
Máte rádi jahody? Vyzkoušejte tvarohové knedlíky plněné jahodami
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka.
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka.
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka.
Maxijedlík zaslal další recept, se kterým vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!
Nabízím recept, se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Dobrý den zasílám můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Nabízím čtenářům Deníku další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Nabízím čtenářům Deníku další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Nabízím čtenářům Deníku další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Dobrý den zasílám můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Dobrý den zasílám můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Dobrý den zasílám můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Dobrý den zasílám můj další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Nabízím čtenářům Deníku další recept se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík:
Dobrý den, zasílám můj další recept, se kterým jsem vyhrál v soutěži o nejlepší ovocný knedlík.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na "Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka."
Léto je časem jahod. Chcete si je dopřát? Co vyzkoušet recept na "Tvarohové knedlíky plněné jahodami podle Maxijedlíka."
Ceny ovoce a zeleniny rostou na trzích i v supermarketech. Způsobuje to špatné počasí i dovoz plodin ze zahraničí.
Sezona samosběru jahod pomalu ale jistě končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd, ve Zdicích na Berounsku už sezona skončila. Zatímco například na Mělnicku si letošní sezonu jahod vychvalují, na Berounsku je situace opačná.
Sezona samosběru jahod pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.
Samosběry jahod si v česku získávají stále větší oblibu, jejich letošní sezona však pomalu končí. V některých oblastech zbývá poslední týden ke sběru pozdních odrůd. Milan Hanč, majitel Jahodárny Vraňany na Mělnicku, hodnotí letošní ročník jako výjimečně dobře navštěvovaný, ovšem poznamenaný slabší úrodou. Ještě horší než loňskou.
Jahodový trh oživil v neděli liberecké náměstí Dr. E. Beneše. Jak už název napovídá, hlavní roli hrálo toto červené ovoce.
Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.
Samosběr jahod. Ještě před pár lety o tuto celkem namáhavou zábavu, která končila košíky plnými sladkých plodů, nebyl valný zájem. To se ale mění a lidé i ve vysokých teplotách nebo naopak za špatného počasí vyrážejí na jahodové plantáže, aby sobě a svým nejbližším nasbírali ovoce. Na Boleslavsku je ale situace špatná. Poslední jahodárny totiž zavírají. A tak místní musí za sladkými plody jezdit celkem daleko.
Sobotní dopoledne patřilo na děčínském Masarykově náměstí jahodovým trhům. Kromě čerstvých jahod si mohli lidé nakoupit také například knedlíky plněné jahodami nebo se občerstvit jahodovým koktejlem. Případně posnídat či posvačit vafle s jahodami.
Kulturní dění nejen na Děčínsku ožívá. Kam můžete o víkendu vyrazit za zábavou?
Nejprve koronavirus a pak vytrvalé deště. Obojí mohlo letošní samosběr jahod ohrozit. Nakonec hrozby ustoupily a Jihočeši mohou vzít jahodové plantáže útokem.
/FOTOGALERIE/ Dožínky slaví prakticky všude, dočesnou jen v oblastech pěstování chmelu, vinobraní mají zase tam, kde roste na vinicích réva. A v Benicích? Od roku 2014 se tam píše historie jahodobraní. A to přes to, že se kolem Benic jahody ve velkém rozhodně nepěstovaly.
Rozmačkané s cukrem, se šlehačkou, na dortu, se šampaňským… Sladkou chuť jahod má asi každý z nás spojenou s bezstarostným létem a pohodou. V Předměřicích na Mladoboleslavsku, nedaleko řeky Jizery, si ale dávají záležet hlavně na tom, aby nám jejich jahody chutnaly především samotné a byly vždy maximálně čerstvé. Je to věda.
/FOTO, VIDEO/ Jahody. Jsou červené, šťavnaté a sladké. Ovoce, které chutná asi každému z nás. Letos snad ještě více než v předchozích letech. Na jahodové plantáži v Nahořanech měl v sobotu od sedmi hodin ráno začít samosběr. Lidé ale brali řádky jahod útokem už o hodinu dříve.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Úroda jahod bude letos menší zhruba o jednu třetinu. Na vině jsou jarní mrazíky. Jahodárny regulují kvůli převisu zájemců samosběry. „Jsme zhruba v polovině sklizně jahod, o které je veliký zájem jak na samosběry, tak na samotný prodej. Zboží je méně než je poptávka,“ konstatuje ředitel Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.
Po deštivých dnech se opět ukázalo slunce a to pro milovníky jahod se šlehačkou a vyznavače jahodových knedlíků znamenalo jediné - hurá na plantáže.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
Máte chuť na vlastní jahody? Žádný problém. Ať bydlíte ve městě nebo na vesnici, jahody si můžete i bez velké zahrady vypěstovat doma. Stačí terasa nebo balkon.
/FOTOGALERIE/ Úroda jahod bude letos menší zhruba o jednu třetinu. Na vině jsou jarní mrazíky. Jahodárny regulují kvůli převisu zájemců samosběry.