Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Ilustrační foto

Drama rozsekl pevný Skála

Praha – I druhý extraligový duel pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník zvládli na tři body, i když je v Edenu pražský President řádně prověřil a vítězství 3:2 se rodilo jen velmi těžce.

V Sokolově má Zdeněk Troška i příbuzné. Na jeho vystoupení ho doprovodili Stanislav Vogl st. (zcela vpravo) a jeho syn Stanislav (třetí zprava).

Obložený knížkami jsem nejšťastnější Troška na světě, říká známý režisér

Březová – Slunce, seno, jahody, Babovřesky anebo Princezna ze mlejna či Z pekla štěstí. Všechny tyto filmy mají jedno společné, natočil je režisér Zdeněk Troška. Moderátor jeho pořadu v Březové řekl, že uvádět pořad pana režiséra je strašně jednoduché. Položíte mu otázku, on se nadechne a 45 minut v kuse mluví. Měl pravdu.

V prodejně přebytků seženete od jara do podzimu vše, co právě na zahrádkách roste, ale i tématické přírodní dekorace.

Zahrádkáři se podělí o sadbu i květiny

Jindřichův Hradec - Pokud byste si rádi vypěstovali vlastní jahody nebo třeba rajčata, ale ještě si tolik nevěříte, abyste vše piplali ze semínek, pomoc můžete najít v Hradečáky oblíbené prodejně zahrádkářských přebytků v Jindřichově Hradci.

HC 1972 Rakovník - Bohemians Praha, extraliga mužů v pozemním hokeji

Pozemkáři odstartovali jaro výhrou v Hostivaři

Hostivař – První jarní extraligové kolo zavedlo pozemní hokejisty HC 1972 Rakovník na hřiště do pražské Hostivaře, kde po velmi dobrém výkonu jasně přehráli předposlední tým tabulky a posílili naděje na závěrečné play off o český titul.

Demolice malínského mostu

Most v Malíně mizí, ulice pokryl prach

Malínský most přitáhl v pátek spoustu zvědavých očí. Začala totiž samotná demolice mostu. Ta ale způsobila lidem, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti mostu, problémy.

V pečecké sokolovně vystoupily kapely Yetti On, Telegraf a legendární Viktor Sodoma s Karlem Kahovcem.

OBRAZEM: Všechny generace milovníků bigbeatu se sešly v Pečkách

Pečky - Kapela Yetti On, která hraje hity nezapomenutelného Jiřího Schelingera, zahájila sobotní bigbeatový večer. Z počátku zdrženlivé publikum se po pár hitech přeci jen přiblížilo k pódiu, aby si na hity, které kdysi poslouchali přímo od Jiřího Schelingera, zatancovali.

Hulín - Slovácko B. Ilustrační foto.

Záloha Slovácka ani potřetí neinkasovala

Ani ve třetím jarním utkání fotbalisté 1.FC Slovácko B neinkasovali, jelikož ale ani oni nevyužili v Hulíně žádnou ze svých šancí, skončilo utkání 19. kola MSFL bezbrankovou remízou.

Zelenina. Ilustrační foto.

V komunitních zahradách lidé pěstují zeleninu i vztahy

Praha - Komunitní zahrady s prvními jarními paprsky opět ožívají. V Praze už jsou téměř v každé městské části a vznikají i další. Čerstvě utržený salát, rajče nebo jahoda už nemusí být pro Pražana pouhým snem. Díky komunitním zahradám si mohou vypěstovat vlastní rostlinky i lidé, kteří zrovna nevlastní dům se zahradou. Takových komunit je po Praze stále více, pěstuje se na zahrádkách, ve vnitroblocích, na střechách, ale i v pytlích. Zdaleka ale nejde jen o sklizenou úrodu, ale i o sdílení společného prostoru a upevňování sousedských vztahů

Okresní fotbalový přebor Liberecka. V Nové Vsi vyhrálo béčko Stráže

Okresní přebor: Rynoltice si vyšláply na vedoucí Český Dub

Liberecko /GALERIE/ - Jarní odvety okresního fotbalového přeboru začaly vzpourou slabých. Předposlední Rynoltice B nastřílely Českému Dubu na jeho hřišti bůra a Višňová si v souboji béček vyšlápla na Chrastavu. Tucet gólů padlo v libereckém derby Vesce a Vratislavic.

Fotbalisté Bzence (v zelených dresech) v derby nestačili na Břeclav, které v nervózní a zbytečně vyhrocené bitvě podlehli 1:2.

Bzenec promarnil dlouhou přesilovku. V derby s Břeclaví prohrál 1:2

Bzenec /FOTOGALERIE/ – Nepomohla jim dlouhá přesilovka ani trvalá územní převaha. Bzenečtí fotbalisté v prvním jarním zápase vyšli bodově naprázdno. Slovan ve vyhroceném derby podlehl Břeclavi 1:2. Hosté hráli od 21. minuty bez přísně vyloučeného Daniela Netopilíka, přesto oplatili jihomoravskému rivalovi těsnou porážku z podzimní části.

Úspěšní běžci benešovského běžeckého klubu. Zleva stojící: Vít Jahoda, Karel Pelikán, Aleš Hanibal a Pavel Pospíšil. Uprostřed Jana Baštářová.

Běžci Benešovského běžeckého klubu zazářili na slunné Maltě

Rabat (Malta), Benešov – Běžci z Benešovského běžeckého klubu předvedli parádní výkony na slunné Maltě. Ve složení Karel Pelikán, Pavel Pospíšil, Vít Jahoda, Jana Baštářová a Aleš Hanibal se utkali s maratonskou tratí dlouhou 42,195 km a přivezli si domů krásná umístění a hlavně mnoho nezapomenutelných zážitků.

Dlouholetý předseda třebíčských zahrádkářů Blažej Bobek.

Někde jsou zahrádkáři domovem důchodců, říká Blažej Bobek

Třebíč /ROZHOVOR/ - K zahrádkářství ho přivedl farář, tatínkovy včely ho totiž neoslovily. Od 70. let je členem Českého svazu zahrádkářů v Třebíči a už více než dvacet let vede tuto organizaci jako její předseda. Řeč je o Blažeji Bobkovi.

Zahradní návštěva - elipsy

Zahradní návštěva: koncept elips

Prvorepubliková vila prošla totální rekonstrukcí a dostavbou s cílem vyššího komfortu a revitalizace vzhledu. Její majitel zadal úkol i ateliéru Landart: vytvořit ve stejném duchu i zahradu.

Dvanáct měsíčků v MŠ Holubova v Hradci Králové.

Dvanáct měsíčků obsadilo mateřskou školu Holubova

Hradec Králové - Mimořádnou událost zažily děti z mateřské školy Holubova, která je součástí Základní školy Úprkova. Učitelé ve spolupráci s rodiči pro ně připravili večerní hru inspirovanou pohádkou o dvanácti měsíčkách.

Ilustrační foto.

Vložte kotě do krabice. Zavřete ji. Učebnice nabádá k udušení mláďat

V Indii vyšla nová sada učebnic, které v rámci raně vědeckého experimentování nabádají děti k udušení koťat v krabici. V zemi se již vzedmula vlna kritiky zejména ze strany ochránců zvířat, která přiměla už několik škol je stáhnout z výuky. Vydavatel učebnic mezitím slíbil, že návod z příštího vydání smaže.

Nejméně 17 lidí utrpělo zranění, když se ve voze metra v Hongkongu pomocí takzvaného Molotovova koktejlu za jízdy zapálil jeden z cestujících.

Muž se zapálil v plně obsazeném voze metra

Nejméně 17 lidí utrpělo zranění, když se ve voze metra v Hongkongu pomocí takzvaného Molotovova koktejlu za jízdy zapálil jeden z cestujících. Dva zranění jsou v ohrožení života, uvedla místní stanice RTHK. Proč šedesátiletý muž v plně obsazeném voze podzemní dráhy čin spáchal, zatím není jasné. Podle policie ale zřejmě nešlo o teroristický útok.

Ilustrační foto

Hongkong pobouřily jahody v přepočtu za téměř 550 korun za kus

Hongkong je proslulý vysokým počtem miliardářů i luxusním zbožím, pro které je tu dostatečně velký trh. Ovšem když začal jeden z místních řetězců supermarketů nabízet jednotlivě balené jahody s cenou dosahující v přepočtu téměř 550 korun za kus, vyvolalo to vlnu kritiky a posměchu, napsal zpravodajský server The Times.

HC 1972 Rakovník vybojoval stříbro ve Final four 2016

Rakovničtí pozemkáři vyzvou v semifinále play off Bohemians

Rakovník – Už první únorovou sobotu se v hale Sparty Praha Na Podvinném mlýně rozhodne o halovém titulu mistra České republiky 2017. Do Final four jde rakovnický HC 1972 z prvního místa po základní části a nic na tom nezměnila ani prohra s pražskými Bohemians. Právě s tímto soupeřem se střetnou v semifinále play off 5. února od 13 hodin. Druhou dvojicí o postup do finále, které je na programu od 18 hodin, tvoří obhájce titulu SK Slavia Praha a plzeňské Litice.

HC 1972 Rakovník vybojoval stříbro ve Final four 2016

Pozemkáři jsou k nezastavení. Řádil hlavně Martin Seemann

Rakovník – Pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník mají formu jako hrom. Čtyřmi víkendovými výhrami v hale Sparty Praha si připravili výbornou pozici pro závěrečné play off o český halový titul a zároveň posílili sebevědomí nejen výhrou nad silnou Plzní, ale hlavně skalpem obhájce titulu a největším dodavatelem do reprezentace – pražskou Slavií.

Rakovničtí pozemní hokejisté po vítězném utkání v Bohemians

Pozemkáři se dostali do čela extraligy

Rakovník – Druhá lednová neděle patřila v pražském Edenu dalším duelům halové extraligy a rakovničtí pozemní hokejisté se přesvědčivým vítězstvím nad Hostivaří i nebezpečnými Bohemians Praha probojovali díky lepšímu poměru branek do čela tabulky před Slavii Praha a Litice.

Rakovničtí pozemkáři přehráli President

Pozemkáři zahájili halu, Slavii tradičně hodně zlobili

Rakovník – Úvodními duely zahájili pozemní hokejisté halovou českou extraligu a hned na úvod je čekal obhájce titulu pražská Slavia, jemuž podlehli o gól, i jeden z favoritů na medaile Plzeň. Tu svěřenci kouče Hraby jasně přehráli.

Jan Heřmánek z Radešína a jeho džemy.

Višeň s čokoládou? Úplná erupce chuti, říká výrobce oscarových džemů

Radešín /ROZHOVOR/ - Višeň s čokoládou, švestka s vanilkou nebo třeba angrešt se skořicí a kardamomem. Když se Jan Heřmánek z Radešína na Ústecku rozpovídá o tom, která sklenička se hodí k paštice a která zase k rozpečenému hermelínu, sbíhají se vám sliny na jazyku. Své džemy s názvem Mlsný Filip vaří už pátým rokem. A daří se mu.

Od ochotníků ze souboru Apollo Tučapy, kteří loni hledali spolu se Saxanou babské ucho, změnu žánru čekal málokdo. Soubor se totiž zaměřoval výhradně na pohádky. Letos padla volba na nestárnoucí komedii Slunce, seno.

Slunce, seno ve Švábenicích. Apollo se změnou žánru uspělo

Švábenice /REPORTÁŽ/ – „Předsedo! Ať mě živočichář nedráždí." – „Václav, pro cizí jenom Václav!" – „Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere." Milovaný i nenáviděný. Ohrnovat nos je snadné, nicméně komedie a pohádky z dílny Zdeňka Trošky z osmdesátých let nestárnou. Milovníci bodrého humoru co půl roku usedají k televizním obrazovkám a sledují, jak Troška s nadhledem zachytil „vesnický život". Slyšel na něj také jeden z nejpopulárnějších divadelních souborů v regionu: Apollo Tučapy.

Z utkání Bečváry - Jestřabí Lhota (2:0).

Stoupa vytvořil nový rekord

Kolín – Během dvou kol nastříleli Kubelka s Jahodou sedm gólů, v posledním kole okresního přeboru ve fotbale ale vyšli oba elitní střelci naprázdno. Na čele mezi střelci se tak nic nezměnilo. Uznání zaslouží Švehla z Plaňan, který zaznamenal hattrick.

Ilustrační foto.

Kubelka s Jahodou střelecky řádí

Kolín – Kubelka ze Žiželic využil toho, že lídr střeleckých tabulek fotbalového okresního přeboru Hrstka absentoval a díky hattricku do sítě Peček se na něho dotáhl. Pro kanonýra nováčka soutěže to byl sedmý gól během dvou kol. Podobně se vedlo i Jahodovi 
z Bečvár. Další nováček mezi okresní elitou ztrácí na pozici lídra jednu trefu.

Purnochovi zkoušejí nový pásový lis, který si v letošním roce sami postavili.

Chlumínská palírna jede naplno, zahrádkáři tam stále vozí úrodu

Chlumín - Destilační zařízení v pěstitelské pálenici v Chlumíně na Mělnicku se hned tak nezastaví. Na dvoře čekají desítky sudů s ovocným kvasem a zahrádkáři přivážejí stále další a další ovoce. Podle majitelky palírny Daniely Purnochové jde v současné době převážně o jablka, občas ale někdo přiveze i hrušky.

Rakovničtí pozemní hokejisté po vítězném utkání v Bohemians

Rakovničtí pozemkáři posílili šance na play off

Rakovník – Další důležitý krok k proniknutí do elitní čtyřky domácí extraligy udělali rakovničtí pozemní hokejisté výhrou nad hradeckou Slavií, která sice v Rakovníku vedla, ale postupně jí došel dech.

Z utkání Jevany - Kouřim (0:0, PK 4:3).

Havránek vede v obou statistikách

Kolín – Stejně jako v osmém, tak i v posledním kole v Postřižinském okresním přeboru ve fotbale se našli střelci, kteří se trefili víc než třikrát. Čtyři góly zaznamenali Jahoda (Bečváry) a Kubelka (Žiželice). Mezi brankáři už to taková sláva nebyla. Pouze Havránek z Kouřimi udržel čisté konto. Díky tomu se vyhoupl do čela v obou sledovaných statistikách.

Ilustrační foto.

Diváci v Žiželicích viděli parádní přestřelku

Kolín – Ani v devátém kole Postřižinského okresního přeboru fotbalisté Bečvár nezaváhali. Na hřišti posledních Břežan vyhráli o sedm gólů. Naopak ty na první body stále čekají. Krásná přestřelka byla k vidění v Žiželicích, kde domácí deset minut před koncem vedli o dva góly, přesto s Jevany prohráli. Střelci kola se stali Jahoda a Kubelka, oba nastříleli čtyři góly.

CHRASTAVA MÁ NEJLEPŠÍ OFENZIVU. To včera potvrdila proti Chotyni. Na snímku je vlevo chotyňský Jakub Kolínský, atakovaný chrastavským kapitánem Alešem Vávrou.

Hattrick Lukáše Jahody pokořil Chotyni

Liberec - V dohrávce okresního fotbalového přeboru včera v Doubí pod reflektory potvrdila Chrastava B roli favorita a vysoko porazila Chotyni. Hattrickem k výhře přispěl Lukáš Jahoda.