Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Italský gastronomický specialista, a majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi Claudio Rossi nabízí v tomto díle recept na typické italské jídlo škeble po neapolsku. „Příprava tohoto pokrmu je nejtypičtějším pro Neapol a okolní kraj.
Brno - Návštěvníci restaurace Leporelo+ v Domě umění na Malinovského náměstí měli včera již podruhé možnost ochutnat hmyzí speciality. „Letos jsme kromě červů, cvrčků a sarančat připravili specialitu, která v Česku nemá obdoby. Nabízeli jsme grilované štíry,“ uvedl šéfkuchař Milan Dvořáček.
Břeclav – Zajímavou přednášku uspořádala v úterý večer v břeclavském pohybovém a relaxačním centru Narin Lenka Zelinková z Břeclavi. Byla o čokoládě. O sladké dobrotě napsala bakalářskou práci a je milovníkem čokolády.
Svatební hostina na Hané není pro nikoho, kdo drží dietu, nebo je vegetarián. Pokud byste tedy nebyli nevěstou. Ostatní se cpali masem a dopřávali si minimálně devíti chodů. Nechyběly ani vdolky a celou dobu vyhrávala muzika.
Sokolovsko – Zajímavý úkaz lze sledovat v posledních měsících zejména v příhraničních městech. Němečtí zákazníci okupují české markety a naopak ti čeští nakupují v sousedním státě.
Chebsko – Obchodní řetězce se snaží sehnat vajíčka, která odpovídají novým požadavkům EU. Od začátku letošního roku musí být totiž nosnice pouze v nových, takzvaných obohacených klecích.
Soláň /FOTOGALERIE/ – Alena Vašutová, Eva Kysučanová, Jana Křenková a Jana Böllerová z informačního centra Zvonice na Soláni se v sobotu na jeden den staly pekařkami. „Návštěvníkům jsme přichystaly jen samé dobroty. Dokonce se nám podařilo nic nespálit,“ ubezpečila poslední jmenovaná.
Křištín, Střeziměř – Pokračujeme v seriálu o obcích v regionu. Kromě stručného představení nahlížíme do novin starých sto a více let, abychom zjistili, co se o obcích psalo v minulosti.
Úpice - Domluva dvou nejlepších týmů z posledního Vánočního turnaje trojic o vytvoření společného družstva pro Úpice Cup přinesla ovoce. Tým SK Fagone a Lvíčata prošel tradičním basketbalovým turnajem jako nůž máslem a všechny své soupeře porazil jednoznačně.
Raspenava - Fotbaloví Jokers uspořádali v raspenavské hale 7. ročník zimního halového turnaje, který vyhrál počtvrté po sobě tým Severní Vánek z Višňové. Ten prošel celodenním turnajem hladce jako nůž máslem.
Praha – Někdy pěna u úst a ztráta vědomí, jindy tiky a nesmyslná činnost. Epilepsie může mít různou podobu. A u téměř třetiny nemocných navzdory pokrokům v medicíně léky nezabírají. Některým ještě může pomoci odstranění mozkové tkáně, která záchvaty způsobuje. Zbytek má smůlu
Kals - Tam nejezdi, jsou tam jen prudké sjezdovky a vůbec si nezalyžuješ. To jsem slýchával, než jsem vyrazil lyžovat do tyrolského střediska Kals Matrei. Tedy přímo pod vrchol nejvyšší hory Rakouska Grossglockner (3 798 metrů nad mořem).
Region /ROZHOVOR/– Vzít do ruky kytaru nebo mandolínu a zazpívat publiku nějakou pěknou písničku, nedělá Václavu Plecitému z příbramské kapely Ginevra naprosto žádné potíže.Zajímavější je, když má hudební nástroje vyměnit za nástroje kuchyňské a připravit nějaký pokrm, který by pohladil chuťové pohárky gurmánů.
Kroměříž – Dalšího cenného úspěchu dosáhl lakrosový klub Kroměříž, když při příležitosti domácího, interkrosového turnaje vybojoval v konkurenci nejlepších moravských týmů první místo.
Hluk /FOTOGALERIE/ - Ve skvělé formě vtrhly do nové sezony softbalistky Snails Kunovice. Domácím přípravným turnajem Snails Cup totiž „projely“ jako nůž máslem a s bilancí šesti výher ze šesti zápasů pozvedly nad hlavu pohár pro vítěze.
Vsetín /FOTOGALERIE/ – Favorizovaný prvoligový celek Benago Zruč nad Sázavou zvítězil na druhém ročníku mezinárodního futsalového turnaje Generali Joma Cup 2012, který se o uplynulém víkendu hrál ve Vsetíně. Ve finále dvoudenního klání, které hostila sportovní hala Na Lapači, si futsalisté Benaga poradili s Tangem Brno.
Proboštov - Hodnotící komisaři Seniorklubu severočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů (AKC) se tentokrát vypravili do restaurace Sokolovna v Proboštově. Tato velká restaurace vaří denně mnoho velmi dobrých jídel a nepochybně již léta patří k vyhledávaným stravovacím provozovnám. Lze tak soudit především podle návštěvnosti v poledních hodinách prakticky každý den v týdnu.
Neveklov – Jednu z posledních šancí dostal na dno připoutaný Arsenal Benešov ve druhé futsalové lize, když v přivítal v neveklovské hale předposlední F. A. Zole Česká Lípa. Domácí se stébla chytili a po dlouhé době vyhráli, i když hra byla kostrbatá.
Staré Město /REPORTÁŽ, AKTUALIZOVÁNO/ – Začíná to letákem ve schránce, pokračuje strkanicí v obchodě a na konci veškerého snažení je úspora několika desítek či stovek korun. Pro někoho drobné, které za hodinu utratí v baru, pro druhého významná položka v měsíčním rozpočtu.
Klatovy - Srazil mě autem z kola, a připravil mě tak nejen o český, ale i o evropský a světový šampionát, kde jsem měl krátce poté startovat. To tvrdí cyklistický reprezentant Jiří Reeh (31) z Klatov o dalším Klatovanovi Milanu Máslovi (57), který do něj podle jeho slov záměrně narazil se Škodou Octavia.
Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ – Italský gastronomický specialista, a majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi Claudio Rossi není jen odborníkem na typická italská jídla. Jeho univerzální záběr činnosti zahrnuje i různé způsoby přípravy ryb.
Brno – Bez masa, vajec nebo mléka se lze chutně najíst. Tvrdí organizátoři letošního prvního brněnského ročníku Veganfestu, který začala včera smutečním průvodem za osmapadesát tisíc usmrcených zvířat v roce 2011, který vyšel z brněnského Kapucínského náměstí.
Plzeň /VIDEO/ - Fronta táhnoucí se několik desítek metrů, nadávky a strkanice ve čtvrtek v hypermarketu překvapila Plzeňana Petra Potužníka. A proč? Kvůli zlevněnému máslu!
Plzeň /VIDEO/ - Fronta táhnoucí se několik desítek metrů, nadávky a strkanice ve čtvrtek v hypermarketu překvapila Plzeňana Petra Potužníka. A proč? Kvůli zlevněnému máslu!
Kadaň - Již podeváté se v Kadani uděloval titul Zlatá vařečka, který je určen nejlepší restauraci v historické části královského města. Vysloužila si ho restaurace s pravěkým názvem Tercier, která sídlí v Žatecké ulici na hradbách.
Vsetín /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Zaručených receptů na pravé valašské hňápané zelé je víc: kromě základní suroviny – nastrouhaného či krájeného a řádně našlapaného zelí – nesmí chybět cibule, sůl a kmín. Přidává se i kopr, někdo také česnek, křen či jablka.
Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ - Původ vzniku tohoto receptu lze dopátrat až u velmi starých kořenů neapolské kuchyně. Ta pochází již z dob řecko-římských. Tehdejší kuchyně se mohla pyšnit svou rozmanitostí surovin získaných jak z darů jižní země, tak i z darů moře.
Kolín /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - „Dáte si něco,“ ptá se hned u dveří David Machač, basketbalista Kolína. Říkám, že čaj. A tak ho jde hned vařit. A první prověrku jednatřicetiletý sportovec zvládá. Aby ne.