Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Na samosběr jahod jezdí do Holešova pravidelně Pavlína Vacková ze Vsetína.

Na samosběr si milovníci jahod musí letos počkat

Voňavé, sladké, červené, chutné ale hlavně vlastnoručně nasbírané. O samosběr jahod je čím dál větší zájem, lidé si na plantáže přijedou natrhat plné košíky i z desítky kilometrů vzdálených míst kraje. Letos jsou brány jahodáren zatím zavřené. Studené počasí brzdí dozrávání. Na pole tak mohou první nedočkavci vyrazit nejdřív za týden.

Jahodová panna cotta

Kupte si jahody a udělejte si výborné dezerty

Jahody jsou oblíbeným druhem ovoce a snad každý je má rád. Krásně voní, dobře chutnají – a to nejdůležitější, jsou zdravé. Začátkem května jsou již v obchodech dostání za přijatelnou cenu. Proto nabízím tři recepty na jahodové dobrůtky.

Kapela Brutální jahoda.

Kapela Brutální jahoda z Kamenice: koronakrize nás vrátila do přírody

Od loňského března koronavirová opatření významnou měrou ovlivnila také kulturní život. Řada koncertů, festivalů a hudebních akcí se vůbec nekonala a tak fanoušci často přišli o setkání se svými oblíbenými hudebníky. Proto Deník některé umělce oslovil, aby vám přiblížili, jak nyní v době covidové žijí. Dnes odpovídá za kapelu Brutální jahoda, původem z Kamenice nad Lipou, Karel Slunečko (Savec).

Kapela Brutální jahoda.

Brutální jahoda: Koronakrize nás vrátila do přírody

Od loňského března koronavirová opatření významnou měrou ovlivnila také kulturní život na Jindřichohradecku. Řada koncertů, festivalů a hudebních akcí se vůbec nekonala a tak fanoušci často přišli o setkání se svými oblíbenými hudebníky. Proto Deník některé umělce oslovil, aby vám přiblížili, jak nyní v době covidové žijí. Dnes odpovídá za kapelu Brutální jahoda, který na Jindřichohradecku často vystupuje, Karel Slunečko (Savec).

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři vaří: Celozrnná palačinka

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! 

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.