Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Z utkání Bečváry - Tuchoraz (2:3).

Bečváry oslavují Horáčka

Bečváry – Horáček. To je jméno, které po víkendu oslavují v Bečvárech. Právě tento útočník svým hattrickem rozhodl duel v I. B třídě proti Ostré B. Nováček díky němu doma vyhrál 3:1.

Rakovnické pozemní hokejistky porazily Hradec Králové 3:1.

Pozemkářky jsou stoprocentní, muži poprvé padli

Rakovník – Po úspěšném startu do letošního ročníku extraligy přišla na sobotním Městském stadionu v Rakovníku první porážka od plzeňských Litic. Rakovničtí pozemní hokejisté si sice vypracovali množství šancí, ale s jejich proměňováním byli na štíru.

Lužec sestřelil rezervu Dobrovice šesti góly

Lužec potvrdil výtečný začátek, Vojkovicím nedal šanci

Lužec – Začali výborně a teď si vyšlápli i na nováčka. Lužec prožívá hodně slibný start do nového ročníku fotbalové I. B třídy, po dvou jasných výhrách Eletis porazil v derby i Vojkovice, tentokrát 3:0. A celek z Mělnicka už je třetí!

Ilustrační foto.

Okříšské fotbalistky poprvé naplno bodovaly

Jevišovice – Až napotřetí to vyšlo. Fotbalistky Okříšek po jedné porážce a jedné remíze zvítězily. Stalo se tak ve třetím kole ženské divize C, kdy celek z Třebíčska zavítal do Jevišovic.

Z utkání Liblice - Bečváry (0:2).

Bečváry vytěžily z minima maximum

Bečváry – Nepředvedli nijak oslnivý výkon, přesto jim stačil k vítězství. Fotbalisté Bečvár v dalším kole nejnižší krajské soutěže porazili na domácím hřišti Bílé Podolí 1:0.

Pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník rozdrtili v druhém kole extraligy Bolevec 10:1.

Žlutá lavina nadělila Bolevci desítku

Rakovník /FOTOGALERIE/- Ani ve druhém kole české extraligy rakovničtí pozemní hokejisté nezaváhali a převálcovali plzeňský Bolevec dvouciferným výsledkem.Po dvou zápasech tak začali podzimní část plným bodovým ziskem.

Dětmarovice se naladily zpět na vítěznou vlnu.

Neměli problém. A přišla i nula

Dětmarovice – Návrat k čistým kontům, která se v posledních týdnech nedařilo sbírat, hlásili v sobotu v Dětmarovicích, které v rámci krajského fotbalového přeboru přehrály Polanku.

HC 1972 Rakovník - Praga 1:1 (jaro 2014)

Start pozemkářům vyšel výborně

Hostivař – Už před úvodním kolem české extraligy v pozemním hokeji cítil hrající trenér Pavel Hraba sílu rakovnického HC 1972 a jeho tušení se potvrdilo v duelu s pražskou Hostivaří, který Rakovničtí ovládli 6:2. A to se navíc museli obejít bez několika opor. O to větší příležitost dostali mladí.

Z utkání Bečváry - Tuchoraz (2:3).

Okresní derby rozhodl Rybařík

Bečváry – Podruhé v řadě sehráli v nejnižší krajské soutěži okresní derby, podruhé fotbalisté Bečvár prohráli 2:3. Minulý týden v Jestřabí Lhotě, nyní doma s Tuchorazí.

Skalní lezení se těší velké oblibě.

VIDEO: Paseckou skálu obsadily děti ze Žďáru

Žďárské vrchy – Šesťáci ze Základní školy Švermova ve Žďáře nad Sázavou vyměnili sešity, pera a učebnice za lana, sedáky a helmy a vydali se do Žďárských vrchů, aby si vyzkoušeli své dovednosti ve skalním lezení.

Žehlička na troleji.

Neoblíbený spotřebič visel na troleji. Žehličku sundali až dopravní dispečeři

Brno – Domácí práce zřejmě v úterý rozčílily někoho z Brňanů poblíž Vranovské ulice. Na jedné z pomocných trolejí tam totiž visela žehlička. Zavěšeného domácího spotřebiče si všiml kolemjdoucí muž v úterý v dopoledních hodinách a zavolal strážníky. „Volající se obával, aby žehlička na někoho nespadla. Pravděpodobně ji někdo vyhodil z okna, hlídce se však nepodařilo zjistit kdo,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

ovocné kytice

Originální ovocné kytice potěší oko i naše chutě

Pokud rádi někoho potěšíte květinou, ale zároveň hledáte vylepšení, humor a originalitu, pak vás jistě zaujmou ovocné kytice, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají. Jak tuto jedinečnou kytici seskládat, prozradí aranžér Vilém Hampl.

Z utkání Jestřabí Lhota - Bečváry (3:2).

Krupka se díky hattricku prostřílel do čela

Kolín – Ve víkendovém kole vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) se v nejlepším světle mezi střelci ukázal Aleš Krupka. Kanonýr Jestřabí Lhoty vstřelil hattrick a sám zařídil výhru v okresním derby nad Bečváry. Na druhé straně se dařilo Horáčkovi, který se trefil dvakrát. Dvě branky nastřílel v divizi i Libor Křelina z Českého Brodu.

Vesec slavil první výhru v soutěži. Porazil Doksy B 5:1. Vesec je v červených dresech.

Vesec má první body v I. B třídě

Liberec - Musel přijít „Ogy“ Brauner do středové řady a jeho přítomnost jakoby uklidnila nováčka z Vesce v jeho třetím mistrovském utkání. A konečně došlo i na body, kdy domácí Slovan porazil jednoznačně rezervu z Doks.

Národní házená Nýřany – Tymákov

Zimmermannův fantastický výkon Tymákov nespasil

Plzeňsko – Divácky atraktivní zápas byl k vidění v Nýřanech, které porazily Tymákov. Hvězdou zápasu se stal hostující Lukáš Zimmermann, který nastřílel těžko uvěřitelných 27 branek! Ani to ale na bodový zisk jeho týmu nestačilo. 

Ilustrační foto.

Nejlepší mušku měl František Rybařík

Kolín – Ve víkendovém kole vyšších fotbalových soutěží (I. B třída – divize) se v nejlepším světle mezi střelci ukázal František Rybařík. Ani jeho dva góly ale Tuchorazi k bodům nepomohly. Loňský vítěz I. B třídy prohrál v Sadské 2:9.

Z utkání Bečváry - Nučice (3:1).

Bečváry premiéru zvládly

Bečváry – Fotbalisté Bečvár si po dvaatřicet letech zahráli mistrovský zápas v I. B třídě. První duel sezony zvládli a na domácím hřišti porazili 3:1 Tupadly.

Z utkání Bečváry - Nučice (3:1).

Bečváry to na týmy z Kutnohorska umí

Bečváry – Podruhé se v přípravě utkali s týmem z Kutnohorska a podruhé na něj vyzráli. Fotbalisté Bečvár (I. B třída) po výhře v Malešově tentokrát doma porazili 5:2 Sedlec (okresní přebor).

Sedm praktických tipů pro sušení ovoce a zeleniny

Nestíháte zpracovat hojnou úrodu ze zahrádky a nechce se vám do pracného zavařování? Sušení je nejjednodušším způsobem, jak uchovat vypěstované ovoce i zeleninu na zimu. Poradíme vám, jak na to.

Ilustrační foto.

Nejhorší rok, hlásí pálenice na Blanensku

Blanensko, Vyškovsko – Skoro všechno zmrzlo, co nezmrzlo, uschlo a poničily kroupy. Blanenské pálenice hlásí nejhorší sezonu za poslední roky. „Říká se, že příroda každých pět let odpočívá a já se domnívám, že toto období právě nastalo,“ povzdechl si nad letošní bídou provozovatel rudické pálenice Ladislav Vančura.

Z utkání Bečváry - Nučice (3:1).

Bečváry v oslabené sestavě vyzrály na Malešov

Bečváry – Fotbalisté Bečvár si naplno užili postupové oslavy do nejnižší krajské soutěže a již se začali připravovat na nový soutěžní ročník. V prvním přípravném utkání vyhráli 5:3 v Malešově (okresní přebor).

Ilustrační foto

Zahrádkáři marně chránili jahody před ptáky, naopak okurek sklízejí dost

Pelhřimov – Zahrádkáři na Pelhřimovsku bilancují v těchto dnech letošní úrodu. Úsměv na tváři nemají. Shodují se na tom, že rané plodiny jim z valné většiny sklidili ptáci nebo slimáci. Za největšího nepřítele letošní úrody raného ovoce, jako jsou například višně či třešně, zahrádkáři opět považují v první řadě ptactvo.

Fotbalistům z Tachova se povedlo i třetí příprávný zápas dovézt do vítězného konce.

Tachovští fotbalisté potřetí za sebou vyhráli

Tachov – V přípravě na novou sezónu odehráli Fotbalisté FK Tachov další, v pořadí již třetí vítězný duel. Netradičně v pátek si pozvali na hlavní trávník „kolegy“ z kraje, tým Petřín Plzeň.

lesní plody

Antioxidanty v drobném ovoci chrání i proti slunci

Čas léta je spojen s obdobím zrání drobných plodů - jahod, malin, borůvek, ostružin, angreštu a rybízu. Mají nejen lahodnou chuť, ale také celou řadu vitamínů, minerálních látek, a také obsahují esenciální mastné kyseliny. Všechny zmiňované rostliny jsou nabité antioxidanty, které tělo ochraňují před slunečními paprsky. Abychom posílili organismus pro zimní období, měli bychom jich sníst v letní sezoně jeden a půl kila.

Ilustrační foto

Potraviny, které nesou značku Perla Zlínska

Pepřová kotlela z Otrokovic nebo jogurtové mléko Jahoda ze Štítné nad Vláří nesou nově označení PERLA ZLÍNSKA. Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila letos šestnáct produktů. V soutěži o nejlepší regionální potravinářské výrobky bojovalo o značku 139 výrobků od 44 producentů.

Ilustrační foto.

Mapa prozradí, kde se dá natrhat ovoce

Vysočina – Utrhnout si třešně ze stromu nebo pár borůvek v lese mohou lidé na Vysočině bez starosti o to, zda strom někomu patří, nebo jsou na cizím pozemku. Kde se volně přístupné rostliny a stromy na Jihlavsku nacházejí lze zjistit na takzvané ovocné mapě.

Trhovci na berounském Husově náměstí nabízejí několik druhů ovoce, většinou je dovezené ze zahraničí.

České ovoce zmizelo z prodejních pultů

Berounsko /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Jarní mrazíky a sucho výrazně ovlivnilo letošní úrodu ovoce. Je ho málo a nenarostlo. Hospodyňky, které každoročně zavařují borůvky, třešně a meruňky, budou muset sáhnout do rodinných úspor anebo na letošní konzervaci ovoce zapomenout. Úroda třešní nebyla valná a borůvky ani jahody kvůli suchu nenarostly. Obchody i trhovci tak nabízejí převážně drahé a mnohdy nedozrálé ovoce dovezené ze zahraničí.

Vítejte u nás, říkali ve Zwieselu.

U sousedů posnídali s osly

Pasov - K první „oslo-klobásové“ snídani se do Tröpplkelleru ve Zwieselu sjelo na pozvání místního spolku Přátel oslů 80 hostů.

Zahrada Stacionáře Úsměv v Třebíči.

OBRAZEM: Chceš být šťastný? Staň se zahradníkem

Třebíč - „Chceš-li být hodinu šťastný, opij se. Chceš-li být tři dny šťastný, ožeň se. Chceš-li být šťastný navždy, staň se zahradníkem,“ praví čínské přísloví. Tímto příslovím se řídí pracovníci Stacionáře Úsměv v Třebíči, a proto společně s klienty pečují o zahradu v prostorách stacionáře.

Martin Kližan po skreči na Wimbledonu.

Skreč a tučný šek. Wimbledon má (opět) problémy s výdělky "za nic"

Divákům, kteří se v úterý pohodlně usadili na tribunách kolem slavného wimbledonského centrkurtu, se sbíhaly sliny. Nejen na tradiční jahody se smetanou a nějakou tu skleničku šampaňského, ale především na opravdové tenisové lahůdky první zápasy mnohonásobných šampionů Novaka Djokoviče a Rogera Federera.