čtyři měsíce uplynuly od posledního koncertu Stinga v Praze, přesto britský muzikant a zpěvák přilákal na své pondělní vystoupení 13.000 diváků. Koncert se konal ve vysočanské O2 areně a Sting fanouškům nabídl dvě desítky skladeb jak ze své sólové kariéry, tak z dřívějšího působení v kapele The Police.

Počítačová hra Diablo 3.

Květnové prodeje Diablo 3 přepsaly dějiny

Agentura NPD Group zveřejnila tradiční analýzu amerického trhu s videohrami za květen. Blizzardu se opět podařilo přepsat dějiny, když jeho pouze PCčková hra v hitparádě prodejnosti s velkým náskokem předhonila všechny multiplatformní trháky na PS3 a Xbox 360, což se v konzolově orientovaném USA nestává.

Z loňského JamRocku.

Hrajte o vstupenky na JamRock

Žamberk - Třídenní festival JamRock, který v nabitém programu nabídne milovníkům kvalitní muziky doslova přehršel našich i zahraničních špičkových interpretů, se kvapem blíží. Odstartuje už ve čtvrtek 14. června.

V Praze vystoupí Julio Iglesias.

V Praze vystoupí Julio Iglesias, hostem je Karel Gott

Praha /VIDEO/ - Španělský zpěvák Julio Iglesias vystoupí 23. června v pražské O2 areně. Hostem koncertu bude Karel Gott. „S Juliem se léta dobře známe, v Hamburku jsme měli začátkem sedmdesátých let dokonce společného producenta, Otta Demmlera. Teď ladíme, který duet spolu zazpíváme. Bude to Juliův večer, ve kterém se mihnu, a bude to pro mne velká čest," tlumočil vyjádření Karla Gotta Jan Adam z jeho sekretariátu.

Ilustrační foto.

Ševci až příliš chybovali, Hradištko je za to potrestalo

Nový Knín - Nádherné sobotní odpoledne přilákalo na hřiště ke Kocábě poměrně velkou návštěvu. Ta byla umocněna i důležitostí utkání, nedalekým soupeřem a návratem ztraceného Zemana, který ještě na podzim oblékal zeleno-bílé dresy Ševců. Domácí se museli obejít bez několika opor základní sestavy, a tak museli být povoláni nejen hráči z rezervy, ale i z fotbalového „důchodu". Ani přesto důležitý zápas nezvládli. Opět po hrubých nepochopitelných chybách inkasovali a nedokázali v útoku nic kloudného vytvořit.

Na návštěvě u Václava Neckáře

Návštěva u Václava Neckáře: Fanynky jsou pořád moje holky

Už jako malý kluk zastoupil celý dětský sbor a na profesionálním podiu se objevil před sedmačtyřiceti lety. Holky šílely, milovaly ho i jejich matky a babičky. První roli dostal ve filmu, který získal Oskara. Prý nepředpokládal, že jeho železničář ohromí i Hollywood. Stejně tak sotva tušil, že píseň Půlnoční ho vynese zpět do koncertních sálů, na první šprycl hitparád a lidé budou chtít, aby jim o Vánocích zpíval i v květnu.

Raper Lipo.

Hvězda hip hopu Lipo: Rytmus a Marpo? Já to dělám po svém

Praha /ROZHOVOR/ - Je mu teprve dvacet šest let a už dobývá přední místa hudebních hitparád. Zatímco fanynky ho milují, někteří politici mu nemohou přijít na jméno, protože je ve svých skladbách často kritizuje. Řeč je o Lipovi, mladíkovi z Liberce, jehož první sólová deska právě přichází na pulty prodejen. Současný dívčí idol si svůj pseudonym vybral poté, co se seznámil s tvorbou starého čínského básníka Li-Pa. Proč je hip hop v Čechách stále opomíjeným žánrem a jaký má názor na talentové pěvecké soutěže? Nejen o tom se rozpovídal v našem rozhovoru.

Raper Lipo.

Hvězda hip hopu Lipo: Zodpovědný umělec

Praha /ROZHOVOR/ - Je mu teprve dvacet šest let a už dobývá přední místa hudebních hitparád. Zatímco fanynky ho milují, někteří politici mu nemohou přijít na jméno, protože je ve svých skladbách často kritizuje. Řeč je o Lipovi, mladíkovi z Liberce, jehož první sólová deska právě přichází na pulty prodejen.

Chris Norman

Chris Norman, legendární hlas Smokie, vystoupí v Ostravě

Ostrava /SOUTĚŽ O VSTUPENKY/ - Legendární zpěvák a spoluzakladatel skupiny Smokie, autor a interpret desítek hitů, které bodovaly ve všech světových hitparádách, vystoupí už příští týden ve středu 25. dubna v ostravské Sareza Areně.