Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Před lety Stéphanie řekla, že je docela ráda, že může plnit oficiální královské povinnosti. „Na druhou stranu jsem vždycky chtěla být nezávislá a mít vlastní kariéru. Vyzkoušela jsem snad všechno. Na princeznu jsem měla neobvyklou kariérní dráhu.“

Její postelí prošel Belmondo i Delon. Své tři děti Stéphanie počala s bodyguardy

Autonehoda, při které tehdy sedmnáctileté Stéphanii zemřela matka, kněžna Grace Kelly, obrátila monacké princezně život vzhůru nohama. Žila pod neuvěřitelně silným tlakem novinářů, kvůli němuž se snažila od královského dvora prchnout co nejdál, a především nechtěla být princeznou. Coby zpěvačka se dostala na vrchol francouzské popové hitparády a poté několik let kočovala s cirkusem. Své si Stéphanie Monacká, která dnes slaví osmapadesáté narozeniny, užila i díky milostným eskapádám, které byly výživnou potravou pro bulvár.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídaly osobnosti regionu.

Co rozhodne v Brně volby? Podpora kultury nebo konec hitparády snů, říkají lidé

/ANKETA/ Podpora kultury a konec hitparády snů, tedy nesplnitelných plánů co postavit a vybudovat, nebo elitářských sportovních klubů. Ale také dostatek parkovacích míst pro auta, na druhou stranu také stop jejich přílivu do města a podpora efektivních způsobů přepravy a pohybu. Právě toto budou podle lidí oslovených v anketě Deníku Rovnost hlavní témata nadcházejících komunálních voleb v Brně. Případně co dalšího je trápí a co podle nich rozhodne volby, nejen v Brně, ale i okolí? Podívejte se, jak na otázku odpovídají obyvatelé a známé osobnosti.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídali lidé z Břeclavska.

Co rozhodne volby na Břeclavsku? Jak se volení popasovali se situací po tornádu

/ANKETA/ Zájem zvolených zastupitelů o lidi poštižené loňským tornádem, reálné předvolbení sliby nebo stavba tolik očekávaného obchvatu Břeclavi. To jsou podle Deníkem Rovnost oslovených lidí témata, která rozhodnou o nadcházejících komunálních volbách na Břeclavsku. Co dalšího ještě voliči zmiňovali? Podívejte se do ankety.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídali lidé z Hodonínska.

Co rozhodne volby na Hodonínsku? Dostupnost bydlení nebo budoucnost zámku

/ANKETA/ Jak budou na radnicích postupovat v případě zdražujících se cen energií, co udělají s možnostmi a dostupností bydlení, novou výstavbou v obci nebo jak to bude s další budoucností zámku. To jsou témata, která podle oslovených lidí v anketě Deníku Rovnost rozhodnou o nadcházejících komunálních volbách na Hodonínsku. Co dalšího ještě voliči zmiňovali? Podívejte se do ankety.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídali lidé ze Znojemska.

Co rozhodne volby ve Znojmě? Osobnosti a solidnost místo stavění vzdušných zámků

/ANKETA/ Osobnosti, které jsou známé nebo za kterými jsou vidět výsledky, reálné sliby bez stavění vzdušných zámků, rozvoj infrastruktury a péče o živtní prostředí. To jsou témata, která zmiňovali lidé v anketě Deníku Rovnost o tom, co rozhodne nastávající komunální volby ve Znojmě a na Znojemsku. Co dalšího ještě voliči zmiňovali? Podívejte se do ankety.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídali lidé z Vyškovska..

Co rozhodne volby na Vyškovsku? Místa ve školkách i opravy silnic, říkají lidé

/ANKETA/ Investice do školství a víc míst ve školkách. Jedny z hlavních témat, o kterých při rozhodování o výsledku nadcházejících komunálních voleb mluvili lidé v anketě Deníku Rovnost. Kromě toho výsledek spoluurčí i jak se povedou opravy silnic, nebo osobnost jednotlivých starostek a starostů daných obcí. Co dalšího ještě voliči zmiňovali? Podívejte se do ankety.

V anketě Deníku k podzimním komunálním volbám odpovídali lidé z Blanenska.

Co rozhodne volby na Blanensku? Bezpečí na kolech i dopady cen energií

/ANKETA/ Chybějící cyklostezky, stavba lázní a sportovní haly nebo zvyšující se ceny energií. To jsou podle některých Deníkem Rovnost oslovených lidí témata, která rozhodnou o nadcházejících komunálních volbách na Blanensku. Co dalšího ještě voliči zmiňovali? Podívejte se do ankety.

Ilustrační fotografie.

Sobotní hokejová hitparáda. Kompletní druholigové trio bere vítězství

Druholigová skupina Sever v sobotu večer nabídla hokejovým příznivcům své 15. dějství a ve hře bylo kompletní kvarteto z Královéhradeckého kraje. V derby se potkali soupeři z Nové Paky a Dvora Králové, lídr z Vrchlabí vyrazil na led jabloneckého outsidera a Trutnov čekal domácí duel proti silnému Děčínu. Ve středu se hraje krkonošské derby Vrchlabí - Trutnov.

Velehradský Hudifest

Velehradský Hudifest opanovala Hitparáda rádia Kamzík

FOTOGALERIE / O dobrou zábavu nebyla v neděli odpoledne v sále Turistického centra Velehrad nouze. Osmdesát skautů a skautek z Modré, Velehradu a Salaše, mající v sobě alespoň trochu hereckého talentu, mělo jedinečnou možnost zazářit na prknech, která znamenají svět.

Ilustrační foto

Loučeň očekává velmi těžké jaro

Loučeň – Pouhé čtyři body ztrácí na pátou Sadskou, pouhé čtyři body jsou také od sestupových příček. Takže žádná hitparáda. Ale také žádný důvod k panice. Fotbalisté Loučeně chtějí zamířit do vyšších pater tabulky.

Zbrojovka (v červeném) porazila v přípravě Slovan Bratislava.

Konec na Maltě: Žádné brankové hody, žádná fotbalová hitparáda

/OD ZPRAVODAJE DENÍKU/ Konfrontace českého klubového fotbalu s outsidery z Malty skončila bez fanfár. Soustředění na ostrově ve Středozemním moři ve čtvrtek uzavřela remíza Mladé Boleslavi s Balzanem 0:0 (domácí tým patří k tomu lepšímu, co zdejší liga nabízí).

Fotbalisté Slovácka. Ilustrační foto.

Harba? Gól dát umí, ale předvedl málo, říká Svědík. Za Slovácko hrál i trenér

Nebyla to žádná hitparáda. To ovšem žádný z diváků v mrazivém počasí ani nečekal. Fotbalisté Slovácka se po návratu z Turecka představili fanouškům, v jediném zimním přípravném zápase na území Moravy zvítězili nad domácí třetiligovou Kroměříží 4:1. Favorit rozhodl sobotní duel třemi brankami v závěrečných dvaceti minutách.

Fotbalisté ligového Slovácka (v modrých dresech) zvítězili na umělé trávě v Kroměříži 4:1.

Harba? Gól dát umí, ale předvedl málo, uvedl trenér Svědík

Nebyla to žádná hitparáda. To ovšem žádný z diváků v mrazivém počasí ani nečekal. Fotbalisté Slovácka se po návratu z Turecka představili fanouškům, v jediném zimním přípravném zápase na území Moravy zvítězili nad domácí třetiligovou Kroměříží 4:1. Favorit rozhodl sobotní duel třemi brankami v závěrečných dvaceti minutách.

Prime Time Voice.

Dámské vokální trio vás zve na snový koncert

Třebíč – Snový předvánoční večer s Prime Time Voice a jejich jazzovými, swingovými a vánočními kousky můžete zažít v Třebíči. Koncert se koná ve čtvrtek 6. prosince v Národním domě od 19 hodin.

Kapela Support Lesbiens

Rokenrol i balada. Support Lesbiens představují novou desku Glow

Kapela s novým hlasem zpěváka a autora Dušana Marka vydala v polovině října novou desku Glow. Nabízí písničky různých žánrů od rokenrolu po baladu a v příštím roce ji kapela doprovodí turné, na to si však fanoušci budou muset počkat zřejmě až na podzim. 

Kapela Josef IX. & Mina.

Nová píseň vede hitparádu

Česká Třebová - Kapela Josef IX. & Mina, ve které na bicí hraje studentka českotřebovského gymnázia Natálka Burešová, získala ocenění za svou skladbu Hlídej lásku svou.

Fotbalisté Kel (v červeném) doma porazili rezervu Českého Brodu 2:0.

Záryby si upevnily nelichotivý primát

Střední Čechy – Po úspěšném domácím víkendu vycestovali A-třídní fotbalisté z Mělnicka na hřiště soupeřů a tam už to zdaleka taková hitparáda nebyla. Z tria týmů zabodovaly pouze Kly. Vítězný hattrick jim vystřelil Rostislav Šmíd.

Duo Jamaha.

Televizní hudební šlágry zazní při hitparádě v Dusíkově divadle

Čáslav - Součástí natáčení televizního pořadu s názvem Československá zlatá desítka se stanou v úterý 17. dubna od 18 hodin návštěvníci Dusíkova divadla v Čáslavi. „Je to náš prestižní pořad, který pořádáme každý měsíc, neboť je to vlastně naše hitparáda,“ uvedla za Šlágr TV Dagmar Zochová.

Svitavská rezerva brala na úvod jara dva body ze souboje se Semanínem.

Dolnoújezdská spása se dostavila v samotném závěru

Svitavy /I. A TŘÍDA/ – Návrat do krajského přeboru. Takový cíl si před jarní sezonou vytkli dolnoújezdští fotbalisté a první krok mají zdárně za sebou. Herní hitparáda to rozhodně nebyla, ale tři vydřené body se moc počítají.

Ilustrační foto hokej

Po vítězství v Budějovicích přišla porážka od Salzburgu

České Budějovice, Salzburg – Hokejoví starší dorostenci Dukly si po reprezentační přestávce vyjeli na jih. V nadstavbové skupině extraligy nejdříve jihlavský výběr vyloupil České Budějovice. Den na to u rakouských sousedů v Salzburgu prohrál s lídrem soutěže.

Hokejisté Sparty. Ilustrační foto.

Utrápená Sparta brala s Olomoucí pouhý bod

Zdá se, že olympijská pauza nepomohla. Po třech týdnech se na ledová kolbiště vrátila hokejová extraliga a u Sparty je vše při starém. Důležitou dohrávku o „šest bodů“ proti Olomouci nezvládla. Dobře rozehrané utkání ztratila v prodloužení, Moravané zvítězili 3:2.

Ilustrační foto

Hitparádu jmen vede Kuba, Honza, Eliška i Natálka

Orlickoústecko - V porodnici Orlickoústecké nemocnice potřebují o trošku víc modrého prádelka než růžového. Stejně jako v roce 2016 a 2015 se v okrese Ústí nad Orlicí za celý loňský rok narodilo víc chlapců než děvčat.

David Gába

Tři body šly tentokrát za malým kouzelníkem v brance Davidem Gábou

České Budějovice – Svou příležitost skutečně chytil za pačesy. Gólman ČEZ Motoru David Gába (23 let) odchytal poslední tři duely svého týmu ve WSM lize. Pokaždé dotáhl Jihočechy k tříbodovému vítězství a inkasoval dohromady pouhé dva góly. Ve středu proti Litoměřicím (1:0) skutečně čaroval a připsal si na konto svou už třetí letošní nulu.