Kreativ

ŠTÍTEK: Jižní Korea

Severokorejský velvyslanec v Římě Čo Song-ki

Severokorejský velvyslanec v Římě zmizel. Úřady žádost o azyl popírají

Velvyslanec KLDR v Římě Čo Song-ki zmizel. Jihokorejské zákonodárce o tom podle agentury AP informovala tamní zpravodajská agentura. Diplomat, který v Itálii žil od roku 2015 společně se svou rodinou, zřejmě pocházel z vysoce postavené severokorejské rodiny. Italské úřady popřely informace médií o tom, že měl v zemi požádat o azyl.

Kim Čong-un a Mun Če-in

Navštívím Soul, potvrdil Kim Čong-un. Příští rok chce více summitů

Nejvyšší severokorejský představitel vyjádřil politování, že se letos neuskuteční jeho záměr navštívit Jižní Koreu, a zároveň dal najevo pevné odhodlání podniknout takovou návštěvu v budoucnosti. Kim Čong-un to uvedl v dopise, který zaslal svém jihokorejskému protějšku Mun Če-inovi a o kterém dnes podle agentury Reuters informoval Modrý dům - prezidentský úřad v Soulu.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Denuklearizace nebude, dokud USA neodstraní jadernou hrozbu, tvrdí KLDR

Jednání se Severní Koreou o denuklearizaci poloostrova se dostala do slepé uličky. Pchjongjang se odmítá jednostranně vzdát svých jaderných zbraní, dokud Spojené státy jako první neodstraní svou jadernou hrozbu. Jižní Korea mezitím zveřejnila své plány na společná vojenská cvičení s USA. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Liberecký sbor Severáček na turné po Jižní Koreji.

Liberecký sbor Severáček absolvoval náročné turné po Jižní Koreji

Liberec – Zpívali válečným veteránům, učitelům hudby i obyčejným lidem, které až na druhém konci světa fascinuje česká hudba. Dětský sbor Severáček při ZUŠ Liberec se před časem vrátil ze svého třetího a nejnáročnějšího turné po Jižní Koreji, kde 28 dívek a dva chlapci odzpívali během 13 dní neuvěřitelných 15 koncertů.

Ilustrační foto.

Nymburk má dalšího Američana

Nymburk – Vedení klubu ČEZ Basketball Nymburk, účastníka Basketball Champions League, doplnilo soupisku o třináctého hráče, který získal smlouvu do konce sezony s následnou opcí na sezonu příští. Novým hráčem je Američan Glenn Miller Cosey, na pozici rozehrávače.

Strážní věže na hranici mezi KLDR a Jižní Koreou

Severokorejský voják využil snížený počet hlídek. Uprchl na jih

Na území Jižní Koreje uprchl v sobotu ráno severokorejský voják. Využil snahy obou zemí o zmírnění vzájemného napětí, které vyústily v odstranění dvaceti strážních stanovišť a odminování části pohraničního pásma. Jihokorejská hlídka muže eskortovala do bezpečí.

Ilustrační foto.

Hlavní ceny si letos pěvci odvezli do Tchaj-wanu a Jižní Koreje

Karlovy Vary – Rekordních šestadvacet států z celého světa reprezentovali účastníci 53. ročníku pěvecké soutěže Antonína Dvořáka. Ta se konala v minulých dnech v Karlových Varech a podle jejího ředitele Aloise Ježka sem letos přijela celá řada kvalitních mladých umělců. Nejúspěšnější byli ti z Asie.

Peníze - ilustrační foto.

Tržby ve službách nadále rostou. Česko láká stále více turistů

Sektoru služeb se na území České republiky i nadále daří. Tržby v tomto odvětví vzrostly ve třetím čtvrtletí meziročně téměř o tři procenta. Úspěch zaznamenali i podnikatelé v cestovním ruchu. V hromadných ubytovacích zařízeních se podle Českého statistického úřadu od července do září ubytovalo o 5,7 procenta více, než za stejné období vloni.

Kim Čong-un a Mun Če-in

Kim poprvé vstoupí na půdu Jižní Koreje. Chystá se do Soulu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un brzy navštíví Soul, informoval o tom jihokorejský prezident Mun Če-in během svého projevu v tamějším parlamentu. Kromě návštěvy hlavního města Jižní Koreje zamíří Kim také do Ruska. V Pchjongjangu by měl severokorejského vůdce rovněž navštívit čínský prezident Si Ťin-pching. 

Czech Line dance - kvalifikační soutěž v Písku.

Víkend bude v Písku patřit Line dance

Písek – Mezinárodní kvalifikační soutěž pro World Championships v Line dance Czech open 2018 se uskuteční od pátku 2. listopadu do neděle 4. listopadu v píseckém kulturním domě.

Pohled na tajfun Trami z vesmíru

Tajfuny se v dlouhodobém měřítku posouvají na sever, tvrdí čeští vědci

Ničivé tajfuny se posouvají do nových oblastí, míří na sever. Tvrdí to studie mezinárodního týmu vědců pod vedením Jana Altmana z Botanického ústavu Akademie věd ČR (AV ČR), jež dokumentuje posun areálu ovlivněného ničivými tajfuny v dlouhodobém měřítku. Studii publikovali v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences, který vydává Národní akademie věd Spojených států amerických. 

Tajemný vlak z KLDR, kterým se nechá vozit vůdce Kim Čong-un.

Obě Koreje spojí silnice i železnice. USA jsou znepokojeny

Severní a Jižní Korea se shodly na zahájení prací na propojení obou zemí železnicí a silnicí, pracovat by se mělo začít na přelomu listopadu a prosince. Jedná se tak o významný úspěch ve sbližování obou Korejí, které jsou od roku 1953 stále ve válečném stavu. Spojené státy ale nad dohodou vyjádřily znepokojení.

Bojový letoun Lockheed Martin F-35 Lightning II

Pentagon uzemnil všechny stíhačky F-35. Kvůli závadě na trubce

Americký Pentagon nařídil uzemnění všech bojových stíhaček Lockheed F-35 Lightning II kvůli technické závadě. Rozhodnutí se týká i letounů v zahraničí. Důvodem je závada na palivové trubce. Ta byla odhalena u stroje, který koncem září havaroval v Jižní Karolíně.  

Bývalý šéf Interpolu Meng Chung-wej

Čína vyšetřuje bývalého šéfa Interpolu. Bral úplatky, tvrdí

Čínské úřady vyšetřují bývalého prezidenta mezinárodní policejní organizace Interpol Menga Chung-weje kvůli podezření z korupce. Pro Peking, který dlouhodobě usiluje o obsazení vysokých funkcí v mezinárodních institucích, představuje kauza značný šrám na reputaci. 

Strážní věže na hranici mezi KLDR a Jižní Koreou

KLDR a Jižní Korea začaly odstraňovat miny z pohraničí. Území vyčistí za 20 dní

Severní a Jižní Korea zahájily odstraňování min z části demilitarizovaného pásma na společné hranici, upozornila agentura AP s odvoláním na jihokorejské ministerstvo obrany. K odminování dochází na Společném bezpečnostním území, jež se nachází v pohraniční vesnici Pchanmundžom. Obě země tak plní dohodu, kterou uzavřely na zářijovém summitu.  

Jan Štokr

Češi si jedou to své, říká volejbalista Štokr. V Dukle si však na nic nestěžuje

V sobotu se roztočí kola volejbalové extraligy. Zlato sice obhajuje Karlovarsko, největší hvězdu ovšem najdeme na severu Čech. Pětatřicetiletý univerzál Jan Štokr strávil třináct let v zahraničí: hrál v Itálii, Rusku, Kataru i Jižní Koreji. Nejslavnější období prožil v Trentinu, kde vyhrál Ligu mistrů, dvakrát Serii A1 i italský pohár. S reprezentací se probojoval na dvě mistrovství světa a čtyři evropské šampionáty. A nyní válí v dresu Dukly Liberec.

Pavel Kouřík z Dílů reprezentoval domažlické hasiče v Jižní Korei.

Domažlický hasič bodoval v Korei

Domažlice - Reprezentace HZS České republiky v TFA se zúčastnila ve dnech 10. - 17. září 13. světových hasičských her v Jižní Koreji. Nutno dodat, že se naši v konkurenci 7000 účastníků z 65 zemí rozhodně neztratili.

Dušan Plodr.

Ze světových her v Koreji přivezl berounský hasič medaile

Chungju (Jižní Korea) /FOTOGALERIE/ - Až v Jižní Koreji se od 10. do 17. září činili dva hasiči ze středních Čech. Dušan Plodr z berounské stanice profesionálů a jeho kolega Radek Kladiva z Vlašimi se ve městě Chungju zúčastnili 13. Světových hasičských her. 

JIHOČEŠTÍ HASIČI Michal Brousil a David Kubiš byli v Jižní Koreji úspěšní.

Jihočeští hasiči jsou světoví

Jižní Čechy - Dva jihočeští profesionální hasiči Michal Brousil a David Kubiš se zúčastnili 13. Světových hasičských her, které se konaly v Jižní Koreji.

Prezident Jižní Koreje Mun Če-in a vůdce KLDR Kim Čong-un

Korejský summit: Kim slíbil zavřít raketové středisko, chce společné OH

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přislíbil navždy rozebrat zkušební středisko raketových motorů a odpalovací rampu pro testy jaderných zbraní. Souhlasí také s přítomností mezinárodních expertních kontrolorů. Prohlásil to v Pchjongjangu jihokorejský prezident Mun Če-in po jednání právě s Kimem. Obě země by se také chtěly společně ucházet o pořádání letních olympijských her. 

Střelec Jakub Tomeček.

Střelci Tomečkovi jen těsně uniklo olympijské místo do Tokia. Na MS skončil pátý

Čchang-won, Brno – Hned na začátku olympijské kvalifikace si mohl zajistit kvótaplac, tedy místenku na svátek pod pěti kruhy v japonském Tokiu za dva roky. Jenže brokovému střelci Jakubu Tomečkovi z brněnské Komety v disciplíně skeet o jednu příčku unikla. V pátek na mistrovství světa v jihokorejském Čchang-wonu obsadil pátou pozici.

Kim Čong-un a Mun Če-in

Krok k ukončení konfliktů. Severní a Jižní Korea otevřely styčný úřad

V severní části přísně střeženého hraničního pásma mezi Severní a Jižní Koreou byl otevřen nový styčný úřad. Vytvoření stálého komunikačního kanálu mezi oběma zeměmi může v budoucnu přispět ke zřízení řádného velvyslanectví a zároveň výrazně posunout jednání o ukončení vzájemných konfliktů, které trvají již desítky let.

Marek Maňas

Trenér Maňas před odletem za exotickým angažmá: Čínsky neumím ani slovo

Jako hráč prošel celou mládeží v FK Mladá Boleslav. Když po skončení dorosteneckého věku přišel na to, že to nevypadá na kariéru profesionálního fotbalisty, začal trénovat přípravku. Po několika letech u mládežnických kategorií přistála Marku Maňasovi na stole dost možná životní nabídka – jít trénovat do čínské akademie. Fotbalista aktuálně nastupující za Rejšice výzvu přijal.

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler.

Glosa Romana Šmuclera: Stačí dvě věci

Jak je to možné, že se za života dvou generací stala z druhé nejchudší země, Jižní Koreje, jedna ze zemí nejbohatších a jasná špička v inovativním průmyslu? Jakýkoli program české politické strany obsahuje řešení desítky věcí. Korejci se soustředili na dvě priority. Školství a infrastrukturu.

Ilustrační foto.

V Blansku promítnou přes sto filmů ze třiceti zemí

Blansko – Velká Británie, Německo, Švýcarsko nebo Jižní Korea. Snímky z těchto zemí se budou promítat v kině v Blansku. Město totiž hostí osmdesátý ročník světového festivalu neprofesionálních filmů UNICA. Filmaři se do Blanska začnou sjíždět příští pátek. O den později je na programu slavnostní zahájení.