Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Hanka Kosnovská & Veronika Hložková

Kotelna hostí jedinečný koncert

Litomyšl – V pátek 21. prosince vystoupí Hanka Kosnovská v litomyšlské Kotelně a poprvé představí svůj sólový projekt za doprovodu kapely.

Babiččino údolí

Na Sychrov i do Babiččina údolí můžete vyrazit na lidové koledy

Severovýchodní Čechy – Pokud si celý rok slibujete, že se vypravíte na nějaký zámek a opět vám to nevyšlo, nemusíte litovat. Prohlídky, a to dokonce vánoční, na vás čekají i během vánočních prázdnin. Vypravit se můžete na Sychrov, Hrubý Rohozec anebo třeba do Babiččina údolí u Ratibořic.

Autorka zpracovává materiál z cesty i osobní deník. Plánuje vytvořit videoklip, píseň a filmový dokument, který se bude dotýkat právě sociálně kulturních zážitků. S Milli cestoval i její manžel, Kuba Neubert, který se pohybuje na vozíku.

Milli Janatková uspěla na hudebně výtvarném turné v Indii

Mělník - Milli Janatková, osobitá zpěvačka, multiinstrumentalistka, skladatelka, výtvarnice a lektorka hudebně i výtvarně účinkovala v indickém Západním Bengálsku. V listopadu vystoupila na festivalech Pot Maya v Pingle, Baul Fakiri Mela v Tepantaru a dvakrát v Kalkatě. První kalkatské vystoupení proběhlo pod mangovníky v klubu Akhra Baitanik. Turné završil koncert v krásném kulturním centru Rabindra Tirtha Auditorium, zasvěceném slavnému bengálskému umělci Rabíndranáth Thákur.

Koncert Žihelského sboru zaplnil kostel na Mouřenci.

Mouřenec nabídne na Vánoce mši i prohlídky

Annín – Tradiční předvánoční a hojně navštívený koncert Žihelského sboru, který držel pozornost diváků celých dvě a půl hodiny, má za sebou kostel svatého Mořice na Mouřenci u Annína.

Ilustrační foto

Vánoční čas nabídne koncerty, ale i sladké potěšení

Střední Čechy – Vánoce, Vánoce přicházejí. Přesně v tomto duchu se nesou aktuální doporučení Středočeské centrály cestovního ruchu, která pravidelně přináší tipy pro volný čas. Tentokrát vesměs plné vánoční vůně a dýchající sváteční pohodou.

Komorní orchestr Bolech Tábor při soustředění v Želivi.

Koncert Hej mistře!

Tábor – Dnes od 19 hodin koncertuje komorní orchestr Bolech ve velkém sále Divadla Oskara Nedbala.

Zpívání koled. Ilustrační foto.

Na Štědrý den zazní koledy z oken „měšťáku“

Ani během vánočních svátků nezůstanou zavřené dveře Městského domu v Přerově. Přerované se mohou na Štědrý den přesně ve 12 hodin těšit na návrat k tradici koledování z oken „měšťáku“ v podání Věžní hudby Základní umělecké školy B. Kozánka v Přerově.

Sbor Gaudium zapěl ve vědecké knihovně.

OBRAZEM: Sbor Gaudium zapěl ve vědecké knihovně

Kladno - Koncert smíšeného pěveckého sboru Gaudium při Základní škole Moskevská Kladno pod vedením sbormistryně Lenky Kubínové se uskutečnil ve velké studovně SVK v Kladně za rekordní účasti 109 návštěvníků. Pro všechny se ani nenašlo místo k sezení, tak někteří z nich koncert absolvovali vestoje.

Výstava vánočních stromků je pevnou součástí adventního období v Hrádku.

V hrádeckém Chrámu Pokoje vystavovali originálně ozdobené stromky

Hrádek nad Nisou – Rekordních 26 vánočních stromků bylo letos k vidění na tradiční výstavě v chrámu Pokoje v Hrádku nad Nisou. Smrčky zdobí děti ze základních či mateřských škol, ale také senioři nejen z Hrádku, ale i z blízkého Německa či Polska.

Kostel sv. Linharta není běžně veřejnosti přístupný. Bývá otevřen většinou jen v době mší, a tak dalším bonusem adventní neděle byla prohlídka prostor kostela.

Česká mše vánoční se rozezněla celým kostelem

Cítov /FOTOGALERIE/ - Kostel sv. Linharta v Cítově se třetí adventní neděli zcela zaplnil lidmi a změnil se na chvíli v koncertní síň. Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby rozhodně k adventu patří. Vystoupení Ledčického příležitostného sboru a orchestru pod taktovkou dirigenta Jakuba Kydlíčka byl opravdu velký zážitek umocněný skvělou akustikou chrámu.

Adventní koncert se konal v Bohdanči.

OBRAZEM: Adventní koncert v Bohdanči

Bohdaneč - Ve středu 19. prosince v bohdanečském kostele zahrála vánoční muziku country skupina Trampoty společně s komorním pěveckým souborem Freetet. Mimo jiné zazněly i písně z jejich CD s názvem Na koledě v Horách Kutných.

Koncert si přišlo vychutnat sto padesát diváků.

Adventní koncert „vydělal“ dětskému oddělení deset tisíc korun

Nové Město na Moravě - Dalších deset tisíc putuje na konto nového dětského oddělení Nemocnice Nové město na Moravě. Adventní koncert Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů (BROLN), který uspořádalo nemocniční zařízení, totiž přilákal nečekané množství diváků. Do podkroví Horácké galerie jich dorazilo sto padesát.

Klarinetový soubor opět zářil.

Zlato z Prahy pro klarinety

Prachatice - Klarinetový soubor Prachatice rozšířil sbírku svých zlatých trofejí o zlatou cenu, kterou získal na Mezinárodním festivalu Pražské vánoce, který se letos konal v centru hlavního města v kostele U Salvátora nedaleko Staroměstského náměstí.

Ilustrační foto

Opravě varhan pomůže i muzika

Králicko - Tři ze čtyř jsou už hotové. Řeč je o projektu Vím já kostelíček, díky jehož finanční sbírce se podařilo opravit už troje varhany ve vesnických kostelících na Králicku. Letos se vybírá na varhany v kostele svaté Anny v Horní Lipce.

Koncert kapely Elán v Ústí nad Labem.

OBRAZEM: Elán se loučil hitově, vesele i smutně. A naposledy

Ústí nad Labem - Zcela zaplněna byla ústecká Zlatopramen Aréna, náš zimní stadión, kde slavila slovenská pop rocková kapela Elán 50. výročí svého vzniku. Dnes jen tříčlenný Elán v sestavě Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Josef Baláž (kytara, zpěv) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv) rozšířil sestavu o smyčce, dívčí sbor, kytary a další hudební nástroje.

Smiling Orchestra v USA.

Smiling String Orchestra se vrátil ze zámoří

Hradec Králové - Čtrnáct dní v zámoří a první skutečné koncertní turné v životě prožilo na přelomu listopadu a prosince jednadvacet mladých hudebníků ze smyčcového orchestru Smiling String Orchestra z Hradce Králové. Domů se vrátili koncem minulého týdne.

Ilustrační foto

Vystoupí sbor umělecké školy

Ve středu se v pardubickém Husově sboru na Olšinkách koná vánoční vystoupení žáků a souborů hudebního oboru Základní umělecké školy Havlíčkova Pardubice. 

Poslední z devíti vánočních koncertů The Gospel Family se uskutečnil v Kovozoo Staré Město.

Gospelový koncert uspával Ježíška v kovo-dřevěném betlémě

Nedělní velkolepý koncert třicetičlenného sboru The Gospel Family z Nové Dubnice, držitele ceny Zlatá Europea od Evropské unie umění, si v interní expozici Kovozoo Staré Město nenechalo ujít 550 posluchačů. Kouzelný gospelový koncert v nich bude ještě dlouho doznívat.

Z koncertu Malých velkých umělců.

Malí velcí umělci vystoupili v Plzni

Loučim, Plzeň - Malí velcí umělci, tak zní název koncertu, který se konal v prostorách přednáškového sálu Západočeského muzea v Plzni na začátku adventní doby v pondělí 4.prosince.

Spiritual kvintet

Spirituál Kvintet zahraje v Liberci tradiční hity i novinky

Liberec /ROZHOVOR/ – Gospely, spirituály, pražské, irské i skotské balady, ale také renesanční hudba a moravské lidovky. Legendární skupina Spirituál Kvintet ani letos nezklame své liberecké publikum a přijede se svým vánočním programem. Koncert se koná v Domě kultury ve čtvrtek od 19.30.

Spiritual kvintet

Spirituál Kvintet zahraje na severu tradiční hity i novinky

Liberecký kraj /ROZHOVOR/ – Gospely, spirituály, pražské, irské i skotské balady, ale také renesanční hudba a moravské lidovky. Legendární skupina Spirituál Kvintet ani letos nezklame své liberecké publikum a přijede se svým vánočním programem. Koncert se koná v Domě kultury ve čtvrtek od 19.30.

Spiritual kvintet

Spirituál Kvintet zahraje na severu tradiční hity i novinky

Liberecký kraj /ROZHOVOR/ – Gospely, spirituály, pražské, irské i skotské balady, ale také renesanční hudba a moravské lidovky. Legendární skupina Spirituál Kvintet ani letos nezklame své liberecké publikum a přijede se svým vánočním programem. Koncert se koná v Domě kultury ve čtvrtek od 19.30.

Dechovka je cool, tvrdí mladí muzikanti.

VIDEO: Dechovka je cool, tvrdí mladí muzikanti

Slaný - Více jak tři desítky mladých muzikantů dechového orchestru Základní umělecké školy Kladno, 5. května, se představí na veřejném koncertu těsně před Vánocemi 20. prosince od osmnácté hodiny v Městském divadle ve Slaném.

Koncerty Tarji, které zpěvem doprovázel pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad, se setkaly u posluchačů s velkým ohlasem.

Vánoční koledy znějí v podání Tarji Turunen úžasně a podmanivě

ROZHOVOR / Legendární okouzlující finská sólová rocková a metalová zpěvačka Tarja Turuner po loňských naprosto úchvatných a také beznadějně vyprodaných koncertech v Praze a v Olomouci se představila ve druhém prosincovém týdnu okouzlujícími koncerty v Olomouci, Zlíně, Znojmě a Ostravě.

Ilustrační foto.

Tipy Deníku

Orlickoústecko - Vánoce budou na okrese plné hudby.