Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

DJ Kungs

Držitel francouzských Grammy DJ Kungs vystoupí v Praze

Francouzský DJ a producent Kungs (vlastním jménem Valentin Brunel) se představí poprvé v České republice. Fanoušci jeho taneční hudby se mohou těšit na show v pražském Foru Karlín ve čtvrtek 29. března. Společně s ním vystoupí další tuzemští i zahraniční DJové.

Pokáč

Písničkář Pokáč zahraje v Krnově v klubu Kofola

Písničkář Pokáč patří mezi nejtalentovanější mladé textaře současnosti. Má za sebou úspěšnou spolupráci s mnoha interprety, například mapsal řadu textům pro svého kolegu Voxela. Získal si posluchače inteligentním humorem a tím, jak si umí pohrávat s češtinou.  

James Harries

Zpěvák Harries pokřtí v Hradci CD

Hradec Králové - Britský písničkář James Harries se těší v České republice značné oblibě. Se svým singlem Salvation se držel dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách.

The Animals. Ilustrační foto.

Legendy šedesátých let míří do Brna. V únoru zahrají v Sonu The Animals

Brno – Ve druhé polovině šedesátých let je znal celý svět. Vyhoupli se na první příčky amerických hitparád a stali se legendou. Jejich písně zněly ve všech rádiích. Skupinu The Animals řadí odborníci do takzvané britské hudební invaze šedesátých let. Bluesrocková kapela teď míří do Brna. Čtyřiadvacátého února zahraje v Sono Centru.

Memoriál Dana Němce - 20. ročník. Blansko (modré) proti Vyškovu (červené dresy).

Domácí tým si opět podmanil Memoriál Dana Němce, ve finále předčil Rosice

Blansko /FOTOGALERIE/ – Třetí titul z posledních čtyř let. Blanenští fotbalisté v sobotu obhájili titul na Memoriálu Dana Němce, který připomíná předčasně zesnulého blanenského fotbalistu. Ve finálovém utkání porazili divizní Rosice, když po nerozhodném stavu určily vítěze penalty. V rozstřelu definitivně rozhodl o vítězství Lukáš Závodný, který proměnil i pátý pokus domácího mužstva a soupeř už ztrátu dvou branek nemohl dotáhnout.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - Piráti Chomutov.

Bez střel. Ale boj jako v play off

Hradec Králové - Nuzná to byla statistika. Nedělní duel Hradce s Chomutovem nebyl zrovna střeleckou hitparádou. Statistici napočítali jen devětadvacet pokusů. To zhusta zvládne jeden tým, tentokrát oba dohromady. Mountfield pálil v utkání 23. kola hokejové extraligy šestnáctkrát, soupeř měl o tři pokusy méně. Možná i proto Východočeši vyhráli 3:2 v prodloužení.

Bryan Adams na koncertě v Brně. Ilustrační foto

Adams po třech letech v Brně: zazpívá i písně z alba Get Up!

Brno /FOTOGALERIE/ – Jeho rockové balady si zamilovali posluchači z celého světa. Tesklivé melodie i našlapané rockové hity Bryana Adamse si v neděli užijí návštěvníci brněnské DRFG arény. Kanadský zpěvák, který ovlivnil hudební éru osmdesátých a devadesátých let, se do Brna vrací po třech letech. Na koncertě kromě zásadních skladeb jeho kariéry zazní i písně z posledního alba Get Up!

Zpěvák Peter Aristone.

V Ledči vystoupí slovenský zpěvák Peter Aristone

Ledeč nad Sázavou – Slovenský zpěvák Peter Aristone, jehož songy bodují v českých i zahraničních hudebních hitparádách, vystoupí 17. listopadu v Ledči nad Sázavou. Zpěvák a skladatel, který žije v Praze, vyráží na společné turné s talentovaným hudebníkem Jakubem Ondrou.

Dominik Frodl.

Hrdina Frodl pomohl nulou k vítězství Slavie

Střelecké trápení. Jeden z hlavních důvodů, proč se Slavia v první hokejové lize drží na nepříliš lichotivých příčkách. V jedenáctém kole proti Přerovu sešívaní opět nepředvedli žádnou gólovou hitparádu, ale skvělý výkon Dominika Frodla jim zajistil vítězství. Stačily k němu jen dvě trefy.

Legendární skupina Nazareth v příbramské sportovní hale.

FOTO: Nazareth rozburácel sportovní halu

Příbram - Příbramská sportovní hala se otřásala v základech. Dorazila do ní totiž legendární rocková kapela Nazareth, která fanoušky uvedla do varu. Postupně zazněly i pomalejší hity jako Dream on nebo Love hurts, jež v době svého vzniku bořily žebříčky světových hitparád. 

Donaha

Donaha zahraje naposledy

Poslední koncert má před sebou kapela Donaha. Čtveřice muzikantů z Bruntálu a Nové Pláně se rozloučí se svými fanoušky v sobotu 30. září od 18 hodin v restauraci na fotbalovém stadionu v Bruntále, vstup je dobrovolný. Jako host vystoupí šumperská kapela Trocha klidu.

Benešovská radnice na Masarykově náměstí.

Internetové Rádio Benešov má začít vysílat ještě letos

Benešov – K informacím předávaným veřejnosti v tištěné podobě prostřednictvím měsíčníku Benešovské radniční listy, se do konce roku přidá další radniční kanál – internetové rádio. Jeho hlavním úkolem bude přenos čerstvých aktuálních zpráv z Benešova a jeho okolí směrem k občanům.

Ilustrační foto

Těmi jinými míči to nebylo!

Jablonecký tým na čtvrtý pokus uhrál tři body na hřišti soupeře. Na Slovácku, v Teplicích a v Ostravě k nim měl nakročeno, ale hoši neustáli koncovku. Co na Bohemce překvapilo?

Českolipský Rott proniká mezi Směřičkou a Hrdinou.

Slavia využila chyb ze začátků obou poločasů

Česká Lípa - Zbytečně zaspané začátky obou poločasů stály futsalisty České Lípy lepší výsledek. Démoni v premiéře nové sezony 1. Futsal ligy prohráli doma s pražskou Slavií 3:5.

Fotbalisté FC FASTAV Zlín sledovali v televizi v hotelu Baltaci losování pro základní skupinu Evropské ligy.

Fastav zná soupeře pro Evropskou ligu: Kodaň, Lokomotiv Moskva a Tiraspol

Žádná hitparáda, los stejně jako zbývajícím dvěma klubům ani ševcům nepřál. Prvoligoví fotbalisté Zlína se žádného zvučného soupeře v rámci Evropské ligy nedočkali a budou hodně cestovat. V základní skupině F letošního ročníku EL na podzim vyzvou dánský FC Kodaň, ruský Lokomotiv Moskva a moldavský Šerif Tiraspol.

Thomas Anders.

Legendární disko z osmdesátých let Modern Talking v únoru roztančí Brno

Brno – Zvonivé tóny chytlavého synthpopu, který se v roce 1985 v jediném týdnu umístil na prvních příčkách v šesti evropských hitparádách, roztančí brněnské fanoušky. Známá píseň Cheri Cheri Lady potěší posluchače kapely Modern Talking Band, se kterou poprvé v Boby Centru vystoupí německý zpěvák Thomas Anders.

Vojtěch Koudelka bral v Malaze zlato a stříbro.

Koudelka bral zlato i bez rozcvičky

Malaga / Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – Do Španělska si jel pro medaile. A cíl nakonec splnil. Mladoboleslavský atlet Vojtěch Koudelka si přivezl ze světových her transplantovaných sportovců jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili. „Na čtvrtce mě o zlato připravila špatně zvolená taktika,“ sypal si popel na hlavu po svém návratu boleslavský běžec, který závodí i s transplantovanou ledvinou.

Festival Rock for People.

OBRAZEM: Rock for People - den druhý

Hradec Králové - Středa 5. července slibovala splnění snů mnoha fanoušků v podobě koncertu amerických Paramore, kteří po vydání svého nejnovějšího alba After Laughter válcují hitparády po celém světě a jejich singl Hard Times má jen na Youtube už přes 36 milionů zhlédnutí.

Brixtn. Zleva Pavel Čejka (baskytara, klávesy) Štěpán Jelen (bicí) Dawe Gates (kytara, klávesy) a  Matěj Jelen (zpěv, kytara).

Donaha končí, vznikla kapela Brixtn

Studentská kapela Donaha má před sebou několik posledních koncertů, pak se muzikanti z Nové Pláně a z Bruntálu vydají vlastními cestami.

Zhruba po dvou týdnech se do Kolína opět vrátila kapela Telegraf.

Hitparádám nevládnou, fanoušci je přesto milují

Kolínsko - Sklep rodičů jako zkušebna - tak začínala nejedna kapela. Některé to dotáhly na špičku hitparád a před vyprodané stadiony, jiné zanikly. Všude však najdete místní hvězdy, které sice nejspíš nikdy z rádií či televizních obrazovek neuslyšíte, jejich fanoušci však na ně nedají dopustit.

Koncert kapely Derby v Souňově

Hitparádám nevládnou, fanoušci je přesto milují

Kutnohorsko - Sklep rodičů jako zkušebna - tak začínala nejedna kapela. Některé to dotáhly na špičku hitparád a před vyprodané stadiony, jiné zanikly. Všude však najdete místní interprety, které sice nejspíš nikdy z rádií či televizních obrazovek neuslyšíte, jejich fanoušci však na ně nedají dopustit. I Kutnohorsko má své hvězdy, na jejichž koncerty se chodí stovky lidí pravidelně bavit.

Rocková kapela Keks. Zleva: Petr Dudík, Štěpán Kojan, Václav Suchý, Václav Šobíšek.

Hitparádám nevládnou, fanoušci je přesto milují

Benešovsko -  Sklep rodičů jako zkušebna - tak začínala nejedna kapela. Některé to dotáhly na špičku hitparád a před vyprodané stadiony, jiné zanikly. Všude však najdete místní hvězdy, které sice nejspíš nikdy z rádií či televizních obrazovek neuslyšíte, jejich fanoušci však na ně nedají dopustit. Své lokální stálice má samozřejmě i Benešovsko.

Nohejbalisté Čelákovic v akci

Nohejbalisté předvedli májovou hitparádu. A jsou první

Čelákovice – Před plnou arénou se bylo opravdu na co koukat. Extraligoví nohejbalisté Spartaku Čelákovice, posíleni o korejské reprezentanty, předváděli nohejbal nejvyšších parametrů a soupeře z Modřic dokázali svým výkonem nejednou dostat do úzkých.

David Helma, autor pěti gólů.

Řízky naruby přinesly Helmovi střelecké procitnutí

Mezno – Vstřelit pět gólů za zápas, navíc všechny týmu to je mimořádný počin. A ten se povedl Davidu Helmovi z Mezna, když v zápase III. B třídy vlastně sám porazil Tichonice 5:2. „Pět gólů jsem nedal v žácích ani v dorostu. Je tak trošku překvapení, že se mi to nakonec podařilo dát za muže," směje se pětadvacetiletý střelec.

CHRIS REA. Britský kytarista, zpěvák a autor písní se proslavil hlavně díky svému nezaměnitelnému chraplavému hlasu. Jeho hudba se dá zařadit mezi pop, blues a rock. Doposud se prodalo 30 milionů jeho alb.

Romantický rocker Chris Rea uvede v Praze album balad

Dosahuje stejných kvalit jako velké osobnosti rockové historie. Proslavil se díky svému nezaměnitelnému chraplavému vokálu i kytarovou virtuozitou. Jde si svou jedinečnou uměleckou cestou a má jasnou vizi, která je hluboce zakořeněná v rock'n'rollu, přesto by se dalo říct, že se na něj občas zapomíná.

CHRIS REA. Britský kytarista, zpěvák a autor písní se proslavil hlavně díky svému nezaměnitelnému chraplavému hlasu. Jeho hudba se dá zařadit mezi pop, blues a rock. Doposud se prodalo 30 milionů jeho alb.

Romantický rocker Chris Rea uvede v Praze album balad

Praha - Dosahuje stejných kvalit jako velké osobnosti rockové historie. Proslavil se díky svému nezaměnitelnému chraplavému vokálu i kytarovou virtuozitou. Jde si svou jedinečnou uměleckou cestou a má jasnou vizi, která je hluboce zakořeněná v rock'n'rollu, přesto by se dalo říct, že se na něj občas zapomíná.

Petr Strnisko (ve žlutém)

Petr Strnisko: Naším cílem je soutěž vyhrát

/ROZHOVOR/ Basketbalisté Krnova s přehledem kralují oblastnímu přeboru a pošilhávají po třetí lize. Tým sbírá jedno vítězství za druhým, a to hlavně díky dvěma hráčům. Tým táhnou dva bývalí hráči Opavy, rozehrávač Michal Čarnecký a křídelník Petr Strnisko.

Vítězně vstoupily do jara také fotbalové Albrechtice.

Albrechtice zahájily tříbodově

Albrechtice – Žádná hitparáda na úvod to sice nebyla, ale důležité jsou body, a ty získali po zimní přestávce v prvním jarním utkání I.A třídy fotbalisté Albrechtic.

Velké Březno – Modrá 2:3.

94. minuta! Lídra z Modré zachránil Dušan Tesařík

Velké Březno – /PŘIDÁNA FOTOGALERIE/ Už to vypadalo, že vedoucí Modrá klopýtne ve svém prvním jarním vystoupení. Jenže remízu ve Velkém Březně nepřipustil zkušený Dušan Tesařík, který hostům vystřelil v 94. minutě tři body.

Radek Banga z Gipsy.cz se podepisuje na logo ve studiu rádia Kiss Delta.

Rádio Kiss Delta už brzy skončí, zůstane jen Kiss

Rychlá rota Jirky „Štěpo" Štěpánka a Vojty Sklenáře, dopolední vysílání Honzy Holečka nebo hitparády Jirky Vondry, to všechno bude brzy minulostí. Společnost Radio United Broadcasting hodlá všechna svá Kiss Rádia sjednotit a posílit tak značku.