Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Ilustrační fotografie.

Loupežné přepadení spáchali tři cizinci z ubytovny

Náměšť nad Oslavou – Třebíčští kriminalisté a policisté z Náměště rychle objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo ve čtvrtek 24. ledna v Náměšti nad Oslavou. Tři mladí cizinci ve věku okolo dvaceti let tam napadli tři mladíky.

Řidič si četl v telefonu, naboural a chtěl ujet.

Řidič si četl v telefonu, naboural a chtěl ujet

Svinišťany - Téměř jistým viníkem pondělní nehody dvou osobních automobilů, která skončila pomačkanými plechy a jedním lehkým zraněním, byla byla opět nepozornost za volantem, tentokrát doplněná i něčím ostřejším v žilách. Muž, který nehodu způsobil, navíc z místa ujel.

Policisté pátrají po čtyřleté holčičce a jejím otci.

Policisté pátrají po čtyřleté holčičce a jejím otci

Příbramsko /FOTOGALERIE/ - Od 7. prosince pátrají kriminální policisté po čtyřleté Marii Žiškové. Dívka je štíhlá, zhruba metr vysoká, má modré oči a rovné blonďaté vlasy po lopatky. Pohybuje se v doprovodu svého otce, což samo o sobě není nijak závažným činem, ale otci byla soudně před nedávnem holčička soudně odebrána.

Policisté pátrají po čtyřleté holčičce a jejím otci.

Policisté pátrají po čtyřleté holčičce a jejím otci

Berounsko /FOTOGALERIE/ - Od 7. prosince pátrají kriminální policisté po čtyřleté Marii Žiškové. Dívka je štíhlá, zhruba metr vysoká, má modré oči a rovné blonďaté vlasy po lopatky. Pohybuje se v doprovodu svého otce, což samo o sobě není nijak závažným činem, ale otci byla soudně před nedávnem holčička soudně odebrána.

Ilustrační foto.

Za svezení se žena odvděčila krádeží

Čelákovice – Po zlodějce, kterou se zřejmě stala těhotná žena, pátrají a současně před jejími praktikami varují policisté z Prahy-venkov: Východ. Dotyčná se nerozpakovala zneužít dobroty seniorky, která jí chtěla pomoci, informovala policistka Eva Hašlová o případu, který policisté řeší od 22. ledna.

Virus HIV/AIDS, ilustrační foto.

Singapur má problém. Na veřejnost unikly citlivé údaje HIV pozitivních

Singapurské vládní úřady přiznaly závažný únik citlivých informací o 14 tisících lidech trpících virem HIV. Podle tamního ministerstva zdravotnictví byla prozrazena jména těchto osob, stejně tak jako čísla jejich občanských průkazů a mobilních telefonů a adresy, na nichž pobývají. Za zveřejněním citlivých údajů údajně stojí Američan donedávna žijící v tomto městském státě.

OC Forum.

V Obchodním centru Forum se strhla rvačka

Nezvyklé divadlo se v sobotu večer naskytlo návštěvníkům libereckého OC Forum. Kolem sedmé večer se zde slovně i fyzicky napadli dva zhruba čtyřicetiletí muži.

Pes Rooney.

Pronásledovaný řidič vyskočil z jedoucího auta

Semilsko - Policisté řeší případ muže, který řídil vůz v ulici Na Mýtě i přesto, že má vystavený zákaz. Policista muže poznal a začal ho pronásledovat. Jakmile šofér renaultu zaregistroval policejní vozidlo, přidal na rychlosti a z centra ujížděl ven z města na obec Čikvásky.

Ilustrační foto

Žena přišla o volně odloženou kabelku

Velké Meziříčí – Do jednoho z podniků v meziříčské Třebíčské ulici v sobotu 26. ledna okolo půl třetí ráno vyjížděli tamní policisté k ohlášené krádeži volně odložené dámské kabelky.

Ilustrační foto.

Neopatrnost stála kabelku

Nezamčené auto přilákalo v pátek v podvečer zloděje. Neopatrná třiapadesátiletá žena nechala v nezajištěném autě na parkovišti u jednoho ze supermarketů kabelku, která se stala kořistí neznámého pachatele.

Výroční schůze SDH Mirovice.

Počet zásahů mirovických hasičů se zvýšil o třetinu

Mirovice - V sobotu 26. ledna hodnotili mirovičtí hasiči na výroční schůzi svoji činnost v roce 2018. Vyjeli k 66 nahlášeným událostem, přičemž v předchozím roce zasahovali u 45 případů. Ve 22 z nich se jednalo o zásah u dopravních nehod, 16 se týkalo požárů a ve zbývajících případech šlo o technickou pomoc.

Nepodceňujte pohyb na horách, radí záchranáři.

Nepodceňujte horské túry, radí záchranáři

Krušné hory – Zásady bezpečného chování na horách se týkají nejen sjezdových tratí, ale také zimních horských túr. Horští záchranáři proto připomínají desatero zásad, jak předejít možným potížím.

Ilustrační foto.

Psa ukopal k smrti

Karlovy Vary – Dvacetiletý muž přišel do prázdného bytu své přítelkyně, kde si zapomněl mobilní telefon. To se zatím nezdá být nijak neobvyklé. Co se však stalo později, to většina lidí nepochopí.

Ilustrační foto.

Kupoval mobily, ale neplatil

Karlovy Vary – Dvacetiletý muž z Loun si v Karlových Varech pořídil několik telefonů. V prodejně telefonní společnosti uzavřel smlouvu na odběr mobilního telefonu, který si ihned z prodejny odnesl i se dvěma předplacenými SIM kartami. Jako zálohu v prodejně uhradil dva tisíce korun.

Písek, Kamenný most. Ilustrační foto

Napadení u Kamenného mostu: Obvinili sedmatřicetiletého muže

Písek - Písečtí kriminalisté obvinili v těchto dnech muže (37 let) z Písecka z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Toho se měl dopustit dne 21. září loňského roku, kdy krátce po půlnoci u vstupu na Kamenný most v Písku v Čechově ulici napadl na místě veřejnosti přístupném poškozeného muže.

Ilustrační foto.

Muž si půjčoval telefony, ale už je nevracel

Jaroměř - Z trestného činu krádeže se bude muset zodpovídat čtyřiatřicetiletý muž z Jaroměře, který si zřejmě plete pojmy půjčit si a vlastnit. Policisté ho stíhají pro krádež dvou mobilních telefonů, které si přivlastnil koncem uplynulého roku.

Ilustrační snímek.

Matů a Patů je málo. Své schopnosti děti oceňují

Střední Čechy - Někdo je rozený šikula, jiný jako by byl spíš žákem animovaných ňoumů Mata a Pata. Děti si ale nemyslí, že by byly obzvlášť nešikovné. Spíš naopak; v lecčem si docela fandí. Ukázaly to výsledky projektu Českého statistického úřadu Minisčítání.

Ilustrační foto

Muž z Hodonínska prohrál, tak kradl a opět prohrál

Hodonínsko – Osmatřicetiletého muže z Hodonínska v uplynulých dnech obvinili z trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku uherskohradišťští kriminalisté. „Loni v prosinci okradl cyklistku,“ informovala v pátek uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Ilustrační foto.

Internetový podvod naruby

Nezvyklý internetový podvod při nákupu a prodeji zboží zaznamenali ostravští policisté. Oběťmi jsou většinou lidé, kteří si na různých portálech objednají zboží. Předem za ně zaplatí, druhá strana však věci nedodá a přestane s nimi komunikovat.

Mobilní služebna Městské policie v Havířově. Ředitel MP Havířov Bohuslav Muras při prezentaci služebny.

Kamery nové mobilní služebny odhalily lupiče

Díky moderním kamerám v novém speciálně upraveném karavanu, který havířovská městská policie používá jako mobilní služebnu, se podařilo odhalit a okamžitě zadržet pachatele loupežného přepadení.

Ilustrační fotografie.

Kabelka zmizela rychle

Na svou neopatrnost doplatila devětapadesátiletá žena z Přerova, která v sobotu v dopoledních hodinách odešla od zaparkovaného auta, ve kterém zanechala svoji kabelku.

Nálezy. Ilustrační foto.

Lidé nejčastěji do ztrát a nálezů nosili peněženky

290 věcí loni skončilo ve ztrátách a nálezech v Kroměříži. 129 z nich opět našlo svého majitele. Přičemž se nejčastěji jednalo o peněženky, v minulém roce jich bylo 67, a klíče, kterých bylo 56. Nechyběly však ani mobilní telefony, občanské průkazy nebo jízdní kola.

Ilustrační fotografie.

Nemá mobil ani peníze

Kardašova Řečice – Neznámý podvodník na sklonku prosince inzeroval na internetovém portále prodej mobilního telefonu Apple Iphone za částku 10 tisíc korun včetně poštovného.