Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Vánoční trhy na Krakonošově náměstí v Trutnově.

OBRAZEM: Vánoční trhy na náměstí i s živými koncerty

Trutnov - Sváteční nálada vládne na Krakonošově náměstí. V pondělí tam začaly Vánoční trhy. Možnost koupit vánoční dárky, nebo se jen tak s přáteli na chvíli zastavit s trdelníkem či svařákem zpestřují koncerty. Na pódiu už se vystřídaly hudební formace Colours of GTU a Sbor Cantanti místní Základní umělecké školy.

KYX Orchestra

KYX Orchestra oslaví 15 let a jak jinak než muzikou

Chrudim /ROZHOVOR/ - Chrudimský big band KYX Orchestra chystá předvánoční koncert na oslavu své 15leté existence. Přizval si k tomu Lenku Dusilovou a hip hopovou kapelu Champion Sound. Společně s nimi rozezní sál chrudimského Muzea. Jak bude takové souznění fungovat, to prozradil František Jelínek, band leader a trombonista KYXu.

Felix Slováček.

Felix Slováček zahraje s „piráty“

Skuteč – V místním kulturním klubu v úterý vystoupí orchestr Pirate swing Band, Tito „swingoví piráti“ zahrají ve Skutči poprvé, a to s Felixem Slováčkem.

Ilustrační foto

PIKO zve na dva zcela odlišné koncerty

Písek - Členové Píseckého komorního orchestru v čele se svým dirigentem Oldřichem Vlčkem si vás dovolují pozvat na dva zcela žánrově odlišné koncerty.

Skupina Rangers Band i její host Pepa Fousek přispěli k dobré náladě. I tentokrát Kralupany potěšil vyprávěním, básněmi a rozvernými písničkami.

Následovníci Plavců koncertovali v Kralupech nad Vltavou

Kralupy nad Vltavou /FOTOGALERIE/ - V kralupském kulturním domě Vltava každoročně nechybí vánoční country vystoupení členů hudební skupiny Rangers Band. Prezentují se i zde jako pokračovatelé tradice někdejších Rangers - Plavců, kteří prosluli už svými zcela prvními skladbami Colorado, Oh Shenandoah, Zvedněte kotvy, Tulák a mnoha dalšími.

Gospely v němčickém kostele

V němčickém kostele zněly písně kapely Good work

Klávesy, flétny, smyčce, elektrická i basová kytara ale i taky bicí. To všechno, spolu s třicetičlenným sborem se vešlo na místo oltáře do kostela sv. Máří Magdaleny v Němčicích nad Hanou, kam v sobotu zavítala gospelová kapela Good work, známá spíše pod starým názvem Paprsky.

Borovany, ilustrační foto

Mládež zůstane zatím bez klubu

Borovany – Záplavu emocí vyvolal spor kvůli fungování Otevřeného klubu v Borovanech. Vedení města se jej kvůli údajnému porušování pravidel rozhodlo dočasně uzavřít a najít novou formu pro jeho provoz. Ve hře je na-příklad možnost, že by zdejší aktivity zastřešovali skauti.

Janek Ledecký.

Janek Ledecký: První vánoční koncert jsem měl už před 22 lety

Ústí nad Labem - O svátcích má Ledecký oproti svým hudebním kolegům výhodu. Vánoční album "Sliby se maj´plnit o Vánocích" se mu před 22 lety povedlo tak, že ho musí zahrát vždy celé, což je mimořádné. V Ústí v Severočeském divadle tomu v pondělí 17. prosince nebude jinak…

Kapela Kabrňáci hraje už 45 let.

OBRAZEM: Na svůj osud nežehrají, hrají. Jsou to Kabrňáci

Tloskov - I když jsou klienty Centra sociálních služeb Tloskov, naučili se to, co řada lidí žijících mimo ústav, nikdy nezvládne. Hrát na hudební nástroje. Toho, že by se z některých chovanců mohli stát muzikanti, si poprvé všiml bývalý dlouholetý ředitel centra Antonín Dušek.

ilustrační foto

Koncert pomůže vybavit bezbariérový byt

Krajková – Adventní benefiční koncert pořádá v sobotu 15. prosince Farní charita Sokolov a Farní společenství Krajková v kostele sv. Petra a Pavla v Krajkové.

Rocková skupina Doga.

Vánoce bez Dogy? Nikoli. Fanoušci se dočkají i letos

Fanoušci rockové kapely Doga si už asi Vánoce bez koncertu svých oblíbenců vůbec nedokáží představit. Nemusí. Své oblíbené muziky v podání Izziho a spol. se dočkají i letos. Tradičně pár desítek hodin po Štědrovečerní večeři uslyší rockové pecky v karvinském Music klubu Bucanero (dříve Harlekýn).

Magda Malá a Bohuš Matuš.

Koncert Magdy Malé se pro nemoc odkládá

Třebíč - Koncert Magdy Malé s kapelou Charlie Band, který se měl uskutečnit v úterý 18. prosince od 19 hodin v divadle Pasáž v Třebíči je z důvodu nemoci přeložen na 18. února příštího roku.

Ilustrační foto

Na Vánočním dvorku čeká zajímavý program

Cheb - Kdo chce o víkendu v Chebu vidět nějaký opravdu vánoční dvorek, měl by dorazit na dvorek v traktu budov Bratrské jednoty baptistů v Libušině ulici číslo 4. Konat se zde bude v sobotu a v neděli akce s názvem Chebský vánoční dvorek.

Po křestu rozeznělo prostory kostela Duo Kchun - tenorista Martin Prokeš a barytonista Marek Šulc.

Uvedli knihu a pomohli kostelu

Česká Lípa - Během adventu pořádal Vlastivědný spolek Českolipska v kostele Mistra Jana Husa křest knihy Nordböhmischer Excursions-club a 140 let vlastivědné práce na Českolipsku.

Ondřej Ruml

Děti si zazpívají společně s Ondřejem Rumlem

Nové Město na Moravě – Coby pěvecký sbor vystoupí na koncertu zpěváka Ondřeje Rumla žáci z 2. základní školy v Novém Městě na Moravě. Právě jejich učitel Zdeněk Novotný Bričkovský je autorem většiny písní na Rumlově novém vánočním albu.

David Koller

David Koller vystoupí na Střelnici

Hradec Králové - V pátek od 19 hodin vystoupí v Kulturním domě Střelnice zpěvák David Koller. Hradecký koncert bude součástí jeho úspěšné akustické tour.