Kreativ

ŠTÍTEK: mobilní telefon

Ilustrační foto.

V Táboře se kradou mobily

Táborští policisté v současnosti šetří hned dvě krádeže mobilních telefonů. O iPhone 6S přišla mladá dívka v neděli 3. listopadu ráno v jednom z barů v Palackého ulici. Zloděj jí telefon zřejmě vytáhl ze zadní kapsy kalhot. Škodu dívka odhadla na 15 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Benešovská nemocnice pomůže znovu Jedličkovu ústavu

Odevzdáním vysloužilých a nepotřebných mobilních telefonů, baterií, mp3 přehrávačů, nabíječek, sluchátek i další drobné elektroniky mohou dobrovolníci podpořit klienty pražského Jedličkova ústavu a zaměstnávání lidí s hendikepem. Nemocnice Rudolfa a Stefanie se znovu připojuje k charitativnímu sběrnému projektu Remobil.

Ilustrační foto.

Skupina zlodějů ukradla v Praze stovky mobilů za miliony korun

Stovky mobilních telefonů dohromady za několik milionů korun ukradla v noci na dnešek skupina zlodějů ze skladu v pražských Vokovicích. Informaci serveru Blesk.cz potvrdila mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Zloděje sice zaznamenaly kamery, ale všichni byli maskováni. Přesný počet pachatelů a další podrobnosti k případu zatím nechtěla mluvčí kvůli vyšetřování uvést.

Ilustrační foto.

Odlož mobil v knihovně

Odevzdej vysloužilý mobilní telefon v knihovně a vyhraj poukázku na nákup knih za 2500 korun.

Dívka s mobilním telefonem v ruce - ilustrační foto

Závislost na telefonech: Jihokorejská mládež jezdí do odvykacích center

Byly čtyři hodiny ráno, když si šestnáctiletá Ju Če-rin uvědomila, že už strávila na mobilním telefonu 13 hodin - a za necelé tři hodiny musí vstávat do školy. Jihokorejská středoškolačka věděla, že má problém - a proto se přihlásila do vládního tábora pro teenagery, kteří nedokážou odložit telefony, napsal zpravodajský server CNN. "I když jsem v duchu věděla, že bych měla přestat, stejně jsem pokračovala," řekla Ju. "Nedokázala jsem ho odložit a byla jsem na mobilu až do rána."  

Ilustrační foto

Policisté pomohli dívce v nouzi

Třináctiletá dívka, která nedopatřením v neděli večer nasedla v Hradci Králové na špatný autobus, se obrátila o pomoc na tísňovou linku. Místo v Jaroměři se totiž ocitla v Nové Pace. Navíc bez peněz a kreditu v mobilním telefonu.

Ilustrační foto.

Opilý muž napadl partnerku, odvezla ho policie

Hrotovice - Opilý muž napadl svoji partnerku, zasáhnout museli policisté. „Sedmatřicetiletý muž byl opilý, policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2,38 promile alkoholu. Muž ženu udeřil do hlavy a vulgárně ji urážel, dále jí poškodil mobilní telefon,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Žena podle ní neměla zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření.

Telefonní budka. Ilustrační foto.

Telefonním budkám hrozí konec, nevyužívají se

Před lety občas lidé před nimi stáli frontu. Rozmach mobilních telefonů je odsoudil do role málo využívaného komparsu a budoucí generace je zřejmě ani nezažijí. Řeč je o telefonních budkách, které O2 z důvodu jejich minimálního využívání postupně ruší.

Tito muži mohou krádež kabelky osvětlit.

Dva muži vědí o krádeži

O kabelku s peněženkou s osobními doklady, platebními kartami a s mobilním telefonem přišla v pondělí 23. září žena v jednom z obchodních center v krajském městě.

Už čtyři měsíce pátrají policisté po Ludvíku Machovi z Hodonína. Poslední zprávy o něm mají z Žiliny.

Stopa muže zmizela na Slovensku

Hodonín - Již několik měsíců o sobě nepodává žádné zprávy. Z domova odešel koncem května a pohybuje se na nezjištěném místě. Jeho mobilní telefon je neaktivní.

Starší houbařka se ztratila v neděli večer v Krkonoších, v noci ji hledali horští záchranáři, policisté a příbuzní.

Horská služba pátrala v noci v Krkonoších po ztracené houbařce

Pátrací akci spustila v neděli Horská služba Krkonoše. Společně s policisty hledala starší houbařku, která se k večeru ztratila na Dlouhém hřebenu. Neměla s sebou mobilní telefon a dostala se do složitého terénu. Našli ji hodinu před půlnocí na lesní svážnici.

Nomofobie - závislosti na vlastním mobilním telefonu.

Nomofobie: Jak poznat, že už se ze závislosti na mobilu stává vážná nemoc

„Když nemám v ruce mobil, jsem úplně bez sebe. Bojím se, abych něco nepropásl. Nejhorší chvíle v mém životě byla, když mi spadl telefon do záchodu a přestal fungovat. Nový jsem sehnal až za dvě hodiny a myslel jsem, že mezitím zešílím,“ popisuje svou závislost na chytrém telefonu sedmadvacetiletý Petr z Prahy. Není zdaleka výjimkou. Nomofobií v různých intenzitách údajně trpí více než polovina uživatelů mobilních telefonů.

Ilustrační foto

Recidivista dostal i napodruhé dvanáct let za teror v bytě

Jihlava – Okresní soud v Jihlavě se musel opakovaně zabývat případem recidivisty Andreje Bilého, který se loni v září pod falešnou záminkou vloudil do bytu důchodce v Jihlavě a poté ho v jeho vlastním bytě několik hodin vydíral. Bilý si z bytu nakonec odnesl televizi s ovladačem, několik stravenek a mobilní telefon.

Ilustrační foto

Seniora, který zabloudil v lese, policisté během třiceti minut vypátrali

Žďársko – Telefonát od ženy, které se „ztratil“ její třiadevadesátiletý dědeček, přijali v pátek 20. září kolem půl jedné odpoledne policisté na lince tísňového volání. „Žena uvedla, že jí kontaktoval její třiadevadesátiletý dědeček, který jí řekl, že odjel na houby do okolí Skleného nad Oslavou a ztratil se tam v lese,“ potvrdila policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Ilustrační foto

Ženu okradl, svázal a mučil, tvrdí obžaloba

Brno – Poškozenou podle obžaloby svázal, dusil a oloupil o mobilní telefon, občanský průkaz a šalinkartu. Brněnský soud dnes projednával případ z poloviny ledna tohoto roku, který se udál v podkrovním bytě v Brně. Obžalovaný Martin Dámek měl poškozenou přivázat osuškami k posteli a následně ji dusit.

Ilustrační foto

Zloděj okradl spáče v centru. Policie varuje před nepozorností

Brno - Hned několikrát využili o víkendu zloději nepozornosti lidí v městské hromadné dopravě a v ulicích Brna k obohacení. Sedmadvacetiletý silně podnapilý muž usnul v centru města u východu z obchodní pasáže. „Zloděj ho ve spánku okradl o ledvinku, kterou měl zavěšenou na těle,“ popsal mluvčí policie David Chaloupka. Spáč přišel o doklady, peníze a mobilní telefon v celkové ceně šest tisíc.

Sportovní klub Fénix Opava motivuje mládež ke zdravému životnímu stylu.

Tak jako Fénix vstal z popela, ožívají i členové opavského workoutového spolku

Začali jako projekt inspirující a motivující mládež ke zdravému životnímu stylu. Majitelka spolku Fénix Opava Nikol Širancová prozradila, že se jim nelíbila situace v naší republice. „Děti ve většině případů tráví svůj volný čas nesmysluplně, tedy u počítačů, televize a mobilních telefonů. My to chceme změnit,“ sdělila Nikol Širancová.

Doba první republiky.

Žďárský zámek vypraví speciální prohlídky do první republiky

Žďár nad Sázavou /FOTO/ - Zapomeňte na mobilní telefon, on-line připojení a každodenní shon. Vypněte a nechejte se alespoň na hodinku ovládnout romantikou první republiky. Cestu do období před 100 lety pro vás ve žďárském zámku chystají na první říjnový víkend. Volně navazují na loňské divadelní prohlídky s názvem Zámkem před 100 lety.

Kapsářka pod Petrovem.

Stáhla mu kalhoty a začala ho osahávat, pak ho okradla. Ženu zachytily kamery

Brno /VIDEO/ - Slabé chvilky třiatřicetiletého muže, který v pátek večer usnul na lavičce v parku pod brněnskou katedrálou svatého Petra a Pavla, využila sedmapadesátiletá žena. Zatímco ho osahávala, vzala poškozenému z kapes peněženku i mobilní telefon. Její počínání ovšem zachytila bezpečnostní kamera.

Ilustrační foto.

Odložil telefon a přišel o něj

Dosud neznámý pachatel odcizil v pondělí 16. října před patnáctou hodinou v prodejně freeshop v obci Strážný mobilní telefon.

Ilustrační foto.

Vloupání do vozidla: Policie varuje, auto není trezor

Havlíčkobrodsko - Vloupání do vozidla prověřují Havlíčkobrodští policisté. K vloupání do zaparkovaného vozidla došlo vsobotu 14. září mezi osmou a půl desátou večer na ulici P. F. Ledvinky vHavlíčkově Brodě.  

Ilustrační foto.

Nepozornost zabíjí aneb Pozor na mobil

Přesně 113. Právě tolik chodců v loňském roce přišlo na silnicích v Česku o život. Přibývá hlavně nehod, kdy za karamboly stojí nepozornost při zírání do mobilního telefonu.

Mobilní telefon - Ilustrační foto

Zloděj obral cestujícího, který byl zaměstnán mobilem

Nepozornosti cestujícího využil neznámý pachatel, který mu při večerní jízdě vlakem sebral peněženku. Portmonku, která rozhodně nebyla prázdná, mu nepozorovaně vytáhl z brašny zavěšené přes rameno. Sedmačtyřicetiletému cizinci, který byl okraden cestou do Úval, pak nezbylo než zajít na služebnu místního obvodního oddělení, aby krádež nahlásil policii.

Mobily. Ilustrační foto

Nomofobie: Závislost na mobilním telefonu má stále více lidí

„Když nemám v ruce mobil, jsem úplně bez sebe. Bojím se, abych něco nepropásl. Nejhorší chvíle v mém životě byla, když mi spadl telefon do záchodu a přestal fungovat. Nový jsem sehnal až za dvě hodiny, myslel jsem, že mezitím zešílím,“ popisuje svou závislost na chytrém telefonu sedmadvacetiletý Petr z Prahy. Není zdaleka výjimkou. Nomofobií v různých intenzitách údajně trpí více než polovina uživatelů mobilních telefonů.

Formule na dálnici D4.

VIDEO: Po dálnici D4 se projížděla formule

Značně neobvyklý pohled se naskytl řidičům na dálnici D4. V zatím nezjištěný den a čas se tam přímo mezi účastníky normálního dopravního provozu projížděl pro tyto končiny zcela nenormální vůz - červená formule. Závodní automobil, který je známý spíše z rychlých závodních okruhů, řidiče překvapil a pro mnohé byl atrakcí. Na dálnici ale nemá co dělat a pro jeho řidiče bude mít tato adrenalinová jízda pravděpodobně následky.

Ilustrační foto.

Myslela, že krade telefony, vzala ale makety

Krádež mobilních telefonů se nepodařila, navíc při ní žena pod vlivem alkoholu nepoznala, že nebere mobilní telefony, ale pouze realisticky provedené makety. Šestadvacetiletá cizinka přišla v pondělí 9. září ve večerních hodinách do jednoho příbramského obchodu prodávajícího mobilní telefony. Pět vystavených přístrojů odcizila, přistihl ji však přitom zaměstnanec prodejny.

Policisté varovali chodce před užíváním sluchátek a telefonů na přechodu.

Sluchátka nebo zírání do telefonu? Nepozornost může zabíjet, varovali chodce

Vyškov – Bez uší neuslyšíš, bez očí neuvidíš. Tak zní název akce, kterou ve středu pořádala vyškovská policie. „Cílem je upozornit lidi přecházející přes přechod na rizika spojená s používáním mobilního telefonu a sluchátek. Odvádí to pozornost, chodec si pak nemusí všimnout přijíždějícího vozidla s právem přednosti v jízdě,“ vysvětlila policejní mluvčí Alice Musilová.

Ilustrační foto.

Mladík se policistům přišel sám přiznat ke krádeži

Policisté děkují veřejnosti za spolupráci. V pátrání po mladíkovi došlo k obratu, sám se totiž přihlásil na policii. „Dne 30. srpna jsme žádali o spolupráci při pátrání po neznámém zloději, který odcizil začátkem srpna mobilní telefon v jednom čáslavském obchodě.

Lupič přepadl seniora v metru, hledá ho policie.

Lupič obvinil staříka z krádeže, prohledal mu věci a sebral mobil

/VIDEO/ Neskutečnou drzost předvedl holohlavý grázl obrovské postavy. Ten v pátek 2. srpna před polednem cestoval metrem mezi stanicemi Háje a Roztyly. Tam přistoupil k třiasedmdesátiletému seniorovi a osočil ho, že mu ukradl mobilní telefon. Díky pomoci veřejnosti již policie zná jeho totožnost.