Kreativ

ŠTÍTEK: Richard Brabec

Dosluhující premiér Bohuslav Sobotka (vpravo) a ministr životního prostředí a 1. místopředseda vlády Richard Brabec přicházejí na tiskovou konferenci po schůzi vlády, ke které se ministři sešli 29. listopadu v Praze.

Kdo bude vládnout? Podívejte se

/ANALÝZA/ Vláda Bohuslava Sobotky to má za sebou. Ve středu schválila svou demisi, kterou hned odeslala na Pražský hrad. Končící kabinet byl u moci celé volební období, což se předtím podařilo jen porevoluční vládě Václava Klause a opozičně-smluvní jednobarevné sestavě Miloše Zemana. Zatímco v obou jmenovaných týmech byl dominantní postavou jejich šéf, v Sobotkově kabinetu jím byl ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Ovzduší v Ostravě. Ilustrační snímek

Výdaje na životní prostředí přesáhly 83 miliard, kvalita ovzduší se však nelepší

Ačkoli během loňského roku v České republice výrazně vzrostla ekonomika s vysokým podílem průmyslu, životní prostředí zůstalo stabilizované. Vyplývá to ze zprávy, kterou si každoročně nechává vypracovat ministerstvo životního prostředí. Ta mapuje stav českého životního prostředí ve vztahu k nejrůznějším vnějším vlivům a hodnotí posun v ochraně životního prostředí.

Prezident Miloš Zeman pověřil 31. října na zámku v Lánech Andreje Babiše sestavením vlády.

Babiš v úterý seznámí Zemana s návrhy na ministry

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš představí v úterý odpoledne prezidentu Miloši Zemanovi plány na obsazení jednotlivých ministerstev v menšinové vládě, kterou sestavuje. Při schůzce na Pražském hradě budou oba politici mluvit i o termínech jmenování Babiše premiérem a následném jmenování celého menšinového kabinetu ANO.

Pražský okruh.

Na dostavbu Pražského okruhu ministerstvo kývlo

Střední Čechy – O klíčový štempl blíže realitě je od pátku budoucí úsek 511 Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1. Zamýšlené 12,5 kilometru dlouhé pokračování dálničního obchvatu Prahy, které citelně chybí, protože jde o spojení D1 ke Štěrboholské spojce, tedy s dálnicemi D11 a D10, získalo od ministerstva životního prostřední závazné stanovisko EIA (posouzení vlivu na životní prostředí). Jeho vydání „ještě na podzim“ slíbil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) v dubnu, kdy Ředitelství silnic a dálnic v roli investora odevzdalo dokumentaci.

Pražský okruh. Ilustrační foto.

Úsek Pražského okruhu získal kladné stanovisko EIA

Úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a D1 v pátek získal kladné stanovisko vlivu na životní prostředí (EIA). Informovalo o tom ministerstvo životního prostředí. Úsek označovaný číslem 511 by se mohl začít v roce 2020.  

Ilustrační foto

Z kotlíkových dotací ještě zbývají peníze pro stovky zájemců

Střední Čechy – Stále žádat o desítky tisíc korun podpory mohou majitelé rodinných domů ve středních Čechách sloužících k trvalému bydlení, kteří plánují výměnu starého kotle na uhlí s ručním přikládáním za nový, ekologičtější zdroj tepla.

První etapu likvidace nebezpečných odpadů mají Lheničtí úspěšně ukončenu.

Část nebezpečného odpadu z hal už zmizela

Lhenice - Více než sedm set padesát tun nebezpečných odpadů a pět a půl tisíce tun kontaminované zeminy se nacházelo v bývalém areálu tehdejšího zemědělského družstva.

Průzkumné vrty na Cínovci

Spor o lithium: Bakala nás nevlastní, tvrdí Australané

Australané tvrdí, že neexistují žádné tajné akcie nebo propojení na někdejšího vlastníka OKD. Těsně před volbami se z toho stalo velké politické téma: těžbu lithia na severočeském Cínovci, na kterou končící vláda podepsala memorandum o spolupráci s australskými těžaři, označil Andrej Babiš (ANO) za krádež za bílého dne.

Od roku 1994 pracoval Jan Hřebačka ve Správě KRNAP, v roce 2008 se stal jejím ředitelem.

Jan Hřebačka končí jako ředitel Krkonošského národního parku!

Vrchlabí - Posledního prosince skončí ve funkci ředitele Správy Krkonošského národního parku Jan Hřebačka. Rozhodl se odejít z vlastní vůle. „Ve středu 18. října jsem předal svoji rezignaci, datovanou k 31. 12. 2017, panu ministru Brabcovi,“ oznámil Hřebačka.

Ředitel Správy NP Šumava Pavel Hubený obdržel významné bavorské ocenění.

Ředitel NP Šumava Pavel Hubený dostal bavorskou medaili

Šumava - Ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený převzal ve čtvrtek z rukou ministryně životního prostředí a ochrany spotřebitele Ulrike Scharf Bavorskou státní medailí za mimořádný přínos pro životní prostředí (Bayerische Staatsmedaille für besondere Verdienste um die Umwelt).

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. Brabec

Nejsme bořiči, upozorňuje Richard Brabec

Místopředseda ANO a vlády, ministr životního prostřední Richard Brabec má z volebního výsledku velkou radost a věří, že strany, které se dostaly do sněmovny, dají přednost funkční vládě před zmatky a nejistotou.

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. Brabec

Jednání za hnutí ANO povedou Babiš, Faltýnek i Brabec

Povolební vyjednávání povedou za ANO předseda hnutí Andrej Babiš, místopředsedové Jaroslav Faltýnek, Petr Vokřál a Richard Brabec a člen předsednictva Radek Vondráček. Po jednání předsednictva to novinářům řekl Babiš. Dodal, že první schůzky se uskuteční v neděli a v pondělí. Již dříve Babiš prohlásil, že ANO je připravené jednat se všemi stranami, které se dostaly do Sněmovny. O tom, s kým by chtěl uzavřít koalici, se jednoznačně nevyjádřil.

Volby v jednom z největších volebních okrsků Roudnice nad Labem - č. 9, Vyšší a střední odborná škola, Špindlerova třída 690

ANO v okrese kralovalo. Bodovala i ODS

Litoměřicko /ANKETA/ - Přes 33 procent voličů z okresu Litoměřice dalo v parlamentních volbách hlas hnutí ANO. Okres vysílá do sněmovny čtyři poslance, Šenfeld v ní končí.

Z vernisáže.

Divočina bez hranic v Praze

V pražské reprezentaci Bavorska v Michalské ulici byla ve čtvrtek večer zahájena výstava „Divočina bez hranic“.

Dlouhou cestu do Rumburka krátí lídrům hry a kvízy.

Většina volebních lídrů by povolila cyklistům pít alkohol

Ústecký kraj /ANKETA/ - Patnáct zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím osmi stran v Ústeckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Bohuslav Sobotka

Sobotka ke kauze lithium: Babiš používá lživé argumenty

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) označil dnes před senátory útok na ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka (ČSSD) kvůli memorandu o lithiu s australskými těžaři za nekorektní. Dává jej do souvislosti s nadcházejícími volbami. Útok má odvést pozornost od problémů, které má předseda hnutí ANO Andrej Babiš, řekl ministerský předseda.

Ministr životního prostředí Richard Brabec

Sobotka pochválil ministra Brabce. Vadí mu jen nedořešený odpadový zákon

Výborné čerpání peněz z evropských fondů, zjednodušení procesu EIA a sjednocení pravidel pro národní parky ocenil dnes premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Pochválil také kotlíkové dotace a konkrétní kroky v boji proti suchu. Naopak rezervy našel v přípravě zákonů. Například novela odpadového zákona je sice připravena, ale do Sněmovny se v tomto volebním období už nedostane.

Jiří Havlíček

Memorandum o těžbě lithia platí. ANO s návrhem o zamítnutí neuspělo

Vláda dnes zamítla návrh hnutí ANO zrušit memorandum o těžbě lithia, které uzavřel ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) s australskou těžařskou firmou. Ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek novinářům řekl, že pro zamítnutí dohody hlasovali pouze zástupci ANO.

Otto Janout u vzorků rudy z Cínovce

Dobývání lithia na Cínovci je unikátní, nikdo jiný to neumí, ohradili se těžaři

Z debaty o lithiu na Cínovci se vytratila reálná fakta, šíří se dezinformace. Na svoji obranu to uvedli těžaři, kteří spolu s ČSSD čelí kvůli memorandu kritice Andreje Babiše. Ve hře podle nich nejsou biliony korun, jak tvrdí Babiš, ale řádově nižší částky. Navíc případná těžba na Cínovci by byla průkopnická a jiný český subjekt na to nemá potřebné znalosti. Jde o rizikovou investici, kterou odmítl i ČEZ.

Průzkumné vrty na Cínovci

Dusno kvůli lithiu. Memorandum vyvolalo slovní přestřelku Babiše a Zaorálka

Představitelé vládních stran ANO a ČSSD se dva týdny před volbami střetli kvůli memorandu o porozumění o těžbě lithia na Cínovci, které v pondělí podepsal ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) s australskou firmou European Metals Holdings (EMH). Předseda hnutí ANO Andrej Babiš memorandum označil za krádež za bílého dne, podle představitelů ČSSD byl postup dán předchozími kroky ministra životního prostředí Richarda Brabce z ANO. Ten s tím nesouhlasí. 

Ministr životního prostředí Richard Brabec.

Ekologové: Brabec pomohl ochránit parky, v recyklaci zklamal

Rozdělení miliard korun z fondů Evropské unie, rozjezd kotlíkových dotací a boj se suchem. Hlavně za tyto zásluhy se pár týdnů před parlamentními volbami pochválil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Ekologové mu sice jisté zásluhy přiznávají, jeho výsledky v ministerské funkci však za ohromující nepovažují.

Sucho v Královéhradeckém kraji

Na boj proti suchu i povodním dostanou obce miliardu

Na boj proti povodním, na šetření dešťové vody a na likvidaci starých ekologických zátěží dostanou obce dotace z Operačního programu Životní prostředí. Celkem je na tyto účely vyhrazena miliarda korun. O peníze mohou obce žádat Státní fond životního prostředí od 16. října, pro dotace na likvidaci ekologických zátěží od 1. listopadu. Oznámilo to dnes v tiskové zprávě ministerstvo životního prostředí.

Volební lídři se na Lužickém náměstí v Rumburku ocitli v palbě otázek.

FOTO, VIDEO: Utrácíte jako ježíšci, slyšeli lídři

Ústecký kraj /ANKETA/ - Hned osm volebních lídrů favorizovaných stran v Ústeckém kraji přivezl autobus Deníku mezi voliče na náměstí v Rumburku. Právě tam nyní lidi nejvíce trápí otázka nedostatku lékařů, což bylo hlavní téma akce.

TURÓW. Elektrárna a důl v těsném sousedství hranic.

Poláci připustili možnou zodpovědnost za ztrátu vody

Liberecký kraj – Ministr životního prostředí Richard Brabec potvrdil, že Poláci jsou připraveni finančně kompenzovat ztrátu vody na české straně hranice. Pokud se prokáže, že za to může těžba v Turówě. 

Volební lídři se na Lužickém náměstí v Rumburku ocitli v palbě otázek.

ON-LINE: Vyhlásili jste válku mezi mnou a mými zaměstnanci, říká podnikatel

Ústecký kraj - Unikátní projekt Deník-bus propojil lídry hlavních favoritů letošních voleb přímo s vámi. V našem kraji mířil z Ústí nad Labem do Rumburka. Kromě politiků a novinářů byl na palubě také karikaturista Radek Fetters. Copak asi zachytilo jeho bystré pero?  Mohli jste s námi sledovat netradiční misi krok za krokem!

Novou podobu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili i na středočeském krajském úřadu ministr životního prostředí Richard Brabec  hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová a její náměstek pro regionální rozvoj Věslav Michalik

Kotlíkové dotace s vlídnou tváří: peněz je dost a fronty nebudou

Jedinečná možnost využít příležitost k získání příspěvku na výměnu starého kotle za nový, ekologický zdroj tepla. Majitelům domků určených k bydlení to vzkazuje ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) v souvislosti s vyhlášením druhé výzvy takzvaných kotlíkových dotací ve Středočeském kraji.

Ilustrační foto.

Na nový zdroj tepla mohou zájemci získat až 127,5 tisíce korun. Jak na to?

Střední Čechy – Příspěvek už nelze získat na čistě uhelný hotel, ale dotace mohou majitelé domků sloužících k bydlení získat na čtyři rozmanité zdroje tepla: na tepelná čerpadla, na kotle spalující biomasu, na plynové kondenzační kotle a na kotle kombinované (tedy takové, v nichž lze vedle uhlí spalovat i biomasu). K nové vlně kotlíkových dotací ve Středočeském kraji, pro niž je připraveno 502,2 milionu korun, to v pátek přišel říci na krajský úřad ministr životního prostřední Richard Brabec (ANO).