Kreativ

ŠTÍTEK: Čížová

Nohejbalový turnaj trojic v Čížové.

V Čížové se bojovalo o pohár starosty

Čížová – Místní sportovní areál patřil v sobotu 6. července vyznavačům rekreačního nohejbalu. 7. ročníku turnaje se zúčastnilo 11 družstev, které předváděly pohlednou hru, jež se musela divákům líbit.

Ilustrační foto

Do divizní skupiny A se vrátilo Hořovicko

Rokycansko – Fotbalové soutěže pod křídly Řídící komise Ćechy už znají jízdní řád sezony 2019/2020. Zařazení družstev se nerodilo lehce, protože dochází k návratu rezervních ligových celků a dělení ČFL na dvě skupiny.

Hradečtí fotbalisté už netrpělivě vyhlížejí návrat zraněného útočníka Martina Tomana (ve žlutém).

Jindřichohradečtí fotbalisté zůstávají v divizi

Jindřichův Hradec – Fotbalová divize se bude hrát na stadionu u Vajgaru i v nadcházející sezoně. Jindřichohradecký tým sice skončil ve skupině A až patnáctý a původně se měl po roce poroučet zpět do krajského přeboru, ale nakonec je všechno jinak.

Odstupující trenér Dobříše Martin Šrain.

Martin Šrain: Liberec byl zážitek! Trpišovský pro mě byl velkou inspirací

Dobříš /ROZHOVOR/ – S tamním fotbalem byl dlouhá léta spjatý nejen jako hráč, ale i jako trenér. Dobříšské A mužstvo vedl Martin Šrain v posledních jedenácti letech, během kterých ho dotáhl zpět do divize. Po posledním utkání sezony 2018/2019 se ale sám rozhodl ve své funkci skončit. „Cítím, že je potřeba si odpočinout,“ řekl kouč, který po svém posledním utkání na dobříšské lavičce zavzpomínal i na setkání s Jindřichem Trpišovským.

Dobříš porazila v závěrečném zápase sezony Čížovou 2:1 a zahraje si divizi i v následující sezoně.

Dobříš bude nadále divizní

Dobříš /FOTOGALERIE/ – Dokázali to! Fotbalisté MFK Dobříš udrželi divizní příslušnost i pro příští ročník. Jistotu jim dalo vítězství v závěrečném zápase sezony, ve kterém na domácí půdě, po skvělém bojovném výkonu, porazili druhý tým tabulky z Čížové 2:1. Díky lepšímu skóre se tak zachránili na úkor Ostrova, čtrnáctého týmu skupiny B.

Kouč Martin Šrain (vlevo) povede Dobříš naposledy.

Dobříšského trenéra Šraina čeká derniéra

Dobříš – Trenérského kormidla se chopil ve chvíli, kdy situace dobříšského A mužstva nebyla vůbec růžová, dokonce mu hrozil sestup do okresního přeboru. Martin Šrain ale dokázal postupnými kroky vrátit tým zpátky na výsluní, když s ním postoupil do divize, navíc ho v sezoně 2017/2018 dovedl až do třetího kola MOL Cupu, kde Dobříš zastavil až prvoligový Slovan Liberec. Po jedenácti letech se ale osmačtyřicetiletý stratég rozhodl ve své funkci po sezoně skončit.

Domácí modrobílí v duelu o záchranu zabrali.

Oba divizní celky slaví

Berounsko /FOTOGALERIE/ - V divizi zaskočil Beroun druhou Čížovou, Hořovicko přetlačilo Rakovník po penaltách.

První české recyklované pivo Erko.

První recyklované pivo uvařili v Čížové

Čížová – Jmenuje se ERKO a vzniklo v Čížové. První české recyklované pivo uvařili sládci čížovského pivovaru. Jedná se o pivo ze superčisté recyklované vody, kterou pro tento účel upravili experti ze společnosti Veolia z vyčištěné odpadní vody pražské čistírny odpadních vod. Světlého ležáku, jehož výroba zatím nemá v České republice obdoby, se uvařilo celkem 15 hektolitrů.

Erko.

Pivovar Čížová uvařil první české recyklované pivo

Čížová - Sládci pivovaru v Čížové uvařili ERKO. Jedná se o první české pivo ze superčisté recyklované vody, kterou pro tento účel upravili experti ze společnosti Veolia z vyčištěné odpadní vody pražské čistírny odpadních vod. Uvařilo se celkem 15 hektolitrů světlého ležáku.

Dětský den v Oslově.

Dětský den v Oslově byl plný her a pohybu

Oslov - Na mnoha místech našeho regionu slavily uplynulou sobotu děti svůj svátek a nejinak tomu bylo i v Oslově. Myslivecké sdružení Zvíkov-Soutok a Obecní úřad v Oslově pořádaly v sobotu 1. června odpoledne v prostoru skautského tábora v Lísku tradiční Dětský den.

Beroun překonal černobílou Dobříš.

Oba divizní celky míří na západ

Berounsko /FOTOGALERIE/ - Fotbalová divize je pro fanoušky z našeho regionu zajímává už v sobotu. Od 15 hodin nastoupí Hořovicko v důležitém souboji o záchranářské body v Mariánských Lázních.

Králův Dvůr ( v modrém) přehrál v ČFL Velvary rekordně vysoko 8:1.

Cábelíci zdemolovali Velvary osmičkou

Berounsko /FOTOGALERIE/ - Výtečný výkon předvedl Králův Dvůr ve třetí lize, Sedláček si připsal hattrick. Beroun zasadil Dobříši těžký direkt v samém závěru. Hořovicko nestačilo na druhou Čížovou.

Ilustrační foto

TIP Deníku: Výstavu kočárků doplní komentář

V expozici Cesta města v opavském Obecním domě se ve čtvrtek 9. května od 16.30 hodin uskuteční komentovaná prohlídka výstavy Až přiletí čáp. Lenka Čížová příchozí seznámí se vznikem sbírky historických kočárků i s jednotlivými exponáty. Výstava představuje nejrůznější typy kočárků z let 1880 – 1980, které shromáždili a zrestaurovali manželé Šormovi z Roztok u Prahy.

Čížová - Aritma Praha 2:0.

Těžkou prověrku Čížová zvládla

Čížová /ROZHOVOR/ – Ve 23. kole divize porazili fotbalisté Čížové pražskou Aritmu 2:0 a v tabulce si upevnili druhou pozici. Dva góly Čížové vstřelil ve druhém poločase z penalty Jirouš.

Fotbalisté Tachova (v modrém) porazili Klatovy 3:1.

Výhra nás může nastartovat, věří kouč Moži

Plzeňský kraj – Trvalo to téměř půl roku, než dokázali zvítězit za tři body. Černou sérii ale fotbalisté divizního Tachova prolomili v nejlepší možnou chvíli. V sobotním duelu 23. kola FORTUNA divize A totiž svěřenci trenéra Petra Možiho porazili v derby Klatovy 3:1.

Čížová - Aritma Praha 2:0.

Dvě penalty Jirouše rozhodly

Čížová – Pražané potvrdili, že právem patří do horní části tabulky a drželi s Čížovou krok, o zaslouženém vítězství domácích fotbalistů ale po půli dvěma góly z pokutových kopů rozhodl zkušený Martin Jirouš.

Trenér Čížové Zdeněk Staroba.

Zdeněk Staroba: Už jsem měl obavy, aby se neopakoval Rakovník

Čížová /ROZHOVOR/ – Před čtrnácti dny zklamali fotbalisté Čížové své příznivce, když podlehli doma Rakovníku 0:2. V sobotu si je ale zase udobřili díky výhře 4:1 nad Sedlčany. Po utkání jsme vyzpovídali kouče Čížové Zdeňka Starobu.