Kreativ

ŠTÍTEK: Kampa

Snídaně s Deníkem pro partnery vydavatelství VLM v Praze a Středočeském kraji.

Kampa: Snídaně Deníku se zástupci pražských a středočeských firem se vydařila

Zástupci tří desítek obchodních partnerů - podnikatelé, ředitelé i manažeři - z Prahy a Středočeského kraje se vydali posnídat do příjemného prostředí Werichovy vily na Kampě. V úterním dopoledni se tu setkali se zástupci vydavatelství Vltava Labe Media (VLM), které setkání organizovalo, na neformální Business snídani s Deníkem. Do portfolia VLM spadají právě i regionální Deníky, které měly největší prostor pro prezentaci.

Fotokvíz: Poznáte místo v Praze?

Fotokvíz: Poznáte místo v Praze? Ověřte si, jak dobře znáte naši metropoli

Všímáte si svého okolí? Pokud ano, tak právě pro vás přinášíme další díl našeho seriálu, ve kterém vám budeme ukazovat fotografie ulic, budov či zajímavých míst v metropoli. Poznáte místa v Praze podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem.  

Panenky pojmenované Bledule jarní a Eftemii míří na benefiční aukci do Prahy.

VIDEO: Panenky z Železného Brodu podpoří UNICEF. Výtěžek z aukce pomůže dětem

Eftemii a Bledule jarní, tak zní názvy skleněných děl, kterým vdechly život studentky Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě. Emma Šťovíčková a Linda Šašková uspěly v dvoukolové školní soutěži, které se zúčastnilo 26 žákyň, a právě jejich umělecké výtvory si rozdělily první místo.

Martha Issová - Museum Kampa.

Podívejte se: Martha Issová prováděla výstavou Paradox módy na Kampě

Výstavou Paradox módy v pražském Museu Kampa provázela v pondělí 9. října česká herečka Matha Issová. Výstava ukazuje, jak se móda a umění navzájm ovlivňovaly. Do 5. listopadu mohou zájemci v rámci expozice vidět stovky modelů od tvůrců jako jsou Christian Dior, Yves Saint Laurent nebo Coco Chanel.

David Lejsek v „akci“.

Po Extázi svaté Terezy stvořil Poseidona. Liberecký sprejer se blýskl na Kampě

Obraz Jacka Nicholsona z legendárního filmu Osvícení na silničním mostě u křižovatky Švermova a Žitavská či Extáze svaté Terezy zdobící zeď u libereckého vlakového nádraží. Tyto graffiti má na svědomí tatér a sprejer David Lejsek, který díky svému talentu dostal pozvánku do Prahy na letošní mezinárodní festival Off the Wall.

Hana Zagorová

Od úmrtí Hany Zagorové uplynul rok. Její manžel představil speciální bankovku

V sobotu 26. srpna uplynul rok od úmrtí slavné české zpěvačky Hany Zagorové. Ta několik let bojovala s vážnou nemocí, její zdravotní stav se zhoršil zejména po prodělání onemocnění covid-19. Zpěvačka byla veřejnosti známá pro svou milou povahu a často přezdívaná „Hanička písnička“, nebo „Zagorka“. Pár dní před výročím jejího úmrtí promluvil na tiskové konferenci její osudový muž Štefan Margita a představil mimo jiné i bankovku, kterou vytiskly Státní tiskárny cenin.

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci na pražské Kampě, který využívá Úřad vlády ČR k reprezentačním účelům.

Spala tu královna i císař. Lichtenštejnský palác lákal, na dešti se stály fronty

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Nahlédnout do míst, kudy v minulosti procházeli významní světoví státníci včetně britské královny či japonského císaře a kde se spoluvytváří domácí politika, se v sobotu 5. srpna stalo velkým lákadlem. Odpoledne to potvrzovala nepřehlédnutelná fronta na Kampě: před vstupem do Lichtenštejnského paláce.

Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci na pražské Kampě, který využívá Úřad vlády ČR k reprezentačním účelům.

Palác, kde spali královna i císař, lákal. Návštěvníci čekali hodinu v dešti

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Nahlédnout do míst, kudy v minulosti procházeli významní světoví státníci včetně britské královny či japonského císaře a kde se spoluvytváří domácí politika, se v sobotu 5. srpna stalo velkým lákadlem. Odpoledne to potvrzovala nepřehlédnutelná fronta na Kampě: před vstupem do Lichtenštejnského paláce.

„Ke spoustě diváků jsme blízko, má to jedinečnou atmosféru. I to, že bojujeme s přírodními vlivy, okolními zvuky, má něco do sebe. Vlastně je to svým způsobem dobrodružné,“ přibližuje Vojta Kotek.

Z práce utíkám, říká Vojta Kotek. Hana Holišová zase hledá životní balanc

Přemýšlíte, kam v létě do divadla? Letní scéna Musea Kampa v Praze pomalu ožívá. Herci, kteří v inscenacích pod otevřeným nebem hrají, se na sezonu těší. Zároveň řeší, jak ideálně skloubit práci s osobním životem. Vojtěch Kotek, otec půlročního syna Huberta, rychle mizí po představení ke své rodině. Hana Holišová hledá pro změnu životní balanc. A Berenika Kohoutová? Tu baví komunikace s publikem.

Rekonstrukce hotelu InterContinental 25. května 2021 v Praze.

Bývalý InterContinental už je bezpečný. Všechen azbest ze stavby zmizel

/FOTOGALERIE/ Definitivně zbaven nebezpečného azbestu (který v případě, že se jeho vlákna dostanou do vzduchu, může mít rakovinotvorné účinky) již je někdejší hotel InterContinental v centru metropole. V sedmdesátých letech minulého století, kdy se objekt budoval jako nejmodernější hotel nejenom v Praze, ale v celém tehdejším Československu, bylo používání azbestu běžné – a zdaleka ne jen v dříve hojně rozšířené eternitové krytině.

Dětský den v parku Kampa.

Sumo zápasy a jízda na býkovi. Děti oslavily svůj den v parku Kampa

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Městská část Praha 1 si na Mezinárodní den dětí, který připadá na 1. června, připravila pro děti celodenní program v parku Kampa. Na akci bylo připraveno mnoho aktivit jako workshopy, výtvarné dílny, vystoupení dětského smyčcového orchestru, divadlo i praktická ukázka první pomoci. 

13:00 Zahájení 20. ročníku dvoudenního hudebního festivalu United Islands of Prague. Koná se na Kampě, Střeleckém ostrově, Janáčkově nábřeží a v klubech Jazz Dock, Klub Famu, Rock Café, Cargo Gallery a Chapeau Rouge. V rámci festivalu se uskuteční oslava

Festival United Islands slaví 20 let. Letošní ročník se zaměří na udržitelnost

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Během víkendu se Kampa, Střelecký ostrov a Janáčkovo nábřeží přemění na dějiště již dvacátého ročníku festivalu United Islands of Prague. Během dvou festivalových dní se divákům představí sedmdesát umělců nejen z České republiky, ale i z dalších zemí jako je Slovensko, Německo, Švédsko, Nizozemsko, Maďarsko, Francie a další. Mimo bohatý hudební program se mohou návštěvníci těšit na workshopy, přednášky, živé podcasty nebo různé sportovní aktivity. Vstupné je na celý festival zdarma.

Studentský Majáles v Praze.

Majáles: studenty na cestě Prahou doprovázel harmonikář i policisté

/FOTO, VIDEO/ Centrem Prahy prošel v prvjím květnovém dni recesistický průvod několika desítek mladých lidí, kteří tak zahájili jedenáctý ročník Studentského Majálesu. Jednodenní festival je nejenom oslavou jara, lásky a studentského života. Návštěvníkům nabízí průřez uměleckou tvorbou studentů od hudby po divadlo, prezentaci studentských spolků či neziskových organizací a také diskuse o aktuálních tématech.

Skautský institut v Rybárně na Kampě.

Skautský institut v Rybárně může na Kampě zůstat. Zatím do konce roku

/FOTOGALERIE/ Skautský institut v Rybárně, který se za dva roky činnosti stal jedním ohnisek setkávání místních na Kampě, zatím zůstává. Ranní jógu, dílenské čtvrtky (kde si lze něco vyrobit i získat rady odborníka), kurzy keramiky, besedy, sousedská setkání i spoustu dalších aktivit, stejně jako nabídku občerstvení v kavárně s teplými i studenými nápoji i vegetariánskými dobrotami (i utopence tu mají veganské) nebo možnost vybrat si z minišatníku již vyrobené oblečení, aby nebylo třeba zatěžovat planetu vyráběním nového, najdou návštěvníci i nadále tam, kde byli zvyklí – ve Skautském institutu v Rybárně.

Každoroční zpívání koled pod Karlovým mostem Na Kampě.

Podívejte se: Pod Karlovým mostem zněly vánoční koledy

Na Kampě pod Karlovým mostem se na Štědrý den odpoledne sešli lidé, aby si společně zazpívali koledy. Tradiční setkání se uskutečnilo u pilíře Karlova mostu, u bistra Bruncvík. Akci jsme navštívili s redakčním objektivem.

Skiaréna Jizerky v plné sezóně.

Areály zasněžují, tratě se chystají. Jizerské hory jsou na sezonu připravené

Největší komplex lyžařských areálů v Jizerských horách už vyhlíží lyžaře. Ve všech třech oblastech Skiarény Jizerky finišují přípravy. Nejdále jsou na sjezdovce Severák v Hraběticích. „O tomto víkendu zahájíme kurzy Víkendové lyžařské školičky. Pojede pouze vlek na Kampě a provoz nebude pro veřejnost, ale pouze pro účastníky tohoto kurzu,“ sdělil Petr Bažant ze společnosti Ski Bižu, která kromě Severáku provozuje areály Tanvaldský Špičák a Bedřichov.

Lidé u památníku na Národní třídě.

Česko si připomene výročí 17. listopadu pietními akcemi i happeningy

Pietní akce, ale i demonstrace, pochody, happeningy, koncerty či konference připomenou o čtvrtečním státním svátku výročí 17. listopadu. Tématy akcí bude nejen období 33 let od počátku pádu komunistického režimu a 83 let od uzavření vysokých škol nacisty, ale také například ruská válka proti Ukrajině a její dopady. Jen v Praze budou policisté dohlížet na 21 shromáždění a pochodů, vzpomínkové akce se uskuteční také v dalších městech.

Lidé u památníku na Národní třídě.

Česko si připomene výročí 17. listopadu pietními akcemi i happeningy

Pietní akce, ale i demonstrace, pochody, happeningy, koncerty či konference připomenou o čtvrtečním státním svátku výročí 17. listopadu. Tématy akcí bude nejen období 33 let od počátku pádu komunistického režimu a 83 let od uzavření vysokých škol nacisty, ale také například ruská válka proti Ukrajině a její dopady. Jen v Praze budou policisté dohlížet na 21 shromáždění a pochodů, vzpomínkové akce se uskuteční také v dalších městech.

Fursuit Halloween Prague - Furry con v srdci Evropy 2022.

Video, foto: Furries se bavili na Vltavě

V centru Prahy se od pátku do neděle bavili členové furry komunity. Uskutečnila se zde akce Fursuit Halloween Prague. Furries se vyznačují výraznými, často velmi propracovanými kostýmy různorodých antropomorfních zvířecích postav, takzvanými fursuity.

Nová podoba Lennonovy zdi na pražské Kampě

OBRAZEM: Lennonova zeď má novou podobu. Vzniká i její nafukovací verze

Lennonova zeď na pražské Kampě, symbol míru a svobody, se dočkala nové podoby. Ve středu ji přemalovalo 27 umělců z EU a speciální hosté z Ukrajiny a Norska. Stalo se tak v rámci mezinárodního kulturního projektu Zeď svobody a energie / Lennon Wall Praha, který je součástí předsednictví ČR v Radě EU. Na zdi vznikalo celý den umělecké dílo o velikosti 35 krát 5 metrů.