Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Farmáře museli lidé hledat po celé Ostravě

Ostrava /FOTOGALERIE/ – Pěstitelé, zemědělci, pekaři, uzenáři a další farmáři měli v sobotu ráno přijet na tři místa v Ostravě – na porubskou Hlavní třídu, před nákupní centrum Futurum, svoje stánky s českými domácími produkty měli postavit také na vítkovické autoburze.

Škola vaření: Zapékací misky - ověřená klasika

Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled.

Potravinou roku je lomnická klobása

Liberecký kraj – Také rádi vzpomínáte na dobu, kdy byly uzeniny z masa a éčka, stabilizátory a emulgátory patřily do slovníku sci–fi? Pak byste měli ochutnat Turistickou klobásu z Jatek Lomnice.

Vítěz Jahodobraní snědl 25 knedlíků

Nová Bystřice – Na pět stovek návštěvníků se sešlo na pátečním rockovém koncertě, který odstartoval již 4. ročník Jahodobraní. Jeho pořadatelem je tradičně město.

Cukrařina je práce, kterou musí mít člověk v sobě

Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.

Cukrařina je práce, kterou musí mít člověk v sobě

Frýdek-Místek – Zákusky, cukroví, dorty, koláče, záviny, zmrzliny – to jsou záležitosti pro mlsné jazýčky, které stihneme spořádat během několika minut. Co však za tím stojí práce, to už dokáže ocenit málokdo.

Fazole jsou kuchařkami oblíbené

Chrudim, Nabočany – Třetí várkou receptů, které nám poslali čtenáři u příležitosti zemědělské výstavy Naše pole uzavíráme soutěž o uzenou kýtu a soudek piva.

Starostové Kostelců míchali koktejly

Červený Kostelec /FOTOGALERIE/ – Jedenáct starostů včetně jedné starostky bylo 18. června při jubilejním dvacátém Setkání Kostelců v Kostelci aktéry perné Hodiny pravdy. Za asistence profesionálního barmana utvořili v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla dvojice a pustili se do míchání koktejlů.

PILATES: Pevné a hezky tvarované tělo

Vnímáte držení svého těla, jak rovně stojíte nebo sedíte? Podle toho reagují vaše svaly a kosti. Zpevněné a správné držení těla nás udělá okamžitě štíhlejší, zdravější a krásnější. Metoda pilates se zaměřuje na celé tělo. Pravidelným cvičením se zpevní střed těla a ruce i nohy se zeštíhlí. Tak s chutí do další lekce!

"Tlakáč": velký pomocník při vaření

Mnoho lidí se tlakového hrnce stále ještě bojí. Možná jste zaslechli některou z historek o vybuchujících „papiňácích“, poničených kuchyních a ztrátách na životech. Ovšem nikdo neví o nikom, kdo by tyto tlakové havárie zažil osobně.

Jablka podražila, výrazně zlevnily papriky

Praha - Za jablka si lidé připlatí. Průměrná cena v uplynulém měsíci stoupla o více než dvě koruny za kilogram. Naproti tomu například papriky jsou o 40 procent levnější.

Zámek láká turisty na novinky i zvýhodněné vstupné

Slatiňany – Státní zámek Slatiňany letos připravil na hlavní turistickou sezónu řadu novinek. Vedle stávající hipologické expozice o koních vznikla v prostorách zámku výstava mapující životní osudy knížecí rodiny Auerspergů a jejich rodinného sídla.

Vybíráme správnou troubu, bonus bezva recept

Na trhu dnes najdeme širokou nabídku pečicích trub – od těch nejjednodušších až po sofistikované, hovořící často několika světovými jazyky. O to složitější je zvolit mezi nimi tu správnou, která bude plnit všechny vaše požadavky a pracovat „do roztrhání těla“.

Rytířská krčma zaujme atmosférou a pivem

Jídlo a pití nemusí být jen zážitkem pro chuťové buňky. Už i v Brně vzniká stále více restaurací, které nabízí zážitky všem lidským smyslům. Řadí se mezi ně i Rytířská krčma, která v Lidické ulici funguje už více než rok. Jak napovídá název, dýchne na návštěvníky náladu středověku a dob rytířů. V jídlech sice pokulhává, ale nahrazuje to vstřícností obsluhujících.

Postupové body pro Štítinu

Chomýž - Důležité utkání soutěže I. B třídy se odehrálo v sobotu na hřišti Chomýže, kam si přijeli pro body potřebné k postupu fotbalisté Štítiny. Po devadesáti minutách sotva průměrného fotbalu se mohli hosté i díky výkonu rozhodčích ve druhé půli radovat z vítězství.

Rytířská krčma zaujme atmosférou a pivem

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídla nejsou pro krčmu v Lidické ulici to hlavní, hodí se spíše jako doplněk k pití. Podnik se zaměřuje na iluzi středověku, i s živou hudbou.

Škola vaření: Vybíráme troubu

Morava – Na trhu dnes najdeme širokou nabídku pečicích trub – od těch nejjednodušších až po sofistikované, hovořící často několika světovými jazyky. O to složitější je zvolit mezi nimi tu správnou, která bude plnit všechny vaše požadavky a pracovat „do roztrhání těla“.

MCE stačila tři kola, o hattrick už nepřijde

Slaný – Jako nůž máslem prochází letošním ročníkem futsalového Memoriálu Petra Slance divizní MCE Slaný, jehož hráči se již po třetím hracím dnu mohou radovat z celkového prvenství.

Berkovec: Chvála bláznovství, dobrého piva a jídla

Slaný - /ROZHOVOR/ Ti, kteří se dostanou častěji za hranice všedních dnů, stejně jako Standa Berkovec, mají nám ostatním vždy o čem vyprávět. Ať už vám světoběžníci líčí cokoli, dobré jídlo a pití v rozpravě nakonec tak nějak převáží.

Vydejte se na sobotní oslavy Dne dětí

Náchodsko - První červnový víkend patří každoročně oslavám Dne dětí. Hlavně pro ty nejmenší je připravena spousta zábavných akcí, doprovodnýchprogramů a soutěží. Od časného rána je rozhodně z čeho vybírat.

Kuře chutná jako nástěnka. Rizoto je rychlé jídlo

Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.

Škola vaření: Nebojte se tlakového hrnce

Střední Morava – Mnoho lidí se tlakového hrnce stále ještě bojí. Možná jste zaslechli některou z historek o vybuchujících „papiňácích“, poničených kuchyních a ztrátách na životech. Ovšem nikdo neví o nikom, kdo by tyto tlakové havárie zažil osobně.

Lotrando a Zubejda sí zaslouží Zlatého lva...

Bohuslavice – Kdyby se uděloval bohuslavický Zlatý lev, divadelníci, kteří v hráli sobotu v Bohuslavicích, by ho dostali. Členové divadla Moravia z Vápenné sem přivezli orientální loupežníky a zahráli pohádku Lotrando a Zubejda.