Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Pohádkový les okolo zříceniny hradu Sion opět přilákal davy

Pohádkový les okolo zříceniny hradu Sion opět přilákal davy

Kutnohorsko - Pohádkový les v okolí zříceniny hradu Sion patří k hojně navštěvovaným akcím. I letos se jí zúčastnilo tisíce návštěvníků, přesně 2650, především dětí. K vidění zde byly scény ze známých pohádek a filmů, jako je například Princezna ze mlejna, Mrazík nebo scénka z oblíbené české komedie Slunce, seno, jahody.

Chrastava B - Vratislavice 2:4

Domácí propadák Chrastavy s Vratislavicemi

Liberec - /GALERIE/ O postupu se Chrastavě může po propadáku jen zdát. Nejlepší útok okresního přeboru zklamal, a tak se doma hrající béčko Chrastavy nedočkalo nad Vratislavicemi výhry. Vesec na čele se Chrastavským vzdálil a navíc se na ně na bod dotáhla rezerva Višňové.

Pátecký Jiří Kohoutek v akci.

Místo fotbalu sázel jahody, mrkev a ředkvičky pro dceru

Pátek /ROZHOVOR/ – Pustil si pusu na špacír. Za svá peprná slova na adresu rozhodčích dostal desetizápasovou stopku. Nyní je už ale zpět. Zkušený pátecký stoper JIŘÍ KOHOUTEK si odseděl osm zápasů, pak ho krajská disciplinární komise omilostnila. Vrátil se se vší parádou. V okresním derby krajské I.B třídy s celkem Milovic (3:3, na penalty 3:0), patřil mezi nejlepší hráče na place.

Pozemní hokej - halová sezona (finále HC 1972 Rakovník)

Snajpr Seemann zajistil alespoň bod

Rakovník – Po nepříliš vydařených extraligových zápasech proti týmům Pragy, Slavie Praha i plzeňských Litic hostili pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník na domácím stadionu souseda z tabulky – Bohemians Praha a po gólové přestřelce byli rádi za vybojovaný bod.

Ilustrační foto.

Organizace Jahoda se nebojí ukázat v novém prostředí

Praha - Nezisková organizace Jahoda letos slaví kulaté dvacáté narozeniny. Donedávna působila cíleně pouze na Černém Mostě. Před dvěma lety se však začali angažovat také v Praze 2. „Byla to další možnost ukázat, co umíme," říká ředitelka neziskové organizace Jahoda Markéta Kalinová. A protože ohlasy rodičů jsou kladné, tak se zdá, že svůj úkol splnili.

Beseda s Věrou Sosnarovou, její životní příběh vypráví kniha Jiřího Kupky Krvavé jahody.

Vyprávět se bude o krutostech gulagu

Ústí nad Orlicí - V Ústí se v úterý mohou čtenáři setkat s Věrou Sosnarovou, která byla po druhé světové válce odvlečena z Československa a prožila 19 krutých let v sovětských vězeních a gulazích. Nakonec se jí podařilo vrátit se zpět do vlasti.

Krumlovský barman Jan Lukas.

Krumlovský barman postoupil na mistrovství světa

Český Krumlov - Krumlovský barman Jan Lukas bude reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink, které se uskuteční letos v červnu v Praze.

Gabriela Koukalová při návštěvě Kunčic

Gabriela Koukalová házela po lidech jahody

/FOTOGALERIE/ - Královna biatlonu a sportovních fanoušků Gabriela Koukalová splnila slib, daný známému servismanovi a místnímu rodákovi Vladimíru „Gustavu" Sturmovi, a přijela do Kunčic nad Labem, společně s manželem Petrem, na besedu.

Gabriela Koukalová při návštěvě Kunčic

Gabriela Koukalová házela po lidech jahody

Kunčice nad Labem /FOTO, VIDEO/ - Královna biatlonu a sportovních fanoušků Gabriela Koukalová splnila slib, daný známému servismanovi a místnímu rodákovi Vladimíru „Gustavu" Sturmovi, a přijela do Kunčic nad Labem, společně s manželem Petrem, na besedu.

Globus. Ilustrační foto.

Globus rozdá miliony korun. Odstartoval program Za lepší svět

Praha - V hlavním městě a ve Středočeském kraji čtenáři volí z devíti veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, druhé místo získá 80 000 korun a třetí 50 000 korun. Vybranému projektu můžete udělit jeden hlas denně až do 31. 5. Děkujeme, že chcete spolu s námi vytvářet Lepší svět!

Ilustrační foto.

Fotbalistky vyšly bodově naprázdno

Troubsko, Ocmanice – Dvě porážky a jedna dokonce bez vstřeleného gólu. Tak nevydařené bylo 18. kolo ženské divize C pro fotbalistky z Třebíčska. 

Ilustrační foto

Školy se zapojí do Týdne s prarodiči

Orlickoústecko - Týden s prarodiči na školní zahradě je celostátní akce, jež má za cíl umožnit prarodičům a rodičům sdílet svoje zahradnické zkušenosti a dovednosti s žáky.

Sběr jahod. Ilustrační foto.

Dokáže vláda usnadnit sklizeň jahod v Praze?

Praha – Obejít se při sklizni pražských výpěstků bez práce cizinců? To nejde. Sezonní pracovníci jsou potřeba. Deníku to řekl Michal Jakoubek z jahodových plantáží v Kunraticích na jižním okraji metropole. Ty jsou sice proslavené samosběrem – příchozí zájemci by se však o úrodu sami nepostarali.

Expedice Crossing Cyprus 2017 dorazila do cíle. Účastníci jsou vyřízení, ale šťastní po 287 kilometrech jízdy je čas 16 hodin a 45 minut.

Koloběžci přejeli Kypr za 16 hodin a 45 minut

Pardubice/Kypr - Extrémní výkon a úspěšná mise. Koloběžci, mezi nimi dva zástupci východních Čech, tři Rakušané a jeden Němec, pokořili za jediný den severní pobřeží ostrova Kypr. Za 16 hodin a 45 minut překonali 287 kilometrů a projeli ostrov od jeho nejzápadnějšího cípu po nejvýchodnější.

Ilustrační foto

Rady do zahrady

Příbram - Po týdnu přinášíme Rady do zahrady od pěstitele Petra Kumšty.