Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Basketbalistky jsou ve finále stále bez porážky

Žďár nad Sázavou – Finálová jízda oblastním přeborem I. třídy jde ženám jako po másle. Všechny tři domácí duely svěřenkyně trenéra Vlastislava Křišty zvládly a před těžkou sérií odvet drží v našlapané tabulce první místo.

Florbalisté Otrokovic válí, už jsou v semifinále

Otrokovice – Předsezonní cíl splnili. Nováček I. ligy florbalistů prošel čtvrtfinálem play off nečekaně jako nůž máslem. Po jasných výhrách ve zlínském azylu Otrokovičtí ovládli také hned sobotní odvetu na půdě Žďáru nad Sázavou a po vítězství 3:0 na zápasy budou bojovat o postup do finále. Za soupeře jim budou florbalisté Paskova.

Torpedo v poklidu dokráčelo do semifinále

Havířov /AKTUALIZOVÁNO/ - Florbalisté Torpeda Havířov deklasovali Počenice i ve třetím čtvrtfinále a s přehledem postoupili do semifinále play off I. ligy. To rozehrají o tomto víkendu v Městské sportovní hale v Havířově.

Skiatlon pro jabloneckého Martina Mikuše

Jizerské hory - V jizerskohorském Bedřichově se uskutečnil unikátní běžecký závod ve skiatlonu - SKI Magazín TOUR, kterého se zúčastnilo na tři stovky lyžařů běžců.

S farmářskými trhy v Ostravě se asi 'roztrhne pytel'

Ostrava/DISKUSE/ - Založení tradice farmářských trhů v Ostravě nabírá další rozměr. Podle zjištění Deníku chce začít organizovat prodej ovoce, zeleniny, masných či mléčných výrobků od lokálních producentů už třetí hráč – obchodní centrum Futurum.

Jídla pod taktovkou Itala vaří v Mariani

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.

Modřanky se nazastaví, v sobotu hostí Split

Prostějov – V pátek večer dorazily prostějovské volejbalistky domů z odvety play off Champions League v ázerbájdžánském Baku a hned o den později je čeká utkání Středoevropské ligy. Na své palubovce od 19 hodin přivítají chorvatský ŽOK Split 1700, který je v tabulce až na předposlední pozici.

HLASUJTE o nellepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Hrášek, kukuřice a fazole. To byl největší rozdíl Námořnického gulášku oproti klasickému guláši, tak jak ho známe. Právě s tímto receptem uspěla Jana Křikavová v posledním kole soutěže O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku.

Pro mlsné jazýčky

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.

Rapper Xindl X to rozbalil před nadupaným sálem

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Potemnělý parket narvaný k prasknutí, u podia se tlačí náctileté fanynky se zbožným pohledem. Na podiu zpívá Xindl X jednu ze svých písní s dokonalým textem – to byl obrázek sobotního večera v rakovnickém kulturním centru.

Futsalisté Jerevanu postupují

Slavičín – To je úspěch! Po dvou letech odmlčení se futsalisté Jerevanu Slavičín vrátili do mistrovských soutěží ve velkém stylu. Přestože před sezonou neměli velké ambice, nakonec si v předstihu zajistili vítězství v krajském přeboru a s tím spojený postup do divize.

Parkhotel nabízí hostům exkurzi do světa mezinárodních specialit

Plzeň – Doslova exkurzi do světa mezinárodních lahůdek nabízí pohled do menu plzeňského Parkhotelu. Tým zkušených kuchařů pod vedením šéfkuchaře františka Egera je připraven splnit hostům prakticky jakékoliv přání a to včetně těch, která nejsou v menu výslovně uvedena.

FOTO: Rakovník slaví extraligový titul MČR

Praha - Jako nůž máslem prošli pozemkáři rakovnického HC 1972 základní částí halové extraligy a z prvního místa byli největšími favority i pro závěrečné duely Final Four 2011 o primát nejlepšího českého klubu.

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky

Velké Karlovice /PR ČLÁNEK, FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.

Zdravý restaurant vaří jídla bez chuti a lidé je jedí studená

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Když šéfkuchař bezradně a s nešťastným výrazem stojí ve dveřích restaurace a později u pultu s příbory a talíři, je něco špatně. Tvářil se tak šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík ve Zdravém restaurantu v Lidické ulici při pravidelném hodnocení Brněnského deníku Rovnost Test restaurací .

Martin Bugaj si pověsil na krk zlato a bronz

Uherské Hradiště – Výborný začátek halové sezony má za sebou mladý tenista PTA Uherské Hradiště Martin Bugaj, který se stal zlatým a bronzovým přeborníkem jižní Moravy.

V Botanicu rozbalí kytaru Jana Šteflíčková

Prostějov – Anakonda a máslo, Brouk Potemník, Biletářka, Jižní spojka, Cirkus Šmelina. Tak se jmenují písničky Jany Šteflíčkové, herečky Studia Ypsilon, která s kytarou ve futrálu objíždí kluby v celé republice.

Přestupový boom se zřejmě konat nebude

Opavsko – Podzimní část sezony I. A třídy je za námi a trenéři začínají svým ovečkám ordinovat tvrdé tréninkové dávky. Koučů několika týmů jsme se proto ptali, jak se změnila hráčská skladba v jejich týmech před a v průběhu přípravy.

Zážitková restaurace Vyhlídka, ráj pro gurmány i laiky

Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.

Staré recepty? Všechno se rozplývá na jazyku

Dalešice /ROZHOVOR/ – Vkus lidí se v různých epochách proměňuje i v jídle. To, co mlsaly naše prababičky počátkem 20. století za císaře pána a v době první republiky, dnes už příliš neznáme. Vinu určitě nese válka i éra socialistického normovaného stravování.