Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Pamětní desku připomínající cembalistku Zuzanu Růžičkovou odhalil na budově plzeňské konzervatoře primátor Martin Baxa

Pamětní deska připomíná slavnou cembalistku Zuzanu Růžičkovou

Plzeň - V budově, v níž cembalistka světového významu Zuzana Růžičková zahájila svou dlouhou kariéru lemovanou mnoha úspěchy i důležitými hudebními počiny, byla v pondělí odhalena pamětní deska, která tuto plzeňskou rodačku připomíná. Právě v pondělí by se dožila 92 let. Zuzana Růžičková zemřela v září roku 2017.

Mirek Jiřišta.

Spolek přátel Mirka Jiřišty uspořádá vzpomínkový koncert

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - První vzpomínkový večer na kapelníka Miroslava Jiřištu pořádá Spolek přátel Mirka Jiřišty. „Večer je organizován jako vzpomínka na zesnulého kutnohorského rodáka, kapelníka, muzikanta, nestora dobré české muziky na Kutnohorsku a okolí a výborného kamaráda a čestného občana Kutné Hory,“ řekl předseda spolku Antonín Novotný.

Bistro Chez Martine ve Znojmě hostilo koncert Dana Vertíga a Vojty Kulicha.

Kytara, harmonika i vtípky. V Chez Martine zpívali Kulich i Dan Vertígo

Znojmo /FOTO, VIDEO/ - Za okny je už tma, začíná hustě sněžit a foukat studený vítr. To ale lidem nevadí. V bistru Chez Martine je totiž dostatečně teplo a útulno. Prostor se pomalu začíná plnit. Na programu pátečního večera je koncert Znojmáka Vojty Kulicha a Dana Vertíga, originálního rock´n´roll-folkpunkového písničkáře z Brna, který brázdí kluby napříč Českou republikou a aktuálně připravuje své druhé album.

Amon Amarth

Hvězdy přijíždějí, těšte se

Západní Čechy - Pod hradem Loket zahrají punkrockoví The Offspring z USA, v lochotínském amfiteátru heavymetaloví Sabaton ze Švédska.

Novoroční koncert symfonického orchestru ZUŠ.

OBRAZEM: Novoroční koncert ZUŠ zaplnil divadlo

Klatovy – V divadle v Klatovech se ve čtvrtek konal koncert symfonického orchestru při ZUŠ Klatovy. Šlo o první koncert již neuvěřitelné 56. koncertní sezóny, kterou orchestr v divadle zahájil. Program byl sestavený z populárních melodií.

Kolínští gymnazisté si užili maturitní ples.

Hostem plesu kolínských gymnazistů se stal zpěvák Thom Artway

Kolín /FOTOGALERIE/ - Stále populárnější zpěvák, držitel několika prestižních hudebních ocenění, Thom Artway, se stal hlavním hostem maturitního plesu třídy 4.B 4 kolínského gymnázia, který se odehrál v kolínském Městském společenském domě druhý lednový pátek.

Tříkrálový koncert souboru Musica di chiesa v Zrcadlovém sále na zámku ve Zruči nad Sázavou.

OBRAZEM: Tříkrálový koncert se konal ve Zruči nad Sázavou

Zruč nad Sázavou - Zrcadlový sál zručského zámku hostil v pátek 11. ledna koncert souboru historických hudebních nástrojů Musica da Chiesa, v překladu církevní hudba. Diváci si mohli vychutnat hru na rozličné historické hudební nástroje, a to dechové, strunné i klávesové.

Tříkrálový koncert v Jičíně.

Betlémská hvězda zazářila na Tři krále

Jičín - Ani nikdo z pamětníků přesně nevěděl, kolik tříkrálových koncertů se dosud konalo. Shodli jsme se, že v jičínském Porotním sále v neděli 6. ledna byl v pořadí šestý. Ale před tím hrálo a zpívalo se „U Husitů“. Nakonec není to důležité.

Tříkrálový koncert Základní umělecké školy Jihlava v Kostele sv. Jakuba Většího.

Tříkrálový koncert má tradici

Jihlava - Vánoční čas si ještě připomněli všichni, kteří si nenechali ujít tradiční Tříkrálový koncert v kostele svatého Jakuba v Jihlavě.

Kapela Mirai zahajuje novou éru

Mirai zahajují novou éru. Videoklip k singlu ØTCHI vznikl v Londýně

/VIDEO/ Pět rádiových hitů, Platinové album, ocenění v anketách Český slavík a Anděl i raketový nárůst zájmu o jejich koncerty. To je vizitka skupiny Mirai s debutovým albem Konnichiwa z roku 2017. Na tento fenomenální úspěch se pokusí navázat s novou deskou, která vyjde na podzim. Ohlašuje ji singl ØTCHI. Kapela představí nové hity ve velkých sálech, vrcholem turné bude koncert v pražském Foru Karlín.  

Malina Brothers.

Bratři Malinové vystoupí v Jihlavě

Jihlava - Své aktuální album v lednu přiveze do Jihlavy kapela Malina Brothers. V Divadle Na Kopečku bratři Malinové vystoupí v úterý 22. ledna. Koncert je součástí turné, které vyvrcholí v dubnu v brněnském Sono centru natáčením DVD, a to za účasti hvězdných hudebníků. Začátek je v 19 hodin. Vstupné vyjde na 250 korun.

Tomáš Kačo, klavírista, který vystoupí na MHF Leoše Janáčka.

Pět týdnů ve znamení tónů na dvanácti místech kraje

Na Mezinárodním hudebním festivalu (MHF) Leoše Janáčka se i letos představí světově proslulí umělci jako například pianista Sergei Babayan, houslisté Renaud Capuçon, Milan Paľa, Ivan Ženatý a houslistka Isabelle Faust.

Soňa Červena.

Aktuálně z okresu

Orlickoústecko - Za sportem na hory i do nové tělocvičny, za zpěvem i četbou, to vše na Orlickoústecku.

Ilustrační foto

Číslo dne: 284 870

Vysoké Mýto - Na kontě benefičního festivalu Hudba pomáhá je pro Davida Hermana přes čtvrt milionu korun.

Tříkrálový flétnový koncert Mateřského centra Hvězdička pod vedením lektorky Jany Šeborové.

OBRAZEM: Na Tři krále si udělali flétnový koncert

Benešov - Tříkrálový flétnový koncert Mateřského centra Hvězdička v Benešově se pod vedením lektorky Jany Šeborové konal v neděli 6. ledna 2019 odpoledne, a sice v sále tělocvičny. Koncertovalo 4. oddělení a flétnový soubor.

Harry Gregson-Williams.

Autor hudby k poslednímu filmu Star Wars bude koncertovat v Praze

Hollywoodští skladatelé John Powell (Jak vycvičit draka, Solo: Star Wars Story) a Harry Gregson-Williams (Království nebeské, Marťan) budou hlavními hosty mezinárodního festivalu Film Music Prague. Jeho osmý ročník se uskuteční od 1. do 4. února a nabídne čtyři koncerty v různých koncertních sálech české metropole.

Koncert jihlavské Filharmonie Gustava Mahlera.

Jihlavská filharmonie zve na lednové koncerty. První bude v neděli

Jihlava - Hned dva koncerty si na leden připravila jihlavská Filharmonie G. Mahlera. První komorní koncert se uskuteční v neděli 13. ledna v Domě filharmonie. začátek je v 19 hodin. Představí se houslista Marián Hrdlička za klavírního doprovodu Libuše Pančochářové.

Kongresové, výstavní a společenské centrum ALDIS (ilustrační foto).

Glenn Miller Orchestra v Aldisu

Hradec Králové - Na den přesně po roce se vrací do hradeckého Aldisu legendární Glenn Miller Orchestra se svým programem „Jukebox Saturday Night“, se kterým vyprodal české turné už loni.

S pokračováním Tříkrálové sbírky byl spojen koncert v benešovském kostele sv Anny v neděli 6. ledna 2019.

V kostele sv. Anny v Benešově spojili Tříkrálové zpívání s Tříkrálovou sbírkou

Benešov - S pokračováním Tříkrálové sbírky byl spojen koncert v kostele sv. Anny v Benešově, který se uskutečnil 6. ledna od 15 hodin. Před plným kostelem zpíval Sukův komorní sbor z Benešova. V půlce koncertu předstoupili přizvaní hosté, hlavní představitelé charit a organizací, mezi které bude rozděleno 65 procent peněz z Tříkrálové sbírky.

Tomášek bojuje od loňského května s leukémií. Obec a přátelé chystají benefiční koncert, jehož výtěžek by měl rodině pomoci financovat nákladnou léčbu.

Tříletý Tomáš bojuje s leukémií. Obec a přátelé chystají benefiční koncert

Kamenné Zboží – Příběhy vážně nemocných malých dětí nejsou nikdy veselým čtením. Zároveň však díky snaze rodičů, známých, blízkého okolí, lidí z obce, ale i zcela neznámých lidí s dobrým srdcem dávají víru a naději, že všechno dobře dopadne. Právě takový je i příběh tříletého Tomáška z Kamenného Zboží, malé obce ležící hned za Nymburkem. S pomocí přispěchalo vedení obce, konkrétně starostka Eva Špetlová.

Tříkrálový koncert v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Sedlci.

OBRAZEM: Tříkrálový koncert v sedlecké katedrále přispěl do sbírky

Kutná Hora - Tříkrálová sbírka začala v Kutné Hoře v sobotu 5. ledna a pokračovat bude až do neděle 13. ledna. Přispěl do ní také Tříkrálový koncert, který se uskutečnil v katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Sedlci. Na koncertě, který pořádala Římskokatolická farnost Kutná Hora Sedlec, vystoupila Schola mládeže KUSCH a žáci Základní umělecké školy v Kutné Hoře.