Bratislava – Neuvěřitelné fotografie se objevily na jedné z webových stránek slovenské realitní kanceláře. Na prodej je totiž byt, jehož jedna z místností má dlažbu vytvarovanou do podoby hákového kříže.
Miletín – V sobotu se v Miletíně bude opět soutěžit o nejlepší cmundu. Podle jednoho z pořadatelů Jana Förstera by mělo v tamním kulturním zařízení ve čtrnáct hodin rozpálit pánvičky patnáct adeptů na vítězství.
Vlčnov - Jako každoročně i letos muzeum ve spolupráci s Klubem sportu a kultury ve Vlčnově zpřístupňuje u příležitosti tradiční folklorní slavnosti jízdy králů stálou expozici tradičního bydlení, hospodářství, kovářství a včelařství Rolnický dům a hospodářství čp. 57.
Praha - Mléko a mléčné výrobky v kuchyni? Tak snad jedině krupicová kaše a sklenice mléka. To napadlo v mnohých restauracích, když se na ně obrátili zástupci společnosti alakarfte.cz s nabídkou, zda by se nezúčastnili foodfestivalu MilkParade.
Praha – Mléko a mléčné výrobky v kuchyni? Tak snad jedině krupicová kaše a sklenice mléka. To napadlo v mnohých restauracích, když se na ně obrátili zástupci společnosti alakarfte.cz s nabídkou, zda by se nezúčastnili foodfestivalu MilkParade.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Liberec – Pomalá a neusměvavá obsluha, málo ubrousků a jídlo bez příboru, či nespolehlivý počítačový systém objednávající jídlo. S takovými výtkami se v poslední době setkává přednedávnem znovuotevřená Liberecká výšina.
Valtice – Stále většímu zájmu veřejnosti se těší před třemi roky obnovená bylinková zahrádka zámku ve Valticích Jde o první znovuvytvořenou zámeckou zahrádku svého druhu na Moravě. „Ročně do ní zavítá přes pět tisíc turistů," řekl valtický kastelán Michal Tlusták. Zahrada ovšem nespadá pod zámek, spravuje ji valtické občanské sdružení Bylinková zahrada Tiree Chmelar.
Milujete Itálii, italskou kuchyni a netradiční prostředí? Už dlouho přemýšlíte, že byste se svojí partnerkou či partnerem zašli na příjemnou večeři? Pak právě pro vás je určena týdenní cena Velké soutěže Chomutovského deníku.
Praha - Myslíte si, že voda z kohoutku chutná všude stejně? Velký omyl. Někde je trochu slanější, jinde železitější a rozhodně pokaždé se válí po jazyku jinak, když ji smícháte s různě voňavým vínem.
Čáslav – Čáslavští pionýři si v uplynulých týdnech udělali velkou radost. Zrekonstruovali totiž svou klubovnu, kterou mohou zájemci najít v lokalitě Břízky.Cesta k lepším podmínkám Čáslavského pionýrského klubu ale nebyla snadná a ruku k dílu přiložili nejen členové, ale i dobrovolníci. Co všechno oprava obnášela a co vše se kolem ní dělo, vyprávěl člen klubu Jakub Hanuš.
Kamenné Žehrovice – Událost, kterou si mnoho obyvatel Kamenných Žehrovic i lidí z okolních vesnic nenechalo ujít. Bylo jí v pátek odpoledne slavnostní otevření opraveného dělnického domu. Je v něm sál i nová restaurace.
Návštěvníky provozovatelé lákají na wi-fi síť či širší nabídku půjčoven sportovních potřeb… Letní sezona se kvapem blíží, většina kempů v hradeckém regionu však kvůli nedostatku peněz nechystá pro návštěvníky žádná velká překvapení a novinky. Většinou investovaly jen do běžné údržby, do větších investic se pustily jen některé. Ruku v ruce s tím i ceny ubytování a služeb v nich letos zůstanou prakticky stejné jako vloni.
Volary – Termín otevření hotelu Bobík se nezadržitelně blíží. Jak je na tom městská společnost s nabíráním zaměstnanců a co vše je hotovo, na to Prachatickému deníku odpovídal jeden z jednatelů společnosti Ivo Rolčík.
Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.
Právě v této době nabízejí louky spousty bylinek, které jsou nabité vitaminy a minerály, takže není nic snazšího, než si je připravit pro některé z očistných kúr. Co můžeme v tomto období sbírat? A které další rostliny můžeme využít? Nabízíme vám pár tipů.
Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.
Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.
Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Východní Čechy - Vše při starém. Lidé mají hlouběji do peněženek a kempy se jejich šetřivosti musely přizpůsobit. Ceny nechaly na loňské úrovni, aby návštěvníky neodradily, a to i za cenu, že tak nevydělají na žádné větší investice. Zásadnější vylepšení služeb chystají před sezonou jen některé kempy.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Eidam místo parmazánu? Takových náhražek, které jsou v některých rádoby italských restauracích v Brně běžné, se host podniku Leonessa bát nemusí. Čeká ho tam pravá středomořská kuchyně. Restauraci a pizzerii v Sukově ulici pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil šéfkuchař a provozovatel restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka.
Česká Třebová – Vítání jara aneb Brány otevřené je název akce, která se v sobotu od 9 do 15 hodin koná v experimentálně archeologickém centru sdružení Bacrie v Křivolíku.
Washington - Při probírání starých losů během úklidu objevil Američan Ricardo Cerezo z chicagského předměstí Geneva výherní tiket na 4,85 milionu dolarů (přes 98 milionů korun). Cerezo, kterého doposud podle AP trápila halda účtů a hrozba dražby domu, může nyní hodit všechny starosti za hlavu.
Jihlava - Dva žirafí samci Zuberi a Paul se od čtvrtka zabydlují v novém pavilonu žiraf v jihlavské zoo. Jejich cesta do Jihlavy, která měřila přes tisíc kilometrů, se však docela zkomplikovala a žirafáci dorazili do Jihlavy s devítihodinovým zpožděním oproti původnímu plánu.
Jihlava - Dva žirafí samci Zuberi a Paul se od včerejška zabydlují v novém pavilonu žiraf v jihlavské zoo. Jejich cesta do Jihlavy, která měřila přes tisíc kilometrů, se však docela zkomplikovala a žirafáci dorazili do Jihlavy s devítihodinovým zpožděním oproti původnímu plánu.
Hořice – Jak všichni víme, Český ráj je plný strašidel, vodníků, čarodějnic a jiné strašidelné havěti, a právě proto se členové Klubu Maják Hořice o.s. vydali na svůj v pořadí již čtvrtý psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti právě tam.
Radek Hovorka a Jiří Pohořálek se znají od dětství. Teď se jejich cesty opět spojily. Jsou totiž spolumajitelé Fitness Food Menu, takto jedné z poboček zdravého stravování, sídlící v Poděbradech na Nymbursku. Firma funguje po celé České republice, ta poděbradská větev pro Středočeký kraj od března.
Příbram – Obě nové mateřské školy v Žežické ulici v Příbrami budou klasické. Rozhodli o tom radní při pondělním jednání, kdy se původním záměrem vytvořit z jedné mateřinky waldorfskou, opět zabývali.
Vernířovice/Šumperk – V generaci dnešních dospělých Šumperanů se asi najde málokdo, kdo v mládí nejezdil na tábory či soustředění na Švagrov. Někdejší turistická základna ve Vernířovicích se během uplynulých dvou let změnila moderní centrum ekologické výchovy. Ve středu 15. května se dveře centra poprvé symbolicky odemkly.
Jindřichův Hradec - Ve školních jídelnách se stravuje převážná většina našich dětí, a proto by kvalita zde vydávaných pokrmů měla splňovat ty nejpřísnější normy a dosahovat té nejvyšší možné kvality.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Plzeň - Kuchyňské moduly přímo připravené k namontování do letadel Airbus A320 a odpočinkové místnosti pro piloty. Dva artikly, které se budou vyrábět v nové hale v Plzni na Borských polích.
Českorudolecko – Německý ovčák jindřichohradeckého policejního psovoda Petra Lukačoviče odhalil v budově kuchyně dětského skautského tábora u Hladového rybníka v katastru Matějovce pachatele, který zde přespával.
Právě v této době nabízejí louky spousty bylinek, které jsou nabité vitaminy a minerály, takže není nic snazšího, než si je připravit pro některé z očistných kúr. Co můžeme v tomto období sbírat? A které další rostliny můžeme využít? Nabízíme vám pár tipů.
Kroměříž - Irské dny v Kroměříži v pondělí začaly v sále tamního Domu kultury. Europoslankyně Olga Sehnalová nejprve uvedla besedu s muzikantem a pedagogem Centra irských studií Univerzity Karlovy Radvanem Markusem, tanečním pedagogem Václavem Bernardem a jeho dcerou Terezou, známými propagátory tradiční irské kultury.
Kroměřížsko – O letní brigády je i letos na Kroměřížsku velký zájem. Příležitostí sice není mnoho, ale stále jsou volná místa. Výhodu mají ti, kteří disponují předchozími zkušenostmi anebo osvědčením o absolvování kurzu.
Podkrkonoší – Nový člen sdružení Podzvičinsko penzion Na Faře v Dubenci (mezi Jaroměří a Dvorem Králové nad Labem) byl slavnostně otevřen. Destinační management sdružení Podzvičinsko byl u toho!