Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

HRADEC KRÁLOVÉ - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Zvěřinové pokrmy patří k podzimu

VÝCHODNÍ ČECHY - Nastal podzim, na který myslivci a labužníci tak dlouho netrpělivě čekají. Podzimní čas je tím nejvhodnějším obdobím na vyzkoušení specialit ze zvěřiny. Při pohledu do historie zjistíme, že v dávných dobách byla zvěřina pouhým zdrojem potravy.

Hlucké tetičky vařily stará jídla

HLUK - Starodávným receptům znamenité chuti patřila sobota 22. září v památkových domcích v Hluku. Konala se tam totiž již tradiční akce zvaná Vaření postaru.

Hurá na houby!

Přichází podzim a s ním i ten správný čas ke sbírání hub. Neodolal jsem a připravil pro vás několik rad i tradiční houbové recepty ochucené onové nápady.

Za divočinou na Jiráskovu chatu

VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes vás pozveme k návštěvě Jiráskovy turistické chaty na Dobrošově. Výhled, který nabízí patnáctimetrová rozhledna, je skutečně nádherný a opravdu stojí za to.

Za divočinou na Jiráskovu chatu

VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes vás pozveme k návštěvě Jiráskovy turistické chaty na Dobrošově. Výhled, který nabízí patnáctimetrová rozhledna, je skutečně nádherný a opravdu stojí za to.

Za divočinou na Jiráskovu chatu

VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes vás pozveme k návštěvě Jiráskovy turistické chaty na Dobrošově. Výhled, který nabízí patnáctimetrová rozhledna, je skutečně nádherný a opravdu stojí za to.

Rostou! Houbaři na Zlínsku se radují.

ZLÍNSKO - Žně mají v těchto dnech houbaři na Zlínsku. Ze svých procházek a výprav se vracejí s plnými koši suchohřibů, žampionů, bedel i praváků. Rájem pro sběrače je například Kudlovská dolina ve Zlíně nebo lesy v okolí Provodovači Držkové.

Frýdlant oslavoval sýr

FRÝDLANT V ČECHÁCH - Kozí, ovčí či kravský sýr. Právě jim a dalším výrobkům z Libereckého kraje se v sobotu otevřelo náměstí ve Frýdlantě v Čechách.

Prohlídky před maratonem

BOLEHOŠŤ/ LIPINY - První účastníci 17. ročníku Mistrovství České republiky v jízdě spřežení přijíždějí dnes.

Cena mléka vzrostla o třetinu

OLOMOUCKO - Zemědělci se hájí: Mlékárny nám platí pořád stejně. Zdražení podle odborníků ovlivňuje dění na světovém trhu.

Indiáni podlehli doma Hranicím

HAVÍŘOV – Další divizní zápas havířovských Indiánů nabídl velmi dobrý fotbal se smutným koncem pro domácí příznivce. O výsledku rozhodly hrubky vobraně a střelecká nemohoucnost.

Cena mléka vzrostla o třetinu

OLOMOUCKO - Až o několik korun víc teď za litr mléka platí zákazníci v olomouckých prodejnách potravin a v supermarketech. Přestože například mlékárna Olma pro třetí čtvrtletí oznámila zdražení o maximálně deset procent, už teď platí spotřebitelé až sedmnáct korun za litr mléka.

Rychlá jídla z Itálie

UVAŘTE SI - Pochutnejte si na výborných receptech z jihu, které připravíte za dvacet minut.

Autor sedmi gólů: Zaplatím stovku

HAVLÍČKŮV BROD - Sedm gólů v jednom zápase. To se opravdu nestává každý den. O víkendu prakticky sám rozstřílel útočník havlíčkobrodského béčka Roman Zeman Rozsochatec. Na vítězství 9:2 se podílel sedmi trefami do černého.

Mistrovství Podluží vyhrál Slovák Forner

BŘECLAV - Na 29. ročníku amatérského mistrovství Podluží neregistrovaných hráčů ve dvouhrách, pořádané pod názvem Steng Cup, se představilo celkem sedmašedesát tenistů. Dvanáct hráčů přijelo dokonce ze Slovenska. Tenisté byli rozděleni do čtyř kategorií: muži open, 40+, 50+ a ženy.

Grůň láká na stylové prostředí i místní speciality

MOSTY U JABLUNKOVA - V sousedství čím dál známějšího lyžařského areálu v Mostech u Jablunkova vyrostl stylový horský hotel Grůň. Jeho součástí je také obdobně laděná restaurace, kterou jsme nedávno navštívili za účelem zkoumání kvality nabízených služeb.

Exkurze do polského příhraničí

VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes se z východních Čech vydáme na návštěvu nejbližších zahraničních sousedů. Doprovázet nás bude studentka oboru Management turismu a služeb Tereza Vlčková. Většina z nás zná Polsko spíše jen díky tržnicím. Dnes poznáte také oblíbená jídla místních lidí.

Grůň láká na stylové prostředí i místní speciality

MOSTY U JABLUNKOVA - V sousedství čím dál známějšího lyžařského areálu v Mostech u Jablunkova vyrostl stylový horský hotel Grůň. Jeho součástí je také obdobně laděná restaurace, kterou jsme nedávno navštívili za účelem zkoumání kvality nabízených služeb.

Exkurze do polského příhraničí

VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes se z východních Čech vydáme na návštěvu nejbližších zahraničních sousedů. Doprovázet nás bude studentka oboru Management turismu a služeb Tereza Vlčková. Většina z nás zná Polsko spíše jen díky tržnicím. Dnes poznáte také oblíbená jídla místních lidí.

Turnaji kralovala trojice Nikde nikdo

KLATOVY - První ročník nohejbalového turnaje trojic Lázně Cup vyhrál tým Nikde nikdo v sestavě Jiří Macura, Jiří Podhradský a Tereza Novotná. Vítězná trojice prošla turnajem jako nůž máslem, pouze jednou prohrála, když její skalp ukořistily nakonec páté Krávy na kopci, které hrály v sestavě Zdeněk Novák, Jaroslav Bulka a Josef Křivánek.

Program "Jak se dříve hospodařilo" se vrací na Veselý Kopec

HLINSKO - Soubor lidových staveb Vysočina pořádá ve dnech 18. a 19. srpna program s názvem Jak se dříve hospodařilo, který jednou za dva roky přibližuje návštěvníkům rozličné způsoby mlácení, mletí a čištění obilí, vázání povřísel,zpracování lnu, ovoce a mléka.

Jakou chuť má červenec? A srpen?

BŘECLAV - Stejně jako klasický guláš, nahořklý fernet, ojíněná broskev nebo čerstvě utržená paradajka, tak mají svoji nezaměnitelnou chuť i jména lidí. Zkuste poválet na patře takovou Rozálii, Kateřinu či Barboru. To dravé Er vás rozpálí jako chili papričky a v ústech vám to zavoní zázvorem a kajenským pepřem.

Ceny rostou

DOMAŽLICKO - Rohlík za dvě padesát a chléb za 25 korun. Zvládneme to?