Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Bílinský Březňák Cup 2018

Bílinský Březňák Cup 2019: hokej i koncert v kulturáku

Bílina – Bílinský Březňák Cup 2019, to je název druhého ročníku benefičního amatérského turnaje v hokeji, který se bude konat v sobotu na bílinském zimním stadionu. Součástí celé akce je i veřejné bruslení a koncert kapel Wanastowi vjecy revival a Lucie cover band. Výtěžek půjde na dobrou věc.

AC/CZ do Krnova přiveze revival show s originálními kostýmy, nástroji a hlavně věrnou interpretací.

AC/CZ zahraje AC/DC

Kapela AC/CZ je považována za nejlepší český revival AC/DC. Do krnovského klubu Kofola zavítá 8. února.

Smetanovské dny v Plzni.

Smetanovské dny: Tři desítky akcí

Plzeň - Sopranistka z USA, jeden z nejstarších komorních souborů na světě, známý improvizátor a multiinstrumentalista, hvězdná harfistka, ale také studenti plzeňské konzervatoře nebo členové České astronomické společnosti či plzeňský folklorní soubor. Ti všichni vystoupí během 39. ročníku festivalu Smetanovské dny, který se v Plzni koná od 28. února do 28. března.

Koncert skupiny Olympic v Mladé Boleslavi.

OBRAZEM: Legedární Olympic zahrál v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Veleúspěšná a oblíbená kapela Olympic, která na českém hudebním nebi září už desítky let, zavítala v úterý do mladoboleslavského Domu Kultury. Jednalo se o jednu ze zastávek v rámci Permanentního turné 2019. V rámci turné má Olympic naplánováno asi 5 až 6 koncertů na každý měsíc roku 2019. V únoru se stihnou zastavit ještě v Liberci (6. února) nebo v Košicích (15. února). Potom si pánové dají měsíční dovolenou a budou pokračovat zase 26. března v Jilemnici. Poslední koncert letošního roku (v rámci turné) potom odehrají 1. listopadu na V.I.P. akci v Hluku.

Ilustrační foto

V Divadle 29 bude znít jazz

Pardubice - Český jazzový saxofonista Luboš Soukup přiveze ve čtvrtek do pardubického Divadla 29 nejen sebe, ale i své mezinárodní jazzové kvarteto rozšířené o pětičlennou dechovou sekci.

NoName

No Name zahrají v Jihlavě

Jihlava – V krajském městě se ve středu 6. února večer představí desetinásobní držitelé Slavíka bez hranic, slovenští No Name.

Klášter v Sokolově hostí monumenty Martina Káni.

Klášter v Sokolově hostí monumenty Martina Káni

Sokolov – V sokolovském klášterním kostele svatého Antonína začala včera reprezentativní výstava tvůrce monumentálních výtvarných objektů Martina Káni, známého expresívními sochami, figurálně inspirovanými obřími „sci-fi“ pódii pro rockové koncerty a působením v angažované umělecké skupině Ztohoven.

Dana Batulková

Batulková, Onder a další hvězdy zatančí s Melodií

Jihlava – Tanečník Jan Onder, herečka Dana Batulková, atletka Kateřina Baďurová, zdravotní sestřička Marie Nahodilová a jihlavský pěvecký sbor Melodie. Víte, co mají všichni jmenovaní společného? Je to netradiční koncertně-taneční vystoupení, které se uskuteční v sobotu 23. února v Horáckém divadle Jihlava.

Zámek Vartenberk ve Stráži pod Ralskem.

Miliony pomohou v obnově zámku ve Stráži i kostelům

Liberecký kraj – Zatím jen zvenku či z nádvoří mohou návštěvníci obdivovat zámek Vartenberk ve Stráži pod Ralskem. A díky postupné rekonstrukci už je na co se dívat. Po nové střeše se město před dvěma lety pustilo do opravy fasády rozlehlého objektu, na kterou letos dostane od Libereckého kraje téměř milion korun. Peníze pošle hejtmanství i dalším pěti ohroženým památkám na území kraje.

Slash.

Sezona velkých koncertů začíná. Únor zve na Slashe, Zaz i Shakin' Stevense

O první letošní megakoncert v Česku se postará Slash, kterého doprovodí Myles Kennedy and The Conspirators. Legendární kytarista se vrací rok a půl poté, co v Praze vystoupil na letišti v Letňanech s kapelou Guns N' Roses. Tentokrát představí čtvrtou sólovou desku Living the Dream, která vyšla loni v září. Poctivé hardrockové album skládal rocker v cylindru a černých brýlích se zpěvákem Mylesem Kennedym.  

Roman Tomeš v muzikálu Vlasy

Muzikálový Ježíš Roman Tomeš odstartuje sólové turné Navěky v Liberci

Liberec – Zpěváka Romana Tomeše považuje hudební kritika za jeden z největších talentů české muzikálové scény. Režiséři mu svěřují ty pěvecky nejnáročnější role jako například Ježíše i Jidáše z muzikálu Jesus Christ Superstar nebo nejnověji Bergera z Vlasů. Teď nastupuje sólovou autorskou dráhu.

Bosch uspořádal charitativní Novoroční koncert ve stylu Vídeňských filharmoniků

Bosch uspořádal charitativní Novoroční koncert ve stylu Vídeňských filharmoniků

Jihlava /FOTOGALERIE/ -  V rámci již sedmého benefičního Novoročního koncertu firmy Bosch v Jihlavě prezentovala v neděli 13. ledna populární Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou Marka Štilce nejznámější skladby Vídeňských filharmoniků ve stylu tradičních skladeb Johanna Strausse ml. nebo Franze Lehára. Na koncertě zazněla i řada světoznámých filmových melodií.

Vystoupení mladých umělců z Domažlic a okolí v MKS Domažlice.

OBRAZEM: Mladí umělci se předvedli na společném koncertě

Domažlice – Na jevištních prknech městského kulturního střediska se v poslední lednový den sešli mladí umělci z Domažlic a blízkého okolí, kteří se po absolvování Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha rozhodli pokračovat ve studiu na konzervatořích a jiných vysokých školách.

Vernisáž výstavy o Petru Ebenovi se v Divišově divadle uskutečnila ve čtvrtek 31. října. Přístupná bude do konce února.

Devadesátiny Petra Ebena připomněl koncert i výstava

Žamberk - Prokop Diviš, Eduard Albert, Petr Eben. To jsou tři z několika desítek slavných rodáků Žamberka. A právě třetímu zmíněnému, jehož jméno nese zdejší základní umělecká škola, by 22. ledna bylo devadesát let.

Školáci cvičí operu Brundibár.

To bude premiéra! Školáci cvičí operu Brundibár

Kraslice, Klingenthal – Hudebně nadaní žáci z Kraslic a sousedního Německa začali zkoušet operu. Nese název Brundibár a premiéra se uskuteční už v březnu. Žáci nyní intenzivně zkouší. O chystané opeře více v rozhovoru s kantorkou Zlatuší SELLINGER ze Základní umělecké školy v Kraslicích.

Filharmonie Gustava Mahlera. Ilustrační foto.

Jihlavská filharmonie na únor nachystala tři akce

Jihlava - Tři akce na únor nachystala jihlavská Filharmonie Gustava Mahlera. Klavírní recitál Anny Ilchuk a Anfisi Bobylové, studentkami přestižní rakouské univerzity v Grazu, se uskuteční v neděli 3. února. Na programu budou slavné skladby J.S. Bacha, L. van Beethovena, F. Chopina, F. Liszta, F. Schuberta, S Rachmaninova a dalších. Koncert začíná v 19 hodin v Domě filharmonie.

Hudbou v ulicích v podobě Zmrzlého jazzu a závěrečným koncertem patrona festivalu Petera Lipy vyvrcholil letošní ročník JazzFestu Znojmo.

JazzFest letos vidělo 2100 lidí

Znojmo –Vyšší návštěvností než loni a několika novinkami se může pochlubit právě skončený 12. ročník JazzFestu Znojmo.

Skupina Sendwitch slavila na turné po boku Rybiček 48 úspěch.

Sendwitch má nový klip. Zachycuje euforii z turné

Poděbrady /VIDEO/ - Poděbradská skupina Sendwitch přichází s novým videoklipem Nahoru dolu s přispěním Kuby Ryby z kapely Rybičky 48. Videoklip zachycuje neskutečnou atmosféru dvou největších koncertů turné Best fu(c)k off, které na podzim kapela absolvovala po boku Rybiček 48. V klipu je vidět energie a nadšení tisíců návštěvníků vyprodaných zastávek v Praze a v Brně.

Žáci a žákyně základní školy Brána vystoupí se sborem Severáček.

Poslední den prvního pololetí školáci prozpívali

Nová Paka - Pro pololetní vysvědčení si děti navštěvující základní školu Brána přišly do Hotelu Centrál. Místo vyučování je čekala hudební přehlídka, při které všichni školáci svým spolužákům zazpívali pečlivě nacvičenou píseň.

Ilustrační foto.

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Koncerty místních kapel i povídání cestovatele Ondřeje Ježka. To vše v dnešních Tipech deníku.

Neřež

Neřež hraje v Draku

Hradec Králové - Skupina Neřež je stálicí folkových i rockových festivalů a každý rok absolvuje okolo stovky koncertů v Čechách i na Slovensku.

Bohuslav Martinů

Polička oslavuje dvojí výročí Bohuslava Martinů

Polička – Roky 2019 a 2020 přinášejí dvě významná výročí poličského rodáka Bohuslava Martinů. Letos uplyne 60 let od jeho úmrtí a příští rok to bude 130 let od jeho narození. V Poličce proto chystají velké oslavy. 

Ze zahájení výstavy obrazů Jakuba Königa v poděbradské kavárně Kafíčko.

Muzikant König vystavuje v Kafíčku obrazy

Poděbrady - Kavárnu Kafíčko v Poděbradech budou celý únor zdobit obrazy muzikanta Jakuba Königa. Ten svou výstavu zahájil koncertem projektu Zvíře jménem Podzim. „Propojení hudby, se kterou mu pomáhal Aid Kid, četby a promítání artových krátkych videí, určitě ve všech zanechalo hluboký zážitek,“ popsala dramaturgyně Kafíčka Jana Langrová.

Koncert na střeše k výročí posledního vystoupení Beatles v Třebíči.

Jako legendární Beatles. Třebíčští muzikanti hráli na střeše

Třebíč /VIDEO/ – Před padesáti lety zněly písně Beatles ze střechy. Poslední koncert skupiny se 30. ledna 1969 konal na střeše nahrávacího studia Apple v Londýně. V Třebíči se ve stejný den o půl století později uskutečnilo živé vystoupení, také na střeše a s hojnou účastí.

Cestovatel Ladislav Zibura.

Krátce z Orlickoústecka

Orlickoústecko - Vyprávění cestovatele Ladislava Zibury i pocta Petru Ebenovi. To vše nabízí dnešní kulturní program v Ústí a Žamberku.

Jakub Smolík v klatovském divadle.

OBRAZEM: Smolík vyprodal klatovské divadlo

Klatovy - Plné hlediště klatovského divadla si přišlo v úterý užít koncert zpěváka Jakuba Smolíka s doprovodnou kapelou. Během večera zazněly známé hity, které si s ním mnozí i zazpívali.