Žďár nad Sázavou – Finálová jízda oblastním přeborem I. třídy jde ženám jako po másle. Všechny tři domácí duely svěřenkyně trenéra Vlastislava Křišty zvládly a před těžkou sérií odvet drží v našlapané tabulce první místo.
Otrokovice – Předsezonní cíl splnili. Nováček I. ligy florbalistů prošel čtvrtfinálem play off nečekaně jako nůž máslem. Po jasných výhrách ve zlínském azylu Otrokovičtí ovládli také hned sobotní odvetu na půdě Žďáru nad Sázavou a po vítězství 3:0 na zápasy budou bojovat o postup do finále. Za soupeře jim budou florbalisté Paskova.
Havířov /AKTUALIZOVÁNO/ - Florbalisté Torpeda Havířov deklasovali Počenice i ve třetím čtvrtfinále a s přehledem postoupili do semifinále play off I. ligy. To rozehrají o tomto víkendu v Městské sportovní hale v Havířově.
Jizerské hory - V jizerskohorském Bedřichově se uskutečnil unikátní běžecký závod ve skiatlonu - SKI Magazín TOUR, kterého se zúčastnilo na tři stovky lyžařů běžců.
Plzeň – Velmi zajímavou turistickou atrakcí spojenou s možností dobrého pohoštění se v posledních letech stal v republice naprosto ojedinělý minipivovar s varnou s pevným otopem na měděné pánvi – plzeňský Pivovar Groll.
Ostrava/DISKUSE/ - Založení tradice farmářských trhů v Ostravě nabírá další rozměr. Podle zjištění Deníku chce začít organizovat prodej ovoce, zeleniny, masných či mléčných výrobků od lokálních producentů už třetí hráč – obchodní centrum Futurum.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.
Prostějov – V pátek večer dorazily prostějovské volejbalistky domů z odvety play off Champions League v ázerbájdžánském Baku a hned o den později je čeká utkání Středoevropské ligy. Na své palubovce od 19 hodin přivítají chorvatský ŽOK Split 1700, který je v tabulce až na předposlední pozici.
Ústí nad Labem – Hrášek, kukuřice a fazole. To byl největší rozdíl Námořnického gulášku oproti klasickému guláši, tak jak ho známe. Právě s tímto receptem uspěla Jana Křikavová v posledním kole soutěže O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku.
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.
Nové Město na Moravě – Lékaři se s vládou stále ještě nedohodli, takže nikdo víceméně ani okrajově neví, s čím se v nemocnicích po prvním březnu setká.
Rakovník /FOTOGALERIE/ - Potemnělý parket narvaný k prasknutí, u podia se tlačí náctileté fanynky se zbožným pohledem. Na podiu zpívá Xindl X jednu ze svých písní s dokonalým textem – to byl obrázek sobotního večera v rakovnickém kulturním centru.
Slavičín – To je úspěch! Po dvou letech odmlčení se futsalisté Jerevanu Slavičín vrátili do mistrovských soutěží ve velkém stylu. Přestože před sezonou neměli velké ambice, nakonec si v předstihu zajistili vítězství v krajském přeboru a s tím spojený postup do divize.
Plzeň – Doslova exkurzi do světa mezinárodních lahůdek nabízí pohled do menu plzeňského Parkhotelu. Tým zkušených kuchařů pod vedením šéfkuchaře františka Egera je připraven splnit hostům prakticky jakékoliv přání a to včetně těch, která nejsou v menu výslovně uvedena.
Chyňava /ROZHOVOR/ - Během zimní přestávky poskytl Berounskému deníku rozhovor předseda klubu SK Chyňava Zdeněk Steiner. Ten je pyšný na tým dospělých, který na podzim předváděl pěkné výkony.
Praha - Jako nůž máslem prošli pozemkáři rakovnického HC 1972 základní částí halové extraligy a z prvního místa byli největšími favority i pro závěrečné duely Final Four 2011 o primát nejlepšího českého klubu.
Velké Karlovice /PR ČLÁNEK, FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Když šéfkuchař bezradně a s nešťastným výrazem stojí ve dveřích restaurace a později u pultu s příbory a talíři, je něco špatně. Tvářil se tak šéfkuchař Šelepky Ivo Ševčík ve Zdravém restaurantu v Lidické ulici při pravidelném hodnocení Brněnského deníku Rovnost Test restaurací .
Uherské Hradiště – Výborný začátek halové sezony má za sebou mladý tenista PTA Uherské Hradiště Martin Bugaj, který se stal zlatým a bronzovým přeborníkem jižní Moravy.
Prostějov – Anakonda a máslo, Brouk Potemník, Biletářka, Jižní spojka, Cirkus Šmelina. Tak se jmenují písničky Jany Šteflíčkové, herečky Studia Ypsilon, která s kytarou ve futrálu objíždí kluby v celé republice.
Opavsko – Podzimní část sezony I. A třídy je za námi a trenéři začínají svým ovečkám ordinovat tvrdé tréninkové dávky. Koučů několika týmů jsme se proto ptali, jak se změnila hráčská skladba v jejich týmech před a v průběhu přípravy.
Velké Karlovice /FOTOGALERIE/ – Zážitková gastronomie. Pojem, o němž jsem ještě před nedávnem neměl takřka žádné pojetí, který se však stále častěji objevuje v nabídkách restaurací či hotelů a mezi milovníky dobrého jídla je stále vyhledávanější.
Dalešice /ROZHOVOR/ – Vkus lidí se v různých epochách proměňuje i v jídle. To, co mlsaly naše prababičky počátkem 20. století za císaře pána a v době první republiky, dnes už příliš neznáme. Vinu určitě nese válka i éra socialistického normovaného stravování.
Kvíčovice /U VÁS NA NÁVŠTĚVĚ/ – Sedmačtyřicetiletá Jana Volfová pochází ze Stříbrska, nyní žije v Kvíčovicích a soukromou cukrárenskou výrobu tam provozuje už rovných dvacet let.
Plzeň – Ačkoliv je hodnocení restaurací většinou velmi subjektivní záležitostí, jen jedna jediná v Plzeňském kraji se může pochlubit tím, že se ocitla mezi padesáti nejlepšími stravovacími podniky v České republice.