Kreativ

ŠTÍTEK: Čížová

Tomáš Svoboda

TOMÁŠ SVOBODA: Ještě se chci na nějaký čas vrátit na trávník

Nymburk – S týmem zápolil v České fotbalové lize je část sezony, pak se zranil a musel na operaci. Z kapitána se stal během sezony asistentem trenéra a v této roli bude pokračovat i v další sezoně. Tomáš Svoboda zhodnotil uplynulou sezonu Polabanu Nymburk ve třetí lize. „Pro nás to byla velká čest, že jsme pro Polaban tuto soutěž vybojovali a chtěli si ji za tento klub zahrát. Na to bychom měli být pyšní,“ říká v rozhovoru Svoboda.

Divize 2016/2017: Klatovy (červené dresy) - Aritma Praha 0:1

Blíží se start divizních soutěží. Diváky tradičně potěší i dopolední zápasy

Po českých pažitech se v nejbližší době nezačnou prohánět pouze hráči z první nebo druhé ligy. Zkraje srpna totiž startují i divizní fotbalové soutěže – je jich klasicky pět, představí se v nich celkem osmdesát mužstev a hrát se bude o pět vstupenek do České, respektive Moravskoslezské fotbalové ligy. První kola fanoušky přilákají už 4. srpna odpoledne.

Historická vila po rekonstrukci.

V historické vile jsou nyní byty

Čížová - Obec dokončila rekonstrukci vily v centru vesnice, kterou koupila od Jihočeského kraje společně s celým areálem bývalého učňovského střediska firmy Hikor.

ČFL: Litoměřicko - Benešov

Šimkovský: Nebyl to velký úspěch, ale ani propadák

Litoměřice /ROZHOVOR/ – Po skončení sezóny (12. místo, 10 - 7 - 4 - 13, 47:59, 48 bodů) jsme se sešli s výkonným ředitelem FK Litoměřicko Pavlem Šimkovským a rozhovor nemohl začít jinou otázkou než, zda s tou uplynulou panuje spokojenost. „Umístění v horším středu tabulky ČFL sice nepředstavuje velký úspěch, ale není ani propadákem.“

Ilustrační foto

Jedno místo, dva soupeři

Východní Čechy, Chrudim - O vítězi ČFL může být jasno už tento týden. Dvě kola před koncem ročníku jsou ve hře Chrudim a Vltavín, východočeský celek má před pražským konkurentem čtyřbodový náskok.

Jiří Kabyl.

Kabylův závěr s hollywoodskou rozlučkou

Mělnicko – Jiří Kabyl se od víkendového kola fotbalových soutěží může soustředit už jen na šéfování okresního fotbalového svazu, či pořádání právě startujícího Kába cupu. Jako trenér Nymburka, kam přešel před dvěma lety z Libiše, totiž skončil.

JIŘÍ KABYL, trenér Polabanu Nymburk

Kabyl v Nymburce skončil. Rozlučku měl téměř hollywoodskou

Mělnicko – Jiří Kabyl se od víkendového kola fotbalových soutěží může soustředit už jen na šéfování okresního fotbalového svazu, či pořádání právě startujícího Kába cupu. Jako trenér Nymburka, kam přešel před dvěma lety z Libiše, totiž skončil.

Ilustrační foto.

Kabyl po výhře jako kouč skončil

Čížová – Poslední tým tabulky České fotbalové ligy, tým Polabanu Nymburk, v dalším kole soutěže vyhrál na půdě Čížové, trenér Jiří Kabyl přesto u mužstva končí. „Už je to definitivní a nezvratné,“ uvedl končící kouč Nymburka, který v závěru na jednu minutu vyběhl na hřiště.

Přestávkový zápas přípravek v rámci třetiligového derby Písek - Čížová.

OBRAZEM: Velké derby si užili i kluci z přípravek

Písek - Plné tribuny, očekávání fanoušků a objektivy fotoaparátů, na to si mladí fotbalisté z přípravek kategorie U9 budou muset ještě několik let počkat, ale během třetiligového derby Písku s Čížovou si takové podmínky pro hru mohli kluci vyzkoušet.

Ilustrační foto

Jiskra utrpěla tvrdou lekci

Domažlice – To byl ale zápas. Pro nezaujatého diváka naprosto dokonalý. Pro trenéry obou týmů na infarkt.

FC Písek - TJ Sokol Čížová 3:0 (2:0)

Filipové vystříleli výhru Písku nad Čížovou

Písek - Derby je za námi. Očekávané střetnutí okresních sousedů Z Písku a Čížová zná svého vítěze. Žlutomodří odčinili podzimní penaltové zaváhání ze Strakonic i porážku ze Štěchovic z minulého týdne a potěšili domácí příznivce výhrou 3:0.

Petr Janda v třetiligovém derby v Písku bude v roli hrajícího trenéra Čížové. Na snímku z podzimního derby v Čížové ho atakuje písecký Aleš Hanzlík.

Fotbalový víkend na jihu Čech

Jižní Čechy - Ve II. lize sehrají fotbalisté FC MAS Táborsko v sobotu doma důležitý zápas s Vlašimí, jehož začátek je na stadionu v Kvapilově ulici už v 16 hodin. Dynamo hraje v sobotu od 18 hodin v Opavě. Už dopoledne se v sobotu hraje třetiligové derby mezi Pískem a Čížovou (10:15).

Prvomájové procesí v Borečnici.

Prvomájové procesí v Borečnici

Borečnice - V úterý (1. května) se v této osadě obce Čížová konalo procesí ke kapličce Panny Marie Lurdské a pobožnost, kterou sloužil písecký vikář Jan Doležal.

Ústí nad Orlicí - Domažlice

Znovu Nágl. Ústecký hecíř dvěma góly zajistil vítězství

Ústí nad Orlicí - Je ve formě. Minulý zápas ve Štěchovicích se ústecký univerzál, jemuž je jedno, jestli hraje na stoperu, v útoku nebo v záloze, trefil dvakrát. Střelecké probuzení si přenesl Adam Nágl i do domácího duelu proti Domažlicím. Neustálý hecíř opět vstřelil dvě branky a výraznou měrou se podepsal pod důležitým vítězstvím 2:1.

Zápas s Převýšovem (3:4) byl pro Jana Buryána posledním v pozici trenéra Benátek.

Buryán v Benátkách po šestém jarním kole skončil

Benátky nad Jizerou – Třetiligové Benátky řeší v krátké době znovu obsazení trenérského křesla. Jan Buryán, kterého těsně před startem jarní části České fotbalové ligy povýšilo vedení klubu na hlavního kouče po rezignaci Pavla Jíchy, vydržel na lavičce pouze šest kol.

ČFL: Brozany - Čížová.

Litoměřicko bez bodu, Brozany pokazily konec

Litoměřice - Třetiligové celky z regionu tentokrát neuspěly podle svých představ. Brozany doma ztratily zbytečně bod, fotbalisté Litoměřicka se vrátili z Vyšehradu s prázdnou.

KOPANÁ - ilustrační foto.

Kam na fotbal o víkendu

Litoměřice - O víkendu se třetiligoví fotbalisté Litoměřicka představí na Vyšehradě, Brozany přivítají Čížovou.

Ilustrační foto

Dojde na hubení potkanů. Dejte pozor na svá domácí zvířata

Strakonicko - Do každoroční jarní deratizace se v dubnu ve spolupráci s odbornou firmou pustí vodohospodářská společnost Čevak, a. s. Návnady na hlodavce se budou pokládat v Písku, Protivíně, Miroticích, Mirovicích, Čížové, Topělci, Čejeticích a Řepici.

ČFL: Čížová - Benešov 1:2.

Benešov vydřel v Čížové tři body

Čížová – V dohrávce 18. kola ČFL přivezl Benešov body ze hřiště předposlední Čížové a zůstal tak i po čtvrtém zápase na jaře stoprocentní. „V hodně specifickém zápase fotbal trpěl. Neseděl nám terén ani malé hřiště, přesto si myslím, že jsme uhráli zaslouženě tři cenné body,“ byl spokojený po zápase trenér Benešova Roman Veselý. Naopak Čížová vyšla ze čtvrtého jarního utkání opět naprázdno, když k bodům měla velmi blízko. „Naším současným problémem je proměňování šancí. Proti Benešovu jsme jich měli několik hodně slibných, ale žádný gól z nich nepadl. Soupeř byl určitě hratelný, měli jsme na něj. Jenže góly nám tam nepadají,“ posteskl si po zápase hrající kouč Čížové a bývalý reprezentant Petr Janda.