Zlínský kraj - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Nejchutnější kysané zelí vyrobili v Hovězí. To je výsledek soutěže O najlepší hňápané zelé, která se v sobotu 31. ledna uskutečnila na moštárně ve vsetínské části Jasenka.
Vsetín - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Nejchutnější kysané zelí vyrobili v Hovězí. To je výsledek soutěže O najlepší hňápané zelé, která se v sobotu uskutečnila na moštárně ve vsetínské části Jasenka.
Vsetín - Asi čtyřicítka zájemců už se přihlásila do letošního ročníku soutěže Cena Valašska o najlepší hňápané zelé. Nadcházející sobotu ji v restauraci Moštárna ve vsetínské místní části Jasenka pořádá Spolek pro zachování valašských tradic.
Mikulčice - /AKTUALIZACE/ Osmý ročník Koštu pálenek a kysaného zelí mají za sebou Mikulčice. Vtamním kulturním domě se vsobotu sešlo celých 1047 vzorků kořalek.
Hovězí - /FOTOGALERIE/ Šestadvacet soutěžních vzorků kyselého zelí hodnotila vsobotu vpodvečer pětičlenná odborná porota vbaru kulturního zařízení vHovězí, které je součástí zdejšího obecního úřadu. Do tradičního klání, které vHovězí pořádají už řadu let, tentokrát lidé přihlásili pouze zelí bílé.
Pohořelice - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Prohlédnout, pořádně ovonět a nakonec ochutnat. Leckdo by si řekl, že degustátoři mají skvělou a záviděníhodnou práci. Když ale musí ohodnotit desítky vzorků kysaného zelí, většině lidí se jen zkřiví úsměv. Takový nelehký úkol mělo ipět komisí na letošním sedmém ročníku tradičního Zelofestu vPohořelicích.
Hradec Králové - Svátky jsou pryč, ale kilogramy nám zůstaly. Jak si poradit s kuchyní? O spokojené strávníky se umí postarat Oldřich Čížek z piletické firmy Gastrom.
Držková - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Na tradiční Silvestrovskou procházku vyrazili 31.prosince už po devatenácté současní ibývalí členové valašského souboru Kašava zeZlína.
Blanensko - Na Vánoce bývá zvykem pohostit pocestné. Platí to i dnes. Dobrá teplá polévka je k dostání v některých restauracích, které připravují na Štědrý den většinou zelňačku.
Polička - Zaměstnanci a žáci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Polička představují novou vánoční recepturu. Vyzkoušejte i Vy kapra v netypické úpravě, která není tak náročná na přípravu ani suroviny, jak by se mohlo na první pohled zdát.
Jižní Morava - Vánoce. Pro děti čas dárků. Pro rodiny čas shledání. A pro jedlíky? Čas pořádných hodů. Na sváteční stůl se dostávají národní speciality, na které jindy není čas. Kuchaři na jižní Moravě mohou vybírat z pestré nabídky tradičních krajových receptů.
Žákovice - /FOTO/ Chceme být originální, řekli si před osmi lety v Žákovicích na Přerovsku. Když místní obyvatelé před lety vymýšleli, jak se rozptýlit v adventním čase, zrodil se nápad uspořádat košt domácích klobás a uzeného masa. Tuto netradiční akci v obci uspořádali uplynulou sobotu už poosmé.
Žákovice - /FOTO/ Chceme být originální, řekli si před osmi lety v Žákovicích na Přerovsku. Když místní obyvatelé před lety vymýšleli, jak se rozptýlit v adventním čase, zrodil se nápad uspořádat košt domácích klobás a uzeného masa. Tuto netradiční akci v obci uspořádali uplynulou sobotu už poosmé.
Lipnice nad Sázavou - Název kultovního westernu Vůně cibule by se dal v tomto případě, s trochou nadsázky, parafrázovat do lipnického „ne vůně cibule, ale vůně zelí!“
Valašské Klobouky - /FOTOGALERIE/ Vaření kyselice a guláše, pečení pánů z kynutého těsta, ale také poslední hudební zkoušky. Ve Valašských Kloboukách se v pátek všechno chystalo na hlavní den mikuláškého jarmeku, kterým je sobota.
Valašské Klobouky - Sedmnáctý ročník tradičního valašského mikulášského jarmeku bude od čtvrtku po čtyři dny bavit všechny návštěvníky Valašských Klobouk.
Valašské Klobouky - Výběrem nejlepší starostovské slivovice začíná už ve čtvrtek navečer Valašský mikulášský jarmek. Čtyřdenní akce, na kterou ročně zavítá až patnáct tisíc návštěvníků, je organizátory svědomitě připravená.
Hradec Králové - Kuřecí wok s kešu ořechy, těstoviny aglio ollio, knackebrot s uzeným lososem, marocký mrkvový salát a smažený ananass kokosem. Tímto menu nakrmili děti známí „kluci v akci“ Ondřej Slanina a Filip Sajler.
Uherské Hradiště - Husu se zelím, pivo a jeden vtip za druhým, i taková byla návštěva spisovatele Arnošta Lustiga v Uherském Hradišti. Ten se minulý týden zúčastnil v kině Hvězda 54. čtenářské konference na téma Židovská literatura v proměnách času.
Fejeton - V sobotu jsem nasedl na své věrné kolo již v teplé bundě, řádně ošálen a okulichován. Od úst se mi kouřilo a lehce zalézalo za nehty. Raději jsem se vrátil pro rukavice.