Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Sousedé se pochlubí, co vaří za dobroty

Ústí n. O.-Černovír – Osadní výbor v Černovíru uspořádá v sobotu pro místní i přespolní Den pro sousedy. Uskuteční se na prostranství před hostincem „U Bobše" od 15 hodin.

Začalo to nadávkami, skončilo fackováním

Rychnovsko – Bylo to peklo. Těmito slovy začíná své vyprávění třiačtyřicetiletá žena, která se stala obětí domácího násilí. Tento smutný příběh začal poměrně nenápadně, ale během několika let se míra trýznění ze strany jejího manžela vystupňovala do neúnosných mezí.

Noc kostelů odhalila fresku ve sklepení broumovské fary

Broumov - Hodiny odbyly osmou večerní a farář Martin Lanži přivítal v broumovském kostele svatého Petra a Pavla několik desítek přítomných. Páteční večerní nevlídné počasí a rozsvícený chrám vyčarovaly uvnitř nevšední tajuplnou atmosféru. Jako kdyby se člověka dotkla uplynulá staletí. Martin Lanži se jal sloužit pobožnost křížové cesty.

Přibyslavské ACO prožilo velký svátek

Přibyslav – Dvacáté výročí přerodu zaostalých dílen Agrostroje v moderní firmu ACO Industries v sobotu oslavili její zaměstnanci, rodinní příslušníci a hosté.

Noc kostelů odhalila fresku

Broumov - Hodiny odbyly osmou večerní a farář Martin Lanži přivítal v broumovském kostele svatého Petra a Pavla několik desítek přítomných. Páteční večerní nevlídné počasí a rozsvícený chrám vyčarovaly uvnitř nevšední tajuplnou atmosféru. Jako kdyby se člověka dotkla uplynulá staletí. Martin Lanži se jal sloužit pobožnost křížové cesty.

OBRAZEM: Prague Food Festival i v dešti přilákal 18 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE/ - V Královské zahradě Pražského hradu vyvrcholil v neděli večer třídenní kulinářský svátek všech, kteří podle jeho zakladatele Pavla Maurera „nechtějí jíst blbě". I přes nepřízeň počasí na něj podle organizátorů zavítalo kolem 18 tisíc příznivců kvalitní kuchyně, což je srovnatelné s loňskem.

Prague Food Festival i v dešti přilákal 18 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE/ - V Královské zahradě Pražského hradu vyvrcholil dnes večer třídenní kulinářský svátek všech, kteří podle jeho zakladatele Pavla Maurera „nechtějí jíst blbě". I přes nepřízeň počasí na něj podle organizátorů zavítalo kolem 18 tisíc příznivců kvalitní kuchyně, což je srovnatelné s loňskem.

Voda uniklá z potrubí vytvořila jezero mezi domky

Praha – Likvidovat lokální záplavu museli od nedělního dopoledne hasiči v Sulické ulici v Praze 4. Jezero mezi domky v oblasti kolonie Tempo, místy hluboké až po kolena, ale neměly na svědomí víkendové vytrvalé srážky. Šlo o důsledek poruchy; voda se valila z prasklého vodovodního řadu.

Hrad Buchlov byl plný strašidel a překvapení

Buchlov – Ozdobou turisticky atraktivní lokality Chřiby a jejího bezprostředního okolí je starobylý hrad Buchlov. Tam se o poslední květnové sobotě vypravilo v doprovodu svých rodičů a prarodičů na pět stovek dětí. 

Jak nakupovat a upravovat tykev čili dýni?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Ratiboř v sobotu provoněl hovězí guláš. Podívejte se

Ratiboř – Příprava guláše byla hlavním tématem sobotního dne v Ratiboři. V areálu u zdejšího hasičského domu se uskutečnil dvanáctý ročník soutěže o gulášového krále. O prestižní kuchařský titul se letos utkalo jednadvacet dvojic.

Sebevražedkyni museli zachraňovat silou

Praha - Prát se se ženou, která chtěla spáchat sebevraždu, museli pražští policisté. Příslušníkům pohotovostní motorizované jednotky se nakonec podařilo její život zachránit. V poslední chvíli!

Po mši v kostele zahraje kytarista Štěpán Rak

Králíky – Večer plný kulturních a duchovních zážitků slibuje páteční Noc kostelů na Králicku. V 17 hodin se otevře klášter na Hedeči i kostel sv. Michaela, archanděla v Králíkách.

Sebevražedkyni museli zachraňovat silou

Praha – Prát se se ženou, která chtěla spáchat sebevraždu, museli v noci na čtvrtek pražští policisté. Příslušníkům pohotovostní motorizované jednotky se nakonec podařilo její život zachránit. V poslední chvíli!

Pozor, pozor, za humny roste nová škola

Nová Paka - V areálu bývalé keramické manufaktury je opět živo. Poté, co zde byla v září loňského roku zprovozněna Mateřská škola Brána, se na místo vracejí stavebníci.

Miletínem opět zavoní soutěžní cmunda

Miletín – V sobotu se v Miletíně bude opět soutěžit o nejlepší cmundu. Podle jednoho z pořadatelů Jana Förstera by mělo v tamním kulturním zařízení ve čtrnáct hodin rozpálit pánvičky patnáct adeptů na vítězství.

Pozvánka na komentované prohlídky tradiční usedlosti ve Vlčnově

Vlčnov - Jako každoročně i letos muzeum ve spolupráci s Klubem sportu a kultury ve Vlčnově zpřístupňuje u příležitosti tradiční folklorní slavnosti jízdy králů stálou expozici tradičního bydlení, hospodářství, kovářství a včelařství Rolnický dům a hospodářství čp. 57.

Jaké uplatnění mají v kuchyni borůvky?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Liberecká výšina: Pomalá obsluha a špatné jídlo

Liberec – Pomalá a neusměvavá obsluha, málo ubrousků a jídlo bez příboru, či nespolehlivý počítačový systém objednávající jídlo. S takovými výtkami se v poslední době setkává přednedávnem znovuotevřená Liberecká výšina.

Zámecká bylinková zahrádka ve Valticích láká tisíce lidí

Valtice – Stále většímu zájmu veřejnosti se těší před třemi roky obnovená bylinková zahrádka zámku ve Valticích Jde o první znovuvytvořenou zámeckou zahrádku svého druhu na Moravě. „Ročně do ní zavítá přes pět tisíc turistů," řekl valtický kastelán Michal Tlusták. Zahrada ovšem nespadá pod zámek, spravuje ji valtické občanské sdružení Bylinková zahrada Tiree Chmelar.

VELKÁ SOUTĚŽ: Vychutnejte si večeři v mafiánském stylu

Milujete Itálii, italskou kuchyni a netradiční prostředí? Už dlouho přemýšlíte, že byste se svojí partnerkou či partnerem zašli na příjemnou večeři? Pak právě pro vás je určena týdenní cena Velké soutěže Chomutovského deníku.

Čáslavští pionýři se radují z opravené klubovny, čeká je "egyptský" tábor

Čáslav – Čáslavští pionýři si v uplynulých týdnech udělali velkou radost. Zrekonstruovali totiž svou klubovnu, kterou mohou zájemci najít v lokalitě Břízky.Cesta k lepším podmínkám Čáslavského pionýrského klubu ale nebyla snadná a ruku k dílu přiložili nejen členové, ale i dobrovolníci. Co všechno oprava obnášela a co vše se kolem ní dělo, vyprávěl člen klubu Jakub Hanuš.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Návštěvníky provozovatelé lákají na wi-fi síť či širší nabídku půjčoven sportovních potřeb… Letní sezona se kvapem blíží, většina kempů v hradeckém regionu však kvůli nedostatku peněz nechystá pro návštěvníky žádná velká překvapení a novinky. Většinou investovaly jen do běžné údržby, do větších investic se pustily jen některé. Ruku v ruce s tím i ceny ubytování a služeb v nich letos zůstanou prakticky stejné jako vloni.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.

Využijte toto období pro skvělé očistné kúry

Právě v této době nabízejí louky spousty bylinek, které jsou nabité vitaminy a minerály, takže není nic snazšího, než si je připravit pro některé z očistných kúr. Co můžeme v tomto období sbírat? A které další rostliny můžeme využít? Nabízíme vám pár tipů.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.

Na co si dát pozor při úpravě čekanky?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Kempy letos nezdražují. Ale také nenabídnou nic nového

Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.