Kreativ

ŠTÍTEK: Městské divadlo Zlín

HEJ RUP. Divadelní inscenace Když už člověk jednou je... aneb Autosalon Jana Wericha.

Klevetit bude Voskovec a Werich

Zlín - Část ansámblu Městského divadla Zlín v těchto dnech pracuje na posledních úpravách nové inscenace v režii Jozefa Krasuly.

Slavnostní přivítání čerstvé držitelky Ceny Thálie Petry Hřebíčkové. Ocenění získala za roli Maryši ve stejnojmenné inscenaci.

PODÍVEJTE SE: Držitelka Thálie tušila čertovinu

Zlín - /FOTOGALERIE, VIDEO, ROZŠÍŘENO/ Herci, dramaturgové, celé vedení itechnické zázemí Městského divadla Zlín vúterý ráno přivítalo svoji největší hvězdu. ZPrahy se vrátila čerstvá nositelka Ceny Thálie Petra Hřebíčková.

MARYŠA. Hřebíčková považuje roli za svoji příležitost.

Hodonínská Maryša obdržela Thálii

Hodonín/Praha - Hodonínská herečka Městského divadla Zlín Petra Hřebíčková v sobotu večer získala za postavu Maryši ze stejnojmenného představení od Herecké asociace prestižní cenu Thálie.

Herec Radovan Král.

Nová inscenace: Když už člověk jednou je

Zlín - Téměř tři týdny zkouší herci Městského divadla Zlín novou inscenaci pod názvem Když už člověk jednou je… vrežii Jozefa Krasuly. Nové představení se připravuje pro scénu Studia Za premiéru bude mít už 9.dubna. Diváci se mohou těšit na Jana Wericha a Jiřího Voskovce vpodání Radovana Krále a Gustava Řezníčka.

Ilustrační foto

Zlínský korepetitor bojuje o Cenu Alfréda Radoka

Zlín - Po dvou nominacích na Cenu Thálie 2008se Městské divadlo Zlín může pochlubit izaměstnancem nominovaným na Cenu Alfréda Radoka 2008.Tím se stal korepetitor Richard Dvořák. Jmenování vkategorii nejlepší hudba roku si vysloužil za hudbu kinscenaci Vějíř sbroskvovými květy vrežii Jana Antonína Pitínského vDivadle vDlouhé vPraze, která měla premiéru 9.září2008.

Hana Zatloukalová, studentka UP Olomouc, finalistka Miss Academia 2009

Studentka z Olomouce je ve finále Miss Academia

Olomouc - /FOTO/ Mezi desítku finalistek Miss Academia se dostala i studentka pedagogociké fakulty v Olomouci Hana Zatloukjalová. Do zlínského finále se probojovala z původních 390 přihlášených vysokoškolaček.

Ilustrační foto.

Ansámbl zlínského divadla chce darovat kostní dřeň

Zlín - Brzké ranní vstávání a následný odběr krve v Baťově nemocnici ve Zlíně. Takové bylo úterní ráno pro desítku herců a dalších zaměstnanců Městského divadla Zlín. Ti se totiž rozhodli pomoci dobré věci a podstoupili krevní testy za účelem možnosti darovat kostní dřeň.

Ilustrační foto.

V březnu se bude ve zlínském divadle slavit

Zlín - Hned tři mimořádná představení připravuje Městské divadlo Zlín na březen. Nezapomíná tak na významné svátky divadla, které se slaví nejen v České republice, ale na celém světě.

Zkouška inscenace Rok na vsi.

Rok na vsi: přemýšlivý farář i svůdná Vrbčena

Zlín - Rok na vsi, jeden z nejnáročnějších projektů Městského divadla Zlín v posledních letech, se blíží ke své premiéře. V sobotu 28. února vystoupí na jevišti Velkého sálu všichni členové zlínského uměleckého souboru spolu s mnoha hosty, aby rozehráli před zraky diváků čtvero ročních období v Habrůvce.

Ilustrační kresba.

Malujte pro Sandokana

Zlín - Městské divadlo Zlín vyhlašuje dětskou výtvarnou soutěž Malujte pro Sandokana.

Zlínská Maryša

Maryša bude bojovat o prestižní Cenu Thálie

Zlín - Herecká asociace potvrdila řediteli Městského divadla Zlín Antonínu Sobkovi to, na co byli již dlouho zvědavi mnozí příznivci zlínské scény a také Petry Hřebíčkové. Mladá herečka se ocitla vnejužší nominaci na Cenu Thálie 2008za ženský herecký výkon vtitulní roli inscenace Maryša.

Už devatenáctý ročník plesu v Městském divadle Zlín.

OBRAZEM: Divadelní ples ve Zlíně

Zlín - /VELKÁ FOTOGALERIE/ Lidové písničky hrané cimbálovkou, ale i melodie modernější přilákaly na mramorový parket horního foyer zlínského divadla spoustu tanečních párů. Večer ze soboty na neděli se totiž v Městském divadle Zlín konal už 19. ročník Plesu v divadle.

Už devatenáctý ročník plesu v Městském divadle Zlín.

VIDEO: Na divadelním plese vyhráli i daňčí paroh

Zlín - /VELKÁ FOTOGALERIE, 2x VIDEO/ Lidové písničky hrané cimbálovkou, ale i melodie modernější přilákaly na mramorový parket horního foyer zlínského divadla spoustu tanečních párů. Večer ze soboty na neděli se totiž v Městském divadle Zlín konal už 19. ročník Plesu v divadle.

Ilustrační foto

Na zlínském jevišti se roztančí půvabné labutě

Zlín - „Nejen činohru, ale ioperu, operetu, muzikál či balet nabízí svým divákům Městské divadlo Zlín. Právě na baletní performanci se mohou těšit příznivci scénického tance vpondělí 9.února, kdy na jevišti Velkého sálu vystoupí Balet Státní opery Praha spředstavením Labutí jezero Petra Iljiče Čajkovského,“ prozradila mluvčí zlínské scény Hana Šmardová.

Malá scéna ve Zlíně.

Milostné peripetie pobaví na Malé scéně

Zlín - Tragikomedie Neila Simona Poslední ze žhavých milenců se zlínskému publiku představila poprvé vneděli a další příležitost vidět tento známý divadelní kus bude mít obecenstvo již ve čtvrtek večer. Hru zpracoval ansámbl Malé scény veZlíně.

Představení Červené karkulky

Zařádí si pekelníci, Červená Karkulka se rozloučí

Zlín - Městské divadlo Zlín pamatuje také na dětského diváka. Právě pro své nejmenší návštěvníky pozvalo na neděli Těšínské divadlo Český Těšín, které vystoupí svelkolepou muzikálovou pohádkou Hrátky sčertem vrežii Karola Suszky.

Michal Viewegh

Známý spisovatel se přijede podívat na svoji hru

Zlín - Listopadový příslib Michala Viewegha, že se přijede podívat na zlínskou inscenaci Andělé všedního dne, se stane skutečností. Vpátek 16.ledna v19hodin zasedne do hlediště Velkého sálu Městského divadla Zlín, aby zhlédl jevištní podobu své poslední novely stejnojmenného názvu, kterou zdramatizoval Dodo Gombár. Inscenace režiséra Petra Štindla měla českou premiéru 13.prosince.

Ilustrační foto.

Pohádkový muzikál pobaví nejmenší i dospělé

Zlín - Městské divadlo Zlín pamatuje také na dětského diváka. Právě pro své nejmenší návštěvníky pozvalo na neděli 18. ledna Těšínské divadlo Český Těšín, které vystoupí s velkolepou muzikálovou pohádkou Hrátky s čertem v režii Karola Suszky.

Z finále Miss Academia 2008

Miss Academia se touží stát už 300 studentek

Zlínský kraj - Do třináctého ročníku soutěže o nejkrásnější vysokoškolačku se už přihlásily více než tři stovky dívek. Podle organizátorů Miss Academia ČR, studentů zlínské fakulty multimediálních komunikací, tak pokračuje trend z loňského roku, kdy se nakonec zaregistrovalo celkem 390 studentek.

Z finále Miss Academia 2008

Miss Academia se touží stát už 300 studentek

Zlínský kraj - Do třináctého ročníku soutěže o nejkrásnější vysokoškolačku se už přihlásily více než tři stovky dívek. Podle organizátorů Miss Academia ČR, studentů zlínské fakulty multimediálních komunikací, tak pokračuje trend z loňského roku, kdy se nakonec zaregistrovalo celkem 390 studentek.

Z finále Miss Academia 2008

Miss Academia se touží stát už 300 studentek

Zlínský kraj - Do třináctého ročníku soutěže o nejkrásnější vysokoškolačku se už přihlásily více než tři stovky dívek. Podle organizátorů Miss Academia ČR, studentů zlínské fakulty multimediálních komunikací, tak pokračuje trend z loňského roku, kdy se nakonec zaregistrovalo celkem 390 studentek.

Z finále Miss Academia 2008

Miss Academia se touží stát už 300 vysokoškolaček

Zlín - Do třináctého ročníku soutěže onejkrásnější vysokoškolačku se už přihlásily více než tři stovky dívek. Podle organizátorů Miss Academia ČR, studentů zlínské fakulty multimediálních komunikací, tak pokračuje trend zloňského roku, kdy se nakonec zaregistrovalo celkem 390studentek.

Výstava Děti proti chudobě aneb Lidé by chudí být neměli

FOTO: Malí výtvarníci ukázali, jak pomáhat chudým

Zlín - /FOTOGALERIE/ Děti proti chudobě aneb lidé by chudí být neměli. To je název letošního již třetího ročníku dětské výtvarné soutěže, kterou uspořádala nezisková organizace ADRA a zároveň je to inázev putovní výstavy vítězných padesáti prací. Zájemci je mohou zhlédnout vdolním foyer Městského divadla Zlín od prosince až do února votevírací době pokladny divadla a během představení.

Michal Viewegh dorazil do Zlína na zkoušku dramatizace jeho novely Andělé všedního dne

Andělé všedního dne nebudou jen o umírání

Zlín - Tým režiséra Petra Štindla finišuje na přípravách nové inscenace - česká premiéra jevištní adaptace Vieweghovy novely Andělé všedního dne. Divákům ji představí v sobotu ve Velkém sále Městského divadla

Kateřina Liďáková v roli potřeštěné Evy

Recenze: Eviny hlouposti budou zlínské publikum bavit

Zlín - Nová inscenace Městského divadla Zlín, stejně jako ta předchozí oCharliem, čerpá rovněž zprostředí filmových komedií. Tentokrát sáhli inscenátoři do české válečné filmografie. Podle úspěšného románu Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti, který se stal předlohou pro „crazy comedii“ Martina Friče, sNatašou Gollovou a Oldřichem Novým vhlavních rolích, připravili nyní režisérka Hana Mikolášková sdramaturgem Vladimírem Fekarem divadelní inscenaci se shodným názvem. Nechali se rovněž inspirovat Fričovým snímkem, avšak oproti němu vložili svého scénáře dvanáct písní populárních právě ve 30.a 40.letech minulého století. Vytvořili tak– dle svých vlastních slov– jakýsi retro-muzikál.

Z finále Miss Academia 2008

Miss Academia 2009 hledá krásu

Zlín/Hradec Králové - Soutěž o první dámu mezi českými a moravskými vysokoškolačkami vstupuje do třináctého ročníku. Nabízí šanci také studentkám z východních Čech.

Michal Viewegh

Michal Viewegh se přijede podívat na své Anděle

Zlín - Na dramatizaci knižní předlohy Andělé všedního dne jsou zvědaví nejen diváci Městského divadla Zlín, ale isám autor knihy Michal Viewegh. Již ve čtvrtek od 14hodin se proto setká jeden znejpopulárnějších a nejpřekládanějších současných českých spisovatelů sherci, režisérem Petrem Štindlem a dramaturgyní Janou Kafkovou vrámci jedné ze zkoušek ve StudiuZ.

Michal Viewegh

Michal Viewegh se přijede podívat na své Anděle

Zlín - Na dramatizaci knižní předlohy Andělé všedního dne jsou zvědaví nejen diváci Městského divadla Zlín, ale isám autor knihy Michal Viewegh. Již ve čtvrtek od 14hodin se proto setká jeden znejpopulárnějších a nejpřekládanějších současných českých spisovatelů sherci, režisérem Petrem Štindlem a dramaturgyní Janou Kafkovou vrámci jedné ze zkoušek ve StudiuZ.

Zlínské divadlo

Tvář pod maskou: Komínková a Šopík

Zlín - Oblíbený cyklus, vněmž moderátorka Helena Simerská svými zvídavými otázkami odhaluje touhy, přání, ale istesky hereckých osobnosti Městského divadla Zlín, Tvář pod maskou, pokračuje ivnové sezoně.

Petra Hřebíčková namluvila roli mrtvé sestry.

Dramaturg Fekar představí rozhlasový debut

Zlín - Premiéru rozhlasové hry Sestra dramaturga zlínského divadla Vladimíra Fekara nabídne posluchačům v neděli 26. října v 19 hodin Český rozhlas 3 – Vltava v dalším vydání cyklu nazvaného Hry a dokumenty nové generace.

Radovan Král se stal dokonalou kopií Charlieho Chaplina.

Charlie mezi životem a filmem

Zlín -Pohnuté a nepříliš známé osudy slavného komika s buřinkou Charlieho Chaplina přivedlo na jeviště Městské divadlo Zlín v inscenaci Charlie ve světlech moderní doby.

Radovan Král se stal dokonalou kopií Charlieho Chaplina.

Recenze: Charlie mezi životem a filmem

Zlín - Pohnuté a nepříliš známé osudy slavného komika s buřinkou Charlieho Chaplina přivedlo na jeviště Městské divadlo Zlín v inscenaci Charlie ve světlech moderní doby.

Ilustrační foto.

Do Zlína míří Chaplin

Zlín - Po pohádce o opici Žofce nastal čas, aby Městské divadlo Zlín potěšilo premiérou i dospělé publikum. Diváci se mohou těšit na příběh o nejslavnějším komikovi všech dob Charlie Chaplinovi. Zlínský soubor na inscenaci pracuje už od konce prázdnin.

Kabaret - Zlínské divadlo

Zlínské divadlo se rozloučí s Kabaretem

Zlín - Poslední příležitost zavítat do slavného berlínského Kit Kat Klubu budou mít návštěvníci Městského divadla Zlín. Derniéra legendárního muzikálu Kabaret režiséra Dodo Gombára se koná již ve čtvrtek 2. října 2008 v 19 hodin ve Velkém sále.

Balada pro banditu.

Moravské divadlo hostí zlínskou Baladu pro banditu

Olomouc -Ten, který bohatým bral a chudým dával a než vystřelil, vždy napřed protivníka varoval – takový byl podle pověstí Nikola šuhaj Loupežník, jehož skutky popsal ve svém románu Ivan Olbracht a který se stal hrdinou slavného muzikálu Milana Uhdeho a Miloše Štědroně.

Zlínské divadlo

Do divadla ve Zlíně za polovinu

Zlín - Bonus v podobě padesátiprocentní slevy ze vstupného připravilo Městské divadlo Zlín pro děti, které přijdou v sobotu 20. září v 17 hodin na představení Sandokan a piráti z Mompracemu.

Smrt Hippodamie na prknech zlínského městského divadla.

Pitínského Smrt Hippodamie se vrátí na prkna divadla

Zlín - Ve velkém stylu zahájí Městské divadlo Zlín novou 63. sezonu. Chystá se obnovit velkolepý projekt Smrt Hippodamie v režii Jana Antonína Pitínského. Příběh naplněný bojem rozumu s vášní, příběh spalující lásky, zhoubné žárlivosti a nevyhasínající touhy po pomstě představí herci zlínského ansámblu 2. září v 19 hodin ve Velkém sále.