Kreativ

ŠTÍTEK: Čížová

Fotbalisté Čížové v 19. kole okresního přeboru deklasovali Smetanovu Lhotu 10:1.

Okresní fotbal: Čížová „čepovala“ desítku, Borovany vyhrály v Záhoří na penalty

Fotbalové soutěže mužů na Písecku měly na programu další kolo. V přeboru čížovský lídr smlsnul na Smetanově Lhotě, která odjížděla s desetigólovým debaklem. Zabral poslední Oslov, který zvítězil v Kestřanech a ukázal, že se ještě o záchranu popere. V okresní soutěži došlo na souboj vedoucích týmů, v němž o vítězství Borovan v Záhoří rozhodly až pokutové kopy, takže nyní mají oba celky v čele tabulky shodný počet bodů.

Fotbalisté béčka Oslova v 14. kole okresní soutěže podlehli kovářovské rezervě 2:3. Všechny góly padly již v prvním poločase, domácí prohráli dost nešťastně, když v průběhu zápasu dvakrát nastřelili tyč a ve druhém poločase neproměnili pokutový kop.

Okresní fotbal: Favorité v přeboru neztráceli, v soutěži je zpět v čele Záhoří

/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže mužů na Písecku měly na programu další kolo. V přeboru favorité z čela tabulky nezaváhali, takže Čížová nadále vede s devítibodovým náskokem před Miroticemi a společenstvím Královy Lhoty a mirovického béčka. V okresní soutěži se do čela tabulky vrátilo Záhoří, které využilo nečekaného klopýtnutí Borovan v souboji s rezervou Sepekova.

Fotbalové soutěže mužů na Písecku mají za sebou další kolo.

Čížovský lídr uspěl až na penalty, Záhoří poprvé v sezoně prohrálo

Fotbalové soutěže mužů na Písecku pokračovaly dalším kolem. Lídr přeboru z Čížové porazil Putin až po penaltovém rozstřelu, ale nadále má komfortní náskok. Druhé Mirotice a třetí společenství Královy Lhoty a mirovického béčka ztrácejí devět bodů. V okresní soutěži přišlo o první příčku Záhoří, kterému první porážku v sezoně připravil Kostelec. Do čela se tak vyšvihly Borovany, jež potvrdily roli favorita na hřišti kovářovské rezervy. Přinášíme souhrn výsledků.

Fotbalový okresní přebor pokračoval 16. kolem. Smetanova Lhota v něm deklasovala BernarticeB/Branice 7:1.

Poslední Oslov si vyšlápl na Mirotice, Kollerova Lhota nadělovala

Fotbalový přebor Písecka pokračoval druhým jarním kolem. V něm vedoucí Čížová potvrdila roli favorita na půdě Kestřan a zároveň zvýšila na čele náskok už na deset bodů, neboť druhé Mirotice senzačně padly na hřišti posledního Oslova. Třetí je jen o skóre Smetanova Lhota, jež si i s dvougólovým přispěním exreprezentanta Jana Kollera smlsla na společenství bernartického béčka a Branic.

Okresní fotbalové soutěže na Písecku pokračovaly dalšími zápasy. Ilustrační snímek.

Okresní fotbal: Čížová poprvé narazila, Záhoří nadělovalo

Na Písecku pokračovaly dalším kolem okresní fotbalové soutěže mužů. Lídr přeboru z Čížové si připsal první porážku, kterou mu připravil společný tým Branic a bernartického béčka. Plný bodový zisk naopak v v nižší soutěži nadále drží Záhoří, které zvítězilo podeváté v řadě, když deklasovalo čížovskou rezervu.

Fotbalové soutěže mužů na Písecku měly na programu další kolo. Ilustrační snímek.

Okresní fotbal: Brankové hody v Kestřanech, činily se i Borovany

Okresní fotbalové soutěže mužů na Písecku pokračovaly dalším kolem. V přeboru viděli diváci deset gólů v Kestřanech, kde domácí tým nakonec přestřílel Smetanovu Lhotu. Svou suverenitu potvrdila vedoucí Čížová, která vyprovodila Skály půl tuctem branek. V okresní soutěži se vyznamenali především hráči Borovan, kteří zvítězili na hřišti božetického béčka 8:0. Přinášíme výsledkový souhrn.

Důkazem toho, že také v okresním přeboru Písecka běhají po hřištích bývalí prvoligoví fotbalisté, je nejenom Jan Koller, ale také kapitán Sokola Putim, pětačtyřicetiletý Michal Polodna (Příbram, Bohemians Praha 1905, Blšany, Nitra).

Okresní fotbal: Čížová zvládla šlágr v Miroticích. Rozhodl penaltový rozstřel

Na Písecku pokračovaly okresní fotbalové soutěže mužů. V přeboru byla hlavní pozornost upřena do Mirotic, kde v tabulce druhý domácí tým hostil vedoucí Čížovou. Vyrovnaný souboj rozhodly až pokutové kopy, v nichž více štěstí přálo hostujícímu celku, který tak na čele tabulky zvýšil náskok na pět bodů. V okresní soutěži potvrdilo pozici lídra Záhoří sedmigólovou nadílkou do sítě Hrazánek. Přinášíme souhrn výsledků.

Petr Janda

Exligista Petr Janda se z Písku přesunul do rodné Čáslavi

Fotbalista s bohatými zkušenostmi z profesionálního fotbalu, majitel dvou titulů se Slavií Praha, účastník Ligy mistrů, který v roce 2011 odehrál dva zápasy za národní tým. Bývalý záložník Petr Janda (36 let) naposledy působil na nejvyšší úrovni jako hráč v roce 2015 v tureckém Bolusporu, o rok později začal nastupovat v dresu Čížové v divizi. Trenérsky poté zakotvil u žákovských družstev v FC Písek. Po skončení uplynulé sezony se přesunul z rodinných důvodů od Otavy do rodné Čáslavi. V tamním klubu se stal novým šéftrenérem mládeže.

Fotbalisté Smetanovy Lhoty získali první body v sezoně. semické béčko porazili po remíze 3:3 v penaltovém rozstřelu.

Čížová i Mirotice splnily roli favorita, Bassem dal už 17 gólů

Fotbalové soutěže na Písecku měly na programu další zápasy. V přeboru okupují čelo tabulky s plným počtem bodů Čížová a Mirotice, první výhry v sezoně se dočkala Smetanova Lhota. V okresní soutěži potvrdilo vedoucí pozici Záhoří, jen o bod zaostává Kostelec s elitním střelcem Bassemem, jenž ve čtyřech zápasech nastřádal neuvěřitelných 17 gólů.

Fotbalisté na Písecku zakončili sezonu závěrečným kolem přeboru. Ilustrační snímek.

Okresní přebor: Béčko Protivína přišlo o prvenství, ale postupuje

Dohrávkou kompletního 14. kola skončil fotbalový přebor Písecka. A na závěr došlo k velkému překvapení, když do té doby vedoucí protivínské béčko doma nečekaně podlehlo předposledním Milenovicím a přišlo o titul přeborníka okresu, který si výhrou nad v tabulce třetí Čížovou zajistila rezerva Hradiště. Do I. B třídy přesto postupuje Protivín B, protože vítězný tým nemůže kvůli svému áčku v této krajské soutěži působit. Do okresní soutěže sestupuje Záhoří a nahradí jej Oslov.

Fotbalisté Oslova v závěrečném kole okresní soutěže deklasovali béčko Kovářova 11:1 a zaslouženě slaví postup do přeboru Písecka. Foto: František Bořánek

O titulu ve fotbalovém přeboru Písecka rozhodne až závěrečné kolo.

Předposlední kolo měl na programu fotbalový přebor Písecka. Vedoucí duo v něm nezaváhalo, takže protivínské béčko nadále vede o dva body před rezervou Hradiště a rozhodne až závěrečné kolo. V něm lídr přivítá Milenovice z chvostu tabulky a Hradiště třetí Čížovou.. Okresní soutěž už sezonu završila a Oslov stvrdil své prvenství jedenáctibrankovou nadílkou do sítě kovářovského béčka.

JÍZDA. Ještě před sedmi roky hrál Sokol Lom okresní soutěže na Táborsku. O víkendu si definitivně zajistil vítězství v divizi. Na snímku je v modrém u míče nejzkušenější hráč týmu Jan Šimák, devítku má na zádech nejlepší střelec divize Zbyněk Musiol. Foto

Lom vyhrál divizi a bude hrát III. třídu

Titulek tohoto článku je sice zavádějící, avšak pravdivý. Ale nebojte, Česká fotbalová liga bude mít v příštím ročníku o jednoho jihočeského účastníka navíc. Tedy pokud se v ní udrží Písek i béčko českobudějovického Dynama. Hned vysvětlíme.

Fotbalisté Oslova (ve žlutočerném) v 20. kole okresní soutěže přehráli na domácím hřišti béčko Sepekova 6:1 a upevnil si tak vedoucí postavení v tabulce.

Béčko Protivína vyhrálo až v penaltovém rozstřelu, Oslov je krok od postupu

/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže mužů na Písecku měly na programu další zápasy. V přeboru tři kola před koncem vrcholí boj béček Protivína a Hradiště o první příčku a aktuálně je dělí dva body. V okresní soutěži si Oslov upevnil pozici lídra, v čele tabulky má už pětibodový náskok a sahá po postupu. Přinášíme souhrn výsledků.

Fotbalisté Oslova vedou okresní soutěž s dvoubodovým náskokem na Kostelec, na jehož půdě v 19. kole prohráli po střelbě pokutových kopů.

Béčka Protivína a Hradiště odskakují, Oslov padl v rozstřelu v Kostelci

Fotbalové soutěže mužů na Písecku pokračovaly dalším kolem. V přeboru si vysoké výhry připsalo vedoucí duo rezervních týmů Protivína a Hradiště, třetí Čížová na ně po další porážce už ztrácí. V okresní soutěži vedoucí Oslov prohrál po penaltovém rozstřelu na hřišti druhého Kostelce, který tak stejně jako třetí béčko Sepekova ztrácí na lídra jen dva body. Závěr obou soutěží bude ještě zajímavý.

Jakub Kovář (vpravo) se svými kolegy rozhodčími Petrem Přibylem a Janem Zušťákem.

Gólman hokejové Sparty Jakub Kovář si vyzkoušel roli fotbalového rozhodčího

Hodně překvapeni asi byli minimálně někteří neinformovaní účastníci zápasu fotbalového okresního přeboru Písecka Čížová – Mirotice. Jeho řízení se totiž ujal bývalý výborný hráč Jan Zušťák a jako asistent se postavil s praporkem na pomezí gólman hokejové Sparty Jakub Kovář. „Jako rozhodčí jsem byl na fotbale poprvé, ale byla to perfektní zkušenost, kterou si rád zopakuji,“ usmíval se.

Jakub Kovář (vpravo) se svými kolegy rozhodčími Petrem Přibylem a Janem Zušťákem.

Gólman hokejové Sparty Jakub Kovář si vyzkoušel roli fotbalového rozhodčího

Hodně překvapeni asi byli minimálně někteří neinformovaní účastníci zápasu fotbalového okresního přeboru Písecka Čížová – Mirotice. Jeho řízení se totiž ujal bývalý výborný hráč Jan Zušťák a jako asistent se postavil s praporkem na pomezí gólman hokejové Sparty Jakub Kovář. „Jako rozhodčí jsem byl na fotbale poprvé, ale byla to perfektní zkušenost, kterou si rád zopakuji,“ usmíval se.

Fotbalisté Čížové prohráli tři zápasy v řadě a z pozice lídra okresního přeboru klesli na třetí místo.

Čížová dvakrát prohrála, v Protivíně penalty umí, 13 gólů v Mirovicích

Fotbalové soutěže mužů na Písecku pokračovaly o prodlouženém víkendu dalším kolem a také několika dohrávkami. V přeboru se vůbec nedařilo v tabulce třetí Čížové, která prohrála oba své zápasy a na vedoucí protivínské béčko, které zvládlo oba své zápasy v penaltovém rozstřelu, ztrácí šest bodů. V okresní soutěži je nadále čelo tabulky velmi vyrovnané a vedoucí trojice se vešla do rozmezí jediného bodu. Přinášíme souhrn výsledků.

Fotbalisté Čížové (v zelených dresech) v 19. kole okresního přeboru doma neuspěly v souboji se Smetanovou Lhotou a po porážce 1:2 klesli z prvního místa na třetí.

Čížová podlehla Smetanově Lhotě, do čela jde béčko Protivína

/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže mužů na Písecku pokračovaly dalším kolem. V přeboru se změnil lídr. Čížová totiž doma prohrála se Smetanovou Lhotou a klesla až na třetí příčku. V čele ji vystřídalo béčko Protivína, o bod za ním je rezerva Hradiště. V okresní soutěži měl vedoucí Oslov volný los, a tak se k němu na jediný bod přiblížil Kostelec nad Vltavou, který jasně přehrál Vráž. Přinášíme souhrn výsledků.

Do druhé poloviny soutěž vstoupil na Písecku fotbalový okresní přebor mužů.

Začal fotbalový okresní přebor. Vedoucí trio nezaváhalo

Do druhé části vstoupil fotbalový okresní přebor Písecka. Úvodní jarní kolo žádné velké překvapení nepřineslo a vedoucí trio, tedy Hradiště B, Čížová a Protivín B, podle očekávání bodovalo naplno. Přinášíme výsledkový souhrn.

Ilustrační foto.

Kdo se narodil v písecké porodnici?

Díky dobré spolupráci s píseckou porodnicí zveřejňujeme každý týden seznam aktuálně narozených miminek. Vždy v sobotu pak můžete vidět v Píseckém deníku také fotografie narozených miminek, které následující den zveřejňujeme na webu.