Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Ilustrační foto.

Dětští lékaři proklínají trampolíny. O prázdninách ošetří dvakrát více úrazů

Zkažené prázdniny, místo koupání, letních táborů a her pobyt v nemocnici a nezřídka i operace. Taková smůla potkává v létě více než stovku malých Jihočechů do měsíce.  Lékaři centra dětské traumatologie budějovické nemocnice ošetřují o prázdninách kvůli vážným úrazům přibližně dvakrát více dětí než v jiných měsících.

Metallica živě z filmu Through The Never.

Už jen týden! Do Česka míří drsná Metallica

Praha - Na 24 kamer točila slavná Metallica koncertní 3D film „Metallica Through The Never". Do českých kin se dostal loni, na Blu-ray tu vyšel díky Bontonfilmu letos zjara. Na dlouho to vypadalo, že to bude největší zážitek.

ALBUM. Lipo jsem pojal za svůj pseudonym, vysvětluje sympatický rapper.

Rapper Lipo: Možná jsem jeden z prvních, kdo dostal hip hop do hitparád

Praha /ROZHOVOR/ – O duši – to je název druhého sólového alba rappera Lipa (vlastním jménem Jonáš Červinka), které mu k 12. květnu vydal Universal Music. Včetně bonusu nabízí jedenáct písní, na kterých Lipo pracovat téměř dva roky. „Vyrůstal jsem v Liberci, kousek ode mě byla továrna na bonbony Lipo. Později jsem se začal zabývat poezií – zaujala mě i ta čínská, v jejíchž dějinách patří k nejznámějším starověký básník Li Po. Tyto dva aspekty jsem propojil a název Lipo jsem pojal za svůj pseudonym," vysvětluje sympatický rapper.

Zakládající člen slavné britské rockové kapely Yes baskytarista Chris Squire.

Chris Squire: Když jsem viděl Beatles, řekl jsem si 'Tohle chci dělat'

Praha /ROZHOVOR/ - Britská kapela Yes funguje přes několik přestávek od roku 1968. Letos nahrála novou, už jednadvacátou desku. A pod všemi je jako baskytarista podepsán Chris Squire. Jediný zakládající člen kapely, který v ní zůstal dodnes. V pátek přijíždí do pražského Kongresového centra.

Zakládající člen slavné britské rockové kapely Yes baskytarista Chris Squire.

Chris Squire: Když jsem viděl Beatles, řekl jsem si: Tohle chci dělat

Praha /ROZHOVOR/ - Britská kapela Yes funguje přes několik přestávek od roku 1968. Letos nahrála novou, už jednadvacátou desku. A pod všemi je jako baskytarista podepsán Chris Squire. Jediný zakládající člen kapely, který v ní zůstal dodnes. V pátek přijíždí do pražského Kongresového centra.

Mariah Carey vydá za pár dní nové studiové album.

Mariah Carey vydá za pár dní nové studiové album

Praha /VIDEO/ - Americká zpěvačka Mariah Careyse konečně vrací. Již za pár dní se dočkáme jejího dalšího, v pořadí čtrnáctého studiového alba. Deska se na trhu objeví v pondělí 26. května pod názvem Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse.

Britský zpěvák James Blunt vystoupil 27. října 2008 v pražské Tesla Areně.

Do České republiky na podzim potřetí zavítá zpěvák James Blunt

Praha – Britský zpěvák James Blunt 29. října potřetí vystoupí v České republice. Poprvé bude koncertovat mimo Prahu, když v rámci Mooon Landing Tour zazpívá v KV Areně v Karlových Varech. Autor světového hitu You´re Beautiful, který v únoru oslavil čtyřicátiny, na západ Čech zavítá rok po vydání čtvrtého studiového alba Moon Landing. Za pořadatele o tom informovala Lucie Švantnerová.

Skupiny Shadow Area.

S klipem chtějí Shadow Area prorazit i v hitparádách

Strážnice – Téměř čtyři a půl minuty crossover-metalcoru přináší první oficiální klip skupiny Shadow Area. Strážničtí muzikanti jej natočili k songu Clarity Night. Píseň se časem objeví na plánovaném CD.

Ilustrační foto

Hitparáda přestupků aneb teknoparty na Hadince

Staré Oldřůvky – Stovka policistů, strážníci z Vítkova i Budišova a podle oficiální policejní zprávy zejména zhruba 9 tisíc milovníků hudby ve stylu tekno. Takový byl ve zkratce další ročník teknoparty Czarotek Hadinka ve Starých Oldřůvkách.

VERONA. Diskotékové duo se nejvíce proslavilo hitem Náhodou.

Verona vystoupí v Desítkách

Vratislavice nad Nisou – Skupina se uvedla v roce 2002 svým prvním albem Náhodou. Verona se stala i předkapelou při koncertu skupiny Scooter. V posledních letech byl asi nejvýraznějším počinem hit Ztracená bloudím, který se dostal na první příčky české a slovenské hitparády.

Ilustrační foto

Florbalisté Orcy oslavili vítězství v lize před vlastními fanoušky

Krnov - Už jistí vítězové Moravskoslezské ligy, florbalisté Orcy Krnov, si poslední ligový turnaj mohli pořádně užít. Nejenže mohli hrát naprosto bez stresu, ale navíc hráli doma, před vlastními fanoušky. „Na domácí turnaj se všichni moc těšili. Nemusí se každý rok podařit, že si zvedneme pohár nad hlavu právě v domácí hale," usmíval se už před duely hrající kouč Orcy Štěpán Lhoťan.

Fotbalisté Ústí (červení) remizovali ve Varnsdorfu 0:0.

FOTO: Derby severočeských rivalů branku znovu nenabídlo

Varnsdorf – Nuda a šeď. Jako by před letošní sezonou jejich branky někdo začaroval. Ve vzájemných soubojích Varnsdorfu a ústecké Army se diváci gólů nedočkali. Stejně jako na podzim, i v jarní části FNL skončilo ostře sledované severočeské derby dvou rivalů bezbrankovou remízou.

Slezský FC Opava - MSK Břeclav 2:0

Břeclav odjela z Opavy poražená. Domácí jí uštědřili dvě branky

Opava – Jarní premiéra dopadla pro opavské fotbalisty dobře. Na domácím trávníku před téměř dvoutisícovou návštěvou porazili Břeclav. Oba góly domácích padly po standardních situacích, v obou měl prsty Tomáš Polách. Slezané se bodově dotáhli na vedoucí béčko olomoucké Sigmy.

FC Hlučín – SK Uničov 1:1

MSFL: Hlučín – Uničov 1:1

Hlučín /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Hlučína zahájili jarní část MSFL domácí remízou s výběrem Uničova. Na hřišti pod silem nebyla k vidění žádná fotbalová hitparáda. Hlučínští gól nedali, hosté dva. Přesto skončil zápas zaslouženou remízou, uničovský bek Ulma totiž trefil vlastní branku.

Slezský FC Opava - MSK Břeclav 2:0

MSFL: Opava - Břeclav 2:0

Opava /3 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Jarní premiéra dopadla pro opavské fotbalisty dobře. Na domácím trávníku před téměř dvoutisícovou návštěvou porazili Břeclav. Oba góly domácích padly po standardních situacích, v obou měl prsty Tomáš Polách. Slezané se bodově dotáhli na vedoucí béčko olomoucké Sigmy.

Do Prahy se vrací Kylie Minogue.

Do Prahy se vrací Kylie Minogue

Praha – Australská popová hvězda Kylie Minogue se potřetí představí v pražské O2 areně. Zpěvačka tam vystoupí 21. října v rámci turné k albu Kiss Me Once, které vyšlo včera.

Jaromír Nohavica

V čele hitparády je koncertní nahrávka Jaromíra Nohavici

Praha - Záznam unikátního koncertu Jaromíra Nohavici, který zavíral 20. ročník festivalu Noc plná hvězd v Třinci, je v čele tuzemské prodejní hitparády. Na druhém místě je další novinka uplynulého týdne, nové album britského kytaristy a skladatele Mika Oldfielda Man On The Rocks. Na svých stránkách o tom informuje česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Kapela Kosheen, kteří získali dvě nominace na Brit Awards, patří k britským kapelám nejčastěji vystupujícím v České republice.

Hvězda světové taneční scény míří do Lanškrouna

Lanškroun – Nestává se často, aby jedna z největších hvězd současné světové taneční scény a velmi oblíbená hvězda největších letních hudebních open air festivalů u nás, zavítala do České republiky na turné zahrnující větší množství měst a umožnila svým fanouškům užít si její vystoupení i jinde než v Praze či na velkém letním festivalu.  

Ilustrační foto

Stále se ještě mohou hlásit "hitparádníci"

Ústí n. O. – Sdružení Malá scéna poprvé přichází s nabídkou pro ty, kterým to hezky hraje a zpívá. Vyhlásilo první ročník „Ústecké hitparády", která je otevřena zpěvákům i instrumentalistům všech věkových kategorií.

Koncert skotské kapely Simple Minds v Incheba aréně v Praze.

Simple Minds oslavili s Pražany své 35. výročí a měli úspěch

Praha /FOTOGALERIE/ - Pětatřicet let od svého založení v pátek večer oslavila s českými fanoušky legendární skotská kapela Simple Minds. Na dvouapůlhodinovém koncertu, který je součástí velkého turné, nabídla sérii skladeb mapujících její úspěšnou kariéru.

EDDIE STOILOW

Vyhrajte vstupenky na kapelu Eddie Stoilow

Zlín - /SOUTĚŽ UKONČENA/ Kapela Eddie Stoilow se v rámci BABY TOUR 2014 zastaví i ve Zlíně v pátek 28. února. Se Zlínským deníkem můžete dnes do 20 hodin lístky na koncert vyhrát. 

Britský zpěvák James Blunt.

Anglický zpěvák James Blunt slaví čtyřicetiny

Tidworth (Británie)/Praha - Anglický zpěvák James Blunt, který 22. února oslaví čtyřicetiny, se na vrcholky hitparád vyšvihl v roce 2005, kdy rozhlasové vlny po celé Evropě tehdy opanoval se skladbou You're Beautiful. Emocemi nabitý písničkář s tenkým rozbolavělým hlasem koncertoval již dvakrát v ČR.

Mladinká ostravská zpěvačka Elis na snímku s Martinem Chodúrem.

Mladá ostravská zpěvačka Ellis boduje už i v Evropě

Ostrava - Mladinká ostravská zpěvačka Elis, která na sebe upozornila úspěšným singlem Depressing Valentine a duetem s Markétou Konvičkovou Bye bye, má už přes měsíc na trhu svou debutovou desku Shubidu, se kterou slaví úspěchy nejen doma, ale teď i v některých zemích Evropy.

Ilustrační foto.

Malá scéna vyhlašuje první ročník 
hudební soutěže Ústecká hitparáda

Ústí n. O. – Zpívá vám to, hraje a ladí vám to? Jste z Ústí nad Orlicí a nejbližšího okolí? Ukažte to ostatním, nebojte se  a přijďte vystoupit do Malé scény ve dnech 7. – 9. března 2014, kdy se má uskutečnit první ročník Ústecké hitparády pořádané sdružením Malá scéna, která klub provozuje.

II. liga: SHC Klatovy (v bílém) - HC Řisuty 1:3.

Buldokům zapěli pátou, co odbila

Mor. Budějovice - Poslední gól utkání II. ligy mezi hokejisty Moravských Budějovic a Řisut padl osm minut před koncem. Domácí diváci si po něm zanotovali starý šlágr o páté, která právě teď odbila.

Pohádkový karneval v náchodském Déčku.

OBRAZEM: Karneval zavedl děti do krásného světa pohádek

Náchod /FOTOGALERIE/ - Urozené princezny, neohrožení piráti, vodníci z rybníků a tůní, legrační klauni, něžné víly, chrabří rytíři a spousta dalších pohádkových postav si v neděli odpoledne dala dostaveníčko ve velkém sále Střediska volného času Déčko. Ten doslova praskal ve švech.

Elvis Presley.

Od narození krále rokenrolu Elvise Presleyho uplyne 79 let

Tupelo/Praha /VIDEO/ - Život krále rokenrolu Elvise Presleyho, od jehož narození uplyne 8. ledna 79 let, byl ztělesněním amerického snu. Pocházel z nuzných poměrů, chtěl se stát elektrikářem, svým zpěvem ale dobyl svět. Směs country a blues v podání bílého Jižana s černošským hlasem přinesla něco, co v populární hudbě do té doby nebylo. Presley získal úspěch a bohatství, za svého života prodal na 600 milionů desek.