Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Samosběr krásných jahod láká

Jahody se červenají! Samosběr v Prostějově startuje

Vyznavači samosběru jahod by měli mazat kolena. Po roce přišel jejich čas. A letos se zatím mohou těšit na vynikající úrodu. Květen dodal jahodníkům potřebnou vláhu ve správný čas a plodů je nebývalé množství.

Samosběr jahod na plantáži v Olomouci-Slavoníně

Jahody se červenají! Samosběr na Olomoucku startuje

Vyznavači samosběru jahod by měli mazat kolena. Po roce přišel jejich čas. A letos se zatím mohou těšit na vynikající úrodu. Květen dodal jahodníkům potřebnou vláhu ve správný čas a plodů je nebývalé množství.

SKST lLiberec se ze samého dna dostal na vrchol

Liberecké bloudění extraligou. Ze dna až k medaili

Extraliga stolního tenisu už pod Ještědem zdomácněla. Hraje se tu šestým rokem. Ne vždy ale byl pohled na tabulku tak růžový. První tři ročníky totiž SKST bloumalo na posledním místě. Postupně se ale dere vzhůru a celou výsledkovou revoluci odstartoval příchod Radka Košťála. 

Z utkání extraligy pozemních hokejistů Rakovník - Hostivař (4:1)

FOTO: Pozemní hokejisté Rakovníka míří do extraligového play off

Rakovník – První utkání finálové skupiny české extraligy pozemních hokejistů rakovnickým borcům vyšlo a připsali si další tři body, které posilují jejich naděje na postup do semifinále. V sobotu hostí opět na Městském stadionu v Rakovníku pražské Bohemians.

Střelec. Kanonýrskou stálicí nejen v rakovnickém dresu, ale v celé české extralize je Martin Seemann (ve žlutém v akci). I s příchodem jara si připsal čtyři branky

Pozemkáři si v úvodu jara s chutí zastříleli

Rakovník – Vstup do jarní části extraligy se rakovnickým pozemním hokejistům, kteří v zimní části získali halový titul Mistrů ČR, nad očekávání povedl a na hřišti papírově slabšího soupeře ze západních Čech si s chutí zastříleli a vylepšovali skóre.

Ilustrační fotografie.

Bavorov je znovu zavřený. Až do června

Bavorov – Silnice z Bavorova na Vodňany a Budyni je opět uzavřená. Pokračuje tam rekonstrukce Vodňanské ulice. Za téměř 16 milionů korun. Zrušené jsou kvůli tomu i autobusové spoje Pražák a Svinětice.

Manželé Bláhovi z Hněvkova u Zábřehu se jako jedni z prvních v republice začali věnovat sušení potravin mrazem.

Jako vesmírná technologie. Manželé z Hněvkova suší potraviny mrazem

Vypadá to jako jahoda, chutná a voní to ještě o trochu lépe než jahoda, ale když to potěžkáte v ruce, začnete pochybovat. Vždyť je to lehké jako polystyren! A přece to je jahoda, jen lyofilizovaná, tedy sušená mrazem. Výrobě takových potravin se začali věnovat manželé Bláhovi z Hněvkova u Zábřehu.

Rakovničtí pozemní hokejisté (v černém) vyhráli semifinále nad Bohemians Praha, poté zvládli i finálové střetnutí se Slavií Praha a stali se halovými mistry republiky.

Rakovnická euforie a forma slavily v Edenu mistrovský titul

Praha /FOTOGALERIE/ – Emoce, spokojenost, nadšení. Toho všeho byl v rakovnické podobě plný pražský Eden, kde pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník přidali k mistrovským titulům z roku 1993 a 2012 v pořadí třetí. Letošní extraligou prošli takřka bez zaváhání a i v závěrečném play off české halové extraligy kralovali v čele s nejlepším střelcem Petrem Procházkou. Zlatá parta z Rakovníka se tak dočkala splnění snu a zlatých medailí i vstupenky do evropského poháru.

Desítky dětí v sobotu zamířily na miroslavský zámek. Zahrály si v pohádce o Dvanácti měsíčcích.

Sbíraly fialky, jahody, jablka. Za sněhu a deště. Pohádkové hře přálo i počasí

Miroslav /VIDEO, REPORTÁŽ/ – Z olověné oblohy nad Miroslaví padá v sobotním odpoledni sníh s deštěm, pofukuje vítr, je sychravo. K zámku se ale pomalu schází teple oděné děti i jejich dospělý doprovod. Děti se zvědavě rozhlíží, pak nechávají dospělé za sebou a rozbíhají se k bráně. Za chvíli začne hra inspirovaná pohádkou o Dvanácti měsíčkách. Počasí jí vyšlo vstříc.

V salašské hospodě Na Dolině zasedlo v pátek večer k posouzení vzorků destilátů přes 50 porotců a porotkyň.

Degustátoři: Kvalitní slivovice musí mít potřebnou jiskru a aroma

Který z 347 vzorků pálenek a domácích likérů dodaných vystavovateli z různých koutů Moravy je ten nejlepší? Kdo z nich se stane šampionem 32. koštu slivovice na Salaši, druhého nejstaršího v České republice. Kdo bude mít za dva týdny právo zazvonit si na velký hliníkový zvon a ještě si jej se Zlatou salašskou trnečkou odnést domů? O tom rozhoduje o třetím lednovém pátečním večeru 46 slováckých degustátorů a čtyři znalkyně fajnovostí likérů.

Honza Krob z Fine Food Academy si k novoročnímu přípitku dopřeje francouzské champagne.

Sekt nemusí být jen o jahodách

Jižní Čechy /ROZHOVOR/ – Jaké pití zvolit k přivítání nového roku? V jaké kombinaci je sekt nejlepší? Jak se nejlépe rozhodnout, poradí čtenářům Deníku majitel a lektor Jan Krob z Fine Food Academy.

Soutěžní disciplína s názvem Pevná ruka.

Průmyslováci vědí dost o energetice

Ostrov – Dva týmy Střední průmyslové školy Ostrov vybojovali 2. a 3. místo v celostátní vědomostní soutěži pro mládež „Co víš o energetice aneb Hra o liščí ocas“, která se konala v Měšťanské besedě v Plzni.

Vasil Ducár

Ducár se těší na vyprodanou O2 arenu. Nastoupí před bitvou rapperů

Praha, Brno – Jistě jde o skvělý marketingový tah. Ale také o setkání českých i slovenských hvězd bojových sportů. U galavečeru organizace XFN, který 27. prosince vyprodá pražskou O2 arenu, nebude scházet ani jihomoravský zástupce. Při monstrózní akci, jejíž vrchol bude souboj rapperů Marpa s Rytmusem, se ukáže také bojovník brněnského klubu Muay Thai Vasil Ducár. „Událost je výborný marketingový tah, nicméně to nic nemění na tom, že zápasy uvidí patnáct tisíc lidí. Ať jste ve stínu hlavního zápasu, nebo ne,“ říká Ducár.

Betlémské světlo ve skautské klubovně v Jiráskově ulici v Teplicích získala malá Anička.

Distribuce betlémského světla je v režii skautů a římskokatolické farnosti

Teplice – Betlémské světlo dorazilo do Teplic na hlavní nádraží minulou v neděli po poledni. Jeho distribuce probíhá dnes na Štědrý den a je v režii teplických skautů a římskokatolické farnosti. Pokud chcete rozsvítit svůj domov, přineste si s sebou lucerničku, lampičku či hřbitovní svíci, se kterou bezpečně zvládnete světlo z Betléma donést až domů. 

Prodej ryb na Volarsku.

Kapři jdou na odbyt

Volarsko - Štědrý den letos vychází na pondělí, a tak ryby se prodávají o posledním víkendu v sobotu a na Zlatou neděli.

Projekt chystaného trutnovského Střediska volného času na Nivách vychází z architektonického návrhu kanceláře Rosa.

Středisko volného času ukázalo, jak roste. Podívejte se na video

Trutnov - V dubnu má být hotové nové Středisko volného času (zkráceně SVČ). Vyrůstá v dosud výhradně sportovním areálu Na Nivách. Bude víceúčelové, moderní a originální. Už nyní se to vedení střediska snaží ukázat v nově natočeném videoklipu.

17. ročník Vánočního turnaje Josefa Fujdiara. Za vítězné Finsense přebírali jeho zakladatelé David Möstl a Josef Fujdiar ml.

Vánoční Fujdiar opět na Štěpána

Kladno – Vánoční turnaj Josefa Fujdiara – nejslavnější zimní fotbalové klání na Kladensku, se hraje letos opět na Štěpána 26. prosince od 8:00 hodin v hale Centrum. V akci bude to nejlepší, co si v okrese obouvá kopačky.

Vánoční besídka v Krtečku.

Krteček měl vánoční besídku

Písek - Do Krtečka přišel Ježíšek. Děti si pro něj připravily pásmo vánočních písniček, říkadel a také krátký příběh o zvířátkách, která chtěla pomáhat Ježíškovi.

Ilustrační foto.

Jahody s jehlami znovu děsí Nový Zéland. Objevily se další stížnosti

V jednom ze supermarketů na Novém Zélandu se objevily šicí jehly zapíchnuté v jahodách. Neznámý pachatel se tak pravděpodobně inspiroval případem v Austrálii, kde policie v září zaznamenala až 200 stížností na nebezpečný předmět ovoci. Dopadená žena se chtěla tehdy pomstít zaměstnavateli.