Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Vánoční Lukáš Hynek Krämer a spol. vystoupili v sobotu 22. prosince na posledním ze čtyř adventních koncertů, které si pro věrné posluchače připravil Zámek Příčovy.

Zámek v Příčovech rozezněly vánoční písně

Příčovy /FOTOGALERIE/ - Vánoční Lukáš Hynek Krämer a spol. vystoupili v sobotu 22. prosince na posledním ze čtyř adventních koncertů, které si pro věrné posluchače připravil Zámek Příčovy. Od 15 hodin doprovázely Lukáše Hynka Krämera, který zpívá v bas a basbarytonu, i jeho děti. On sám zahrál na housle, cello, klávesy a další koledy a vánoční melodie ve velebných kulisách barokního zámku.

Na Štědrý den si letos Přerované mohli opět vybrat ze dvou vánočních koncertů. Na náměstí TGM zahrála kapela Revox. Před Obchodním centrem Galerie Přerov zazpíval Pavel Novák.

Přerov opět rozezněly dva štědrodenní koncerty. Bavily oba

Na Štědrý den to v Přerově žije, jako v málokterém městě v zemi. Stejně jako loni i letos si obyvatelé města mohli v tento sváteční čas dopřát hned dva vánoční koncerty pod širým nebem. Ohlasy jsou stejné jako v loňském roce, kdy měla tato „novinka“ premiéru. Někteří posluchači tento počin vítají. Jiní stále nešetří kritikou. Koncerty se totiž konají na jiném místě, ale téměř ve stejný čas.

Vánoční koncert Svatoboru

FOTO: Ve Smetanově sále zazpíval Svatobor

Vánoční koncert sušického pěveckého sboru Svatobor si v sobotu před Vánoci hned vychutnal zcela zaplněný Smetanův sál sušického gymnázia. A to hned dvakrát, pro velký zájem byly koncerty naplánovány dva.

Talentovaná bubenice Marcela Čachotská ze Sloupu.

Jako malá začínala na kyblících, dnes hraje jako bubenice v kapele

Sloup - Holka, co hraje na bicí, působí v kapele vždy tak trochu exoticky. Mladá bubenice Marcela Čachotská ze Sloupu na Blanensku říká, že lidé na ni většinou reagují dobře. „Většinou to obdivují nebo čekají, co předvedu, a pak za mnou přijdou překvapení, že jsem dobrá,“ usmívá se devatenáctiletá dívka.

Kapela Spolektiv z Českých Budějovic na svém vystoupení v Jindřichově Hradci.

OBRAZEM: Zpívání na schodech

Jindřichův Hradec - V pátek 21. prosince, na posledním letošním koncertu, na schodech Gymnázia Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci, vystoupila kapela Spolektiv z Českých Budějovic.

Pacientům sušické nemocnice zahráli Paddy´s Bangers

FOTO: Pacientům v nemocnici zahráli Paddy´s Bangers

Sušice – Mimo domov tráví větší část letošních Vánoc téměř osmdesátiletý Václav Kopačka. V listopadu měl mozkovou příhodu a podle prognóz měl být po rekonvalescenci v sušické nemocnici už od pátku 21. prosince doma.

Vánoční zpívání koled v kostele sv. Václava v Jindicích.

OBRAZEM: Kostel v Jindicích nabídl koledy i Betlémské světlo

Jindice - Pro všechny ty, kteří si chtěli užít sváteční atmosféru před štědrým večerem, zaposlouchat se do vánočních písní nebo si vzájemně popřát hezké svátky, připravili farníci z Jindic v pondělí 24. prosince již tradiční Zpívaní koled. Z kůru místního kostela svatého Václava zazněly skladby v podání lyrického barytonisty Víta Vlasáka za varhanního doprovodu Ivana Fišera. Po skončení koncertu si lidé mohli domů odnést Betlémské světlo.

Ilustrační foto

Vánoční varhanní koncert

Pardubice - Na první svátek vánoční se uskuteční 11. Vánoční varhanní koncert, a to od 17 hodin u Husova sboru v Pardubicích.

Vánoční koncert Dětského pěveckého sboru Vocantes v Městském domě v Přerově

Vánoční koncert sboru Vocantes nadchl publikum

Vánoční písně a koledy, ale i spirituály a sólová vystoupení talentovaných zpěváků - takový byl koncert Pěveckého sboru Vocantes, který se konal v sobotu večer v Městském domě v Přerově.

DM Band při vánočním koncertu.

DM band vánočně pošesté

Planá – Tradiční vánoční koncert nabídla populární hudební formace DM band, kterou tvoří zpěvačka Diana Maříková a hráč na klávesové nástroje Martin Liebl.

Na akci Starostův svařák vystoupila dva dny před Štědrým dnem v Břeclavi Yvetta Blanarovičová. Lidé se bavili, ochutnávali svařák z četných stánků nakupovali typické vánoční zboží i dobroty. Děti se bavily třeba na kolotoči.

Blanarovičová udělala čertíka, svařák voněl parkem

Břeclav /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Před budovou břeclavského gymnázia je v sobotu živo. Desítky lidí zaplnily prostor před pódiem, na kterém má své vánoční vystoupení herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová. Zpěvačka pak přes početný dav posluchačů vidí dlouhou uličku lemovanou vánočními stánky se svařákem, palačinkami či vánočními ozdobami a dalším tradičním zbožím.

Vlna tsunami si v Indonésii v prosinci 2018 vyžádala desítky mrtvých

Deset minut děsu. Vše zčernalo, popsal přeživší. Vlna smetla před diváky kapelu

/VIDEO/ Zbořené domy, ulice zaplavené bahnem a převrácená auta. Tragická je bilance úderu vlny tsunami v Indonésii, která zasáhla obě strany Sundského průlivu v sobotu večer. Při neštěstí zemřelo 222 lidí, stovky dalších jsou zraněny. Podle přeživších tragické události šlo o deset nejhorších minut jejich života, před ničivým živlem se totiž nešlo schovat. 

Eva Urbanová

Komorní soubor zakončí sezonu

Pardubice - Komorní soubor Barocco sempre giovane uzavře letošní sezonu tradičním Svatoštěpánským koncertem v Sukově síni Domu hudby v Pardubicích ve středu 26. prosince v 17 hodin.

Ilustrační foto.

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Předvánoční koncert i pořádný mejdan mezi svátky ve Vysokém Mýtě.

Koncert Koncert Dechového souboru Prachatice.

OBRAZEM: Koncert dechového souboru

Prachatice - Koncert Dechového souboru Prachatice si mohli posluchači vychutnat v pátek 21. prosince v aule prachatického Gymnázia. Dirigentem byl Václav Franz.

Zpěvák a rodák z Chebu Hynek Tomm.

Chebský rodák zazpívá v muzeu

Do Chebu opět míří chebský rodák a zpěvák Hynek Tomm. Připravil si koncert svých nejznámějších skladeb. Poslechnout si je bude možné v prostorách Muzea Cheb, a to ve středu 26. prosince od 14 hodin. Hostem bude klavírní sólistka Táňa Vaněčková Šafránková.

Ilustrační foto

Koncerty vybírají na opravu varhan

Králicko – Vím já kostelíček …aneb Veselým hlasem zpívejme. To je název každoročního zimního putování s písničkou s cílem nashromáždit další prostředky na opravu varhan ve vesnických kostelících na Králicku.

Dechová hudba Vysočanka z Brtnice.

Vysočanka ladí do vánoční atmosféry celý kraj

Vysočina - Tradiční ladění do předvánoční atmosféry připravila svým příznivcům a posluchačům dechová hudba Vysočanka z Brtnice u Jihlavy, s kapelníkem Jiřím Vorlíčkem ml. Vrcholem těchto koncertů po Vysočině bude poslední koncert u Vánočního stromu v Lukách nad Jihlavou v sobotu dne 22. 12. 2018.

Vánoční koncert v aule benešovského gymnázia.

Vánoční koncert v benešovském gymnáziu přilákal stovky diváků

Benešov /FOTOGALERIE/ - Zcela zaplněnou aulu benešovského gymnázia rozezněly ve středu 19. prosince večer tóny vánočního koncertu pěveckého sboru a studentů školy. První část programu se nesla v duchu populární hudby. Publikum přivítala sbormistryně Jana Šeborová, která v převlečení za detektiva Clouseaua pátrala po zmizelém sboru.

ilustrační foto

Vánoční koncert sboru Smetana

Jičín – Vánoční koncert sboru Smetana pod taktovkou sbormistra Vítězslava Čapka se koná dnes od 19 hodin v Porotním sále jičínského zámku.

Již po pětadvacáté připravil Dětský pěvecký sbor při Základní škole Jince koncert věnovaný blížícím se Vánocům.

OBRAZEM: Vánoční koncert v jinecké základní škole

Jince - Již po pětadvacáté připravil Dětský pěvecký sbor při Základní škole Jince koncert věnovaný blížícím se Vánocům. Jeho vedoucí Jitka Šmejkalová věnovala programu velkou pozornost. Čtvrtstoletí se přece často neslaví.

Karla Kosteru od pořádání vánočního koncertu neodradila ani nepřízeň bývalého režimu.

Tradiční vánoční koncert už ve středu

Známý sbormistr z Opavska Karel Kostera ani ve třiaosmdesáti letech nepřestává s organizováním svých vánočních koncertů a také v letošním roce bude tradice pokračovat.

Zuška potěšila stovky posluchačů.

ZUŠka potěšila stovky posluchačů

Prachatice - Adventní koncertní maraton zakončili žáci i učitelé ZUŠ Prachatice v tomto týdnu šesti koncerty pro mateřské a základní školy.