
V úterý startuje kulinářský projekt Vaříme s Deníkem
Pardubice - V úterý si vybraní čtenáři Deníku pochutnají v pardubickém restaurantu Bonté na rybách
Pardubice - V úterý si vybraní čtenáři Deníku pochutnají v pardubickém restaurantu Bonté na rybách
Pardubice - V úterý nabídne restaurant Bonté našim vybraným čtenářům menu z čerstvých ryb.
Beroun - V sobotu přivítali berounští prvoligoví hokejisté na své půdě vedoucí celek tabulky. Medvědům se nedala v utkání upřít snaha a bojovnost, jenže to na výtečně hrajícího favorita nestačilo.
V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.
Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.
Plzeň – Aféra s vejci a kuřaty a následný zákaz dovozu těchto komodit ze SRN, včetně krmných směsí pro drůbež, drůbežích produktů a drůbežího masa, ukazuje, jak špatně je řešená společná zemědělská politika v EU a její následné kontrolní mechanismy.
Opava – První halový turnaj v tomto kalendářním roce mají za sebou mladší žáci Slezského FC Opava, kategorie U13. V Šumperku do bojů zasáhlo celkem deset fotbalových výběrů, rozdělených do dvou skupin.
Rychnov nad Kněžnou – Aby neodcházela svalovina, ale tuk, aby se naučili jíst tak, že jim energie vydrží celý den.
Kladensko - Diváci hokejového duelu A skupiny meziokresního přeboru mezi Mníškem a Lány se v žádném případě nemohli nudit. Desítka borců na každé straně jim připravila dodatečnou vánoční nadílku v podobě pětadvaceti branek! V průměru jedné za 144 vteřin!
Chlum u Hořic –Na Chlumu byl zbudován nový útulek pro zatoulané psy, první na Hořicku.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Kláry Boháčkové na Hovězího draka byl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu žádán.
Klatovsko – Ohlédnutí za čtvrtým měsícem roku 2010:
Zlínský kraj - Došly vám nápady, jakou pomazánkou či salátem dnes přivítat své přátele? Překvapte je celerovým třeskem, šiki–šiki či sloním mlsancem
Slovácko - Po vánočním hodování, kdy si na své přišli všichni milovníci sladkých chutí, nastává poslední den v roce a to už budou vládnout chutě zcela jiné.
Východní Čechy - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Východní Čechy - Recept je léty prověřený, pochází z rodiny Miloše P. z Uherského Brodu, který už tradičně tuto slavnostní vánoční rybí polévku každý rok připravuje pro své přátele.
Uherské Hradiště - Jak ve Slováckém deníku děláme bramborový salát? Inspirujte se
Jeseník nad Odrou - Přestože většina lidí si o Vánocích dopřeje zasloužené lenošení, v Jeseníku nad Odrou tomu bude právě naopak. Hned 26. prosince totiž TJ Slavoj Jeseník nad Odrou přichystal pro široké okolí Štěpánský turnaj ve stolním tenise neregistrovaných.
Strakonicko – Máte chuť připravit si vánoční tabuli trochu jinak? Tady je trochu inspirace.
Most - Kuchařky chystaly pro děti vinné klobásky.
Lidé se stále více starají, co jedí. Zvyšuje se počet farmářských tržišť a zákazníci si častěji jezdí „ke svému“ sedlákovi pro zeleninu, mléčné výrobky i maso.
Sháníte na poslední chvíli dárek, ale ne a ne něco kloudného vymyslet? Máme pro vás jeden zajímavý tip!
Sasko - Chléb svého času měl tvar pecnu nebo nebo štrycle. Štrycle byla šiška a má základ v německém Striezel, označujícím šišku. V Drážďanech však má posvátný význam a označuje vánoční skvost, štolu. V roce 1994 vznikl Spolek na ochranu štoly, má 140 členů a mimo ně nesmí nikdo štolu péci za účelem prodeje.
Královéhradecko – Už víte, jestli budete dělat bramborový salát sami, nebo si ho necháte připravit?
Polička - Originální cukroví zdobí o Vánocích stůl u Novotných v Poličce. Až po podrobném pohledu zjistíte, že slepované linecké kousky, laskonky, ischelské dortíčky, ořechy či rolády těsto a troubu ani neviděly.
Velešín, Hoslovice – Autorem díla je Pavel Rouha, kterého Strakoničtí mohou znát z mlýna v Hoslovicích, kde bývá účastníkem akcí snad od samého začátku.
Praha - S trochou úsilí se dá zvládnout vše. Důležité je využít Vánoc spíš k uklidnění, než k běsnění a naplňování povinností.
Tábor –Zákazníci při výběrů dárků na akce příliš nehledí. Zajímají je ale zlevněné potraviny.
Jihlava – Lidé se stále více starají o to, co jedí. Zvyšuje se počet farmářských tržišť a zákazníci si častěji jezdí „ke svému“ sedlákovi pro zeleninu, mléčné výrobky i maso.
Vsetín /FOTO/ – Na zabijačkové pochoutky si přišlo na tisíc Vsetíňanů. První ročník Vsetínské a zároveň pravé valašské zabijačky nabídl takové pochutiny jako jelita, jitrnice, ovar či vnitřnosti. V sobotu na fotbalovém stadionu v Tyršově ulici zavoněly škvarky, tlačenka i vepřová srdce.
Brno – Vůně cukroví patří neodmyslitelně k atmosféře Vánoc. Když ale chybí nálada i čas vykrajovat a péct, je možné si oblíbené sladkosti objednat. Pokud to však hospodyňky do dnes neudělaly, mají smůlu. Většina cukrářek už objednávky nepřijímá.
Náklo - Co by byly Vánoce bez pečení. Hospodyňky chystají těsto, rovnají tvary na plechy a pak i hodiny sedí u trouby a hlídají, aby se cukroví nespálilo. Jitka Haberlandová z Nákla-Mezic peče třicet druhů.
Náklo – Co by byly Vánoce bez pečení? Hospodyňky chystají těsto, rovnají tvary na plechy a pak i hodiny sedí u trouby a hlídají, aby se cukroví nespálilo.
Ústí nad Labem – V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařil, jako každý čtvrtek vítězný čtenářský recept Ústeckého deníku.
Velešín - Od čtvrtka je ve velešínském Kantůrkovci k vidění betlém Pavla Rouhy.
Nová Paka / Brno –Velké pIšQworkové finále v Brně bylo odehráno. Zvítězil Omega tým. Zahrál si i ministr.
Prachatice – Máte už kapřích řízků a bramborového salátu plné zuby? Zkuste experimentovat. Rybí maso lze upravovat na milion způsobů.
Neveklov - Ve futsalové 2. A třídě pokračoval nováček, Sídliště Benešov, ve spanilé jízdě a neztratil bod. Zápasy odřídili rozhodčí Chaloupka, Sova, Šípek.
Svojanov – Návštěvníci hradu zažili o víkendu pocit, jako kdyby se tu život zastavil o Vánocích někdy v devatenáctém století.
Chomutovsko - Čtrnáctikilová vánočka zamíří na charitativní koncert, kde z ní bude moct ochutnat každý. Výtěžek poputuje na vybavení dětského oddělení chomutovské nemocnice.
Jirkov /PROGRAM CHARITATIVNÍHO ADVENTU/ - Za dvě koruny z ní ochutná každý. Peníze poputují na vybavení dětského oddělení chomutovské nemocnice.
Jirkov /OD SOUSEDŮ/ - Na poctivé vánočce si pochutnají návštěvníci charitativní akce.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace v Merhautově ulici slibuje hostům gastrozážitek a slib plní. Šéfkuchař Ševčík rozdal při hodnocení jídla samé jedničky.
Dům kultury v Mladé Boleslavi spolykal ve čtvrtek hodně skalních fanoušků s poněkud prořídlými vlasy. Do města aut přijela totiž legenda nad legendy.
Kuchař Ivan Vodochodský: „V málokteré hospodě vás nakrmí dobře. Uvařte si sami!“ Vláčet se večer mrazem přes půl města s vidinou, že budete šest hodin stát u sporáku a vařit, je nejspíš to nejhorší, co si po návratu z práce dovedete představit. Udělejte to. Nebudete litovat.
Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala čtenářka Eva Drobná s receptem na Vepřovou panenka v kabátku.
Chrudim – Ve futsalové I. třídě Chrudimska zatím prochází soutěží jako nůž máslem „céčko“ Era–Packu, které ještě neztratilo ani bod.
Rakovnicko - Desáté kolo nejvyšší okresní soutěže stolních tenistů katapultovalo do čela obhájce titulu KK Rakovník, ale na další medailová místa se v minimálním bodovém rozpětí tlačí hned dalších sedm celků.
Hradec Králové, Krňovice – V dobách dávno minulých si lidé uměli advent pořádně užít. Běh života se zklidnil, peklo se a vařilo. Bavili se nejrůznějšími zvyky. Děti si přišly na své nejen díky Mikuláši, ale i Ambrožovi a Barborce.
Pardubice - Stánkaři s domácími potravinami se do pivovaru vrátí v příštím roce kolem Velikonoc. Mezitím bude zabijačka.