Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Jiří Černý

Jiří Černý opět v ústecké Malé scéně

Ústí n. O. – Se svou Antidiskotékou se v klubu Malá scéna ve středu 11. března po roce opět představí „guru" české hudební kritiky a publicistiky Jiří Černý. Setkání s kritikem, novinářem a spisovatelem s nezaměnitelným hlasem a dikcí, milovníkem historie a dobrých vztahů (jak uvádí web Malé scény), je pro posluchače vždy velkým zážitkem.

Kapela Natural.

Získejte lístky na koncert skupiny Natural

Jičín – Když pomineme lokální působení Naturalu (zejména na tancovačkách) už v druhé polovině sedmdesátých let, můžeme vznik kapely přeci jen umístit do začátku let osmdesátých. Po mnoha personálních změnách se kapela ustálila.

Ed Sheeran.

Britským zpěvákem roku se stal Ed Sheeran

Londýn - Britským zpěvákem roku se dnes při udílení prestižních hudebních cen Brit Awards stal zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran. Získal rovněž ocenění za album roku. Nejlepší zpěvačkou se stala Paloma Faithová. Během slavnostního večera, který se konal v Londýně, vystoupila řada hudebních hvězd, včetně rappera Kanyeho Westa či popové hvězdy Madonny.

Kapela Come & Play vyhrála první místo v nejsledovanější české hitparádě na TV Óčko.

Skupina Come & Play vyhrála hitparádu TV Óčko

Opava /VIDEO/ - Opavská kapela Come & Play zvítězila v nejsledovanější hitparádě v České republice Óčko chart. Jejich první singl To the Last Page z nového alba Heaven byl nasazen do hitparády a v konkurenci dvaceti českých i světových písní díky hlasování diváků zvítězil.

Kapela Come & Play vyhrála první místo v nejsledovanější české hitparádě na TV Óčko.

Skupina Come & Play vyhrála hitparádu TV Óčko

/VIDEO/ Opavská kapela Come & Play zvítězila v nejsledovanější hitparádě v České republice Óčko chart. Jejich první singl To the Last Page z nového alba Heaven byl nasazen do hitparády a v konkurenci dvaceti českých i světových písní díky hlasování diváků zvítězil.

David Guetta, jeden z nejslavnějších DJů současnosti se po pěti letech od vyprodané Tesla Areny vrací do Prahy.

Po pěti letech se do Prahy vrátí David Guetta

Praha – David Guetta, jeden z nejslavnějších DJů současnosti se po pěti letech od vyprodané Tesla Areny vrací do Prahy. Dějištěm jeho letošní show, která se uskuteční 5. června, bude O2 arena.

Americká zpěvačka Katy Perry.

Katy Perryová přiváží show k desce Prism

Praha - „Nejšílenější, nejlepší a nejzábavnější koncert roku. Pět hvězdiček" - tak hodnotil vystoupení globální superstar Katy Perryové Financial Times. V pondělí si jej mohou vychutnat návštěvníci pražské O2 areny, kam zpěvačka se svým ohromujícím programem Prismatic World Tour dorazí.

Americká zpěvačka Katy Perry.

Katy Perryová přiváží show k desce Prism

Praha – „Nejšílenější, nejlepší a nejzábavnější koncert roku. Pět hvězdiček" – tak hodnotil vystoupení globální superstar Katy Perryové Financial Times. Dnes si jej mohou vychutnat návštěvníci pražské O2 areny, kam zpěvačka se svým ohromujícím programem Prismatic World Tour dorazí.

Kapitán Ostravy Tomáš Široký v zápasech vždy nastupoval na postu blokaře, proti Českým Budějovicím měl premiéru jako univerzál.

Jak rozhodit soupeře? Nečekanou rošádou v sestavě!

/FOTOGALERIE/ Byla to změna, místo rychlých nahrávek přišly kopce, přiznal po zápase proti Českým Budějovicím Tomáš Široký, ve kterém se z reprezentačního blokaře stal univerzál. Na novém postu si vedl dobře, pro Ostravu vybojoval 17 bodů.

Michal Šlesingr se po dvou protrápených sezonách vrátil na výsluní. Bronz získal v individuálním závodu v Östersundu a v hromadném závodě v Ruhpoldingu.

Čaj nahradila káva. Šlesingr má už zase chuť závodit

Nové Město na Moravě - Pokud chcete najít největšího smolaře poslední doby v české biatlonové reprezentaci, dlouho přemýšlet nemusíte. Jedno jméno je nabíledni. Nejzkušenější člen výpravy Michal Šlesingr poslední dvě sezony doslova promarodil. To ho trápilo zejména v loňském olympijském roce. I když jeho zdravotní stav stále není ideální, do závodění má nyní podstatně větší chuť.

Ilustrační foto.

Hitparádu jmen vedou malé Aničky a Honzíci

České Budějovice – Jména Anna, Tereza, Sofie či Eliška dávali v uplynulém roce nejčastěji rodiče čerstvě narozeným holčičkám. Na svět přišlo podle statistik českobudějovické matriky 1103 děvčat, přesně o 100 víc než před rokem.

Elvis Presley.

Král rokenrolu Elvis Presley by se dožil osmdesátky

Tupelo (USA)/Praha - Před 80 lety, 8. ledna 1935, se narodil americký zpěvák Elvis Presley. Král rokenrolu, jak se mu dodnes běžně přezdívá, byl skvělým interpretem. Svým podmanivým sametovým hlasem dokázal zazpívat prakticky cokoli.

Ilustrační foto

Zoo Praha je sedmá nejlepší na světě. Vloni měla historicky nejvíc návštěvníků

Troja - Více než milion návštěvníků, konkrétně matematicky vyjádřeno 1. 382 243 návštěvníků, zavítalo v loňském roce do pražské zoo. Což je historicky údajně vůbec nejvyšší návštěvnost. K dalším nesporným úspěchům si připisuje i sedmou příčku v pomyslné hitparádě nejúspěšnějších zoologických zahrad na světě. Informuje o tom mluvčí zoo Hana Szotkowská.

Ondřej Roman

Hrdina. Roman srazil Liberec a nechápal: Dva góly v oslabení? Perlička

Ostrava - Pykáte. Hrajete oslabení. Místo smutku z inkasované branky však jásáte - gól jste dali. Takové scénky hokej nabízí docela často. Ale aby se totéž stalo dvakrát? Témuž hráči? A ještě při jednom oslabení? To už je pořádná rarita. Došlo k ní v úterním zápase 33. kola a Vítkovice slavily výhru nad Libercem 4:1.

Aneta Langerová.

V čele hitparády zůstává Aneta Langerová, Vojtěch Dyk je už druhý

Praha - V čele tuzemské hitparády zůstává Aneta Langerová s albem Na Radosti. Vojtěch Dyk s nahrávkou Deska si polepšil z desátého na osmé místo, ze šestého na třetí poskočilo album Václava Neckáře Mezi svými. Údaje zveřejnila česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Píseň, která je přepracovanou verzí původní skladby Do They Know It's Christmas, nazpívali například členové chlapecké skupiny One Direction, britský písničkář Ed Sheeran, irský rocker Bono ze skupiny U2 či frontman kapely Coldplay Chris Martin.

Nová píseň pro Afriku se dostala na vrchol britských hitparád

Londýn /VIDEO/ - Nová píseň pro Afriku, na jejímž nahrání se podílel hudebník a filantrop Bob Geldof, se ihned dostala na vrchol britských hitparád. Píseň, která je přepracovanou verzí původní skladby Do They Know It's Christmas, nazpívali například členové chlapecké skupiny One Direction, britský písničkář Ed Sheeran, irský rocker Bono ze skupiny U2 či frontman kapely Coldplay Chris Martin. Prodej singlu má pomoci vybrat peníze na boj s ebolou.

Po čtyřech letech se do České republiky vrátí kapela Roxette.

Do Česka se chystají Roxette

Praha – Po čtyřech letech se do České republiky vrátí kapela Roxette. V rámci evropské části turné The XXX Anniversary Tour vystoupí 21. května 2015 v pražské O2 areně.

Britský zpěvák James Blunt.

"You're Beautiful" je otravná píseň, prohlásil James Blunt

Londýn - Za "otravný" označil britský zpěvák a autor písní James Blunt hit, který ho proslavil. Píseň You're Beautiful přitom pro Blunta znamenala kariérní průlom - v roce 2005 dominovala hitparádám od Spojených států po Austrálii.

Zpěvačka Kylie Minogue vystoupila 2. března v rámci svého turné Aphrodite v pražské 02 Areně.

Kylie Minogue v Praze nabídne show k letošnímu albu Kiss Me Once

Praha - Australská zpěvačka Kylie Minogue v rámci evropského turné k letošnímu albu Kiss Me Once vystoupí v úterý 21. října v pražské O2 areně. Na koncertu kromě novinek představí i největší hity ze své již dvě dekády trvající kariéry. 

Ondřej Brzobohatý.

Ondřej Brzobohatý převezme na turné Zlatou desku Supraphonu

Praha – Ondřej Brzobohatý odstartuje svou Identity Tour 2014 ve Strakonicích 13. října. Na prvním ze třinácti koncertů převezme Zlatou desku Supraphonu za debutové album Identity, které vyšlo v květnu a i pět měsíců po vydání zůstává v hitparádě nejprodávanějších CD. Řekl to mluvčí Supraphonu Vladan Drvota.

Režisér Jan Svěrák při natáčení hudební pohádky Tři bratři.

Tuzemskou hitparádu vede hudba ke Svěrákově pohádce

Praha - Soundtrack k pohádce Tři bratři vedl českou hitparádu podruhé za sebou a v prodeji ho nepřekonala ani novinka rockové legendy Roberta Planta. Jeho album Lullaby and… the Ceaseless Roar, které natočil šestašedesátiletý muzikant se svou současnou kapelou Sensational Space Shifters, bylo minulý týden na druhém místě tuzemského žebříčku nejprodávanějších alb. Třetí příčka patří stejně jako před týdnem Tomáši Klusovi a jeho albu Proměnamě. Údaje zveřejnila česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Z utkání Liblice - Břežany II (4:3).

Tři body z derby zůstaly doma, hattrickem se blýskl Pačes

Liblice /FOTOGALERIE/ – První kolínské derby divákům nabídla fotbalová I. B třída. Týmy Liblic a Břežan II chtěly odčinit nevydařený vstup do nové sezony, kdy shodně prohrály 1:5. Z výhry se nakonec radovali domácí, kteří gólem v závěru zvítězili 4:3.

Ondřej Brzobohatý.

Ondřej Brzobohatý jede do Plzně s Identity Tour

Plzeň – Herec, hudebník, zpěvák, moderátor a před nedávnem i tanečník Ondřej Brzobohatý vydal v květnu své první autorské album Identity. Současně absolvoval jarní klubové tour, kde jej představil. Bylo natolik úspěšné, že se rozhodl připravit i větší a tišší podzimní šňůru koncertů.

Ondřej Brzobohatý.

Ondřej Brzobohatý jede do Plzně s Identity Tour

Plzeň – Herec, hudebník, zpěvák, moderátor a před nedávnem i tanečník Ondřej Brzobohatý vydal v květnu své první autorské album Identity. Současně absolvoval jarní klubové tour, kde jej představil. Bylo natolik úspěšné, že se rozhodl připravit i větší a tišší podzimní šňůru koncertů.

Německá heavymetalová skupina Accept

Do tuzemské hitparády rázně vtrhli němečtí metalisté Accept

Praha - Do hitparády rázně vtrhli němečtí metalisté Accept se svým čtrnáctým studiovým albem Blind Rage, které se stalo druhou nejprodávanější nahrávkou minulého týdne v tuzemských hudebních obchodech. V čele žebříčku zůstává Tomáš Klus s deskou Proměnamě. Na svých stránkách o tom informuje česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Suzi Quatro.

Suzi Quatro vystoupí s Věrou Špinarovou na zámku v Hradci

Hradec nad Moravicí - Hudební ikona sedmdesátých a osmdesátých let, americká zpěvačka a baskytaristka Suzi Quatro, se na konci srpna vrátí do České republiky. Na třech výjimečných koncertech vystoupí společně s Věrou Špinarovou.

Suzi Quatro.

Suzi Quatro vystoupí s Věrou Špinarovou na zámku v Hradci

Hradec nad Moravicí /POZVÁNKA/ - Hudební ikona sedmdesátých a osmdesátých let, americká zpěvačka a baskytaristka Suzi Quatro, se na konci srpna vrátí do České republiky. Na třech výjimečných koncertech vystoupí společně s Věrou Špinarovou.

Ilustrační foto.

První příprava: Na Kobře za tři

Praha – Nedá se říct, že by to byla hokejová hitparáda. Jak druholigoví hokejisté Kolína, tak ti z Kobry Praha hráli zápas poprvé. A hosté svůj první mač prohráli.