Kreativ

ŠTÍTEK: Jižní Korea

Setkání jihokorejské delegace s Kim Čong-unem v Pchjongjangu.

Jihokorejci přijeli do KLDR. Večeřeli s vůdcem Kim Čong-unem

Zástupci Jižní Koreje včera přicestovali na oficiální návštěvu KLDR. Jde o první schůzku jihokorejských diplomatů s Kim Čong-unem od roku 2011, kdy převzal otěže severokorejského režimu. Severokorejská zpravodajská agentura KCNA uvedla, že Kim delegaci „vřele přijal a delegáti k němu měli otevřená srdce“. Chtěl by prý napsat novou historii sjednocení.

Sonia Ursuová

Chci se cítit jako světoběžnice, tvrdí reprezentační posila Králova Pole Ursuová

Brno – Ještě v minulé sezoně pozorovala se smutkem radující se hráčky Králova Pole, které porazily její Nymburk v boji o bronzové medaile v Ženské basketbalové lize. Nyní rumunská křídelnice Sonia Ursuová zamířila do Brna, které posílila poslední den přestupového období. „Tým docela znám, má velmi dobré výsledky, i když v kádru nemá žádné jiné cizinky. Chci holkám pomoct v play-off,“ sděluje odhodlaně čtyřiadvacetilá reprezentantka.

Setkání sestry vůdce KLDR Kim Jo-čong a jihokorejského prezidenta Mun Če-ina

USA a KLDR by spolu měly začít jednat, vyzvala Jižní Korea

Jihokorejský prezident Mun Če-in uvedl, že Spojené státy a Severní Korea by měly ustoupit ze svých pozic a zahájit vzájemný dialog. Zatímco KLDR zopakovala, že je přístupná jednání, Washington dál trvá na tom, že rozhovory začne vést až poté, co se Severokorejci vzdají svého jaderného programu.

Fanoušci na pražském Staroměstském náměstí přivítali 26. února olympijské medailistky Martinu Sáblíkovou a Ester Ledeckou.

Ledecká i Sáblíková si získaly srdce fanoušků. Čekali na ně v mrazu

„Druhé Nagano“ to úplně nebylo. Přivítat české hvězdy uplynulých zimních olympijských her v Jižní Koreji přišlo včera odpoledne na Staroměstské náměstí o poznání méně lidí než před dvaceti lety „zlaté hochy“, kteří tehdy nečekaně ovládli první hokejový turnaj s účastí nejlepších hráčů planety. Včerejší setkání s medailisty, přesněji řečeno medailistkami, nicméně provázela euforie jiného druhu. Krátce po sedmnácté hodině aplaudovalo dvojici hlavních hrdinek několik tisíc fanoušků, kteří se v mrazivém počasí srotili před pódiem s velkoplošnou obrazovkou.

Ruští sportovci nastoupili kvůli dopingovému trestu pod olympijskou vlajkou.

Odveta za trest? Ruská rozvědka vnikla do olympijských počítačů

Ruská vojenská rozvědka se nabourala do několika set počítačů, které používali organizátoři zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu. S odvoláním na americkou zpravodajskou službu o tom informoval deník The Washington Post. Podle ní byl útok proveden tak, aby to vypadalo jako dílo Severní Koreje.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Je to pro nás akt války, reaguje KLDR na další americké sankce

Severní Korea odsoudila nejnovější sankce, které na ni uvalily Spojené státy. Obvinila Američany z provokace a pokusu o oslabení vztahů obou Korejí, k jejichž zlepšení došlo během olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu. Informovala o tom agentura Reuters.

Kim Jong-čchol

Kontroverzní delegace z KLDR již dorazila do Jižní Koreje. Setká se s Ivankou?

Do Jižní Koreje v neděli přicestoval jeden z nejvyšších představitelů KLDR. Generál, který je obviňován, že nechal potopit jihokorejskou válečnou loď, se má zúčastnit závěrečného ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Slavnostního zakončení se zúčastní také dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka. Informoval o tom server Washington Post.

Olympijský park v areálu brněnského výstaviště láká na poslední den fungování.

Poslední den Olympijského festivalu: exhibice krasobruslařů, snowboardové hrátky

Brno - Poslední šance pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet sporty na Olympijském festivalu na brněnském výstavišti. S posledním dnem olympiády v Jižní Koreji totiž končí i sportovní festival v pavilonu Z a jeho okolí. Návštěvníci se mohou těšit na exhibiční vystoupení krasobruslařů v čele s Eliškou Březinovou.

Při miřetickém masopustu místní oslavovali olympijská vítězství.

OBRAZEM: Olympijští vítězové se objevili na miřetickém masopustu

Miřetice - Masopustní veselí pojali obyvatelé Miřetic v sobotu 24. února tématicky. Jelikož právě tento víkend končí Olympijské hry v Jižní Koreji, a zároveň zrovna v den konaní miřetických šibřinek vyhrála druhou zlatou medaili Ester Ledecká, přišli někteří účastníci průvodu v českém sportovním úboru i s medailemi.

Bobista David Egydy

Kvůli bobům přišel o bydlení. Teď ale Egydy žije olympijský sen

/FOTOGALERIE/ Kvůli vidině olympijských her téměř položil vlastní firmu, chybí mu peníze na nájem bytu a trpí jeho osobní život. Přesto vydržel a splnil si životní sen. V noci na sobotu nasedne brzdař David Egydy do českého čtyřbobu a spustí se ledovým korytem při zimních hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. „Užívám si to moc, každou vteřinu prožívám jak nikdy nic. Je to strašně krásné,“ hlásí český bobista Deníku Rovnost přímo z dějiště her.

Bobista David Egydy

Kvůli bobům přišel o bydlení. Teď ale Egydy žije olympijský sen

Pchjongčchang, Brno /FOTOGALERIE/ – Kvůli vidině olympijských her téměř položil vlastní firmu, chybí mu peníze na nájem bytu a trpí jeho osobní život. Přesto vydržel a splnil si životní sen. V noci na sobotu nasedne brzdař David Egydy do českého čtyřbobu a spustí se ledovým korytem při zimních hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. „Užívám si to moc, každou vteřinu prožívám jak nikdy nic. Je to strašně krásné,“ hlásí český bobista Deníku Rovnost přímo z dějiště her.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - sáňkaři zleva Lukáš Brož a Matěj Kvíčala.

V Koreji byl oproti supermarketu Pan chleba, tvrdí olympijský sáňkař Kvíčala

Brno /FOTOGALERIE/ – Ještě minulý týden se rvali o co nejlepší umístění na olympijských hrách v Jižní Koreji, ve středu už rozdávali úsměvy na Olympijském festivale v Brně. Sáňkaři Lukáš Brož a Matěj Kvíčala se na brněnském výstavišti dokonce potkali s bronzovou snowboardkrosařkou Evou Samkovou.

Kim Jong-čchol na archivním snímku z roku 2007

KLDR vyšle na olympiádu kontroverzního generála. Plánoval útoky proti Soulu

Severokorejskou delegaci, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu pchjongčchangské olympiády, povede generál Kim Jong-čchol. Ten je podezřelý z toho, že naplánoval několik útoků na Jižní Koreu. Mimo jiné údajně stál za potopením jihokorejské fregaty Čchonan, při němž před osmi lety zahynulo 46 členů jihokorejského námořnictva.

Kanaďan Leman vyhrál skikros

Skikrosař Leman jel jak blázen pro své první olympijské zlato

Konečně! Mohl si ulevit Kanaďan Brady Leman po dojezdu středečního olympijského skikrosu. Před čtyřmi lety v Soči mu olympiáda vůbec nevyšla, domů se vracel bez medaile. 31letému sportovci to konečně cinklo, a hned zlatě. Bez medaile jsou naopak francouzští závodníci, což je oproti Soči velký ústup ze slávy; v Rusku reprezentanti země galského kohouta obsadili všechna medailová místa.

Brno 15.02.2018 - Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - šachysta David Navara.

Na běžkách občas jezdím, ale můj styl je příšerný, říká šachista Navara

Přišel, oběhal, zvítězil. Šachový velmistr David Navara navštívil redakční zónu Deníku na Olympijském festivalu na brněnském výstavišti a poté zamířil na simultánku, v níž porazil patnáct odvážných vyzyvatelů. „Trochu jsem se tu porozhlédl a po mnoha letech si vyzkoušel stolní tenis na netradičních stolech. Byla to zábava, ale hrál jsem špatně. Nejsem na sport kdovíjak nadaný,“ říká dvaatřicetiletý šachista. 

Radost hokejistů Německa po výhře nad Švýcarskem

Hokejové čtvrtfinále je za dveřmi. Česko se utká s USA

Hokejový turnaj už zná všechny čtvrtfinalisty. Po USA a Norsku se z kvalifikačního hokejového osmifinále dostaly mezi osm nejlepších také celky Finska a Německa. Čtvrtfinálové souboje se budou hrát už ve středu, Česko se od 4.10 hodin utká s nevyzpytatelným týmem USA.

Čestmír Kožíšek při soutěži družstev

Soutěž družstev ve skocích na lyžích málem skončila pro Čechy blamáží

/FOTOGALERIE/ Čeští skokani na lyžích neuspěli na ZOH v Pchjongčchangu v soutěži družstev na velkém můstku. Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka skončili po 1. kole na 10. místě, mezi finálovou osmičku se neprobojovali. Za sebou kvarteto skokanů nechalo pouze reprezentační týmy Itálie a domácí Jižní Koreje. Z vítězství se podle očekávání radovalo Norsko, kterému jihokorejské Hry vyšly na skokanských můstcích fantasticky.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Bronz! Erbanová uspěla ve sprintu

Východní Čechy /SHRNUTÍ, KOMENTÁŘ/ - Česká výprava slaví na zimní olympiádě v Jižní Koreji šestou medaili. Tu získala Karolína Erbanová, rodačka z Vrchlabí.

Ve škole v Novém Rychnově bylo hodně rušno.

Kvůli návštěvě z exotických zemí se mluvilo anglicky

Nový Rychnov – Pět dní zněla na chodbách i ve třídách novorychnovské základní školy směsice nevšedních a snad dokonce i exotických jazyků. V týdnu od 12. do 16. února pobývalo v Novém Rychnově osm vysokoškolaček ze všech koutů světa, které vzájemně a nakonec i se žáky Základní školy Nový Rychnov svedl projekt Edison.

Dominik Kubalík

Hokejový střelec Kubalík se dočká velké premiéry

Plzeň, Pchjongčchang – Dvakrát byl sice blízko startu na mistrovství světa, ale na vrcholné akci si hokejový útočník Dominik Kubalík nakonec nezahrál. Až teď se rychlé křídlo z Plzně dočká premiéry. Na olympijských hrách a hned proti Kanadě.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště.

Olympijský festival: biatlonistu Krčmáře stála jedna chyba boj o medaili

Brno /FOTOGALERIE/ - Ve čtvrtek se český fanoušek rozhodně nenudil. Už krátce po deváté hodině ráno vyrazily na trať české biatlonistky k vytrvalostnímu závodu a po nich i muži. Několik příznivců, kteří sledovali jejich výkony na velkoplošných obrazovkách, se další medailové radosti nedočkalo. Následoval úvodní zápas české hokejové reprezentace, která zdolala turnaje Jižní Koreu 2:1.

Petr Koukal na tréninku hokejové reprezentace před olympijským startem turnaje.

Na Korejce s Růžičkou, ale bez Kundrátka. Češi odtajnili sestavu

/ANKETA/ Přípravy jsou u konce. Čeští hokejisté dnes vstoupí v Pchjongčchangu do olympijského turnaje. Ten odstartují svěřenci trenéra Josef Jandače proti domácímu výběru. Do bitvy s Jižní Koreou by měl zasáhnout i Martin Růžička, který byl dodatečně povolaný za zraněného Milana Gulaše. Naopak do sestavy se nevešli Tomáš Kundrátek a Dominik Kubalík. Češi mají o motivaci postaráno. Přesně po dvaceti letech zopakovat zlatý triumf z Nagana. Uspějí?

David Navara.

Sedmý den na festivalu: Dvojitá biatlonová nálož i první zápas českých hokejistů

Brno – Návštěvníci Olympijského festivalu v Brně budou ve čtvrtek fandit českým biatlonistkám i biatlonistům ve vytrvalostních závodech na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Na biatlon naváže první zápas českých hokejistů v turnaji, ve kterém vyzvou domácí Jižní Koreu. Na festival dorazí i hokejista Jiří Holík, rychlostní kanoisté Jan Štěrba a Daniel Havel nebo šachový velmistr David Navara.