Kreativ

ŠTÍTEK: hlávkové zelí

Nákupní košík Deníku

Prostějov - Cenové srovnání, které jsme učinili v pondělí 5. května v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.

Nákupní košík Deníku

Prostějov - Cenové srovnání, které jsme učinili v neděli 4. května v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.

Nákupní košík Deníku

Prostějov - Cenové srovnání, které jsme učinili v pátek 2. května v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.

Spolyká stamiliony

Děčín - Jen obnova jižního křídla děčínského zámku si vyžádá podle odhadů čtvrt miliardy korun.

To všechno se skutečně stalo ...

Region - První duben je dnem, kdy se vyvádíme Aprílem a tropíme si ze sebe žerty. My vám na této straně přinášíme příběhy sice kuriózní, ale pravdivé. Nejde o výmysly a novinářské kachny. To vše se stalo.

Na křižovatce koštovali kysané zelí

Božanov - Na předvelikonoční Bílou sobotu uspořádalo „Sdružení přátel Božanova“ v hostinci Na křižovatce již devátý ročník soutěže o nejlepší kysané zelí „Božanovský zelák 2008“.

Hyundai finišuje. I přes problémy

Nošovice - Stavba nošovické automobilky dnes běží na den přesně rok. Do továrních hal se instalují výrobní technologie. Továrna ale zároveň čelí dalším výtkám, že porušuje stavební povolení.

Hyundai finišuje. I přes problémy

Nošovice - Stavba nošovické automobilky dnes běží na den přesně rok. Do továrních hal se instalují výrobní technologie. Továrna ale zároveň čelí dalším výtkám, že porušuje stavební povolení.

Snoubení vín s velikonočními pokrmy

Jablonec nad Nisou - Velikonoce následují šest týdnů po Masopustu. Masopust provázejí neodmyslitelně zabíjačky. Je zajímavé, že doba pro naložení masa na uzení je stejná, a proto se udívalo právě o Velikonocích, nebo těsně před nimi.

Etnografka Habartová: Kraslice jsou dcery krásy

Uherské Hradiště - Již od roku 1999 pořádá Slovácké muzeum kurzy pro ty, kteří mají zájem o lidové rukodělné technologie. Každým rokem je přitom věnována pozornost jinému přírodnímu materiálu – pletivům, zdobení vajíček, výuce textilních technologií a podobně.

Vsadil jsem na osvědčené speciality našich babiček

Uherské Hradiště - Tradiční česká domácí kuchyně, to je trumf, se kterým se do podnikání vrhl padesátiletý Bohumil Kovačič z Uherského Hradiště. Dnes provozuje bistro Lucia na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti.

Hranický týden: jaké jsou letošní Dívky roku?

Hranice - Kdo se stane hranickou Dívkou roku 2008? To se dozvědí diváci v sále hranické Sokolovny v pátek 14. března. Cena lístku je sto korun.Než se ale soutěžní klání uskuteční a dívky se publiku předvedou v klasických disciplínách, vyzpovídali jsme je a jejich odpovědi přinášíme.

O nejlepšího kyseláče soutěžilo šestatřicet vzorků

Francova Lhota - Osmnáct vzorků valašské slivovice a šestatřicet takzvaných kyseláčů hodnotili vsobotu porotci na Obecním úřadě ve Francově Lhotě. Celé odpoledne zde totiž probíhal třetí ročník Francolhotského kyseláče, který je už tradičně spojený také skoštem slivovice.

AKTUALIZOVÁNO: Za nejlepší zelí klobásku i láhev piva

Hluk - (fotogalerie) Devětadvacet různých příchutí devětadvaceti vzorků bílého zelí, tak vypadal úterní košt zelí v Hluku. Na první akci svého druhu, kterou uspořádal místní spolek seniorů, dorazilo bezmála sto návštěvníků.