Chovatelská přehlídka trofejí za rok 2015 se v letošním roce představí v Dělnickém domě v Odrách. Po celý příští týden se zde může veřejnost přijít podívat, jaké trofeje se myslivcům podařilo loni ulovit.
Hranice – Na klasiku z pera Oscara Wildea vsadili před třemi lety členové tehdy nově vzniklého divadelního souboru Ventyl. A neprohloupili. Jejich interpretace Jak je důležité míti Filipa zaznamenala velký úspěch, který si na Hranicku a okolí vyžádal desítky repríz.
Hradec Králové /ROZHOVOR/ - Restaurace Park Golf klubu v Roudničce šlape jako dobře promazaný stroj již tři roky pod taktovkou šéfkuchaře Petra Lázničky, který své bohaté zkušenosti nejen předává dál, ale zároveň je neustále rozvíjí.
Kroměříž – Výtečné jídlo, cestovatelské přednášky či typické mlýny a nádherné tulipány: to vše v uplynulém týdnu nabídly Nizozemské dny v Kroměříži pod záštitou europoslankyně Olgy Sehnalové.
Brno – Pálivá a kořeněná jídla inspirovaná asijskou kuchyní ochutnávají milovníci zahraniční gastronomie. U brněnského nákupního centra Vaňkovka dostali možnost zkusit libanonské, indické nebo vietnamské speciality. Trhy, které kromě zmíněných lákadel nabízí i další jídla a pochutiny, začaly v pátek v deset hodin ráno.
Písek - Sladovna a interaktivní výstavy? Spojení, které k sobě neodmyslitelně patří. Vzrostlé stromy, stroj umožňující cestování časem, nejroztodivnější nástroje, přístroje, a dokonce i celou planetu umí ve Sladovně vměstnat do útrob Galerie hrou, a připravovat tak stále nápaditější expozice pro malé i větší návštěvníky.
Lidé se na hradě Veveří již v sobotu přenesou do časů napoleonských vojáků. Milovníky rostlin čeká komentovaná procházka v botanické zahradě. Na své si přijdou také děti a milovníci večerníčků v kině Scala, kde na zájemce čeká pohádkové odpoledne. Hned na třech místech v Brně mohou dobrovolníci o víkendu pomoct s úklidem břehů řek.
Brno /TIP NA VÍKEND/ - Lidé se na hradě Veveří již v sobotu přenesou do časů napoleonských vojáků. Milovníky rostlin čeká komentovaná procházka v botanické zahradě. Na své si přijdou také děti a milovníci večerníčků v kině Scala, kde na zájemce čeká pohádkové odpoledne. Hned na třech místech v Brně mohou dobrovolníci o víkendu pomoct s úklidem břehů řek.
Humpolec, Vystrkov – Živit se tím, co je baví, se poštěstilo dvěma mladým řemeslníkům z Humpolecka. Truhlář Michal Adamec (28) a tesař David Čihák (21) se shodli, že jsou jako živnostníci spokojení.
Karlovarský kraj - S jarem rozkvétají louky a část obyvatel se raduje z krásného počasí, zatímco ta druhá si nakupuje do zásoby kapesníčky, kapky do nosu a očí. Pro alergiky je toto období jedním z nejhorších. Po době relativního klidu v zimě nastávají měsíce, kdy začne příroda pučet, a jejich zdravotní stav se výrazně zhorší.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Místo betonu nastupuje zeleň. Na střechách domů a v místech, kde ještě zbyl kousek prostoru pro malý záhon, se každé jaro objeví lidé, kteří touží mít ve své kuchyni zeleninu, kterou si nepřinesli ze supermarketu, ale z vlastní zahrady. I v českých metropolích se do práce v komunitních zahradách zapojuje stále více lidí.
Kladno – Čas na první sklenku na zahrádce právě nadešel. Teploty už dosahují velice příjemných čísel, sluníčko nás nešetří, jaro je v plném rozpuku. Kam za příjemným prostředím, dobrou kuchyní a osvěžením?
Chtěl bych touto cestou poděkovat všem lékařům, sestrám a fyzioterapeutům rehabilitačního oddělení nemocnice v Novém Bydžově za jejich vlídný přístup, příjemné chování a vystupování.
Brno – Žurek, golabki anebo mazurek. Některé z těchto jídel mohou od pondělí ochutnat lidé na Dnech polské kuchyně, které jsou součástí festivalu Dny polské kultury v Brně.
Tečovice - Málo prostoru, navíc žádné oficiální místo vytyčené coby šatny. Problém s nedostatkem místa řešili už dlouho v základní škole v Tečovicích. Letos jim konečně zmíněné starosti odpadnou: lidově řečeno je ze stolu smetli postavením nové přístavby, která škole začne sloužit od nového školního roku. Vychází na osm milionů korun.
Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Z italské oblasti Emilia-Romagna přijede už za pár dnů do Česka jeden z králů italské gastronomické klasiky - Sergio Ferrarini. Ve třech dnech představí své čtyřchodové menu - v úterý 5. dubna v Praze na Chodově, ve středu 6. dubna v Ostravě a ve čtvrtek 7. dubna opět v Praze - v paláci Koruny. Vždy bude vařit v restauracích Pizza Coloseum.
Nové Strašecí - Trochu jiný obrázek čekal na žáky novostrašecké základní školy a další strávníky ve školní jídelně základní školy. Obědy jim tu vydávali hned tři kuchaři z týmu Bidvest spolu s ředitelem základní školy Petrem Chocholou a kuchařky školní jídelny.
Hranice – První letošní Farmářský trh regionu Hranicko, na kterém budou opět prodávat své výrobky zástupci zdejších i okolních farem, přivítá hranické náměstí v pátek 15. dubna od devíti do osmnácti hodin.
Plumlov – Skloubením dálného východu a interiéru středoevropského zámku lákali návštěvníky v sobotu na Plumlov. Na Vysokém zámku totiž ve tři hodiny odpoledne došlo k oficiálnímu zahájení turistické sezóny. A tentokrát s nádechem orientu.
Plánujete si zvelebit svůj byt nebo dům? Pokud ano, přinášíme vám několik tipů, na které rozhodně nezapomenout. Jedině tak rekonstrukce dokonale splní svůj účel, nehledě na to, že dokáže celkově zvýšit komfort vašeho nového bydlení.
Mutěnice – Na závěr loňského roku se stavaři pustili do opravy kanalizace u školy v Mutěnicích. Obec za ni zaplatila jeden a půl milionu korun. Firma ale práce podle soupisu zvládla o téměř půl milionu levněji. Peníze sice už poslala zpátky, postup ale kritizují opoziční Svobodní. Poukazují i na další nesrovnalosti.
Mirovice – Po jarních prázdninách čekalo na děti z mirovické mateřské a základní školy ve školní jídelně překvapení. V období jarních prázdnin tam byla nainstalována nová výdejová okna.
Mikulov /CHOVÁME SE ODPOVĚDNĚ/ – Je podepsaný pod úspěšnou firmou Bottling Printing, která se specializuje na průmyslové značení a kódování zboží, ale i hotelovými a restauračními službami v Mikulově a dalšími podnikatelskými aktivitami v několika zemích. Šestatřicetiletý Miroslav Volařík se nyní rozhodl všechny své firmy zastřešit společnou značkou akciové společnosti Volarik Capital. A řídit je z pozice předsedy představenstva jako komplex. „Do holdingu vkládáme postupně jednu firmu za druhou. Vznikla matka, která zastřešuje všechny naše aktivity. Konkrétní značky jako Bottling Printing ale nezmizí, jednotlivé firmy zůstanou a budou fungovat dál," vysvětlil mladší z Volaříků. Holding, který vznikl na přelomu roku, už podle něj zaměstnává v součtu více než sto lidí.
Anděloská Hora - Asi jediná obec v Karlovarském kraji má strom skořápkovník. Tímto unikátním keřem, který obroste vždy den před Velikonočním pondělím, se mohou pochlubit v Andělské Hoře.
Brno - Maso z krajty, medvěda či krokodýla, hmyzí restaurace, molekulární kuchyně a řada dalších gastronomických specialit. Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.
Pozlovice – Sedmatřicetiletý muž z Pozlovic řádil nedávno u svého souseda. Nejdřív mu v noci poškodil dřevěným špalkem zaparkované vozidlo VW Multivan. Potom kopl do dřevěných vstupních dveří, a způsobil tak celkou škodu skoro sto tisíc korun.
Praha, Dobřejovice – Vlastní dům je vysněnou metou většiny mladých rodin. Díky ekonomickým dřevostavbám a novým technologiím je tento sen často dosažitelnější, než se na první pohled zdá. Co od návštěvy vlastně očekávat? Lze chtít dům s individuálními úpravami, ale za cenu typového? Vše záleží na kvalitě dodavatele.
Sedlčany – První letošní farmářské trhy v Sedlčanech nabídly v sobotu nejen několik desítek stánků s produkty zemědělců, zahradníků, výrobců keramiky, kraslic, pomlázek, velikonočních aranžmá, ale vyznačovaly se také pestrým výběrem sladkostí na svátečně prostřený stůl.
Výlet do Thajska je nejen cestovatelským, ale i kulinárním zážitkem. Kdo má rád nové chutě, bude ve svém živlu. Ale pokud se do Thajska nechystáte, nezoufejte. Thajskou kuchyni si můžete bez problémů uvařit i doma. Dobrá zpráva je, že u vaření nestrávíte celé dopoledne – dobrota je hotová za pár minut.
Ostrava /ROZHOVOR/ - „V kuchyni je důležitá příprava a vaření z čerstvých potravin," říká šéfkuchař Roman Hadrbolec, talentovaný profesionál z Ostravy, který vařil Arnoldu Schwarzeneggerovi, Paulu Newmanovi či Cher.
/ROZHOVOR/ „V kuchyni je důležitá příprava a vaření z čerstvých potravin," říká šéfkuchař Roman Hadrbolec, talentovaný profesionál z Ostravy, který vařil Arnoldu Schwarzeneggerovi, Paulu Newmanovi či Cher.