Kreativ

ŠTÍTEK: kmotr

Vít Bárta

Bárta se nemusí omlouvat Bendovi za kmotra, potvrdil Ústavní soud

Brno - Ústavní soud (ÚS) definitivně potvrdil, že se exministr dopravy Vít Bárta nemusí omlouvat podnikateli a politikovi Petru Bendovi za označení "slavný kmotr" a další kritické výroky. Bendovu stížnost soudci odmítli jako zjevně neopodstatněnou, zjistila redakce ze soudní databáze. Podnikatel z Ústeckého kraje nezíská ani odškodnění 100.000 korun.

SOUČÁSTÍ knihy Tenkrát v Sedlčanech je šest beletrizovaných vzpomínek otce Jaroslava Nádvorníka (oba na snímku).

Po šesti letech systematické práce představil Jaroslav Nádvorník svoji publikaci

Sedlčany - Sedlčanské kino takovou návštěvnost, jako byla v pátek 4. prosince v podvečer při křtu knihy ředitele sedlčanské školy a rodáka Jaroslava Nádvorníka, už několik desetiletí nezažilo. Nepochybně šlo o kulturní událost roku! Sedadla byla obsazená, schodiště plné – tolik lidí se přišlo rozdělit s autorem o radost z dokončeného díla s názvem Tenkrát v Sedlčanech. Nádvorník spojil představení novinky s promítáním některých snímků, aby upozornil, jak se stejná místa v průběhu let měnila. Předtím však připomněl některé lidi, kteří významným způsobem s knihou pomohli, obdaroval je a požádal o pár slov.

Jaromír Joo pokřtil knihu Zpověď principála a dvě malé pumičky. Kmotrem knihy se stal Ondřej Suchý.

Jaromír Joo pokřtil novou knihu 'Zpověď principála' a dvě pumičky

Lysá nad Labem /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Novou knihu autora Hanuše Jordana 'Zpověď principála' pokřtil společně s ním a kmotrem knížky Ondřejem Suchým principál cirkusu Jo-Joo Jaromír Joo. Milé setkání na Výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku okořenil i křest dalších dvou nádherných přírůstků cirkusu, šestinedělních pumiček amerických, které se samozřejmě narodily v cirkusu.

SETKÁNÍ. Děti a jejich rodiče zažili ve Slováckém muzeu mikulášskou atmosféru.

U dětí nejoblíbenější svatý za nimi přišel do muzea

Uherské Hradiště – Sobotní návštěva Slováckého muzea v Uherském Hradišti byla pro mnoho dětí plná očekávání. Se svými rodiči nebo prarodiči si tam mohli kluci a holky mezi devátou hodinou až polednem vytvořit z kynutého těsta Mikuláše, čerta nebo jiné figurky. Když v deset hodin zaznělo v multimediální expozici Slovácko cinkání zvonku a chrastění řetězu nezbedného čerta, kterého usměrňoval anděl s bělostnými křídly, i ta největší zlobidla ztichla a hledala odvahu jít na setkání s Mikulášem.

Bazztaarklan. Tento krkolomně znějící název si zvolila nová kapela, která 
v břeclavském klubu Piksla pokřtí své první cédéčko. Takto vypadá jeho přebal.

Bazztaarklan zarepují country. A v Piksle pokřtí své první album

Břeclav – Bazztaarklan. Tento krkolomně znějící název si zvolila nová břeclavská kapela, která v pátek večer v břeclavském klubu Piksla pokřtí své první cédéčko. Na pekelném country večírku. „Původně jsme se chtěli jmenovat Bastard Gang, jenomže různých Bastardů je milion," objasnil zrod svérázného jazykolamu kytarista Tomáš Tesař.

Ze slavnostního křtu speciálního vydání knihy Kmotr Maria Puza.

Herec a režisér Ondřej Sokol tentokrát překvapil jako Kmotr

Praha /FOTOGALERIE/ - I když by se mohlo zdát, že herec a režisér Ondřej Sokol už nemůže po všech svých divadelních režiích, filmech, vystoupeních s Partičkou a v poslední době i tanečních kreacích ničím dalším překvapit, přesto opět ukázal svoji další, neznámou tvář. Jako kmotr speciálního vydání knihy Kmotr Maria Puza totiž odhalil svoji zločineckou minulost.

Ze slavnostního křtu speciálního vydání knihy Kmotr Maria Puza.

Herec a režisér Ondřej Sokol tentokrát překvapil jako Kmotr

Praha /FOTOGALERIE/ - I když by se mohlo zdát, že herec a režisér Ondřej Sokol už nemůže po všech svých divadelních režiích, filmech, vystoupeních s Partičkou a v poslední době i tanečních kreacích ničím dalším překvapit, přesto opět ukázal svoji další, neznámou tvář. Jako kmotr speciálního vydání knihy Kmotr Maria Puza totiž odhalil svoji zločineckou minulost.

Karel Voříšek, Klára Doležalová a Pavel Kožíšek při křtu nové kouzelnické sady.

Kouzelník Pavel Kožíšek se představí hradeckým seniorům

Hradec Králové - Populární a nejúspěšnější český kouzelník Pavel Kožíšek zavítá v pondělí 23. listopadu také do královéhradeckého Adalbertina. Těšit se na něj mohou senioři, pro které si mág připravil od 15 hodin besedu.

Muzikanti z kapely Donaha s plnou parádou pokřtili své nové album Beta samci. Nechyběl sekt, který pokropil nejen hudební album, ale i pódium a na chvíli vyřadil z provozu techniku.

OBRAZEM: Kapela Donaha pokřtila nové CD

Muzikanti z kapely Donaha s plnou parádou pokřtili své nové album Beta samci. Nechyběl sekt, který pokropil nejen hudební album, ale i pódium a na chvíli vyřadil z provozu techniku.

 Zleva při křtu DVD za vedení litvínovského klubu Jiří Šlégr, marketingový manažer Jan Klobouček, autor mistrovského DVD Ondřej Vlk a hokejista Jakub Petružálek.

Petružálek se vrátil do Litvínova: Kluci musí makat na sto padesát procent

Litvínov - Vynucenou hokejovou pauzu vyplnil příjemnými okamžiky v Litvínově. Hokejista Jakub Petružálek byl kmotrem nového DVD, které mapuje minulou mistrovskou sezonu v Litvínově, o kterou se zasloužil i Petružálek. Hráč švédského Örebra si momentálně v Čechách léčí záda a tak pozvání z Litvínova přijal. Musel ale přihlížet další porážce mistra, kterému zatím sezona nevychází podle představ. „Kluci se musí vrátit k jednoduchým věcem a hlavně makat na sto nebo sto padesát procent. Pak výsledky přijdou," nabízí recept na mistrovskou kocovinu šikovný forvard Jakub Petružálek.

Skupina Free Fall oslavila v pátek v klubu Mír dvacet let.

Kapela Free Fall slavila dvacetiny. Pokřtila nové CD

Uherské Hradiště – Dvacet let působí na hudební scéně. Skupina Free Fall oslavila kulaté narozeniny v pátek v klubu Mír v Uherském Hradišti. Součástí slavnostního koncertu byl i křest nového alba Malý kousek věčnosti.

Náměstí v Jablonném nad Orlicí

Posbíral příběhy Jablonného. Ty si nyní nacházejí čtenáře

Jablonné n. O. – Dva roky intenzivní práce, ale především šest desetiletí naslouchání „velkým příběhům malého města". Zásluhou Josefa Krejsy vyšla v květnu letošního roku publikace Jablonské příběhy veselé i vážné, která je nyní zájemcům k dispozici v prostorách místního informačního centra.

Premiéry dokumentu Poválečný kmotr se v přerovském kině Hvězda účastnili i pamětníci Miroslav Chyla (vlevo) a Karel Klapuch.

Bydleli jsme ve škole na kulčáku a chodili na plovárnu, vzpomínali Dobroslavičtí

Přerov – Příběh o hrůzách války a vzájemné pomoci zhlédli diváci v pondělí v přerovském kině Hvězda. Dokument Poválečný kmotr doprovodila početná delegace z Dobroslavic – z obce, která byla při osvobozujících bojích téměř srovnána se zemí. Díky iniciativě Budujeme Slezsko, do které se zapojilo i město Přerov byly Dobroslavice obnoveny a dnes tady žije 750 obyvatel.

V pelhřimovském klubu Sklep se křtilo album Náš svět.

Náš svět křtila také Iva Frühlingová

Pelhřimov - Pelhřimovský hudebník Václav Polanský představil a pokřtil v úterý večer v pelhřimovském hudebním klubu Sklep album Náš svět, na němž ho doprovází kapela On Air.

KŘTU SE ZÚČASTNILI: zleva ředitel knihovny Jiří Mika, předseda spolku Halda Roman Hájek a autor knihy Jaroslav Vykouk. Jiří Mika se stal kmotrem Kladenského starosty.

Kladenský starosta Hruška se velmi zasadil o rozvoj města

Kladno – Kladenský starosta Jaroslav Hruška vedl Kladno s přestávkou dlouhých pětadvacet let. To už se v historii města nikomu nepovedlo. Není tedy divu, že tento významný muž kladenských dějin upoutal pozornost spisovatele a kronikáře Jaroslava Vykouka natolik, že o něm napsal knihu.

Svatava Měrková při natáčení dokumentu o masakru na Švédských šancích

Vzpomínky na poválečné Dobroslavice jsou v obci stále živé, říká Svatava Měrková

Přerov – Téměř zapomenutý osud obce Dobroslavice ožije na plátně přerovského kina Hvězda v pondělí 26. října. Dokument Poválečný kmotr, který za podpory města natočila Televize Přerov, vypráví o spojenectví dvou rozdílných obcí. Po druhé světové válce Dobroslavice málem zanikly, díky iniciativě, do které se zapojil i Přerov, k tomu nedošlo.

Knihu železničářů pokřtili na nádraží.

Knihu železničářů pokřtili na nádraží

Praha – Ve čtvrtek se ve vládním salonku na pražském hlavním nádraží uskutečnil křest knihy Literáti na trati II, jejímž editorem je František Tylšar z Veselí nad Lužnicí.

Zmatlíkovník v Horažďovicích slavil 10 let.

OBRAZEM: Pohádkový strom oslavil desáté narozeniny

Horažďovice – Na narozeninové oslavě pohádkového stromu, který byl v roce 2005 pokřtěn na počest ilustrátorky Heleny Zmatlíkové na Zmatlíkovník pohádkový, se v Horažďovicích sešlo mnoho dětí, ale i dospělých.

Ilustrační foto

Škoda Auto bude mít zástupce v představenstvu Volkswagenu

Wolfsburg – Česká automobilka Škoda Auto má být v budoucnosti zastoupena v představenstvu mateřského koncernu Volkswagen. Zástupcem však nebude její šéf, ale jeden z členů představenstva koncernu, který nad značkou převezme „kmotrovství". Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na zdroje z koncernu.

Středem pozornosti nedělních oslav Dne zvířat v zooparku byla tentokrát losí samička Hannah Sára. Pokřtít ji přijel hokejista a zlatý olympionik z Nagána Jiří Šlégr s manželkou Lucií a jejím synem Richardem.

Narození losí samice Hannah Sáry v zooparku nikdo nečekal

Chomutov - Jak už je zavedenou tradicí chomutovského Podkrušnohorského zooparku, na žádné z významných akcí pro veřejnost nesmějí chybět křtiny čerstvě narozených zvířecích mláďat. Patří mezi nejatraktivnější a nejžádanější momenty, a to zejména proto, že kmotři malých samců a samic se rekrutují z významných osobností tuzemské kulturní či sportovní scény.

Eliška se loučila se Dvorem Králové. Chystá se na odlet

Eliška se loučila se Dvorem Králové. Chystá se na odlet

Dvůr Králové - Kmotr vypravil kmotřenku na cestu. Populární herec Josef Dvořák, kterého si diváci pamatují třeba ze seriálů Rozpaky kuchaře Svatopluka nebo Návštěvníci, v sobotu ze dřevěné lávky symbolicky vyslal na dalekou cestu Elišku.

Lemuří dvojčata Merlin a Marge si stejně jako jejich rodiče a sestra ráda užívají sluneční paprsky.

Lemuří dvojčata jsou Merlin a Marge

Plzeň – Dosud bezejmenná mláďata lemura vari bělopásého z plzeňské zoologické zahrady slaví dnes pět měsíců od svého narození. Od včerejška už také mají jména – od svých kmotrů dostali jména Marge a Merlin.

Křest knihy Dušana Vávry.

Do Anglie mu pomohl sir Winton

Strakonice - K RAF se dostal Jiří Pavel Kafka v osmnácti. Do Strakonic Jiří Pavel Kafka zavítal v sobotu 12. září. Byl jedním z kmotrů při křtu knihy Dušana Vávry Muži na správné straně.

Malá čája obojková dostala jméno Sofi od Petra Čajánka

Malá čája obojková dostala jméno Sofi od Petra Čajánka

Zlín – Jmenuje se Sofi a na jejím jméně se její kmotr slavný zlínský útočník Petr Čajánek radil se svými dětmi prý jen malou chvíli. Další slavné letošní křtiny pořádala Zoo Zlín v neděli, hodinu po poledni. Tentokrát pro vzácné mládě jihoamerického vrubozobého ptáka – čáje obojkové. Podle pracovníků zlínské zoologické zahrady jde o první mládě čáje po jedenácti letech.

Kmotr Jiří Langmajer s Mamutem.

Zoo Praha má Mamuta, pokřtil ho herec Jiří Langmajer

Praha - V sobotu odpoledne byl v pražské zoo pokřtěn malý lachtan. Kmotr mláděte herec Jiří Langmajer slavnostně oznámil, že vnuk legendárního Gastona a syn oblíbeného Melouna se jmenuje Mamut. „Zoo Praha se dnešním dnem stává jedinou zoologickou zahradou na světě, která má živého mamuta," prohlásil s nadsázkou Jiří Langmajer, kterého jméno navržené ošetřovateli velmi pobavilo.

Kmotrem lenochoda dvouprstého se stane herec Petr Vacek.

Přijďte do zoo a objevte Jižní Ameriku

Ústí nad Labem Zoologická zahrada v Ústí bude pořádat další Cestu kolem světa v neděli 13. září. Minule se návštěvníci seznámili s Asií, tentokrát poznají Jižní Ameriku. Akce začíná v 10.00 hodin ve střední části zoo u pavilonu exotária a obchodu se suvenýry Pueblem.

 Rozhořčení a kritiku vyvolal v Itálii monstrózní pohřeb v Římě, při němž se pozůstalí loučili s údajným zločineckým bossem Vittoriem Casamonikou v záplavě květů vyhazovaných z vrtulníku a za zvuků ústřední melodie mafiánského filmu Kmotr.

Monstrózní pohřeb mafiána: Starosta Říma zuří, justice je rozhořčena

Řím /FOTOGALERIE/ - Rozhořčení a kritiku vyvolal v Itálii monstrózní pohřeb v Římě, při němž se pozůstalí loučili s údajným zločineckým bossem Vittoriem Casamonikou v záplavě květů vyhazovaných z vrtulníku a za zvuků ústřední melodie mafiánského filmu Kmotr. Místního policejního prefekta si kvůli hollywoodské podívané povolal na koberec římský starosta Ignazio Marino.

Čtveřice Šroti z Dolních Bojanovic.

Šroti pokřtí Stromy moruší. Ke třetí desce natočila kapela i videoklipy

Dolní Bojanovice, Velké Bílovice – Už devátý rok mladíci z dolnobojanovické kapely Šroti baví publikum vlastní tvorbou a českými texty. Tento pátek připravili pro své fanoušky unikátní zábavu křest nového CD Stromy moruší. „Jde v pořadí o třetí desku Šrotů. Fanoušci se mohou těšit na dvanáct nových písní," řekl bubeník poprockové formace Rudolf Půlkrábek.

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Královéhradecko, Dvůr Králové nad Labem - V zoologické zahradě vyvrcholil festival Africa Life. Návštěvníky během desti horkých dní pobavil a obohatil rozmanitý program plný spontánního černošského naturelu a zavedl je do žhavé atmosféry černého kontinentu.

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Královéhradecko, Dvůr Králové nad Labem - V zoologické zahradě vyvrcholil festival Africa Life. Návštěvníky během desti horkých dní pobavil a obohatil rozmanitý program plný spontánního černošského naturelu a zavedl je do žhavé atmosféry černého kontinentu.

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Mláďata nosorožců dostala od kmotrů jména Molly a Josef

Královéhradecko, Dvůr Králové nad Labem - V zoologické zahradě vyvrcholil festival Africa Life. Návštěvníky během desti horkých dní pobavil a obohatil rozmanitý program plný spontánního černošského naturelu a zavedl je do žhavé atmosféry černého kontinentu.