Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Z vyhlášení výsledků projektu Odlož mobil v knihovně.

Nejvíce vysloužilých mobilů k recyklaci donesli čtenáři do kralupské knihovny

Nejvíce starých mobilních telefonů v rámci sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně přinesli čtenáři do Městské knihovny v Kralupech nad Vltavou. V celých středních Čechách se sebralo přes čtyři tisíce přístrojů. Cílem projektu je připomenout správnou cestu, jak se zbavit vysloužilých mobilů, z nichž se po recyklaci vrátí řada surovin zpátky do oběhu.

Mobilní telefon. Ilustrační foto.

Mobily si strkal všude, bylo to jak z grotesky. Ukradl jich za 72 tisíc

Do prodejny jako hubeňour, z prodejny jako svalovec. Čtveřice mužů zavítala nedávno před zavírací dobou do prodejny s mobilními telefony v ústeckém obchodním centru. Cíl měli jasný. Vzít telefony a zmizet. Vše se jim podařilo, tedy až na to zmizení. Jako bonus pobavili policisty, kteří kontrolovali kamerové záznamy. Ale pěkně popořádku.

Domov důchodců Bystřany

Nový mezigenerační projekt Utržené sluchátko v Bystřanech

Domov Důchodců Bystřany ve spolupráci se ZŠ Plynárenská v Teplicích realizuje nový mezigenerační projekt Utržené sluchátko. Projekt tkví v pomoci seniorům s moderními technologiemi jako jsou například chytré (i ty obyčejné) mobilní telefony, tablety či počítače.

Mateřská škola Běstvina zvítězila ve sběru starých mobilů v rámci celé České republiky

MŠ Běstvina zvítězila ve sběru starých mobilů v rámci celé České republiky

Žáci a studenti zapojení do školního vzdělávacího programu Recyklohraní vybrali během jednoho měsíce v rámci sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil celkem 11 203 vysloužilých mobilních telefonů. Zapojilo 155 škol z celé České republiky. Absolutním vítězem v počtu sesbíraných mobilů se stala Mateřská škola Běstvina z Pardubického kraje.

Základní škola Velké Březno z Ústeckého kraje znovu nejlepší ve sběru starých mobilů.

Žáci ze ZŠ Velké Březno jsou znovu nejlepší ve sběru starých mobilů

Žáci a studenti zapojení do školního vzdělávacího programu Recyklohraní vybrali během jednoho měsíce v rámci sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil celkem 11 203 vysloužilých mobilních telefonů. Zapojilo 155 škol z celé České republiky. Žáci ze Základní školy Velké Březno předali k recyklaci 539 mobilů, což jim zajistilo vítězství v kategorii škol s více než 300 žáky. Obhájili tak loňské prvenství.

Méně než jednou měsíčně sportuje údajně 18 procent mladých.

Jsou moderní technologie dětem prospěšné, nebo spíš škodí?

Vstup do digitální éry přinesl dětem nepřeberné možnosti objevování, učení a zábavy. Nicméně, právě s příchodem moderních technologií se otevřel prostor k otázkám, zda je jejich užívání s ohledem na vývoj a zdraví vhodný. Avšak záleží na spoustě faktorů. Na době používání, obsahu a věku dítěte.

Ilustrační foto.

Máte doma nepotřebný starý mobil? Dejte ho knihovně a vyhrajte zajímavé ceny

Městská knihovna Králův Dvůr se letos zapojila do akce, která se zaměřuje na sběr vysloužilých mobilních telefonů. Máte doma takový i vy? Doneste ho na sběrné místo u výpujčího pultu knihovny a budete mít možnost vyhrát poukázku na nákup knih v hodnotě až dva tisíce korun nebo volné vstupenky do památek ve Středočeském kraji.

Od letošního ledna může řidič, kterého nachytají policisté za volantem s mobilem v ruce, přijít nejen o čtyři body, ale hrozí mu také pokuta až deset tisíc korun

Češi jsou neukáznění. Víc než polovina přiznává, že za jízdy hledí do mobilu

Od letošního ledna může řidič, kterého nachytají policisté za volantem s mobilem v ruce, přijít nejen o čtyři body, ale hrozí mu také pokuta až deset tisíc korun. Ještě před pár týdny přitom hrozila za tento přestupek jen pokuta v maximální výši dvou tisíc korun a odebrání dvou bodů. Navzdory razantnímu zpřísnění postihů Češi dál do mobilu za jízdy hledí. Podle průzkumu více než polovina z nich.

Mobilní aplikace eDoklady

Když s občankou v mobilu ztratíte mobil, jste v háji, straší lháři. Je to jinak

Hned první den, kdy státní Digitální a informační agentura spustila aplikaci eDoklady, umožňující uložit si údaje ze svého občanského průkazu do mobilního telefonu, se proti této službě spustila vlna dezinformací. Aplikaci přičítají téměř démonický vliv a hrozí, že s jejím zavedením bude možné člověka „vymazat“, popřípadě že po ztrátě mobilu zůstanete bez dokladů. Jsou to nesmysly.

Vzpomínka na legendární telefony na Skalce

Podívejte se: Vzpomínka na legendární telefony na Skalce

V Rubensově ulici v Praze 10-Strašnicích na Sídlišti Skalka byl před mnoha lety servis specializující se na legendární mobilní telefony značky Nokia.Nápisy tam ještě zůstaly a připomínají historii mobilních telefonů v České republice.

Dobré je netelefonovat z mobilu déle než hodinu týdně a dodržovat celkovou prevenci proti vysokému krevnímu tlaku.

Tři běžné situace nebezpečně zvýší tlak, aniž byste to tušili. Na co dát pozor?

Když se rozčílíte tak, že se vám rozbuší srdce, určitě nepochybujete o tom, že váš krevní tlak letí nahoru. Stejně očekávaný je i vzestup krevního tlaku po vypití hrnku silné kávy nebo po zběsilém dobíhání autobusu. Ale napadlo by vás, že vysoký krevní tlak může hrozit třeba při telefonování, nebo špatně nastaveném hubnutí? Lidé, kteří mají hypertenzi, se tak mohou nevědomky ocitnout v nepříjemné situaci. Odborníci vysvětlují, co se to s tělem děje, a jak vzestupu tlaku zabránit.

Vše, co mu přišlo pod ruku, bral při svých vloupáních do rodinných domů v Plzni šestatřicetiletý muž. Po dopadení ho soud poslal do vazby.

Policie v Plzni pochytala zloděje, kteří vykrádali domy i supermarkety

Dva úspěchy si v boji s nenechavými zloději připsali policisté na Plzeňsku. Podařilo se jim dopadnout trojici, která vykrádala různé objekty a způsobila při tom statisícové škody, i samotáře, jenž se zaměřoval na rodinné domy, kde byl jako smrt – bral vše, co mu přišlo pod ruku.

Některé věci, jako třeba mobilní telefon, používáme denně. A přitom je nikdy nečistíme.

Je 20x špinavější než záchodové prkénko. Do ruky i postele ho ale berete denně

Těžko uvěřit, že by něco ve vaší domácnosti mohlo být ještě špinavější než nemytá toaleta. Přitom to máte v ruce denně vy i vaše děti. Berete si to do postele, a přesto to většina lidí nikdy nečistí. Řeč je o mobilním telefonu, který bereme do rukou až 50x denně a na kterém žijí tisíce bakterií. I podle provedených studií proto představují smartphony určité riziko z hlediska přenosu virů a bakterií. Jak často mobil čistit a jaké bakterie na něm žijí?

Zadržení pachatele, pouta. Ilustrační foto.

Agresor chtěl po ženě její mobil. Když odmítla, několikrát ji udeřil

Těžké chvíle zažila na konci minulého měsíce pětadvacetiletá žena na jedné z ubytoven v Mladé Boleslavi. Devětačtyřicetiletý muž chtěl, aby mu dala svůj mobilní telefon. Když odmítla, fyzicky ji napadl. Žena nakonec skončila v péči lékařů. Agresora policisté rychle dopadli a nyní mu hrozí dlouhé roky vězní.

Kapela Divokej Bill oslavila v Chocni 25 let na scéně.

VIDEO: Divokej Bill slavil v Chocni čtvrtstoletí a cestoval s Divočáky v čase

/FOTO/ Populární hudební skupina Divokej Bill slaví čtvrtstoletí. „Od začátku naší existence jsme dávali důraz hlavně na živé hraní. Možná proto s námi tolik našich fanoušků vydrželo,“ konstatoval Roman Procházka, kytarista kapely Divokej Bill, která se rozhodla slavit přesně tak, jak to má ráda. Vyrazila stylově na turné, jež čítá 25 koncertů pod širým nebem. Jeden z nich se uskutečnil v sobotu večer v choceňském parku Peliny. 

Volně ležící cennosti na pláži u vody se mohou stát terčem útoku plážového zloděje

Jak schovat cennosti na pláži? 6 míst, které zloději jen těžko odhalí

Dovolená strávená u moře je k nezaplacení. Pohodu na pláži však může zkazit problém, který vyvstane, když si chceme zaplavat. Kam schovat peníze, doklady a ostatní cennosti? A co dělat na pláži s mobilním telefonem či klíčky od auta? Máme pár tipů na nejlepší skrýše, které neodhalí ani zkušení plážoví zlodějíčci.

Může nás mobilní aplikace ochránit proti bodnutí komárem? Některé aplikace tvrdí, že ano.

Jak vás může mobil ochránit před komářím bodnutím? Nenechte se nachytat

Otravní komáři dokážou znepříjemnit každý večer, kdy vám svým nenechavým bzučením dávají jasně najevo, že budete brzy majitelem několika svědivých štípanců. Používáte repelenty, sázíte afrikány, ale i přesto se neubráníte komářímu bodnutí. Co tedy na komáry skutečně funguje? Řešení nabízí dokonce už i mobilní telefony. Jak dobře ale aplikace, které vás mají před komáry ochránit, fungují?

Agresivního klienta azylového domu zpacifikovali strážníci českobudějovické městské policie.

Krádež mobilu natočila kamera, zloděje strážníci předali policistům

Krádež mobilního telefonu v přímém přenosu na spícím muži zachytilo v sobotu nad ránem bystré oko městské kamery na Lidické třídě v Českých Budějovicích. Následoval rychlý zásah hlídek městské policie. Pachatelé trestu neujdou. O případu informovala mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková a přidala také další zásahy strážníků v posledních dnech.

Ilustrační snímek

Při vloupání v Jirkově se zloděj napil a pořádně najedl. Brzy ho dopadli

Hned dva obchody během chvíle „navštívil“ v minulém týdnu zloděj v Jirkově. Nejprve zavítal do prodejny masa a uzenin, kde se najedl a napil. Tašku, kterou si tam naplnil, ale v obchodě nechal. Pak se vloupal do prodejny s tabákovými výrobky, kde ukradl cigarety i mobilní telefon. Už za pár hodin ho ale policisté dopadli.

Povolené svaly pánevního dna vedou k úniku moči i výhřezu dělohy.

Cviky na pánevní dno? Lze zkusit i věcičku, která se tváří jako erotická pomůcka

Posílené pánevní dno je stavem, o který usiluje většina žen. Domácí cviky však ne vždy fungují, a ženy tak často na cvičení zanevřou. Pak je tu ale zařízení pro posílení pánevního dna, které vypadá jako erotická pomůcka. Po vložení do vagíny jde použít jako ovladač, který lze propojit s mobilním telefonem a hrát s jeho pomocí zábavnou a efektivní hru.

Většina dnešních teenagerů bez mobilu nevykročí ze dveří. Naučte je telefon využívat k placení.

Puberta na mobilu. Děti žijí na sítích. Vědci ale varují před nedostatkem spánku

V potemnělém pokoji hypnotizují obrazovku mobilního telefonu. Dlouhé hodiny denně sjíždějí Instagram a TikTok. Na telefon zírají v restauraci, při cestě autobusem nebo za chůze po ulici. Rodinný výlet nebo kulturní akce nejsou výjimkou. Tak často tráví děti a studenti svůj volný čas. Na otázku rodičů, proč zase visí na telefonu, často neodpoví.

Ilustrační snímek.

Přestávky ve virtuálním světě? Některé školy na Mělnicku mobily zakazují

Mobily už jsou neodmyslitelnou součástí našich životů. Používají je nejen dospělí nebo teenageři, ale i malé děti, které na nich mnohdy začínají být závislé. Do virtuálního světa se snaží unikat tajně během vyučování, skrývají se s telefony o přestávkách na záchodech, aby mohly hrát hry. A pak jsou mimo realitu. Někteří ředitelé škol na Mělnicku už proto sáhli k omezení nebo dokonce ke striktnímu zákazu.

Ilustrační foto

Přestávky ve virtuálním světě? Některé školy na Rakovnicku mobily zakazují

Mobily už jsou neodmyslitelnou součástí našich životů. Používají je nejen dospělí nebo teenageři, ale i malé děti, které na nich začínají být závislé. Používají je tajně během vyučování, skrývají se s nimi o přestávkách na záchodech, aby mohly hrát hry. A pak jsou mimo realitu. Někteří ředitelé škol na Rakovnicku už proto sáhli k omezení nebo dokonce ke striktnímu zákazu, kdy smí žáci sáhnout pro mobilní telefon pouze v případě, že jsou k tomu vyzváni učitelem.

Ilustrační snímek

Přestávky ve virtuálním světě? Některé školy mobily zakazují

Mobily už jsou neodmyslitelnou součástí našich životů. Používají je nejen dospělí nebo teenageři, ale i malé děti, které na nich začínají být závislé. Používají je tajně během vyučování, skrývají se s nimi o přestávkách na záchodech, aby mohly hrát hry. A pak jsou mimo realitu. Někteří ředitelé škol na Rakovnicku už proto sáhli k omezení nebo dokonce ke striktnímu zákazu, kdy smí žáci sáhnout pro mobilní telefon pouze v případě, že jsou k tomu vyzváni učitelem.

Výstřel z raketometu M142 HIMARS. Ilustrační snímek

Moskva přiznala 63 zabitých v Makijivce. Obětí jsou stovky, tvrdí Kyjev

V Makijivce u Doněcka na východě Ukrajiny po novoročním útoku ukrajinských sil podniknutém za pomoci raketometů HIMARS přišlo o život 63 ruských vojáků, uvedlo v pondělí ruské ministerstvo obrany. Zareagovalo na tvrzení ukrajinské armády i neoficiální zprávy ze sociálních sítí, že nedělní zásah školy, kde byli umístěni zmobilizovaní ruští vojáci, si vyžádal stovky mrtvých a raněných. Ruské velení čelí kritice z vlastních řad za to, že vojáky soustředilo do nechráněného objektu, který se nacházel v dosahu ukrajinských zbraní.