Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Americká kapela Kiss vystoupila 19. června v Edenu v rámci svého "posledního" turné.

Když Eden ovládne rock. Skupina Kiss při loučení předvedla velkou show

/FOTOGALERIE/ Vystoupením kapely Kiss na fotbalovém stadionu v pražském Edenu ve středu vyvrcholil druhý ročník hudební akce nazvané Prague Rocks. Americká skupina, která do metropole dorazila v rámci svého údajně posledního turné End of the Road (Konec cesty), nabídla velkou pyrotechnickou a světelnou show.

Kapela Mandrage.

Mandrage hrají koncerty V klubu

Plzeňská kapela Mandrage je pověstná tím, že na své turné připravovala pro fanoušky velkolepou show s pečlivě vypilovanými detaily a hrávala ve velkých sálech, vždyť patří mezi nejpopulárnější české kapely. Svá tour většinou na jaře zahajovala v plzeňském Pekle. Letos je však vše jinak.

INFLAGRANTI A JOSEF VOJTEK.

Tipy Deníku

Orlickoústecko - V České Třebové dnes ostartují novou výstavu, večer je v Ústí nad Orlicí v plánu koncert smyčcového tria.

Ilustrační fotografie.

V Třebíči vystoupí talentovaný mladý klarinetista

Třebíč - Druhý koncert Kruhu přátel hudby v Třebíči nabídne takzvané Pódium mladých. Ve Foyer divadla Pasáž v úterý 12. února vystoupí mimořádně talentovaný mladý klarinetista a držitel mnoha ocenění Aleš Tvrdík.

Ilustrační fotka Petrof

Faust symfonie v Petrof Gallery

Hradec Králové - Unikátní koncert slavného vídeňského pianisty Gerta Hechera a česko-makedonské klavíristky Emy Jedlička Gogove za doprovodu mužského sboru se uskuteční v úterý od 19 hodin.

Jedna z našich současných nejpopulárnějších popových zpěvaček Markéta Konvičková.

Markéta Konvičková sní o StarDance

Jedna z našich současných nejpopulárnějších popových zpěvaček Markéta Konvičková bude určitě hlavním tahákem na letošním společném plese Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy, který se uskuteční 22. února v Clarion Congress Hotel Ostrava.

Pavel Novák

Vzpomínka na Pavla Nováka. Před deseti lety odešla legenda

Před deseti lety se té zprávě každý zdráhal uvěřit, přestože zdravotní stav Pavla Nováka byl už dlouhou dobu velmi vážný. Přesto smrt hudebního idolu, kterého milovala především starší generace, 11. února 2009 zasáhla celý Přerov.

Pavel Novák

Morava má... Vzpomínka na Pavla Nováka, zemřel před 10 lety

FOTOGALERIE / Před deseti lety se té zprávě každý zdráhal uvěřit, přestože zdravotní stav Pavla Nováka byl už dlouhou dobu velmi vážný. Přesto smrt hudebního idolu, kterého milovala především starší generace, 11. února 2009 zasáhla celý Přerov.

Z únorového pouťového koncertu.

FOTO: Pouťový koncert zaplnil lázeňský kostel

Konstantinovy Lázně – Ačkoliv hlavní sezona poutí a pouťových slavností připadá především na léto, Konstantinovy Lázně tvoří výjimku. Pouť tam slaví v den Panny Marie Lurdské, tedy 11. února. O víkendu si tamní farnost připomněla svátek koncertem a mší svatou.

Představí novou desku Bad Time For Gentlemen, zavítá také klubů v Moravskoslezském kraji.

Monkey Business vyráží na jarní klubové turné

Ostrava – Loni v říjnu vydala kapela Monkey Business nové CD s názvem Bad Time For Gentlemen. Nyní na tento hudební počin naváže stejnojmenným klubovým turné po českých a slovenských městech.

Vystoupení táborských Kalle v baru v Lysé nad Labem potěšilo hodně návštěvníků.

OBRAZEM: Kalle se blýskli v baru Patro

Lysá nad Labem - Alternativní duo, které si říká Kalle, se hudebně blýsklo v baru Patro v Lysé. „Připomínalo to staré časy v devadesátých letech minulého století, kdy se na koncerty sjížděli fandové i z okolních měst. Zaznamenal jsem vnímavé posluchače z Nymburka, Čelákovic nebo Brandýsa,“ uvedl spokojený organizátor koncertu Martin Podaný.

Prosklený altán stojí v broumovském Schrollově parku. Pochází nejspíš ze začátku 20. století.

Altán, který zdobí park v Broumově, projde obnovou

Broumov - Prosklený altán, jenž je ozdobou Schrollova parku v Broumově, se opět zaskví novotou. Altán, ve kterém se konají svatební obřady, koncerty i výstavy, by letos měl projít obnovou za více než dva miliony korun.

Roger Waters vystoupil 27. dubna v pražské O2 Areně.

Hvězdy kontra politika. Patří do zábavního průmyslu?

Poslední dobou je toho plno. Protesty proti koncertu Mariah Carey v Saúdské Arábii. Výzva k bojkotu Eurovize, která se letos koná v Izraeli. Tlak na umělce vystupující o přestávce Super Bowlu. Politika a zase politika. Patří do zábavního průmyslu?

Soundtrack Poděbrady.

Kraj chce podpořit Soundtrack částkou 4 miliony

Poděbrady, Praha – Pořadatelé prestižního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack zřejmě dostanou od poděbradské radnice a Středočeského kraje stejnou podporu, jako v loňském roce. Dohromady 6 milionů korun.

Ilustrační foto

Bohemian Rhapsody - příběh Freddie Mercuryho

Strakonice – Jen těžko lze najít v historii hudby takovou postavu, jakou byl bezesporu Freddie Mercury, zpěvák, tahoun a lídr jedné z nejlepších kapel světa, legendárních Queen.

Slavnostní zahájení 661. lázeňské sezony v Karlových Varech.

Zahájení sezony zůstane věrno tradici

Karlovy Vary - Ačkoliv má nové vedení města k některým akcím pořádaným v centru Karlových Varů výhrady, schéma tradičního Zahájení lázeňské sezony se v zásadě měnit nebude.

Kapela Nerez a Lucia Šoralová

Nerez je zpět s novou zpěvačkou Lucií Šoralovou. Společně vydávají desku Zlom

/ROZHOVOR/ Skupina Nerez vstupuje do další fáze své existence pod názvem Nerez & Lucia. Rovnocennou partnerkou zakládajících členů původní formace - Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského - je zpěvačka a autorka Lucia Šoralová. Jejich nová deska Zlom, která nabízí dvanáct originálních písní, vychází 8. února na CD i LP.

Ilustrační foto

Kdo se chce v noci bavit, musí žádat o výjimku

Koncerty pod širým nebem, ale i hodové veselice nebo venkovní kulturní akce, které se protáhnou do pozdních nočních hodin, musejí pořadatelé včas nahlásit přerovskému magistrátu. Důvodem je hluková vyhláška, která začala ve městě platit od roku 2017. Jejímu schválení ale předcházely bouřlivé diskuse.

Z koncertu kapely Energit v Městském společenském domě v Kolíně.

Legendární Energit nadchl propracovanou muzikou hudební fajnšmekry

Kolín /FOTOGALERIE/ - První hudební kapelou vystupující v letošním roce v Městském společenském domě se stala první únorový čtvrtek legendární jazz rocková skupina Energit. Dlouhé hudební plochy s nezaměnitelným zvukem hammondových varhan Jana Holečka a kytary Luboše Andršta, které hnal dopředu motor basové kytary Vladimíra „Gumy“ Kulhánka a bubeníka Jiřího „Zelí“ Zelenky a převážně anglicky zpívané Janem Holečkem, uchvátily fanoušky, kteří dorazili z celého regionu.

Vizualizace podoby dobřanské školy po přístavbě.

Zazní koncert na podporu školy

Bystré - Benefiční koncert na podporu projektu přístavby školy Trivium Plus Dobřany se uskuteční v pátek od 19 hodin v Bystrém.

Ilustrační foto.

Oslaví páté narozeniny klubu Náplavka

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Vyrazte se v pátek večer bavit do klubu Náplavka v Hradci Králové. Ten slaví právě dnes pět let své existence. Oslava začne v 19.30 hodin a těšit se můžete koncerty, videoprojekci, welcome drink nebo raut po celý večer.

V úterý 12. února bude přednášet Tomáš Machula, rektor Jihočeské univerzity na téma Hledání v dnešní společnosti.

Sedm týdnů o svobodě

České Budějovice - Již pošesté se bude v části Týna nad Vltavou v Čihovicích konat cyklus přednášek a koncertů zakončený poutí do Anežského kláštera s názvem Sedm týdnů se svatou Anežkou. Série příspěvků má za cíl oživiti kulturní a duchovní dění ve městě a uchopit témata spojená s odkazem sv. Anežky.

V Brně o víkendu odstartuje největší robotická soutěž

V Brně o víkendu odstartuje největší robotická soutěž

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ - Vyrobit si vlastního svítícího robota nebo porazit stroj ve stolním fotbálku mohou v sobotu návštěvníci brněnského VIDA! science centra. Dvoudenní akci zahájí už v pátek Robotiáda. Do největšího robotického klání pro děti v České republice se letos přihlásilo rekordních 650 účastníků. Dorazí i týmy ze zahraničí.

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Je tady smršť plesů, bálů, karnevalů a divadel

Nevíte ještě, jak strávit víkend? Nechejte se inspirovat Tipy Deníku. Redaktoři Deníku pro vás vybrali ty nejzajímavější víkendové akce z Olomoucka. Nejvíce možností mají zpravidla ti, kteří holdují plesové zábavě. Na své si ale přijdou i hudební fanoušci, divadelní fajnšmekři nebo rodiče s dětmi.

Houpací koně

V Divadle 29 zahrají Houpací koně

Pardubice – Divadlo 29 v ulici Svaté Anežky České v Pardubicích v pátek hostí jednu z páteřních kapel české kytarovkové scény: Houpací koně.

Zámek v Rožmitále pod Třemšínem. Rekonstrukce se uskutečňuje postupně a po kouscích.

Situace s rožmitálským zámkem se obrací k lepšímu

Rožmitál pod Třemšínem /FOTOGALERIE/ - Před Vánoci se poprvé po dvaceti letech mohli obyvatelé Rožmitálu pod Třemšínem podívat do prostor zámku u příležitosti pořádání adventního koncertu. Zámek byl uzavřený a dlouhodobě chátral, z jedné části budov se dokonce zřítila střecha. Kvůli dluhům na dani ho zablokoval před čtyřmi lety finanční úřad. Majitelem areálu je americký podnikatel Roderick Marshall.

Benefiční koncert Křídla motýlí v Dolních Dunajovicích.

Charitativní koncert v Dunajovicích končí. Stojí moc peněz, vysvětluje starosta

Dolní Dunajovice – Nechtějí dál spolupracovat. Plánovaný šestý ročník dobročinného koncertu Křídla motýlí hudební celebrity do Dolních Dunajovic nepřivede. „Máme za to, že do charitativního koncertu se instituce zapojují, aby vyprodukovaly zisk. Ale u tohoto projektu byl náklad nějakých čtyři sta tisíc korun a výtěžek jen přes čtyřicet,“ řekl starosta obce Vít Záboj.

Tomáš Katschner, dramaturg festivalu Jazzinec.

Vždycky se mi vyplatilo vsadit na to, co jsem slyšel na živo, říká Katschner

Trutnov - Z porevolučních hudebních festivalů patří Jazzinec mezi ty nejstarší. Ale hlavně mezi žánrově nejpestřejší. A to i navzdory tomu, že jeho základem je jazz, který nepatří zrovna mezi komerčně vyhledávanou muziku. Letos má na pořadu už 21. ročník. „Opět bude nabitý, skvělý, zajímavý,“ slibuje dramaturg festivalu Tomáš Katschner.