Kreativ

ŠTÍTEK: hitparáda

Martin Hradečný

Hudba v retrostylu a dárky

Krnov -Oldies párty s hudbou konce minulého století nabízí klub Kofola na neděli 26. prosince. Za symbolické vstupné do půl sta čeká hosty nejen zábava, ale i spousta dárků. Vstup v retro oblečení vítán, není však podmínkou.

Rockový písničkář Niceland.

Bar Bazar přivítá Niceland

Nový Jičín – Novojičínský Bar Bazar chystá pro své příznivce další lahůdku. Tuto sobotu přivítá na svém pódiu zjevení české hudební scény s názvem Niceland. Vítěz Coca Cola Popstar tam představí mimo jiné nové album.

V sobotu v Ostravě čeká mladé hudebníky Valašska jejich prozatím největší koncert.

Jazzoví Poškoláci vystoupí ve vyprodané ČEZ Aréně

Karolinka – Skvělého úspěchu dosáhla dětská pop-jazzová kapela Poškoláci z Karolinky. Díky vítězství v hitparádě TOP 10, kterou uspořádalo rádio Čas, vystoupí nadcházející pátek ve vyprodané ČEZ Aréně v Ostravě na megakoncertě, který rádio pořádá.

Na koncertech Lady Gaga je nejen co poslouchat, ale i na co se dívat

Lady Gaga vystoupí v Praze už ve středu

Praha - Americká zpěvačka, která si říká Lady Gaga, vlétla do světa šoubyznysu před dvěma lety jako kometa. Před jejími singly nebylo úniku a není divu, že se debutové album The Fame vyšplhalo na přední příčky hitparád. Umělkyně, která poutá pozornost i bizarními kostýmy, je ale jiný případ než klasické umělé "rychlokvašky" - písničky si sama píše. O tom, jestli není její sláva přeci jen trochu přehnaná, se budou moci čeští posluchači přesvědčit 17. listopadu v pražské O2 Areně.

Ilustrační foto.

Pozor, hlášení...!

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 26. ŘÍJNA/ - Bydlím na malé vesnici, a kulturního vyžití je zde proto poskrovnu. Snad jen fotbal každou druhou neděli, kdy místní borci hrají „kotěhulkovou“ ligu s okolními vesnicemi.

Ilustrační foto.

Tarot přijíždí poprvé do Zlína

Zlín – Finští powermetalisté Tarot vyrazili na koncertní šňůru, na které představují svým fanouškům nové album s názvem The Gravity Of Light. Jednou z jejich zastávek bude i zlínský klub Masters of Rock Café na Čepkově, kde v premiéře vystoupí už v pondělí.

Písničkářka Radůza.

Do Nového Města míří Radůza

Nové Město na Moravě – Už víte, co budete dělat v úterý 12. října? Příznivci Radůzy mají toto datum v kalendáři označené červeně a večer na 19. hodinu zamíří do novoměstského kulturního domu na koncert své oblíbené umělkyně.

Vysoká - Dlouhá Lhota

Branka Vysoké byla pro Dlouhou Lhotu zakletá

Vysoká /FOTOGALERIE/ – Kdo neviděl, neuvěří. Fotbalisté Dlouhé Lhoty v 6. kole I. B třídy vysoko prohráli ve Vysoké. Ale co hostující hráči dokázali neproměnit, to se jen tak nevidí.

Zasedání kutnohorského zastupitelstva - Miroslav Lhoťan.

Debatní liga jde do finále, zastupitelé perlí

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ - Poslední, rozlučkové jednání sice kutnohorské zastupitele čeká až 5. října. Peprné sbohem si mnozí nachystali již na tento týden. Bez chlebíčků, bez přípitku, bez skrupulí.

Loňským vítězem Karlovarské rockové mapy, která podporuje amatérské kapely, se stala sokolovská skupina Friday.

Hitparáda Karlovarské rockové mapy zná vítěze základních kol

Chebsko - Na vítěze Hitparády KVRM čekají hodnotné ceny, a to například nahrání hudebního nosiče, postup do soutěže Múza 2011 v Divadle pod lampou v Plzni, účast na regionálních festivalech Rock Beach, Island nebo koncert v loketském amfiteátru v rámci pořadatelské Agentury Vlny.

The Roads na Festivalu Slunce ve Strážnici.

The Roads - Rock z Berlína

Vrchlabí – Příznivci alternativního rocku by si neměli nechat ujít večerní vystoupení kapely The Roads.

Útočníci Jan Schulmeister a Pavel Šultes

Schulmeister do Opavy? Záleží jen na něm

Olomouc, Opava – Není žádným tajemstvím, že Slezský FC urgentně shání útočníka. Z vytipovaných adeptů si v hitparádě nejvýše stojí pětadvacetiletý forvard Sigmy Olomouc Jan Schulmeister. Kdysi velký talent má od vedení Sigmy zelenou.

Ilustrační foto

Auto-team v akci: hitparádu výmluv vedou rychlojezdci

Hradec Králové – Konec školního roku a začátek prázdnin je citelně znát na silničním provozu: plně naložená auta míří k výpadovkám, dálnice a hlavní tahy směrem k hranicím jsou přetížené. Téměř všichni vyrazili ze svých bodů A do bodů B – a policie má pochopitelně pohotovost.

Ilustrační foto

Auto-team v akci: hitparádu výmluv vedou rychlojezdci

Hradec Králové – Konec školního roku a začátek prázdnin je citelně znát na silničním provozu: plně naložená auta míří k výpadovkám, dálnice a hlavní tahy směrem k hranicím jsou přetížené. Téměř všichni vyrazili ze svých bodů A do bodů B – a policie má pochopitelně pohotovost.

Ilustrační foto

Hitparádu výmluv vedou automobiloví rychlojezdci

Hradec Králové – Konec školního roku a začátek prázdnin je citelně znát na silničním provozu: plně naložená auta míří k výpadovkám, dálnice a hlavní tahy směrem k hranicím jsou přetížené.

Kříž stojící vedle nové silnice na státní hranici mezi polskými Gadzowicemi a naším Rusínem v sobotu posvětil kněz Marian Nowak ze Slezských Rudoltic. Pod křížem se při té příležitosti sešli lidé z obou stran hranice.

VIDEO: U Rusína vztyčili nový kříž

Rusín /FOTOGALERIE/ - Přesně na státní hranici u nového kříže mezi polskými Gadzowicemi a naším Rusínem se v sobotu shromáždili lidé z obou obcí. Posvěcení kříže se ujal kněz Marian Nowak, který perfektně hovoří česky i polsky.

Britský zpěvák Seal

Seal zazpívá v Praze své největší hity

Praha /SOUTĚŽ JABLONECKÉHO DENÍKU O DVĚ VSTUPENKY NA KONCERT BRITSKÉHO ZPĚVÁKA SEAL V PRAZE/ – Britský zpěvák Seal se vrací do Prahy. Zahájí zde turné Best of a zazpívá všechny své největší hity.

Petr Muk na snímku z loňského roku

Desítky lidí se loučily se zpěvákem Petrem Mukem

Praha – Desítky lidí od čtvrtečního rána mířily do pražského Divadla Broadway, kde se mohly rozloučit se zpěvákem Petrem Mukem, jenž minulý týden náhle zemřel ve věku 45 let. Převážně ženy a dívky pokládaly květiny na pódium s hořícími devítiramennými svícny a velkými fotografiemi oblíbeného zpěváka. Z reproduktorů zněly jeho největší hity.

Freestylista Petr Kuchař

Kuchta stráví poslední volno tréninkem

Hustopeče /AKTUALIZOVÁNO/ - Zase prší. Radost z toho nemá nikdo. Ani motokrosaři, tím spíše ti freestyloví. I Petr Kuchař tak místo tréninku na nabitou sezonu zatím jen zahálí.

Britská skupina Black Eyed Peas vystoupila 16. května v pražské O2 Areně.

Skupina Black Eyed Peas roztančila tisíce lidí v O2 areně

Praha /FOTOGALERIE/ - Americká popová kapela Black Eyed Peas v neděli roztancovala tisíce lidí v zaplněné pražské O2 areně. V závěru vystoupení se nadšení diváci s kapelou za zpěvu slov „love, love" loučili máváním stovek rozsvícených mobilů a prsty sevřenými do tvaru srdce. Dočkali se všech hitů kapely včetně Shut Up, Don’t Lie nebo singlu Meet Me Halfway, který se v současnosti drží na špici světových hitparád.

Michal Horáček.

Horáčkův Ohrožený druh se překládá!

Pardubice – Hudební představení „Ohrožený druh Michala Horáčka Živě“ je z technických důvodů přeloženo z neděle 16. května ve Východočeském divadle na středu 26. května v 19 hodin do Kulturního domu Hronovická.

Zpěvák kapely One při natáčení videoklipu k písni Shame on me, které se uskutečnilo na Záplavách

Kladenská kapela One útočí na hitparády

Kladno /ROZHOVOR/ -V pátekvystoupí v kladenském domě kultury mimo jiných také kapela One. Ačkoliv část z jejích pěti členů, včetně zpěváka Pavla Maršálka, žije v Kladně, představí se zde úplně poprvé.

Marta Jandová

Marta Jandová: Kdybych musela něco odříznout, kapelu nikdy

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ – Zpěvačka Marta Jandová se po šestnácti letech prožitých v Německu vrátila do Čech. Vloni usedla v porotě Česko Slovenské SuperStar a vydala pro české posluchače Best of, rekapitulující její dosavadní pěveckou kariéru s kapelou Die Happy. Teď k nám se sou kapelou přijíždí na exkluzivní vystoupení. V Lucerna Music Baru vystoupí už v neděli.

Od loňského září se Josef Capík přesunul z pozice moderátora na pozici produkčně-dramaturgicko-manažerskou. V hitparádě má svoji rubriku, která je předtočena.

DJ Chosé je moderátorem hitparády na TV Noe

Uherský Brod /FOTOGALERIE/ – Josef Capík se svojí prvořadé zálibě, dýdžejingu, věnuje už sedm let. Propadl jí v době středoškolských studií. Před dvěma lety svoji vášeň doplnil o zkušenosti moderátorské, produkční i manažerské.

Komedie divadla Semafor Já jsem otec Bemle (a já matka Žemle, já synáček Frici, já dceruška Mici) v rychnovském Pelclově divadle.

OBRAZEM: Semaforská recese

Rychnov nad Kněžnou - Potrhlou hudební komedii inspirovanou dávnou dětskou říkankou a recesí má v repertoáru pražské divadlo Semafor. Jiří Suchý, Jitka Molavcová, soubor a orchestr divadla přivezli na páteční večer do rychnovského Pelclova divadla komedii Já jsem otec Bemle (a já matka Žemle, já synáček Frici, já dceruška Mici). Jiřího Suchého inspirovala k napsání hry říkanka, kterou si pamatuje z dětství.

Sade

Sade se vrací v oparu melancholie

Praha /EXKLUZIVNÍ RECENZE/ - Už se zdálo, že anglická zpěvačka s nigerijskou krví Helen Folasade Adu neboli Sade a její stejnojmenná skupina zůstane sice slavnou, nicméně uzavřenou kapitolou dějin R&B a soulu. Sade užívala klidu na idylickém venkově jihozápadní Anglie a prozpěvovala si maximálně s dcerou. Naštěstí ji spoluhráči nalákali zpátky k muzice.

Jménem Adam pojmenovali svého syna Martina a Václav Veselákovi. „Líbí se mi toto jméno, i syn Dominik se původně tak měl jmenovat, ale narodil se v prosinci, tak jsme vybrali jiné,“ sdělila maminka.

Typická česká jména stále nejsou v módě

Klatovy – Marie a Josef dlouhodobě vládnou žebříčkům nejčastějších jmen babiček a dědečků v České republice. V posledních letech oblíbenost těchto jmen stále klesá, drží se v celorepublikovém měřítku kolem dvacátého místa.