Kreativ

ŠTÍTEK: Jižní Korea

Patrick Kane

Pětibodoví Kane a McAvoy režírovali výprask Koreje

Uff, to byl uragán Patrick, nebo snad Charlie?! Takhle se vylepšuje skóre a sbírají kanadské body. V hlavní roli hvězdy Američanů Patrik Kane a Charlie McAvoy, kteří si v zápase proti Jižní Koreji na mistrovství světa v dánském Herningu připsali dva góly a tři asistence a ujali se režie třináctigólového „povinného“ vítězství.

Roman Červenka pálí na "Korejce" Matta Daltona.

Gólman Jižní Koreje chytá s holí do bekhendu. Jinak to neumím, tvrdí

Působí asi jako palma za polárním kruhem. Prostě exot, pan originál. Jako rodilý Kanaďan si splnil dětský sen. Reprezentuje, jen neobléká dres s javorovým listem, ale barvy hokejového outsidera světového šampionátu v Dánsku z Jižní Koreje. A navíc chytá s holí zahnutou do bekhendu.

Smartphone zombie

Blokování mobilu při chůzi? V Jižní Koreji zakročí proti "smartphone zombies"

/VIDEO/ Bezduché přecházení ulice s hlavou skloněnou ke svému telefonu? V Jižní Koreji se s tímto nebezpečným nešvarem rozhodli bojovat po svém. Zavádí zde novou mobilní aplikaci. Ta pokud zjistí, že uživatel s mobilem ušel více než pět kroků, telefon zablokuje. Snaží se tak zabránit stále častějším nehodám, které způsobují chodci. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap.

Utkání skupiny A mistrovství světa v hokeji: Švýcarsko - Bělorusko. Zleva Charles Linglet a Geoff Platt z Běloruska, Ramon Untersander a brankář Reto Berra, oba ze Švýcarska.

A co teď pane Lukašenko? Bělorusko padlo i se Švýcarskem

A co teď pane Lukašenko? Efekt šokujícího vyhazovu trenéra během šampionátu nezabral. Hokejisté Běloruska nevyhráli ani svůj čtvrtý zápas na mistrovství světa v Dánsku proti Švýcarsku, jemuž podlehli 2:5. Sergej Puškov, dosavadní asistent, který nahradil odvoleného kanadského trenéra Dave Lewise, svůj tým k prvním bodům nepřivedl a v tabulce skupiny A zůstává poslední s děsivým skóre 4:21. 

Čínský premiér Li Kche-čchiang, japonský premiér Šinzó Abe a jihokorejský prezident Mun Če-in

Čína, Japonsko a Jižní Korea chtějí spolupracovat ohledně KLDR

Vrcholní představitelé Číny, Japonska a Jižní Koreji se na středečním summitu v Tokiu dohodli na spolupráci při úsilí o denuklearizace Korejského poloostrova. Rovněž chtějí společně vypracovat regionální dohodu o volném obchodu. Právě tato témata jsou nejpalčivějšími problémy regionu, připomněla agentura AP.

Slovák Krištof slaví svůj druhý gól na MS do sítě Rakouska. Jeho týmu dal definitivu k výhře 4:2.

Slováci si oddechli, tentokrát power play ustáli

Slovensko se reálně udrželo ve hře o postup do play off hokejového MS v Dánsku. Výběr trenéra Ramseye si poradil po boji s Rakušany 4:2, když tříbodový zisk pečetili až při power play soupeře. Druhý duel úterního odpoledne byl jasný, Lotyšsko přehrálo Jižní Koreu 5:0.

KLDR odpálila čtyři balistické rakety

Američtí vojáci v Jižní Koreji zřejmě zůstanou i po podpisu mírové dohody s KLDR

Vláda Jižní Koreje prohlásila, že američtí vojáci na jejím území zůstanou i v případě, že bude podepsána mírová dohoda o ukončení korejské války. KLDR i Jížní Korea jsou od roku 1953 stále ve válečném stavu, mír nikdy podepsán nebyl. Severní Korea přitom dříve požadovala jejich stažení a proti společným vojenským cvičení hlasitě protestovala.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (vlevo) a americký prezident Donald Trump.

Jako místo schůzky s vůdcem KLDR zvažuje Trump korejskou hranici

Americký prezident Donald Trump zvažuje, že i on by se setkal s vůdcem KLDR Kimem Čong-unem ve vesnici Pchanmundžom ležící na demarkační linii mezi Severní a Jižní Koreou, kde proběhla páteční schůzka vůdců Severní i Jižní Koreje. Summit Trumpa a Čong-una by se měl uskutečnit koncem května nebo začátkem června, přesný termín ale zatím nebyl stanoven.

Čínský ministr zahraničí Wang I

Šéf čínské diplomacie míří do Severní Koreje. Pozval ho sám Kim Čong-un

Čínský ministr zahraničí Wang I navštíví ve středu Severní Koreu, zdrží se zde do čtvrtka. Ministerstvo zahraničí Čínské lidové republiky uvedlo ve stručném prohlášení, že Wanga pozval jeho severokorejský protějšek v návaznosti na historický summit Jižní Koreje a KLDR, který se uskutečnil minulý pátek.

Kim Čong-un a Mun Če-in na summitu Jižní a Severní Koreje

KLDR v květnu uzavře svůj jaderný testovací areál, přislíbil Kim na summitu

KLDR uzavře v květnu své jaderné testovací středisko. Severokorejský vůdce Kim Čong-un to přislíbil na pátečním mezikorejském summitu, napsala BBC s odvoláním na mluvčího jihokorejského prezidenta. Čínští vědci již dříve naznačili, že středisko se po poslední zkoušce zřejmě stalo nepoužitelným.

Kim Čong-un a Mun Če-in

Korejská válka skončí, shodli se Kim Čong-un a Mun Če-in

Korejská válka bude ukončena. Po druhé části vzájemné schůzky to oznámili jihokorejský prezident Mun Če-in a severokorejský vůdce Kim Čon-un v pohraniční vesnici Pchanmundžom. Jedním z dalších cílů je také úplné jaderné odzbrojení Korejského poloostrova. 

Kim Čong-un a Mun Če-in na summitu Jižní a Severní Koreje

Kim a Mun řešili konec jaderných zbraní. A také vzájemnou kuchyni

Vůdci Severní a Jižní Koreje vedli během historického setkání v pohraniční demilitarizované zóně oddělující obě země "vážné a upřímné" rozhovory o jaderném odzbrojení. Kromě toho žertovali na téma jídla. Vůdce KLDR vyjádřil obavu, zda jeho protějšku zachutnají severokorejské studené nudle, jihokorejský prezident zas nechal připravit specialitu připomínající severokorejskému vůdci jeho studia.

Kim Čong-un a Mun Če-in

Historický moment: Vůdce KLDR se sešel se svým jihokorejským protějškem

Kim Čong-un prošel v pátek vojenskou demarkační linií mezi Severní a Jižní Koreou a stal se prvním vůdcem KLDR, který vstoupil do Jižní Koreje od konce korejské války. Na jižní straně hranice si potřásl rukou s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem a oba se pak prošli spolu na severokorejskou stranu a zase zpět.

Jižní Korea žije přípravami na první mezikorejský summit od roku 2007

Rodinu neviděl 70 let. Korejský summit je poslední nadějí i pro rozdělené rodiny

Po dlouhých 11 letech se zítra setkají vůdci obou korejských republik. Od nadcházejícího summitu si mnozí slibují první krok k denuklearizaci Korejského poloostrova. Bedlivě ho však sledují i desetitisíce rodin, které rozdělila válka na Korejském poloostrově. Ví, že mají možná poslední šanci na shledání se svými blízkými.

Mangová pěna je ozdobená mapou Korejského poloostrova se spornými ostrovy

Korejský summit má první skandál. Japonsko popudila mapa na dezertu

Páteční summit mezi Jižní a Severní Koreou ještě nezačal a už stihl vyvolat na mezinárodní scéně poprask. Výbušným materiálem se stal zákusek, který bude podáván při slavnostní večeři. Japonsku se nelíbí, že je mangová pěna ozdobená modrou mapou spojeného Korejského poloostrova včetně ostrovů, na které si Tokio dělá nárok. 

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Konec vysílání

Jižní Korea vypnula reproduktory, ze kterých do Severní Koreje už přes padesát let šířila propagandistické vysílání. Předtím už byla obnovena horká linka mezi vůdci a v pátek se v demilitarizované zóně má uskutečnit mezikorejský summit, jehož tématem bude denuklearizace Korejského poloostrova a nastolení míru.

Setkání jihokorejské delegace s Kim Čong-unem v Pchjongjangu.

Jižní Korea vypnula reproduktory. Propagandu do KLDR pouštěla od 60. let

Jihokorejské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že před blížícím se mezikorejským summitem zastavilo propagandistické vysílání. To již od roku 1963 pouští přes hranici na území svého severního souseda pomocí výkonných reproduktorů. Cílem opatření je snížit napětí mezi oběma zeměmi. 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s manželkou Ri Sol-ču

Kim se připravuje na summit s USA. Své ženě udělil titul první dámy

Vůdce KLDR Kim Čong-un udělil své manželce titul první dámy, který se v silně patriarchální zemi nepoužíval po 40 let. Ri Sol-ču svého chotě často doprovází na oficiálních událostech. Podle analytiků se tak vůdce připravuje na setkání s prezidenty Jižní Koreje a USA. Prezident Jižní Koreje Mun Če-in dnes uvedl, že si KLDR před summity přeje denuklearizaci celého Korejského poloostrova. 

Závod Sedm statečných.

Pocta českým paralympionikům: Václavské náměstí žilo sportem pro všechny

Na Václavském náměstí se o uplynulém víkendu konala akce nazvaná Pocta českým paralympionikům. Návštěvníci se mohli nejen setkat s těmi, kteří Česko reprezentovali v Jižní Koreji, ale také se do programu aktivně zapojit. Už tradiční akci spojující handicapované a zdravé organizoval spolek Cesta za snem za podpory hlavního města Prahy.

Přijetí Kateřiny Berouškové na domažlické radnici.

FOTO: Kateřině Berouškové poděkovali v Domažlicích i Postřekově

Domažlice, Postřekov – Kateřina Beroušková z Postřekova, úspěšná reprezentantka České republiky v běhu na lyžích, účastnice zimní olympiády v Jižní Koreji (kde se ve sprintu i v závodu na 30 km umístila do 30. místa), si ve středu odpoledne a večer užila dvě společenské akce.

S projektem přestřelili?

O sousedů hrozí bankrot Zeleného pásu

Linec - Green Belt Center (GBC), otevřený před třemi roky jako místo setkávání na „zeleném pásu Evropy“ s návštěvnickým centrem s velkou nabídkou informačních a aktivních programů, vznikl sanací a rozšířením staré myslivny ve Windhaagu u Freistadtu.

Havárie trajektu Sewol v Jižní Koreji

V Jižní Koreji narazil trajekt na skálu. Cestující se podařilo zachránit

Podle představitelů pobřežní stráže se loď nepotápěla ani příliš nenakláněla. Všech 158 pasažérů a pět členů posádky na sobě mělo vesty a vyhlídky na jejich záchranu byly dobré. Jak uvádí agentura AP, záchranná operace proběhla bez problémů a cestující se v pořádku dostali na pevninu.  

Ilustrační foto.

Nový cíl. Jihomoravští vinaři se chtějí prosadit na trhu v Japonsku

Jižní Morava – Po Jižní Koreji se jihomoravští vinaři snaží o prosazení se na trhu v sousedním Japonsku. Skupina zastoupená značkou Wine of Czech navštívila prestižní potravinářský veletrh Foodex v Tokiu. „Veletrh je určený pouze obchodníkům a za čtyři dny jej navštívilo sedmdesát dva tisíc hostů,“ uvedl zástupce skupiny Michal Solařík.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (vlevo) a americký prezident Donald Trump.

Bílý dům požaduje po KLDR "ústupek". Jinak ke schůzce nedojde

Americký prezident Donald Trump se nesejde se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem, pokud KLDR neučiní nějaký konkrétní krok, oznámil Bílý dům. Již dříve bylo oznámeno, že ke schůzce obou prezidentů dojde nejpozději v květnu, přičemž americké sankce mají trvat až do dosažení dohody mezi oběma zeměmi. 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (vlevo) a americký prezident Donald Trump.

Kam vyrazí Donald Trump a Kim Čong-Un na "rande"? Praha má kurz 750:1

Na korejském poloostrově se otepluje. Nedávná olympiáda zjevně pomohla prolomit ledy. Po deseti letech se připravuje vrcholná schůzka mezi představiteli Severní a Jižní Koreje. Nově je na pořadu dne také schůzka diktátora Kim Čong-Una s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a celý svět spekuluje, kde k ní dojde.

Trénink s olympionikem na mělnické Základní škole Jindřicha Matiegky v Pražské ulici.

Vzácný tělocvik! Mělničtí žáci trénovali s olympioniky

Mělník /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Zpestřili si výuku takovým způsobem, že jim mohl závidět celý kraj. Žáci z mělnické Základní školy Jindřicha Matiegky se stali součástí projektu Trénink s olympioniky, který tentokrát zavítal přímo k soutoku a jehož je Deník mediálním partnerem. Mnoho dětí si mohlo popovídat a zároveň zacvičit s hned několika špičkovými českými sportovci.

Jan Cuřín z Tábora si kousl do medaile Martiny Sáblíkové, na snímku na OH s medailistkou Karolinou Erbanovou.

Jan Cuřín z Tábora si kousl do medaile Martiny Sáblíkové

Tábor/ROZHOVOR/ – Jihočech Jan Cuřín vyrazil na olympijské hry do Jižní Koreje. Nezávodil, přesto dostal medaili. Do ruky. Alespoň na malý okamžik. Vlastně ne přímo do rukou, ale do zubů. Masíroval totiž úspěšné rychlobruslařky.

Setkání jihokorejské delegace s Kim Čong-unem v Pchjongjangu.

Průlom v jednání? KLDR a Jižní Korea po 10 letech uspořádají vrcholnou schůzku

Severní a Jižní Korea oznámily, že koncem dubna uspořádají vrcholnou schůzku, která se bude konat na hranici obou států. Měly by také zřídit horkou linku mezi vůdci obou znepřátelených zemí, jejímž cílem je snížit vojenské napětí na poloostrově. Pokud by k tomu opravdu došlo, stalo by se tak po více než deseti letech.

Bobista Jan Šindelář.

Bobista Jan Šindelář: Za čtyři roky chceme být do 10. místa

Nymburk /ROZHOVOR/ - Člen nejlepšího českého čtyřbobu Jan Šindelář se po skončení olympiády vrátil z Jižní Korey a dorazil samozřejmě také domů, do Nymburka. Při přijetí na radnici u starosty Pavla Fojtíka poskytl Deníku krátký rozhovor.