
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka
Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na "Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka."
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na "Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka."
Ceny ovoce a zeleniny rostou na trzích i v supermarketech. Způsobuje to špatné počasí i dovoz plodin ze zahraničí.
Sezona samosběru jahod pomalu ale jistě končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd, ve Zdicích na Berounsku už sezona skončila. Zatímco například na Mělnicku si letošní sezonu jahod vychvalují, na Berounsku je situace opačná.
Sezona samosběru jahod pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.
Samosběry jahod si v česku získávají stále větší oblibu, jejich letošní sezona však pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.
Jahodový trh oživil v neděli liberecké náměstí Dr. E. Beneše. Jak už název napovídá, hlavní roli hrálo toto červené ovoce.
Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.
Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.
Sobotní dopoledne patřilo na děčínském Masarykově náměstí jahodovým trhům. Kromě čerstvých jahod si mohli lidé nakoupit také například knedlíky plněné jahodami nebo se občerstvit jahodovým koktejlem. Případně posnídat či posvačit vafle s jahodami.
Kulturní dění nejen na Děčínsku ožívá. Kam můžete o víkendu vyrazit za zábavou?
Nejprve koronavirus a pak vytrvalé deště. Obojí mohlo letošní samosběr jahod ohrozit. Nakonec hrozby ustoupily a Jihočeši mohou vzít jahodové plantáže útokem.
/FOTOGALERIE/ Dožínky slaví prakticky všude, dočesnou jen v oblastech pěstování chmelu, vinobraní mají zase tam, kde roste na vinicích réva. A v Benicích? Od roku 2014 se tam píše historie jahodobraní. A to přes to, že se kolem Benic jahody ve velkém rozhodně nepěstovaly.
Rozmačkané s cukrem, se šlehačkou, na dortu, se šampaňským… Sladkou chuť jahod má asi každý z nás spojenou s bezstarostným létem a pohodou. V Předměřicích na Mladoboleslavsku, nedaleko řeky Jizery, si ale dávají záležet hlavně na tom, aby nám jejich jahody chutnaly především samotné a byly vždy maximálně čerstvé. Je to věda.
/FOTO, VIDEO/ Jahody. Jsou červené, šťavnaté a sladké. Ovoce, které chutná asi každému z nás. Letos snad ještě více než v předchozích letech. Na jahodové plantáži v Nahořanech měl v sobotu od sedmi hodin ráno začít samosběr. Lidé ale brali řádky jahod útokem už o hodinu dříve.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Úroda jahod bude letos menší zhruba o jednu třetinu. Na vině jsou jarní mrazíky. Jahodárny regulují kvůli převisu zájemců samosběry. „Jsme zhruba v polovině sklizně jahod, o které je veliký zájem jak na samosběry, tak na samotný prodej. Zboží je méně než je poptávka,“ konstatuje ředitel Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.
Po deštivých dnech se opět ukázalo slunce a to pro milovníky jahod se šlehačkou a vyznavače jahodových knedlíků znamenalo jediné - hurá na plantáže.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
/FOTOGALERIE/ Úroda jahod bude letos menší zhruba o jednu třetinu. Na vině jsou jarní mrazíky. Jahodárny regulují kvůli převisu zájemců samosběry.
Voňavé a čerstvé jahody z letošní sklizně přivezou do Chomutova severočeští farmáři. Vypěstovali hned několik odrůd, které nabídnou návštěvníků farmářských trhů v sobotu 13. června na náměstí 1. máje.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
/VIDEO/ Masakr, jaký jsme tu ještě neměli. Totální kolaps. Takovými slovy okomentoval Zdeněk Jakubčík, pěstitel jahod ze Šakvic na Břeclavsku, sobotní nálet sběračů. Stovky lidí využily slunečného počasí a doslova obsypaly pole s jahodami i přilehlý areál šakvického zemědělského družstva.
Jahodové plantáže u Vraňan na Mělnicku jsou již týden obsypané lidmi, kteří si přijíždějí sami natrhat jahody. Nejen kvůli úspoře – kilogram je přijde na 69 korun, v prodejně zdejší jahodárny by zaplatili zhruba dvojnásobek. Hlavně je ale láká jejich kvalita.
Na plantážích v Plzeňském kraji dozrává v těchto dnech první úroda jahod.
Pro čerstvé jahody si přijela Zuzana Buchtová do Šakvic na Břeclavsku. S rodinou nasbírali dohromady dvaadvacet kilogramů, které si pak rozdělili. Samosběry začaly na více místech jižní Moravy.
I v Holešově již začal fungovat samosběr jahod. Na plantážích společnosti Vaklima se během prvního dne vystřídalo rekordní množství sběračů.
Využijeme dobu omezeného cestování účelně, a ještě si odpočineme od života v bytech? Odměnou bude radost z vykonané práce pro naši rodinu a ještě ušetřené peníze.
Kyblíky, košíky, přepravky a v první řadě jahody. Několikahektarová plocha za prostějovskou Určickou ulicí, se v pátek změnila v lidské mraveniště. V tento den byl totiž zahájen letošní samosběr jahod. Oblíbená jahodárna funguje už devátým rokem.
Kyblíky, košíky, přepravky a v první řadě jahody. Několikahektarová plocha za prostějovskou Určickou ulicí, se v pátek změnila v lidské mraveniště. V tento den byl totiž zahájen letošní samosběr jahod. Oblíbená jahodárna funguje už devátým rokem.
Vary Čerstvé jahody a další produkty od prvovýrobců opět míří na stánky farmářských trhů.
Rádi nakupujete na farmářských trzích? Ty nejbližší se konají dnes v nedalekých Karlových Varech.
V Olomouci v pátek začíná oblíbený samosběr jahod. Ovoce si mohou lidé nasbírat na šestihektarovém poli ve Slavoníně, kde pěstitelé letos nabídnou ke sklizni šest odrůd jahod. V průběhu příštího týdne odstartuje samosběr také ve Skrbeni.
Vlastnoručně nasbírané jahody si už brzy vychutnají lidé na Vysočině. V červnu se ponoří do zelených plantáží s červenými plody u České Bělé, ve Svitálce u Petrkova na Havlíčkobrodsku nebo v Malochýně u Libice nad Doubravou na Chotěbořsku. Zatímco v obchodě stojí kilo jahod v průměru zhruba sto korun, u samosběru přijde na polovinu. Letos však zájemci musejí počítat se zpřísněnými hygienickými opatřeními.
VIDEO, FOTOGALERIE/ Relax u vody, maso z grilu a točené pivko. Parta rybářů kamarádů se z pátku na sobotu sešla na břehu drahanovického Mlýnského rybníka, aby poměřila síly v umění lovu kaprů. Šest dvoučlenných týmů vytáhlo z vody několik metrů ryb.
/INFOGRAFIKA/ První ryze pražské jahody mohou zákazníci od středy nakoupit na tržišti na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Lokální červené plody nabízí i prodejci na Kubánském náměstí a v sobotu je dovezou také na náplavku. Se samosběry se čeká, až jich dozraje více.
/FOTO, VIDEO/ Na úrodě jahod působí škody sucho, náklady zvyšují i hygienická opatření. Voňavé plody jsou proto dražší.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Sníh, mráz, zima - tak avizovali meteorologové průběh "zmrzlých" mužů. Předpověď vyšla a pěstitelé mnohde sčítají škody.