Kreativ

ŠTÍTEK: jahoda

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Samosběr jahod na Berounsku skončil

Sezona samosběru jahod pomalu ale jistě končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd, ve Zdicích na Berounsku už sezona skončila. Zatímco například na Mělnicku si letošní sezonu jahod vychvalují, na Berounsku je situace opačná. 

Sezona samosběru jahod končí. Zájem byl letos obrovský

Sezona samosběru jahod pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.

Sezona samosběru jahod končí. Zájem byl letos obrovský

Samosběry jahod si v česku získávají stále větší oblibu, jejich letošní sezona však pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.

O samosběr jahod je zájem, lidé ale musí mimo Boleslavsko

Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.

O samosběr jahod je zájem. Lidé ale musí mimo Boleslavsko

Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.

Pohodové léto s jahodovým zázrakem

Rozmačkané s cukrem, se šlehačkou, na dortu, se šampaňským… Sladkou chuť jahod má asi každý z nás spojenou s bezstarostným létem a pohodou. V Předměřicích na Mladoboleslavsku, nedaleko řeky Jizery, si ale dávají záležet hlavně na tom, aby nám jejich jahody chutnaly především samotné a byly vždy maximálně čerstvé. Je to věda.  

V Nahořanech začal samosběr jahod. Lidé nemohli dospat

/FOTO, VIDEO/ Jahody. Jsou červené, šťavnaté a sladké. Ovoce, které chutná asi každému z nás. Letos snad ještě více než v předchozích letech. Na jahodové plantáži v Nahořanech měl v sobotu od sedmi hodin ráno začít samosběr. Lidé ale brali řádky jahod útokem už o hodinu dříve.

Hon na jahody. Zájem sběračů převyšuje nabídku, nepomůže ani dovoz z Polska

Úroda jahod bude letos menší zhruba o jednu třetinu. Na vině jsou jarní mrazíky. Jahodárny regulují kvůli převisu zájemců samosběry.  „Jsme zhruba v polovině sklizně jahod, o které je veliký zájem jak na samosběry, tak na samotný prodej. Zboží je méně než je poptávka,“ konstatuje ředitel Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.