Kreativ

ŠTÍTEK: koncert

Kuba má autismus, paranoidní schizofrenii, epilepsii a poruchu chování. Žijí v Mnichově Hradišti

Matka autisty: Bez charity mohl syn skončit v ústavu

Mnichovo Hradiště – Iveta Krsková sama vychovává jednadvacetiletého syna Jakuba, který trpí autismem, schizofrenií, poruchou chování a epilepsií. V sobotu jim přátelé uspořádali charitativní koncert v Domě kultury v Mladé Boleslavi, na kterém se vybralo 55 tisíc korun.

Koncert si nenechala ujít.

Budou sousedé uvádět jouly v pivu?

STO DRUHÉ narozeniny oslavila Zita Aschingerová z Engerwitzdorfu návštěvou novoročního koncertu v místním kulturním domě. Poblahopřáli jí tam také starosta Herbert Fürst a houslista prof. Lui Chan. „Pro kulturu zapálená dáma jim slíbila, že k novoročnímu koncertu 2020 přijde zas,“ píší OÖN.

Malina Brothers

Přijíždějí Malina Brothers

Rychnov nad Kněžnou - Bratři Malinové, banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef, se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers. K němu přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet).

Judoclub Sušice při vystoupení v PDA.

Pro Klokánek získali bezmála 50 tisíc korun

Klatovsko – Během minulého roku se na Klatovsku konala série tří charitativních koncertů pro janovický Klokánek, jehož cílem je zajistit přechodnou péči rodinného typu, dokud se nemohou děti vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče.

Avantgardní kapela Už Jsme Doma vystupuje už čtvrt století.

Avantgardní kapela Už jsme doma zaplnila klub Česká 1

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Hudební klub Česká 1 v Kutné Hoře hostil v pátek 18. ledna hudební skupinu Už jsme doma. Ta působí na hudební scéně skoro pětatřicet let. Během té doby se v ní vystřídal značný počet muzikantů, ale pilířem je a vždy byl Miroslav Wanek, zpěvák, kytarista a hráč na klávesy.

Kuba má autismus, paranoidní schizofrenii, epilepsii a poruchu chování. Žijí v Mnichově Hradišti

Na péči o postiženého syna jí chybí peníze. Pomůže koncert?

Mnichovo Hradiště - Iveta Krsková z Mnichova Hradiště je neuvěřitelně silná žena. Sama se stará o svého syna Jakuba, který na tom není po zdravotní stránce vůbec dobře. Jednadvacetiletý muž trpí autismem, paranoidní schizofrenií, epilepsií a poruchami chování. K tomu všemu má přidružené poruchy, které k závažným onemocněním prostě patří. Přátelé se rozhodli, že pro ně na sobotu uspořádají koncert.

Karel Gott.

Karel Gott zrušil narozeninový koncert, kvůli zdravotním důvodům

Karel Gott ze zdravotních důvodů zrušil narozeninový koncert, který se měl 14. června uskutečnit v pražské O2 areně k jeho osmdesátinám. Oslabená imunita mu nedovolí zapojit se naplno do příprav koncertu tak, jak by si to představoval, sdělila dnes Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Ilustrační fotografie.

Na co kam: Inspirace pro nevěsty

Hradec Králové - Už desátý ročník Svatebního veletrhu se v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne koná v Novém Adalbertinu. Návštěvníci uvidí modely svatebních šatů, aktuální svatební líčení a účesy, vazbu zajímavých svatebních kytic či úpravu svatební tabule.

Noc tuleních pásů v Krkonoších

Za tmy, na skialpech a s čelovkami na helmách chtějí zdolat zasněžené hory

Pec pod Sněžkou - Říká se, že kdo se chce projet na lyžích po Jizerských horách, stačí mu běžky. V Krkonoších jsou ale lepší skialpy, lyže se speciálním vázáním, která má při výstupu patu volnou a při sjezdu pevně uchycenou v bezpečnostním vázání. A právě takoví nadšenci se v sobotu sjedou do Pece na tzv. Noc tuleních pásů (nazváno podle stoupacích pásů, které se lepí na skluznici).

Připomínka  sebeupálení Jana Palacha

Navzdory protestům. Koncert italských neofašistů na památku Palacha se uskuteční

Koncert italských neofašistických kapel na památku Jana Palacha se bude navzdory protestům z české i italské strany v sobotu 19. ledna konat, a to v Lazise poblíž Verony. Oznámili to dnes pořadatelé ze sdružení Nomos. Ti byli nuceni hledat pro akci nový sál poté, co tento týden odřeklo pronájem veronské divadlo Teatro Stimmate. Místní úřady, městské i provinční, nicméně záštitu nad kontroverzní akcí potvrdily.

Koncert pěveckého ženského sboru potěšil seniory v domově.

Collegium Musicum ukončilo své turné

Černovice – Vrchol podzimního turné pro komorní pěvecký ženský sbor Collegium Musicum ze Staňkova se uskutečnil druhý lednový víkend v černovickém Domově pro seniory.

Tříkrálový koncert na zámku v Nižboru.

V Nižboru uspořádali první tříkrálový koncert

Nižbor /FOTOGALERIE/ - Obecní úřad v Nižboru se rozhodl v letošním roce rozšířit počet kulturních akcí, které pořádá pro obyvatele obce. Uspořádal první ročník tříkrálového koncertu. „Je to novinka v dlouhé řadě kulturních akcí, na kterých se obecní úřad podílí už řadu let společně s kolektivem pedagogů zdejší základní školy,“ poznamenal Jan Lukeš z Nižboru.

Operní pěvkyně Eva Urbanová.

Eva Urbanová, Hradišťan, Cimrmani a řada plesů. Měšťák to pořádně rozjede

/ROZHOVOR/ První měsíce roku žil Městský dům v Přerově vždy hlavně plesy a na parketu se o víkendech střídali studenti maturitních ročníků ze středních škol. „Letos chce dramaturgie nabídnout i něco navíc - divadelní představení, pohádky pro děti i koncerty,“ říká manažer kultury Městského domu v Přerově Pavel Ondrůj.

Michal David.

Vyhrajte vstupenky na koncert Michala Davida

Jednou ze zastávek populárního zpěváka Michala Davida během jeho letošního jarního turné bude také Opava. Do slezské metropole zavítá ve čtvrtek 21. března, koncert ve Víceúčelové hale v Městských sadech začne v 19 hodin.